Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(AusraR @ 2009 08 31, 22:56)
Sveika,
valgyk tu viska ir nesuk sau galvos. is darzoviu, gal privenk koku ridiku ir svogunu, jei nescia budama nevalgei. Jei vaikeliui pilvely pus tai neiko tuir nepadarysi, o nevalgydama vaisiu ir darzoviu labai riboji gaunamus vitaminus ir kitas reikalingas medziagas.
Del to svorio - nezinau kodel cia merginos nusprende kad turi virsvorio, nes niekur nemaciau kur parasyta tavo ugis smile.gif be to tavo lelkai dar tik 13 dieneliu, kaip gi per tas 13 dieneliu gali nukristi svoris priaugtas nestumo metu smile.gif tikrai del to nesijaudink, pasieksi savo norimus 60 kg per kokius metus ir viskas bus ok. Siaip mamytei, nesvarbu ar krutimi maitina ar misineliais, papildomas svoris laaabai reikalingas, nes su mazyliu reikia daug jegu. Man po gimdymo ilgai laikesi kokie + 7 kg, na ir ka, apsirgo mano maziai NORO virusu, ligoninej atsidure, kelios paros beveik be miego, nuolatinio vaikeliu supavimo ant ranku ir tt ir tie papildomi kg istirpo staigiai. Tiesa sakant manau tas rezervas mane ir isgelbejo kad neisgriuciau. Taip kad gali nusiimt tu ta liniuote ir nesukt sau galvos bent jau del svorio  tongue.gif

mano stilius thumbup.gif artma dusia wub.gif ai, liniuotes nenusiimsiu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visai kitokia: 01 rugsėjo 2009 - 17:51
sveikos,
gal kuri patarsit...
pradejo po pietu skaudeti viena kruti. nepraeina. bijau, kad busiu ryte nusalus.
kokiu priemoniu imtis namu salygomis?
Atsakyti
QUOTE(visai kitokia @ 2009 08 31, 13:57)
:
visai neturiu apetito 

manau, kad apetitas pamažu sugrįš..... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(NeLina @ 2009 09 01, 19:28)
sveikos,
gal kuri patarsit...
pradejo po pietu skaudeti viena kruti. nepraeina. bijau, kad busiu ryte nusalus. 
kokiu priemoniu imtis namu salygomis?

kažkokių priemonių, tai nelabai ir yr.a..
tai guzelis susidarė ar koks sukietėjimas? nebūtinai nuo peršalimo...kartais užsilieka pienelio...
tiesiog reiks tą guzelį leliukui ištraukti.....praeis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 01 rugsėjo 2009 - 21:06
QUOTE(Agotė @ 2009 09 02, 03:05)
Papildyta:

kažkokių priemonių, tai nelabai ir yr.a..
tai guzelis susidarė ar koks sukietėjimas? nebūtinai nuo peršalimo...kartais užsilieka pienelio...
tiesiog reiks tą guzelį leliukui ištraukti.....praeis 4u.gif

tai va kad ne guzelis... paprastai, kai guzelis buna, istraukia vaikas pieniuka ir atslugsta...
maudzia kruties apacia, nelabai eina prisiliest. vakare buvo pakilus temperatura, tai merkiau kojas i druskuota vandeni ir buvau uzdejus kopusto lapa nakciai ant kruties. po nakties temperaturos nebuvo, dabar - 37,3.
tikriausiai, reiks seimos gydytojai skambint...
Atsakyti
QUOTE(NeLina @ 2009 09 02, 08:55)
tai va kad ne guzelis... paprastai, kai guzelis buna, istraukia vaikas pieniuka ir atslugsta...
maudzia kruties apacia, nelabai eina prisiliest. vakare buvo pakilus temperatura, tai merkiau kojas i druskuota vandeni ir buvau uzdejus kopusto lapa nakciai ant kruties. po nakties temperaturos nebuvo, dabar - 37,3.
tikriausiai, reiks seimos gydytojai skambint...

aišku...tai nežinau..neturiu patirties unsure.gif
gal kitos mamytės ką pasakys... unsure.gif

o šeimos gydytoja nepaklaus "ar dar maitini??" biggrin.gif
gal paskambink žindymo konsultantėms
Papildyta:
žinot ką...pažiūrėkit
http://www.supermama...;#entry29796896
kelios mamytės teigia jog žindymas yra tik maistas nei sveikatai, kitiems veiksniams neįtakoja...
ir be to ilgai žindomas vaikas turės psichologinių problemų blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes! Reikia jusu patarimo. Dukrytei 2men. ir savaite. Pirma men priaugom 1000g., antra 800g. per paskutines tris savaites priaugom 400g. viena savaite 100g. priaugo, kita 200g. trecia vel 100g. ir daktare pasiule duoti misinuko, nes per mazai priauga. Krutys nera lb pilnos, kaip buvo pradzioje, 80ml per karta istraukiu(na kas 2h.), dukryte valgo kas 1val. kas 1,5val. kartais net kas pusv., bet 10min. pavalgo, pradeda riestis, nes pilviuka skauda, pameta papuka, o po to nebeikisi, ziaugcioja. Negaliu patikrint kiek suvalgo, nes niekaip nevalgo is buteliuko. Ar tikrai reik misinuko? Gal jau mazeja pienukas? Nors taip nesinori tuo tikiti.
Atsakyti
QUOTE(mettta @ 2009 09 02, 22:27)
Sveikos mamytes! Reikia jusu patarimo. Dukrytei 2men. ir savaite. Pirma men priaugom 1000g., antra 800g. per paskutines tris savaites priaugom 400g. viena savaite 100g. priaugo, kita 200g. trecia vel 100g. ir daktare pasiule duoti misinuko, nes per mazai priauga. Krutys nera lb pilnos, kaip buvo pradzioje, 80ml per karta istraukiu(na kas 2h.), dukryte valgo kas 1val. kas 1,5val. kartais net kas pusv., bet 10min. pavalgo, pradeda riestis, nes pilviuka skauda, pameta papuka, o po to nebeikisi, ziaugcioja. Negaliu patikrint kiek suvalgo, nes niekaip nevalgo is buteliuko. Ar tikrai reik misinuko? Gal jau mazeja pienukas? Nors taip nesinori tuo tikiti.

tikrai nereikia, ir isvis kas per mada ta vaika svert sitiek, jei nera jokiu sveikatos problemu kudikiai sveriami karta i menesi, pienuko nemazeja, cia ir toks tarybinis ismislas, tik va Jums man rods reiktu daryt ilgesnius tarpus tarp maitinimu, o nuo pilvuko putimo bandyt Espumizano lasiukus, masaziukus pilvukui, pasildyt pilveli ir ilginkit pertraukas tarp maitinimo pradziai nors iki 2 val, ir ilsetis, mazyle miega ir jus miegokit salia, pamatysit viskas susinormalizuos 4u.gif
Atsakyti
Esu jauna dvynukų mama. Mums tik savaitė. Pienelis atsirado prieš 3 dienas. Valgom kas 3 valandas.

Berniukas žindžia be problemų nuo pat gimimo. Problema ta, kad žindžia po 1,5-2 val. Atrodo ir žandukas "teisingai" dirba ir neleidžiu prie krūtinės miegoti ilgai... jam nustojus žysti atitraukinėju, bet matau, kaip jis vėl ieško krūtinės... Gydytoja sako, kad žindymas per ilgas, normaliai turėtų pavalgyti per 0,5 val. Man prasidėda paranoja, kad jis tikrai pienelio randa mažai ir silpsta unsure.gif doh.gif

Mergaitė žindžia "sunkiai", tik tada kai yra alkana truktelna krūtį kelis kartus... Jai pienelį nusitraukinėju ir duodu tarpais tarp maitinimų. T.y. valgo vieną maitinimą mišinėlį, kitą- mano pieną. Nusitraukti kiekvienam maitinimui neturiu fizinių galimybių, t.y. jeigu berniukas žindžia 2 val., nusitraukinėti mergaitai irgi užima laiko- lieku nevalgius, nemiegojus...
Jaučiu, kad su mergaite nėra viskas "prarasta" ir ją būtų galima įpratinti imti krūtį, tačiau tarp tų 3 valandų skirtumo fiziškai nebelieka laiko.

Abu iš karto maitinti dar negaliu, nes ir vienam vaikeliui ne iš karto teisingai paduodu krūtį. Ką jau kalbėti, kad turėčiau prie krūties išlaikyti berniuką, ir nuolat kitame šone, pratinti mergaitę prie krūtinės...

Dar vienas pastebėjimas, kad nusitraukus tokį pat kiekį mamos pieno kokį duodam mišinuko, mergaitė nepavalgo schmoll.gif būna nerami sunkiai užmiega... Vyras sako, kad jis jau bijo to mano pieno, nes visada po jo mergaitės "maitinimo" ji nerami- nepavalgiusi...

Kaip man viską suderinti? Kaip žinoti ar tikrai berniukas pakankamai suvalgo mano pienuko, kad jam nekristų svoris-- jeigu tokia reakcija mergaitės į mano nusitrauktą pieną... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2009 09 02, 23:54)
Dar vienas pastebėjimas, kad nusitraukus tokį pat kiekį mamos pieno kokį duodam mišinuko, mergaitė nepavalgo schmoll.gif būna nerami sunkiai užmiega... Vyras sako, kad jis jau bijo to mano pieno, nes visada po jo mergaitės "maitinimo" ji nerami- nepavalgiusi...

jeigu tokia reakcija mergaitės į mano nusitrauktą pieną... g.gif

Tikiu, kad mamytes patars kaip susitvarkyti su problemelem - juolab kad cia yra viena daznai atrasanti dvynuku mamyte; bet man parupo pakomentuot apie skirtuma tarp MP ir misinuko. Reikalas tas, kad misinukai 'apkrauna' kudikeliu skrandukus ir jiems nebelieka energijos niekam kitam kaip tik ta misinuka apdoroti, todel nurimsta ir uzmiega. Is paziuros atrodo kad 'va patenkintas vaikas miega, matyt nuo MP nepavalge', bet tai netiesa mirksiukas.gif Taip kad tikrai cia ne problema su tavo pieneliu, tik misinuko savybe 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane: 02 rugsėjo 2009 - 23:31
QUOTE(Laimė @ 2009 09 03, 00:54)
Esu jauna dvynukų mama. Mums tik savaitė. Pienelis atsirado prieš 3 dienas. Valgom kas 3 valandas.

Teisingai Garbanė parašė apie mišinį. Pridursiu, kad vaikai žysdami krūtį patenkina žindimo poreikį, o su buteliuku kitaip.
Gal patogiau būtų pasiskambint dvynukų mamytei 4u.gif
Atsiųsiu į až kontaktus mirksiukas.gif
Sėkmės ir STIPRYBĖS mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mettta @ 2009 09 03, 00:27)

Dažniau ir ilgiau maitinsi- pienuko daugės mirksiukas.gif
Laikrodis - vaikutis, jei žinda ilgiau, vadinas tiek jam reikia, kitą maitinimą reiks kitaip mirksiukas.gif
Priaugo pakankamai svorio, ir atsargai turit. 4u.gif
MP maitinamiems 500mėn. vidurkis- labai gerai. Skaičiuojama: nuo gimimo priaugtas ir ataugtas svoris dalinami iš turimų mėnesių (jums beveik 3?!)
ir gaunat vidurkį. Svoris greičiausia auga pirmus tris mėnesius, ir natūralu, kad mažėjančia tvarka mirksiukas.gif
Svarbu, kad mergytė geros nuotaikos, miega, valgo, auga.
Pilvo pūtimai praeis mirksiukas.gif
Nusitraukinėt beprasmiška. Geriausia ištraukia vaikas.
beje, pieną čiulptukas mažina+norą žysti.
Taip, kad maitink ją pagal poreikius, t.y. kada dukrytė nori, ir kiek nori.
(ne paršelius normom auginam mirksiukas.gif )
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2009 09 02, 22:54)
Kaip man viską suderinti? Kaip žinoti ar tikrai berniukas pakankamai suvalgo mano pienuko, kad jam nekristų svoris-- jeigu tokia reakcija mergaitės į mano nusitrauktą pieną... g.gif

Paprasčiausias būdas žinoti ar pakankamai suvalgo - ar sauskelnės šlapios. Po savaitės praktiškai vaikai turi būti daug maž atstatę savo gimimo svorį (nes po gimimo svoris šiek tiek krenta).

O jums nebūtų paprasčiau papildomai pamaitinti berniuką savo nutrauktu pienu/mišinuku ir pabandyti tokiu būdu rasti laiko mergaitei prie krūties? g.gif Praktiškai tas ilgas laikymas prie krūties reikalingas tam kad pienas stimuliuotūsi, bet bent jau pas mus irgi nepataria laikyti ilgiau nei valandą vienu kartu, be to su dvynukais tai ir taip prisistimuliuos pakankamai. Tada su primaitinimu būsit tikresnė kad berniukas pavalgęs ir mergaitei išeis pasiūlyt pieno.
Atsakyti