Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

aš dar pasiūlyčiau dėl mergaitės- kengūravimą. kai oda kontaktuoja su oda. Pvz pasiguldyt ant krūtinės ( abiem būti be rubų). Man šitas metodas buvo naujovė, kurią perdavė slaugytoja, ačiū jai. dėka kengūravimo mažiukei nebešalo kojytės, sparčiai tvirtėjo., ir gaminosi pienas. Išmoko net gulėdama ant pilvuko gerti iš krūties pienuką.
Atsakyti
Noreciau mamyciu paklaust, jei pvz. dietiskai maitinsiuos (nes pas vaika alergija) ar cia tures itakos pienui? Labai bijau pakenkt pienui, maziukas per pirma men. priaugo 1370 smile.gif dabar kolkas 500 gr. Ir jei pati neturiu apetito kartais, nesinori valgyti visai, paciai net svoris krenta, pieno nesumazes del to, ar nepasikeis jo kokybe?
Isanksto aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2009 09 06, 01:10)
Noreciau mamyciu paklaust, jei pvz. dietiskai maitinsiuos (nes pas vaika alergija) ar cia tures itakos pienui? Labai bijau pakenkt pienui, maziukas per pirma men. priaugo 1370 smile.gif  dabar kolkas 500 gr. Ir jei pati neturiu apetito kartais, nesinori valgyti visai, paciai net svoris krenta, pieno nesumazes del to, ar nepasikeis jo kokybe?
Isanksto aciu uz atsakymus 4u.gif

Dietos maitinančiom nerekomenduojamos. Kas kita, jei tenka atsisakyt tam tikrų produktų, pasistenk rast kaip juos pakeist kitais.
Pienelio kokybė nenukentės, organizmas pasinaudos atsargom. Pasistenk pailsėt ir tikėk savim 4u.gif
Beje, kokios grupės produktų negali vartoti?
Atsakyti
Laba vakariuka, as susiduriau su tokiu dalyku kad mano vaikas valgo kas 3-5 val bet buna tokiu momentu kai jis nedavalgo, vienoje krutineje maziau pieno gaminasi tai tenka duoti ir kita, o priejome prie to kad jei uzsinori jis po val valgyti tai nebeturiu ka duoti nes pienuko maza tai siandien dadaviau misinuko, nes buvo alkanas, o pienuko nebebuvo, po misinuko vaikas nurimo ir uzmigo, aisku prie ju labai neapsistosiu, nes tikrai labai noriu maitinti MP ir siandien dar pabandziau atsigerti alucio tai atrodo kad mums padejo, dar mums itaria stafilokoka ir per tris savaites esam priauge tik 200gr, kas pagal gyd tai labai mazai tai sake net nusiteikti kad mano pienas yra blogas, nemaistingas(kaip supratau liesas) tai dabar ir nezinau ka daryti ir ka begalvoti gal sakau buvo kuriai nors tokia situacija?
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 09 06, 10:56)
Dietos maitinančiom nerekomenduojamos. Kas kita, jei tenka atsisakyt tam tikrų produktų, pasistenk rast kaip juos pakeist kitais.
Pienelio kokybė nenukentės, organizmas pasinaudos atsargom. Pasistenk pailsėt ir tikėk savim  4u.gif
Beje, kokios grupės produktų negali vartoti?

Labai aciu kad atsakete, tikrai padejot 4u.gif
O del produktu dar nezinau, kita savaite pas alergologa vaziuosim, tai atsisakau tu produktu, kurie gali alergizuot maziuka, tai ir iskylo man klausymas ar nepakenksiu pieneliui.
Atsakyti
Ziuriu yra cia mamyciu, kurios labai ilgai maitino savo vaikelius MP, tai gal pades ir man ax.gif

mums dabar 6 men ir mazius pradejo labai daznai valgyt, dedu prie kruties kas 1.5val doh.gif nakti isvis pradejom kartu miegoti, nes zinda kas 2val.
is pradziu galvojau, kad jam pradeda dantukai dygti ir jis taip bando numalsinti skausma, bet jau savaite ir niekas nesikeicia (dantukas taip ir nepasirode)

gal cia vel koks krizinis laikotarpis? ar cia jau jam truksta pienuko?

sia savaite pradejau primaitinti tyrelem, bet jis visiskai ju nenori, spjauna lauk ir tiek doh.gif net puses arbatinio saukstelio nesuvalgo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cerecita @ 2009 09 06, 23:12)
Ziuriu yra cia mamyciu, kurios labai ilgai maitino savo vaikelius MP, tai gal pades ir man  ax.gif

mums dabar 6 men ir mazius pradejo labai daznai valgyt, dedu prie kruties kas 1.5val  doh.gif  nakti isvis pradejom kartu miegoti, nes zinda kas 2val.
is pradziu galvojau, kad jam pradeda dantukai dygti ir jis taip bando numalsinti skausma, bet jau savaite ir niekas nesikeicia (dantukas taip ir nepasirode)

gal cia vel koks krizinis laikotarpis? ar cia jau jam truksta pienuko?

sia savaite pradejau primaitinti tyrelem, bet jis visiskai ju nenori, spjauna lauk ir tiek  doh.gif  net puses arbatinio saukstelio nesuvalgo  unsure.gif

gali but toks tarpsnis, mano geruolis vaikas budamas apie 7 men tokia man savaite istaise, kad ojoj, ir mislinau gal dantukai, deja dantukai net nepasirode jau 2 menesiai, na bet praejo tas laikelis ir viskas grizo i vezias, o jus nuo ko pradejot primaitinima, nuo darzovienes ar vaisiu tyreles, o ir primaitinimas nevisada lengvai iveikiamas, reikia laiko ir kantrybes, pienuko tikrai netruksta 4u.gif 6 men jau pienuko gamyba tiek susireguliavusi, kad manau pilnai atitinka jusu klecko poreikius, jis gal daugiau nusiraminimo iesko, as dar pastebejau, kad dazniau praso valgyt ir buna neramus, kai kazko naujo daug ismoksta ax.gif
Atsakyti
Mielos mamytės, norėjau paklausti patarimo 4u.gif
Mano dukrytei dabar 2 mėnesiai ir 3 savaitės ir jau kelios naktys, kai ji užmiega dešimtą-vienuoliktą vakaro, o nubunda pavalgyt tik penktą ryto. Man, žinoma, gerai, kad galiu pamiegot keletą valandų, bet gal dar nereiktų leisti jai tiek išmiegoti nevalgius? Ar tai nekenkia pienelio gamybai?
Pirmą mėnesį priaugo 1100 g, antrą - 900 g. Šį mėnesį dažnai valgo, bet aš tai sieju su jos vystymusi - labai viskuo domisi, viską apžiūrinėja, turiu vaikščiot, kol ji valgo, nes baisiausi pykčiai atsisėdus ar atsigulus.
Tikiuosi, kad čia viskas normalu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgiucs @ 2009 09 07, 09:30)

Tikiuosi, kad čia viskas normalu  g.gif

Viskas puiku thumbup.gif dziaukites miegeliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Danuse @ 2009 09 06, 20:04)
sake net nusiteikti kad mano pienas yra blogas, nemaistingas(kaip supratau liesas) tai dabar ir nezinau ka daryti ir ka begalvoti gal sakau buvo kuriai nors tokia situacija?

Tokias gydytojas gun_rifle.gif Mamos pienelis visada yra optimaliai subalansuotas kudikio reikmems. Gali nebent but problemu su zindymo technika.
O tas priaugtas svoris cia nuo gimimo svorio ar numesto svorio?

Ziuriu mergaites neatsako - papabandyk cia pasiskaityt
http://www.sveikapra....lt/?text.id.19

Ir stai cia http://www.sveikapra...lt/?faq.archive gal rasi tinkama atsakyma, arba pati paklausti pabandyk.

Sekmes! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Danuse @ 2009 09 06, 19:04)
Laba vakariuka, as susiduriau su tokiu dalyku kad mano vaikas valgo kas 3-5 val bet buna tokiu momentu kai jis nedavalgo, vienoje krutineje maziau pieno gaminasi tai tenka duoti ir kita, o priejome prie to kad jei uzsinori jis po val valgyti tai nebeturiu ka duoti nes pienuko maza tai siandien dadaviau misinuko, nes buvo alkanas, o pienuko nebebuvo, po misinuko vaikas nurimo ir uzmigo, aisku prie ju labai neapsistosiu, nes tikrai labai noriu maitinti MP ir siandien dar pabandziau atsigerti alucio  tai atrodo kad mums padejo, dar mums itaria stafilokoka ir per tris savaites esam priauge tik 200gr, kas pagal gyd tai labai mazai tai sake net nusiteikti kad mano pienas yra blogas, nemaistingas(kaip supratau liesas) tai dabar ir nezinau ka daryti ir ka begalvoti gal sakau buvo kuriai nors tokia situacija?

O ko taip retai valgo? Nebandėt duoti dažniau?
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2009 09 07, 08:55)
gali but toks tarpsnis, mano geruolis vaikas budamas apie 7 men tokia man savaite istaise, kad ojoj, ir mislinau gal dantukai, deja dantukai net nepasirode jau 2 menesiai, na bet praejo tas laikelis ir viskas grizo i vezias, o jus nuo ko pradejot primaitinima, nuo darzovienes ar vaisiu tyreles, o ir primaitinimas nevisada lengvai iveikiamas, reikia laiko ir kantrybes, pienuko tikrai netruksta  4u.gif 6 men jau pienuko gamyba tiek susireguliavusi, kad manau pilnai atitinka jusu klecko poreikius, jis gal daugiau nusiraminimo iesko, as dar pastebejau, kad dazniau praso valgyt ir buna neramus, kai kazko naujo daug ismoksta  ax.gif

na tikiuosi kad tai ir mums bus laikinai rolleyes.gif
o primaitinima pradejau nuo morku tyreles (nepatiko), kita diena pabandziau HIPP morkas (galvojau gal mano morkos netinka biggrin.gif ), tai jos ne ka geriau buvo. Pabandziau paskui bulves duoti su savo pienu sumaisytos, tai irgi nieko gero...
O kai valgiau obuoli, tai jis panorejo paragauti, daviau palaizyti, tai lyg ir patiko, daviau obuoliu tyreles, tai nevalge lotuliukas.gif

QUOTE(Spurgiucs @ 2009 09 07, 10:30)
Mielos mamytės, norėjau paklausti patarimo  4u.gif
Mano dukrytei dabar 2 mėnesiai ir 3 savaitės ir jau kelios naktys, kai ji užmiega dešimtą-vienuoliktą vakaro, o nubunda pavalgyt tik penktą ryto. Man, žinoma, gerai, kad galiu pamiegot keletą valandų, bet gal dar nereiktų leisti jai tiek išmiegoti nevalgius? Ar tai nekenkia pienelio gamybai?
Pirmą mėnesį priaugo 1100 g, antrą - 900 g. Šį mėnesį dažnai valgo, bet aš tai sieju su jos vystymusi - labai viskuo domisi, viską apžiūrinėja, turiu vaikščiot, kol ji valgo, nes baisiausi pykčiai atsisėdus ar atsigulus.
Tikiuosi, kad čia viskas normalu  g.gif

musu atveju po tokios "miego" savaites pas mane zymiai pradejo mazeti pieno rolleyes.gif tai paskui kleckas susiprato ir pradejo vel naktim valgyti smile.gif
Atsakyti