QUOTE(giedrele2000 @ 2009 09 21, 14:55)
As irgi patarimo... Tik spekit patarinet Dukrai 8 savaites, paskutine savaite kiekviena karta maitinant ji is pradziu valgo normaliai, po to pradeda tampyt speneli - galva pirmyn atgal, nervuojasi, spjauna, verkia ir vel ima kruti. Galvociau, kad nebera pieno, bet matau, kad jo yra. Gal kaas zinot, kas tai gali buti?
taip tikrai taip būdavo......susidaro oro burbulas....
kai pradeda nervuotis...reikia pastatyti , leisti atsirūgti....ir toliau maitinti...man atrodo čia šitas atvejis
aš jau net pagal pilviuko garsiuką suprasdavau kada tas burbulas susidaro...
Papildyta:
QUOTE(Giedrai @ 2009 09 21, 11:07)
Pasiguosiu ir as. Tikrai nebezinau, ka daryti, nes, rodos, viska jau isbandziau. Mums irgi buvo ta pati beda - labai mazai priaugo svorio, tad liepe primaitinti misinukais. As jau ir pati jauciau, kad maziui truksta maisto, nes pas mus jau buvo atsirade vadinamosios bado ismatos ir siaip istisai nervindavosi prie kruties. Taigi pradejom mes primaitinti misinukais, o kadangi as labai norejau maitinti pati, emiausi ieskoti pagalbos. Man labai padejo viena neonatologe, bet panasu, kad vis tiek nieko nebus Nes stai as jau visa menesi nusitraukineju piena po kiekvieno maitinimo, primaitinu maziu su Medela maitinimo sistema savo pienu ir kiek truksta - misinuku, bet pagrindine problema neissiprende - mazius kaip pradzioj istraukdavo is manes 60 ml, taip ir dabar tiek pat istraukia, tai kas is to, kad pas mane pieno ir padaugejo (nors dar ne iki tiek, kad visai nereiketu misinuko). O visur rasoma, kad niekas taip neistraukia tiek, kiek kudikis. Akivaizdu, kad musu atveju tai negalioja, tad nebezinau, ka daryti, nes as juk negaliu metus laiko miegoti po 5 valandas. Ir taip jau visa issekau, nes taip jau gaunasi su tuo maitinimu ir dar po to nusitraukinejimu, kad uztrunkame geras 1.5 valandos. Tai nakti dvi val. pamiegi, dvi ne, tai taip ir gaunasi vos 4,5 val. Tai galit numanyt, kaip as jauciuosi, o dar juk ir vyresni vaikeli turiu. Nezinau, gal jums kuriai "blaiviu" protu dar kiltu kokiu ideju. As jau linkstu prie to, kad gal isvis man tik nusitraukineti ir maitinti is buteliuko, nes turbut jau naivu butu tiketis, kad ivyks stebuklas ir mazius ims istraukti. Nenonatologe sako, kad tik nusitraukinedama prarasiu pieno, bet negi tikrai taip bus? Juk nemazai mamu maitinina nusitraukinedamos. Ar cia nepraranda pieno tik tos labai pieningos? Aisku, as saves toli grazu nepriskirciau siai kategorijai Buciau labai dekinga uz komentarus. Kartais is salies geriau sprendziasi. Man tai jau net ir galvot sunku
Nesinervuokit...tuoj tuoj priaugsit....tik žindykit nuo dabar dvigubai dažniau..... ...nors pradžioj gali atrodyti, kad kas valandą nesusidarė pienelio...neišsigąskite....tuoj padaugės....bet jei norit šoktelt dabar į svorį....maitinkite l.dažnai
tik negalvokit maitinti nusitraukinėdama .....nieks tiek daug ir gerai neištrauks kaip jūsų vaikiukas....kantrybės dar šiek tiek...pradžia visoms sunki....o ir maitinti reikia dažniau....pakabokite dabar kelias paras ant krūtinės....o tai bus pienelio
o pieningoss galim visos būti ....aš va irgi nepieninga ir mažakrūtė....maitinu iki dabar
o nusitraukėt jūs nemažai, net 60......man tik po 20-30 pavykdavo ...ir užaugom
Papildyta:
QUOTE(Ugniux @ 2009 09 21, 00:05)
sveikos, aš irgi su prašymu patarti... mums jau 3 savaitės ir 4dienos. Sūnelis nuo pat gimimo miegaliukas. valgo naktį kas 4-5val, o dieną tai visaip - 1-3val. Kakina skystai (nors kartais randu prikibusių kakučių), sisioja apie 5 kartus per dieną ir nemažai. Buvom pas gydytoją, tai pasisvėrėm ir..... nieko nepriaugom....... (nuo svorio, kuris buvo išrašant iš ligoninės). Pienuko daug neturiu.... Mėginau nusitraukti, tai užvakar vos 60ml per abi krūtis, šiandie vakare vos 30ml..... (nors po nutraukimo vaikas nemažai dar valgė, paskui nutrauktą sugirdžiau - tai jam vos tilpo). Nebežinau, ką daryti, gydytoja siūlė nusitraukinėti ir maitinti iš buteliuko ne rečiau kaip kas 3 val. (bet kad man nenusitraukia...), dabar maitinu iš abiejų krūtų per kiekvieną maitinimą. Bet man atrodo, kad sūnytis visko neišvalgo.... jis užmiega arba beveik nebetraukia pienuko kaip pirmas 2-3 min. ....... pasvėriau va po 2 dienų, o svoris nė kiek nepadidėjęs.... Ketvirtadienį vėl pas gydytoją ir jaučiu kad jeigu nebūsim priaugę, lieps mišinukus duot....... vakarais pamasažuoju krūtis, skysčiu geriu nemažai. Paskutines 2dienas vaikas beveik ištisai kabo ant krūties.... nervinasi, nes nėr ko žįsti, kai ištisai kabo......... labai noriu maitinti pati.....
gal daryt perttraukas kas 2 val, tada nusitraukti, kiek pavyks ir maitint abiem krūtim, o gale duot nutrauktą pienuką????? Labai lauksiu patarimų.
gal daryt perttraukas kas 2 val, tada nusitraukti, kiek pavyks ir maitint abiem krūtim, o gale duot nutrauktą pienuką????? Labai lauksiu patarimų.
nu va pakabosit pakabosit ant krūties...o paskui padarykit petraukėlę ir pamatysimt kiek prisikaups....
nesinervuok...tikrai yra to pieno...tik va reikia palaukti kol viskas susireaguliuos...
aš tai taip darydavau, beabėjo išvalgydavo iš abiejų krūtų...ir dar nervuodavosi, kad daugiau nėra....tuomet kažkaip neramią tokią neprivalgiusią užmigdydavau, kad vėl spėtų kiek prisigaminti (tas savaites man išties stresas buvo)...tada jai numigus ilgiau - nakties miego apie 3 val, o tai jau mums buvo l.ilga pertrauka....užtekdavo jau tos vienos, tada tą kitą apie 3 nakties nusitraukdavau, kad ir po truputį (po 30g) ir į kamerą....tai taip kokią sav. kol prikaupiau kažkiek pienelio kameroj....tada vakarais kai jai trukdavo atsišildydavau po 40 g......o po to viskas susireaguliavo....ir jau vėliau užtekdavo apskritai tik vienos krūties....nors atsargas visada kaupiau, bet paskui taip ir neprireikė......
laikykitės....ramiai...