Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Shatura @ 2009 09 17, 16:17)
mamytes padekit! mazoji labai nenoriai valgo MP sad.gif

Tikrai gali būti dėl slogos, nes negali kvėpuoti ir valgyti vienu metu.
Man labiau už Rhinomer aspiratorių daug efektyvesnis pasirodė Bebe Confort va toks.
Atsakyti
Norėčiau paklausti, ar turi skaudėti pradedant čiulpti pieną?Nes toliau, kai pratraukia, beveik neskauda, speneliai jau rodos susitvarkę, nebėra suskilę, nors bepanten vis dar teplioju. Dukrytei 1 mėnuo. Tai va kai ji pradeda traukti, tai toks bukas skausmas, tarsi tas spenelis būtų sumuštas verysad.gif (kai buvo suskilę, tai skausmas buvo aštrus, o čia kitoks, toks jausmas kad traiškosi pieno liaukos ar kas?..)ir tuo pačiu metu lygiai toks pat skausmas kitoj kruty ir ima iš jos tekėti pienas.skausmas tik kelias sekundes trunka..ar taip būna ir jums? unsure.gif
pientraukiu nenusitraukinėjau nei sykio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maumė: 19 rugsėjo 2009 - 13:40
QUOTE(maumė @ 2009 09 19, 13:38)
Norėčiau paklausti, ar turi skaudėti pradedant čiulpti pieną?Nes toliau, kai pratraukia, beveik neskauda, speneliai jau rodos susitvarkę, nebėra suskilę, nors bepanten vis dar teplioju. Dukrytei 1 mėnuo. Tai va kai ji pradeda traukti, tai toks bukas skausmas, tarsi tas spenelis būtų sumuštas  verysad.gif (kai buvo suskilę, tai skausmas buvo aštrus, o čia kitoks, toks jausmas kad traiškosi pieno liaukos ar kas?..)ir tuo pačiu metu lygiai toks pat skausmas kitoj kruty ir ima iš jos tekėti pienas.skausmas tik kelias sekundes trunka..ar taip būna ir jums?  unsure.gif

tas skausmas turbūt kol paleidžia srovę....vėliau neskaudės....kuo toliau tuo žindymas taps malonesnis mirksiukas.gif ...o pradžioj visko būna 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maumė @ 2009 09 19, 14:38)
Norėčiau paklausti, ar turi skaudėti pradedant čiulpti pieną?Nes toliau, kai pratraukia, beveik neskauda, speneliai jau rodos susitvarkę, nebėra suskilę, nors bepanten vis dar teplioju. Dukrytei 1 mėnuo. Tai va kai ji pradeda traukti, tai toks bukas skausmas, tarsi tas spenelis būtų sumuštas  verysad.gif (kai buvo suskilę, tai skausmas buvo aštrus, o čia kitoks, toks jausmas kad traiškosi pieno liaukos ar kas?..)ir tuo pačiu metu lygiai toks pat skausmas kitoj kruty ir ima iš jos tekėti pienas.skausmas tik kelias sekundes trunka..ar taip būna ir jums?  unsure.gif

Tikriausiai daugeliui žindyvių toks skausmelis būna pačioje pradžioje, vėliau praeis, nesijaudink wink.gif Kuo toliau, tuo žindymas tampa malonesnis procesas 4u.gif
Atsakyti
sveikos, aš irgi su prašymu patarti... mums jau 3 savaitės ir 4dienos. Sūnelis nuo pat gimimo miegaliukas. valgo naktį kas 4-5val, o dieną tai visaip - 1-3val. Kakina skystai (nors kartais randu prikibusių kakučių), sisioja apie 5 kartus per dieną ir nemažai. Buvom pas gydytoją, tai pasisvėrėm ir..... nieko nepriaugom....... verysad.gif verysad.gif (nuo svorio, kuris buvo išrašant iš ligoninės). Pienuko daug neturiu.... Mėginau nusitraukti, tai užvakar vos 60ml per abi krūtis, šiandie vakare vos 30ml..... (nors po nutraukimo vaikas nemažai dar valgė, paskui nutrauktą sugirdžiau - tai jam vos tilpo). Nebežinau, ką daryti, gydytoja siūlė nusitraukinėti ir maitinti iš buteliuko ne rečiau kaip kas 3 val. (bet kad man nenusitraukia...), dabar maitinu iš abiejų krūtų per kiekvieną maitinimą. Bet man atrodo, kad sūnytis visko neišvalgo.... jis užmiega arba beveik nebetraukia pienuko kaip pirmas 2-3 min. ....... pasvėriau va po 2 dienų, o svoris nė kiek nepadidėjęs.... Ketvirtadienį vėl pas gydytoją ir jaučiu kad jeigu nebūsim priaugę, lieps mišinukus duot....... unsure.gif unsure.gif vakarais pamasažuoju krūtis, skysčiu geriu nemažai. Paskutines 2dienas vaikas beveik ištisai kabo ant krūties.... nervinasi, nes nėr ko žįsti, kai ištisai kabo......... labai noriu maitinti pati.....

gal daryt perttraukas kas 2 val, tada nusitraukti, kiek pavyks ir maitint abiem krūtim, o gale duot nutrauktą pienuką????? Labai lauksiu patarimų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugniux: 21 rugsėjo 2009 - 00:08
Pasiguosiu ir as. Tikrai nebezinau, ka daryti, nes, rodos, viska jau isbandziau. Mums irgi buvo ta pati beda - labai mazai priaugo svorio, tad liepe primaitinti misinukais. As jau ir pati jauciau, kad maziui truksta maisto, nes pas mus jau buvo atsirade vadinamosios bado ismatos ir siaip istisai nervindavosi prie kruties. Taigi pradejom mes primaitinti misinukais, o kadangi as labai norejau maitinti pati, emiausi ieskoti pagalbos. Man labai padejo viena neonatologe, bet panasu, kad vis tiek nieko nebus sad.gif Nes stai as jau visa menesi nusitraukineju piena po kiekvieno maitinimo, primaitinu maziu su Medela maitinimo sistema savo pienu ir kiek truksta - misinuku, bet pagrindine problema neissiprende - mazius kaip pradzioj istraukdavo is manes 60 ml, taip ir dabar tiek pat istraukia, tai kas is to, kad pas mane pieno ir padaugejo (nors dar ne iki tiek, kad visai nereiketu misinuko). O visur rasoma, kad niekas taip neistraukia tiek, kiek kudikis. Akivaizdu, kad musu atveju tai negalioja, tad nebezinau, ka daryti, nes as juk negaliu metus laiko miegoti po 5 valandas. Ir taip jau visa issekau, nes taip jau gaunasi su tuo maitinimu ir dar po to nusitraukinejimu, kad uztrunkame geras 1.5 valandos. Tai nakti dvi val. pamiegi, dvi ne, tai taip ir gaunasi vos 4,5 val. Tai galit numanyt, kaip as jauciuosi, o dar juk ir vyresni vaikeli turiu. Nezinau, gal jums kuriai "blaiviu" protu dar kiltu kokiu ideju. As jau linkstu prie to, kad gal isvis man tik nusitraukineti ir maitinti is buteliuko, nes turbut jau naivu butu tiketis, kad ivyks stebuklas ir mazius ims istraukti. Nenonatologe sako, kad tik nusitraukinedama prarasiu pieno, bet negi tikrai taip bus? Juk nemazai mamu maitinina nusitraukinedamos. Ar cia nepraranda pieno tik tos labai pieningos? smile.gif Aisku, as saves toli grazu nepriskirciau siai kategorijai smile.gif Buciau labai dekinga uz komentarus. Kartais is salies geriau sprendziasi. Man tai jau net ir galvot sunku biggrin.gif
Atsakyti
As irgi patarimo... Tik spekit patarinet smile.gif Dukrai 8 savaites, paskutine savaite kiekviena karta maitinant ji is pradziu valgo normaliai, po to pradeda tampyt speneli - galva pirmyn atgal, nervuojasi, spjauna, verkia ir vel ima kruti. Galvociau, kad nebera pieno, bet matau, kad jo yra. Gal kaas zinot, kas tai gali buti?
Atsakyti
QUOTE(Giedrai @ 2009 09 21, 11:07)
Pasiguosiu ir as. Tikrai nebezinau, ka daryti, nes, rodos, viska jau isbandziau.

O kiek laiko jau taip trunka? Nes kuo toliau, tuo stipriau mažiai traukia ir turėtų ištraukti vis geriau g.gif

QUOTE(giedrele2000 @ 2009 09 21, 14:55)
As irgi patarimo... Tik spekit patarinet smile.gif Dukrai 8 savaites, paskutine savaite kiekviena karta maitinant ji is pradziu valgo normaliai, po to pradeda tampyt speneli - galva pirmyn atgal, nervuojasi, spjauna, verkia ir vel ima kruti. Galvociau, kad nebera pieno, bet matau, kad jo yra. Gal kaas zinot, kas tai gali buti?

Man panašu į pilvo skausmus, ar gali būt? Maniškiui taip buvo - valgant susiaktyvina virškinimo sistema, pradeda skaudėti.
Atsakyti
QUOTE(giedrele2000 @ 2009 09 21, 16:55)

giedrele2000, man irgi labai panašu į diegliukus. maniškis taip daro. labai padeda kai užsirišu juostą ir į ją įsidedu nuogutį vaikiuką (juostą rišuosi ant nuogo kūno). dar, aišku, espumizano lašiukai.

būkit geros, mergaitės, patarkit ir man.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugniux: 21 rugsėjo 2009 - 19:13
QUOTE(Ugniux @ 2009 09 21, 00:05)
sveikos, aš irgi su prašymu patarti... mums jau 3 savaitės ir 4dienos. Sūnelis nuo pat gimimo miegaliukas. valgo naktį kas 4-5val, o dieną tai visaip - 1-3val. Kakina skystai (nors kartais randu prikibusių kakučių), sisioja apie 5 kartus per dieną ir nemažai. Buvom pas gydytoją, tai pasisvėrėm ir..... nieko nepriaugom....... verysad.gif  verysad.gif  (nuo svorio, kuris buvo išrašant iš ligoninės). Pienuko daug neturiu.... Mėginau nusitraukti, tai užvakar vos 60ml per abi krūtis, šiandie vakare vos 30ml..... (nors po nutraukimo vaikas nemažai dar valgė, paskui nutrauktą sugirdžiau - tai jam vos tilpo). Nebežinau, ką daryti, gydytoja siūlė nusitraukinėti ir maitinti iš buteliuko ne rečiau kaip kas 3 val. (bet kad man nenusitraukia...), dabar maitinu iš abiejų krūtų per kiekvieną maitinimą. Bet man atrodo, kad sūnytis visko neišvalgo.... jis užmiega arba beveik nebetraukia pienuko kaip pirmas 2-3 min. ....... pasvėriau va po 2 dienų, o svoris nė kiek nepadidėjęs.... Ketvirtadienį vėl pas gydytoją ir jaučiu kad jeigu nebūsim priaugę, lieps mišinukus duot.......  unsure.gif  unsure.gif vakarais pamasažuoju krūtis, skysčiu geriu nemažai. Paskutines 2dienas vaikas beveik ištisai kabo ant krūties.... nervinasi, nes nėr ko žįsti, kai ištisai kabo......... labai noriu maitinti pati.....

gal daryt perttraukas kas 2 val, tada nusitraukti, kiek pavyks ir maitint abiem krūtim, o gale duot nutrauktą pienuką????? Labai lauksiu patarimų.

Na galiu tik parašyt ką aš daryčiau. Žadinčiau naktį kas 3 val, žadinti reikia "kietai" - kad gerai atsibustų (aš kišdavau po kranu - plaudavau užpakalį, nes kitaip niekaip neprabusdavo). Jei greit užmiega - neleist užmigti, kutenti padukus, smakrą, kad pavalgytų gan ilgai. Dieną duočiau dažnai, jei kabo - tegu kabo. Nusitraukinėjimas kaži ar padėtų kuo? Nelabai matau logikos. O spenelį ima taisyklingai, traukia gerai?
Galima dar jei labai neramu išsinuomoti svarstykles ir sverti prieš/po valgio, žiūrėti kiek ištraukia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugniux @ 2009 09 21, 00:05)
sveikos, aš irgi su prašymu patarti... mums jau 3 savaitės ir 4dienos. Sūnelis nuo pat gimimo miegaliukas. valgo naktį kas 4-5val, o dieną tai visaip - 1-3val. Kakina skystai (nors kartais randu prikibusių kakučių), sisioja apie 5 kartus per dieną ir nemažai. Buvom pas gydytoją, tai pasisvėrėm ir..... nieko nepriaugom....... verysad.gif  verysad.gif  (nuo svorio, kuris buvo išrašant iš ligoninės). Pienuko daug neturiu.... Mėginau nusitraukti, tai užvakar vos 60ml per abi krūtis, šiandie vakare vos 30ml..... (nors po nutraukimo vaikas nemažai dar valgė, paskui nutrauktą sugirdžiau - tai jam vos tilpo). Nebežinau, ką daryti, gydytoja siūlė nusitraukinėti ir maitinti iš buteliuko ne rečiau kaip kas 3 val. (bet kad man nenusitraukia...), dabar maitinu iš abiejų krūtų per kiekvieną maitinimą. Bet man atrodo, kad sūnytis visko neišvalgo.... jis užmiega arba beveik nebetraukia pienuko kaip pirmas 2-3 min. ....... pasvėriau va po 2 dienų, o svoris nė kiek nepadidėjęs.... Ketvirtadienį vėl pas gydytoją ir jaučiu kad jeigu nebūsim priaugę, lieps mišinukus duot.......  unsure.gif  unsure.gif vakarais pamasažuoju krūtis, skysčiu geriu nemažai. Paskutines 2dienas vaikas beveik ištisai kabo ant krūties.... nervinasi, nes nėr ko žįsti, kai ištisai kabo......... labai noriu maitinti pati.....

Labutis, as siulyciau vis tik daryt pertraukeles tarp maitinimu, nes paskui tikrai jau tik kruties tampymas gaunasi (bent jau man taip buvo) ir vaikas nervinasi ir mamai skauda. Siaip NEGALVOK, kad turi mazai pieno, GALVOK, kad pieno yra tiek kiek reikia, o del nusitraukimo, tai sakyciau netgi labai gerai nusitrauki (pirmus 3 menesius as per abi krutis tik 20 ml nusitraukdavau, nors sekmingai maitinu iki siol). Dar is savo patirties : gal yra kita priezastis, kodel neauga svoris? Cia jau su gydytoja reik kalbet, nes is pasisakymo, man atrodo, kad pieno jus turit. Drasiai maitinkit is abieju krutu, jei atrodo, kad taip reikia, paskui viskas stosis i savo vezias smile.gif Gal labiau patyrusios mamos ka geriau patars. sekmes 4u.gif
Atsakyti
sakau is savo patirties:
svarbiausia tiketi, kad pieno yra ir yra daug!!! Uzsimerkit ir isivaizduokit, kaip jusu krutys prisipildo pieno ir t.t.

jeigu pradedat abejoti, tai pienuko is karto mazeja.
duokit vaikui zisti kai tik papraso, pas mus budavo dienu, kai jis zisdavo kas 1.5val doh.gif jau irgi pradejau panikuoti, kad vaikas alkanas, bet po 1-2 tokiu savaiciu pieno kiekis susireguliavo ir iki siol valgom tik MP (jau 6.5men)
pati galejau nusitraukt tik 20-40ml is abieju krutu, taciau mazylis puikiausiai prisivalgydavo is vienos tongue.gif
tai, kiek pieno mes nusitraukiam nerodo pieno kieki, o rodo tai, kiek mes pacios sugebam nusitraukti, pieno yra tikrai daugiau bigsmile.gif
kazkur perskaiciau, kad yra tik 2% tikrai "nepieningu" moteru.
Tai kad mamytes, Tikekit savimi 4u.gif
Atsakyti