Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(skruzdeda @ 2009 09 07, 21:38)
Ir ka daryti, kad jo taip nemazetu? Dazniau zindyti? Beje ar jus koses su misineliais verdate? Ir kiek mazdaug kartu turi zisti 8 menesiu vaikas? Nakti tai valgom kokius 4 kartus. O diena?
Oho kiek cia klausimu pazeriau... blink.gif

kad pienelio nemažėtų- dažniau žindyt.... O į klausimą kiek mp turi gert 8 mėn vaiks- galit atsakyti tik patys....kiek norėsit taip ir darykit mirksiukas.gif ...norint retint- retinat, nenorit ir toliau intensyviai žindot.
Maniškei jau 1,8 tačiau tikrai neskaičiuoju kiek....kiek nori....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 08 rugsėjo 2009 - 22:10
Iki siol maitinau savo pienu,mano maziui 2men,bet jis neima buteliuko,nes niekada nesu jam jo davusi.Jis neistraukia viso mano pieno,todel jo nepasigamina pakankamai,o jis traukti tingi,nori tik,kad begtu tas pienas.Galvojau nusitrauksiu,bet kad buteliuko neima.Piktas,zirzia,verkia turbut,kad neprivalgo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiduliux25 @ 2009 09 10, 15:22)
Iki siol maitinau savo pienu,mano maziui 2men,bet jis neima buteliuko,nes niekada nesu jam jo davusi.Jis neistraukia viso mano pieno,todel jo nepasigamina pakankamai,o jis traukti tingi,nori tik,kad begtu tas pienas.Galvojau nusitrauksiu,bet kad buteliuko neima.Piktas,zirzia,verkia turbut,kad neprivalgo verysad.gif

Sveika,
vaikiukas visada ištraukia tiek pienuko, kiek jam reikia mirksiukas.gif Be to, jau ir ne naujagimis, o visas dviejų mėnesių dičkis, taigi pats jau pakankamai pajėgus išsitraukti tiek pieno, kiek nori. mirksiukas.gif
Šiaip geriausias rodiklis, ar vaikas pavalgęs - tai augantis svoris. Jeigu auga, reiškias, nealkanas. 4u.gif

Šiaip dar egzistuoja vaikiukų-tinginukų kategorija, kurie iš tiesų tingi traukti pienuką, ypač tą riebųjį, kur būna pabaigoje, baigiant ištuštinti krūtį. Tokiems vienintelis vaistas - įvesti maitinimo režimą, t.y. palaukti, kol tikrai išalks, bet ne daugiau kaip 2,5-3 val., ir tik tada duoti krūtį. Tokiu būdu vaikas ištuštins tikrai visą krūtį, tame tarpe ir riebųjį pienuką. Ir tikrai neliks alkanas, nes pieno paklausa sąlygoja jo pasiūlą. 4u.gif

Apskritai su buteliukais atsargiai, ypač jei vaikas linkęs patingėti. Ims dar ir patiks buteliukas, o ne papukas, kas tada? doh.gif Jei jau kada reikės buteliuką duoti dėl kažkokių aplinkybių (nors žindomam kūdikiui jo apskritai nereikia), tai duokite su pačia mažiausia skylute, skirtą patiems mažiausiems naujagimiams (pvz. žinau, kad Avent turi būti 1 numeris ax.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Briediene: 10 rugsėjo 2009 - 15:49
Sveikos mamytes smile.gif

Noriu ir as pasiguosti ir paprasyti patarimo.
Mano suneliui 3 su puse menesio, labai stengiuosi maitinti savo pienuku nors kartais buna tikrai labai sunku susilaikyti ir neduoti misinuko, nes vaikutis beveik kiekviena karta pavelges buna nepatenkinta, neramus, verkia tarsi noretu dar valgyti, ima papuka ir spjauna, vel ima ir spjauna, kol galiausiai verkti pradeda ir tada nebeikisi. Valgo is abieju krutu, nes po vienos rekia baisiausiai, kaip padaryti kad uztektu vieno papuko? g.gif Viena papuka valgo labai trumpai 3-5 minutes, kad ir kaip stengciausi duoti ta pati papuka , kad pazistu ilgiau niekaip neiseina, tenka duoti antra, antra irgi patraukia pora minuciu ir vel nepatenkintas, duodu vel ankstesni, bet du patraukimai ir vel viskas is pradziu...Taip varkstam jau beveik menesi patarkit, kaip sutramdyti savo oziuka. Ar tikrai geriau butu jei duociau tik is vieno papuko viena maitinima. Valgom pakankamai daznai - kas 2-3val., kartais ir dazniau. Svoris auga pakenciamai - 1men.-800, 2men.-1000, 3men.-900.
Isanksto Aciu, laukiu komentaru ir patarimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidara @ 2009 09 10, 20:51)

Mano suneliui 3 su puse menesio, labai stengiuosi maitinti savo pienuku nors kartais buna tikrai labai sunku susilaikyti ir neduoti misinuko, nes vaikutis beveik kiekviena karta pavelges buna nepatenkinta, neramus, verkia tarsi noretu dar valgyti, ima papuka ir spjauna, vel ima ir spjauna, kol galiausiai verkti pradeda ir tada nebeikisi.

pas mus irgi buna panasiai, taciau kai maniskis taip daro, jam paprasciausiai reikia atsirugti ax.gif nes jis kaip ir nori zisti, bet priritas oras kelia skausma, vargsiukas blaskosi i visas puses. O kai isleidzia oro burbulus, tai vel normaliai valgo.
Atsakyti
QUOTE(Vaidara @ 2009 09 10, 21:51)

Mano suneliui 3 su puse menesio, labai stengiuosi maitinti savo pienuku nors kartais buna tikrai labai sunku susilaikyti ir neduoti misinuko, nes vaikutis beveik kiekviena karta pavelges buna nepatenkinta, neramus, verkia tarsi noretu dar valgyti, ima papuka ir spjauna, vel ima ir spjauna, kol galiausiai verkti pradeda ir tada nebeikisi. Valgo is abieju krutu, nes po vienos rekia baisiausiai, kaip padaryti kad uztektu vieno papuko? g.gif Viena papuka valgo labai trumpai 3-5 minutes, kad ir kaip stengciausi duoti ta pati papuka , kad pazistu ilgiau niekaip neiseina, tenka duoti antra, antra irgi patraukia pora minuciu ir vel nepatenkintas, duodu vel ankstesni, bet du patraukimai ir vel viskas is pradziu...Taip varkstam jau beveik menesi patarkit, kaip sutramdyti savo oziuka. Ar tikrai geriau butu jei duociau tik is vieno papuko viena maitinima. Valgom pakankamai daznai - kas 2-3val., kartais ir dazniau. Svoris auga pakenciamai - 1men.-800, 2men.-1000, 3men.-900.
Isanksto Aciu, laukiu komentaru ir patarimu ax.gif

Svoris pas jumis auga labai gerai biggrin.gif
Mano mergicka elgesi LYGIAI TAIP PAT. As maitinau ir tebemaitinu is abieju papuku kaskart. Manau, kad mano klaida buvo ta, kad per daug galvojau apie ta jos valgyma. Tiesiog, kai vaikas taip elgias ( kadangi jau virs 3 men.), gal vertetu ji uzimti kita veikla, o gal jis miego nori ir uzmigt negali, o gal dar kas.. Vertetu paieskoti ivairiu maitinimo padeciu - as pvz. kuri laika maitindavau mazyle vaiksciodama isidejus i slinga. Paskui supratau, kad labai patogu maitinti, kai vaikelis snaudzia, ramiai ir daug privalgo tongue.gif Bet kai valgo snausdama, tai nezino kada sustot ir persiryja, paskui atpila daug... Na mums pagrindinis kosmaras tai vakarais prasidedavo, tai as anksti ryte piena nusitraukdavau ir vakare suduodavau per maitinimo pagalbininka (toki pakabinama buteliuka ant kaklo su slangelem, kai vaikelis valgydamas is papuko kartu ir per ta slangele pienuka traukia) arba su sauksteliu, tai rydavo labai, ir rami paskui budavo, bet kazi ar gerai dariau, kad daviau, nes 6 men tokia stora panele pasidare, kad as jau issigandau, ir dabar labai stora, o sako nuo mamos pieno nenutunka doh.gif , nors gydytoja sako, kad viskas gerai, man visgi neramu blink.gif Taigi, nepersistenkit mirksiukas.gif
Atsakyti
Kas yra tas maitinimo pagalbininkas?ar cia kalba eina apie firmos Medela produkcija?ar ji pasiteisina?
Atsakyti
ka tik persirgom rotavirusu. Abidvi prisikankinom ligoninej. Dekui Dievui esam namie. Bet vis dar apetito neturim. Kol veme ir viduriavo tai irgi nedaug valge. Tai pienuko sumazejo tragiskai. Bandysiu dazniau duoti, gal ateisim i buvusia padeti. Ech kaip lengvai tas pienukas mazeja ir kaip sunkiai jis vel atsistato...
Atsakyti
QUOTE(Vaiduliux25 @ 2009 09 13, 12:54)
Kas yra tas maitinimo pagalbininkas?ar cia kalba eina apie firmos Medela produkcija?ar ji pasiteisina?

Man asmeniskai labai pasiteisino... 4u.gif
Na, bet as galvoju, kad visgi labai daug priklauso nuo moters organizmo, vienoms tas pienas gaminas padidintais kiekiais ir reik vargt, kol sumazini tiek kiek reikia, o man atvirksciai - juodas vargas buvo, kad paskatint ta gamyba, o dar kadangi mergina mano tingine buvo, traukdavo tik kol lengvai bega, tai man tas 'pagalbininkas' labai praverte, paskatino pieno gamyba ir mazyle apramindavo vakarais, kai jai ypac pilvuka prisikimst noredavos ax.gif
Atsakyti
Sveikos, zinau, kad cia prasydavau pagalbos, kada reikedavo ir visada gaudavau, o dabar vel prasau patarimo. Musu beda ta, kad kai prasidejo pilviuko bedos vienintelis budas pamaitinti mazyle buvo ja primigdzius, taciau dabar mums 7 men. mes jau valdom tyreles ir kosytes, taciau pieniuka tik tris kartus per diena (8 ryto, 10 ryto, 13 dienos, 19 vakaro ir uzmigus, o nakti pilnu tempu kas tris valandas), kaip matote nuo 13 iki 19 ilgas tarpas, tada ji visiskai nemiega (ji pas mus nemiegiukas) tad ir negaliu jos pamaitinti. Bandziau ne karta atpratinti nuo tokio iprocio, taciau beviltiskai, nes ji is to verkimo ir alkio pradeda snuduriuoti ir tik tada ja galiu pamaitinu. Man baisu, kad nepradetu mazeti pieno (nes dar noreciau ilgai maitinti), o visu svarbiausia jaudinuosi del skysciu trukumo, nes si men mazai priaugome svorio (200g), ir apskritai kai karts nuo karto jai pasiulau vandeniuko ji labai noriai geria. Bandziau, kaip iseiti nusitraukineti piena ir girdyti, taciau ji negere, pradejo ziaugcioti, o vandeniuka mielai isgere, bandziau skiesti koseles savo pieneliu, taciau ir tada atsisake valgyti, o be pienelio mielaikosyte suvalge.
Tikrai nezinau ka daryti, nes, manau jai truksta skysciu, galvoju gal pasilikti tuos kelis maitinimus per diena ir papildomai siulyti ar arbateles ar misinuka. Tikrai nezinau ka daryti. Nes atsibodo kai kiekvienas maitinimas tampa kova, taip jau nuo 2 men.
Gal kas ka patars 4u.gif
Aciu
Atsakyti
QUOTE(ICJ @ 2009 09 13, 22:56)
Sveikos, zinau, kad cia prasydavau pagalbos, kada reikedavo ir visada gaudavau, o dabar vel prasau patarimo. Musu beda ta, kad kai prasidejo pilviuko bedos vienintelis budas pamaitinti mazyle buvo ja primigdzius, taciau dabar mums 7 men. mes jau valdom tyreles ir kosytes, taciau pieniuka tik tris kartus per diena (8 ryto, 10 ryto, 13 dienos, 19 vakaro ir uzmigus, o nakti pilnu tempu kas tris valandas), kaip matote nuo 13 iki 19 ilgas tarpas, tada ji visiskai nemiega (ji pas mus nemiegiukas) tad ir negaliu jos pamaitinti. Bandziau  ne karta atpratinti nuo tokio iprocio, taciau beviltiskai, nes ji is to verkimo ir alkio pradeda snuduriuoti ir tik tada ja galiu  pamaitinu. Man baisu, kad nepradetu mazeti pieno (nes dar noreciau ilgai maitinti), o visu svarbiausia jaudinuosi del skysciu trukumo, nes si men mazai priaugome svorio (200g), ir apskritai kai karts nuo karto jai pasiulau vandeniuko ji labai noriai geria. Bandziau, kaip iseiti nusitraukineti piena ir girdyti, taciau ji negere, pradejo ziaugcioti, o vandeniuka mielai isgere, bandziau skiesti koseles savo pieneliu, taciau ir tada atsisake valgyti, o be pienelio mielaikosyte  suvalge.
Tikrai nezinau ka daryti, nes, manau jai truksta skysciu, galvoju gal pasilikti tuos kelis maitinimus per diena ir papildomai siulyti ar arbateles ar misinuka. Tikrai nezinau ka daryti. Nes atsibodo kai kiekvienas maitinimas tampa kova, taip jau nuo 2 men.
Gal kas ka patars  4u.gif

Aciu

Ar man cia jau paranoja tongue.gif Gal jai tiek pakanka?
Atsakyti
QUOTE(ICJ @ 2009 09 14, 00:12)
Ar man cia jau paranoja  tongue.gif  Gal jai tiek pakanka?

biggrin.gif
Manau pasitikek vaikeliu mirksiukas.gif Pagal parasyma - tai visai nemazai pienelio gauna. Maniske lygiai taip pat valgydavo tik miegodama. Bet ivedus papildoma maitinima visai nustojau galva sukt del to pieno, ir niekas nepasikeite - nori suvalgo daugiau, nenori - maziau, tik va man kaip tai pasidare dzin ir visiem tik geriau tongue.gif
Atsakyti