Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(nerin_ga @ 2009 08 31, 11:05)
sveikutes 4u.gif
noreciau ir as patarimo. sunu zindau nuo gimimo, bet pieno is vienos kruties jam neuztenka. zindant is kitos kruties isbega apie 60-80 ml pieno, tai juo damaitinu, nes vaikutis iszinda viena kruti ir buna alkanas. ar teisingai elgiuosi, ar reiktu duot jam zyst kita kruti? taciau tuomet vieno valgymo metu abi butu istustintos, o nubegusi pienuka tektu ispilt. gal yra budu kaip sumazinti pieno begima is tos kruties, kur nevalgo? jauciu kad pienuko mazeja verysad.gif valgo kas 2,5-3,5 val

man rods viska cia neblogai darot, galit duot abi krutis, o ta nubegusi pienuka damaitinti, pienuko siaip negali mazeti, tiek kiek jo istraukia, tiek ir pasigamina, bandykit duot abi krutis vieno valgymo metu, o ta nubegusi piena uzsaldykit, paekspermentuokit, matysit kaip leliukas elgiasi, nemastykit taip - pieno mazeja, as tai sakydavau nieko daugiau neduosiu, nebent jau matysiu, kad krenta svoris, ir siulydavau papuli, as dicki vaika 9 men maitinu buna kas dvi valandas, tad jei jusiskis tiek isbuna jam tikrai pienelio gana 4u.gif dazniausiai maitindama kita kruti laikau prispaudus, kad neteketu pienukas, nes nebesidedu ideklu i liemenele ir susutabdau taip.
Atsakyti
Ačiū! 4u.gif
Atsakyti
LAba diena,

reikia ir man informacijos!
Dar tik 2 sav po antrosios gimimo. Pirmaja maitinau tik 4 sav., paskui misinukai.
Dabar pieno yra, mano nuostabai. Tik yra kitas "blogumas":
visai neturiu apetito Valgau del mergytes ir ziuriu maista, kad jai pilvelio neskaudetu. Mesa smirda,darzoviu,vaisiu privengiu...Lieka: bananai, ryziai, grikiai,avizos, makaronai ir tie po sauja, varske, piens, kefyrs, jogurtukai..Dar "pavezu". Bet bijau, kad galiu uzsilenkt...Vitaminu negeriu, kad nebertu mazes, nes nestumo metu mane bere butent nuo vitaminu...Is kitos puses: taip valgiau visada, tik kibirais darzoves ir vaisius...Bet ar to pieno bus ilgeliau??? Skyscius geriu! Vien tik maitindama 1 litra isgeriu, o kur dar i tarpus visokie pieniski kokteiliai su bruknem, bananais...
GAl viskas yra gerai? Ka? Mergytei pieno netruksta. VAlgo ir palaimingai miega. DAr nei karto negirdejau verkiancios bigsmile.gif
Aciu!

Atsakyti
QUOTE(visai kitokia @ 2009 08 31, 13:57)
LAba diena,

Dar tik 2 sav po antrosios gimimo. Pirmaja maitinau tik 4 sav., paskui misinukai.
visai neturiu apetito  Valgau del mergytes ir ziuriu maista, kad jai pilvelio neskaudetu. Mesa smirda,darzoviu,vaisiu privengiu...Lieka: bananai, ryziai, grikiai,avizos, makaronai ir tie po sauja, varske, piens, kefyrs, jogurtukai..Dar "pavezu". Bet bijau, kad galiu uzsilenkt...Vitaminu negeriu, kad nebertu mazes, nes nestumo metu mane bere butent nuo vitaminu...Is kitos puses: taip valgiau visada, tik kibirais darzoves ir vaisius...Bet ar to pieno bus ilgeliau??? Skyscius geriu! Vien tik maitindama 1 litra isgeriu, o kur dar i tarpus visokie pieniski kokteiliai su bruknem, bananais...
GAl viskas yra gerai? Ka? Mergytei pieno netruksta. VAlgo ir palaimingai miega. DAr nei karto negirdejau verkiancios bigsmile.gif
Aciu!

na pagal Jusu svorio liniuote (tik neisizeiskit pas pacia 1o kg virsvorio) - tai jus tikrai nebadaujat, matyt uztenka tokio raciono koki mama tur,i ir maitintis niekaip ypatingai gi zindanciai nereikia, taip kaip valget iki nestumo ir nestumo metu ir toliau taip valgykit, as pvz uzsilenksciau vien nuo vaisiu ir darzoviu, pieno kokteiliai - taigi cia kaloriju bombos, viskas gerai, pienuko jei tik noresit turesit ivalias biggrin.gif tik ar mazes neberia nuo tiek daug pieno produktu, maniski tai berdavo nuo olandisko surio teko atsisakyt, o kitu pieno produktu del manes gali ir nebut 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(visai kitokia @ 2009 08 31, 14:57)
LAba diena,

visai neturiu apetito  Valgau del mergytes ir ziuriu maista, kad jai pilvelio neskaudetu. Mesa smirda,darzoviu,vaisiu privengiu...Lieka: bananai, ryziai, grikiai,avizos, makaronai ir tie po sauja, varske, piens, kefyrs, jogurtukai..Dar "pavezu". Bet bijau, kad galiu uzsilenkt...Vitaminu negeriu, kad nebertu mazes, nes nestumo metu mane bere butent nuo vitaminu...Is kitos puses: taip valgiau visada, tik kibirais darzoves ir vaisius...Bet ar to pieno bus ilgeliau??? Skyscius geriu! Vien tik maitindama 1 litra isgeriu, o kur dar i tarpus visokie pieniski kokteiliai su bruknem, bananais...
Aciu!

Aš taip pat nesirinkau jokio specialaus maisto, nes tikėjau ir tikiu, kad pilvo diegliai yra daugiau psichologinis dalykas, visiskai nepriklausantis nuo mamos-žindyvės maisto. ax.gif
Pagal naujausius mokslinius tyrimus, niekas, ką mama suvalgo ar išgeria, nepatenka į pieną, netgi stipriausi vaistai (išskyrus kai kuriuos priešvėžinius ir pan.). mirksiukas.gif Priešingai - į pieniuką patenka visos medžiagos, kurios reikalingos vaikui, net ir "apvagiant" mamos organizmą. mirksiukas.gif
Pieno gamybai įtakos turi tik vaikiuko pieno paklausa, ir dar yra paprasčiau, kai geriama daugiau skysčių (na bent jau man tai akivaizdžiai nuolatinė "suchūškė" ir geriu po 4 ir daugiau litrų skysčių per parą). ax.gif
Taigi valgykite ką nori, kiek nori ir kada nori. Jei tik vaikas patenkintas - reiškia viskas gerai. cool.gif

Viena dvejonė - ar tik toks vaisių ir kitų "nekaltų" dalykų valgymas nėra susijęs su svorio metimu??? unsure.gif Ta liniuotė kažkaip taip nuteikia... ax.gif Jei taip - tai mityba privalo būti subalansuota, galima tik mažinti maisto kiekius iki "protingų", t.y. neprisiėsti. Dietų laikytis žindant NEGALIMA. schmoll.gif Juk svarbiausia - kūdikėlio sveikata!!! 4u.gif
Atsakyti
aciukas! Gal ne taip supratot ar isiskaitet: as darzoviu-vaisiu nevalgau del tos pacios baimes pilvo diegliams. Ir kaloriju bombos mano racione nera.Ka viena suvalgo vieno valgymo metu- as per visa diena. Kitom po zindymo apetitas zveriskas, o man daugiau nuovargis, nei maisto poreikis.
Liniuote cia tik man- psichologiskai bigsmile.gif Apetito NERA ne del kg kritimo. Tiesiog NERA. Ka tik per prievarta suvalgiau sterko. 100g. O iki to laiko avizine kose ryte ir pieno kokteilis su bruknem. Vakare, abejoju, ar ka dar valgysiu. Banana..gal. VArdinu cia savo produktus tik del to, kad ir pati matyciau, kad tikrai ne ka ten ir suvalgau. Pediatre sake: svarbu skysciai ir jokio streso, tada pieno bus. Is rezervo. O tas rezervas dar ir nuo pirmos dukreles. PAmetinukes pas mane bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visai kitokia: 31 rugpjūčio 2009 - 15:19
QUOTE(nerata @ 2009 08 25, 16:58)
As dabar taip ir darau, pirma duodu krutis, o paskui misinuko is buteliuko. Tai jis ir buna rekia rekia, o misinuko  isgeria 10 - 20 ml smile.gif Aisku buna, kad ir 60ml isvalgo, nors pries tai 2 val zindo krutis, tai manau ne veltui as ji damaitinu. O ir vaikas pasikeite ramesnis pasidare, jau kad ir nemiega, bet nerekia, dairosi aplinkui ir necepsi pastoviai smile.gif Taip kad kartais vien tik didelio noro neuztenka ilgam ir sekmingam zindymui, jei nera pienuko tai nieko cia nepakeisi. Viska isbandziau ir pozas ivairias maitinimo ir gulejom visa diena prie papo ir chalva valgau ir daug skysciu geriu, o pienuko kaip nedaugeja taip nedaugeja g.gif Skaudedavo spenelius ziauriai nuo to istiso kabejimo ant papo, bet stengiausi del maziuko, nors kartais atrode, kad neatlaikysiu... bet kai pasvere menesio laiko ir pasirode, kad tik 150gr., tai visos mano pastangos buvo veltui... vaikas istisai alkanas, pastoviai ziopciojo.. nenorejau as tu misinuku, bet kad nera kitos iseities.. Kitos isvis pacios nemaitina nuo gimimo ir isauga tie vaikai ant misinuku.. o maniskis gaus ir pienuko ir misinuko

Man buvo tokia pati situacija su sūneliu... Gavau šoką, kai pasvėrė jį, nes visą laiką ištisai jį prie krūties laikydavau, o gavosi taip, kad savo mažiuką badu marinau sad.gif Bet vistiek labai norėjau maitinti tik krūtimi, todėl kelis mėnesius buvo taip: maitinu krūtimi, tada duodu mišinėlio. Kai labai zirzdavo, neužmigdavo, duodavo mišinėlio, o tada pati nusitraukinėjau. Žodžiu, bardakas buvo, bet savo pasiekiau smile.gif Kuo toliau, tuo daugiau mano pienelio suvalgydavo, kol galų gale paskutinį kartą ragavo mišinėlio pusės metukų. Beje, nors maitinau mišinėliu (kartais ir savo pienuku) iš buteliuko, bet krūtis jam mielesnė buvo ax.gif
Taigi, jei nėra labai didelio noro maitint pačiai, tai tikrai po kurio laiko maitinsi tik mišinėliu. Tačiau jei yra priešingai, "pažaisk" su mišinėlio-MP kaitaliojimu, kol vaikučio svoris pasieks normas, o tada vėl bandyk duoti daugiau žįsti.
Sėkmės!
Atsakyti
QUOTE(Briediene @ 2009 08 31, 15:59)

Pagal naujausius mokslinius tyrimus, niekas, ką mama suvalgo ar išgeria, nepatenka į pieną,

na neteko tokio tyrimo girdeti, bet jeigu tai tiesa butu labai faina, nes mane taip traukia alus, bet gi nemauksi kasdien po buteli blush2.gif na bet jeigu i piena nepatenka tai gal galima tongue.gif ai, tyrimai tyrimais, bet geriau palauksiu maitinimo pabaigos. Zinoma, kartais isgeriu po puse stiklines as to alaus, nes nu tiap skanu man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 08 31, 21:49)
na neteko tokio tyrimo girdeti, bet jeigu tai tiesa butu labai faina, nes mane taip traukia alus, bet gi nemauksi kasdien po buteli  blush2.gif na bet jeigu i piena nepatenka tai gal galima  tongue.gif ai, tyrimai tyrimais, bet geriau palauksiu maitinimo pabaigos. Zinoma, kartais isgeriu po puse stiklines as to alaus, nes nu tiap skanu man smile.gif

geriu nealkoholini alu, tai buvo vienintele priemone nuo pykinimo, kuris tesesi visus 9 nestumo men, o ir maitindama isgeriu butent jo, man net nebeskanus tas paprastas alus, smirdi baisiausiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(visai kitokia @ 2009 08 31, 16:17)
Is rezervo. O tas rezervas dar ir nuo pirmos dukreles. PAmetinukes pas mane bigsmile.gif

Sveika,
valgyk tu viska ir nesuk sau galvos. is darzoviu, gal privenk koku ridiku ir svogunu, jei nescia budama nevalgei. Jei vaikeliui pilvely pus tai neiko tuir nepadarysi, o nevalgydama vaisiu ir darzoviu labai riboji gaunamus vitaminus ir kitas reikalingas medziagas.
Del to svorio - nezinau kodel cia merginos nusprende kad turi virsvorio, nes niekur nemaciau kur parasyta tavo ugis smile.gif be to tavo lelkai dar tik 13 dieneliu, kaip gi per tas 13 dieneliu gali nukristi svoris priaugtas nestumo metu smile.gif tikrai del to nesijaudink, pasieksi savo norimus 60 kg per kokius metus ir viskas bus ok. Siaip mamytei, nesvarbu ar krutimi maitina ar misineliais, papildomas svoris laaabai reikalingas, nes su mazyliu reikia daug jegu. Man po gimdymo ilgai laikesi kokie + 7 kg, na ir ka, apsirgo mano maziai NORO virusu, ligoninej atsidure, kelios paros beveik be miego, nuolatinio vaikeliu supavimo ant ranku ir tt ir tie papildomi kg istirpo staigiai. Tiesa sakant manau tas rezervas mane ir isgelbejo kad neisgriuciau. Taip kad gali nusiimt tu ta liniuote ir nesukt sau galvos bent jau del svorio tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 08 31, 21:49)
na neteko tokio tyrimo girdeti, bet jeigu tai tiesa butu labai faina, nes mane taip traukia alus, bet gi nemauksi kasdien po buteli  blush2.gif na bet jeigu i piena nepatenka tai gal galima  tongue.gif ai, tyrimai tyrimais, bet geriau palauksiu maitinimo pabaigos. Zinoma, kartais isgeriu po puse stiklines as to alaus, nes nu tiap skanu man smile.gif

Alkoholis patenka patenka dideliais kiekiais, taip kad abstinencija užsitęs. biggrin.gif man irgi teko skaityt kad dabar jau rekomenduoja valgyt visus citrusus ir žemės riešutus, nes dabar atseit jau alergijos būna kai visai tų alergenų nevalgai, nors prieš pora metų, tyrimai sakė priešingai. doh.gif Bet alkoholis patenka dideliais kiekiais, juk vis pasitaiko straipsnių apie tai kaip kokia nors alkoholikė motina per pieną prigirdė vaiką iki komos ir pan.
Atsakyti
QUOTE(visai kitokia @ 2009 08 31, 14:57)
LAba diena,

Pieno gamyba nepriklauso nuo to, ką ir kiek valgot arba geriat, nėra jokių mokslinių tyrimų, įrodančių, kad kažkokie produktai mažintų ar didintų pienelio kiekį. Jis priklauso nuo to, kiek ir kaip žinda kūdikis mirksiukas.gif
Organizmas surėdytas taip, kad pieno sudėtis yra tokia, kokios reikia vaikeliui, taigi jei ko nors trūksta mamos mitybos racione, tai tos medžiagos yra paimamos iš atsargų. Todėl pirmiausia jų trūkumą pajaus mama, o ne vaikelis.

O pilvo diegliai (kolikos) ir pilvo pūtimas yra du skirtingi dalykai. Pirmieji atsiranda (arba ne) ne dėl maisto, kurį valgo mama, manoma, kad diegliai yra žarnyno formavimosi pasekmė, juos labai sunku arba net neįmanoma pašalinti, tiesiog reikia pralaukti.
Tuo tarpu pūtimas yra nuo maisto: jei mama valgo tuos produktus, kurie jai sukelia pilvo pūtimą, tikėtina, kad ir leliukui pūs pilvelį. Žinoma, kūdikio virškinimo sistema nėra susifromavusi, todėl gali pūsti ir nuo kitų produktų (pvz., pieno, nors mamai nuo jo nebus jokio neigiamo poveikio).
Atsakyti