QUOTE(Ugniux @ 2009 09 25, 11:44)
na, kągi, buvom vakar pas gydytoją, pasisvėrėm - tai per savaitę užaugom 100g...... liepė mums mišinėliu primaitint..... Taigi, maitinimas iš abiejų krūtų nedavė norimo rezultato..... nebežinau, kaip čia geriau pasielgti. Leidau savaitėlę beveik sūneliui kaboti kiek jis nori.... o rezultatas va koks.... Ką man daryt geriausiai??? nes spenelius tai jau gerai skauda... kas 2 val maitint????? o gal nusitraukti pradžioj, tada duoti papulius, o tada sugirdyt nutrauktą pienuką??? Gal taip įpras traukti tą sotųjį pienuką??? Naktį maždaug kas 3 val keliamės valgyt, bet jis tikrai neišvalgo visko... o po žindymo pientraukiu nieko man nebepavyksta ištraukti.....nors ir jaučiu, kad pienuko dar yra šiek tiek.. Patarkit dar man jei galit. Labai labai lauksiu.
Sveika,
jei jau savaitę maitini vaiką dažnai, tai pieno turėtų būti jau pakankamai užsakyta. Dabar tuomet reikia priversti vaiką suvalgyti visą prisigaminusį pieniuką.
Duok krūtį kas 2,5-3 val., prie vienos krūties neleisk kaboti ilgiau kaip 15-20 min. Jei užmigs valgydamas - žadink, kutenk padukus, paglostyk žandukus, kad tik valgytų, o ne miegotų. Jei jau užmigo - vadinasi, pavalgė. Būtinai daryk pertrauką, net jei atrodys, kad po pusvalandžio jis baisiausiai alkanas. Per tas kelias valandas darykit tai, nuo ko vaikas neverkia, pvz. maniškis miegodavo tik lauke. Tai po 3 val. ir stumdydavau miškais su vežimą vidury žiemos. Gal gali padėti tėtis, kad mama pamiegotų, pavalgytų, nusiramintų per tą laiką? Svarbiausia - nesinervinti, jei vaikas verks. Dabar mane kitos mamos gal sušaudys, bet aš duočiau vaikui čiupltuką pačiulpti, nes vis tik jis labiau nori nuraminti čiulpimo refleksą, o ne valgyti.
Pati gerk labai daug skysčių - nuo litrą ir ne du, o kiek tik gali. Negerk juodos ir žalios arbatos, jos varo skysčius iš organizmo. Geriausia - specialios laktacinės (tik ne sintetinės), arba paprastas vandenukas.
Svarbiausia - nedaryk ilgesnių kaip 2,5-3 val. pertraukų tarp žindymų ir stebėk vaiką, ar ir toliau šlapinasi ir tuštinasi normaliai, ar neišblyškęs, nevangus, nes gali būti ir kitų problemų (neduokdie).
Stiprybės ir kantrybės! Tikrai turi viskas susitvarkyti!