sveiki gal kam yra buve neskanu, kartu retkarciais, kartais siaip neskanu burnoje. nesvarbu pavalgius ar ne, kartais ir valgant atsiranda. trumpam ir vel dingsta. tuo metu kai man neskanu ir kiti zmones uzuodzia kad man smirda is burnos . nieko neskauda, skrandis virskina normaliai. jauciuos daugiau gerai. kas galetu but ?
sveiki
gal kam yra buve neskanu, kartu retkarciais, kartais siaip neskanu burnoje. nesvarbu pavalgius ar ne, kartais ir valgant atsiranda. trumpam ir vel dingsta. tuo metu kai man neskanu ir kiti zmones uzuodzia kad man smirda is burnos . nieko neskauda, skrandis virskina normaliai. jauciuos daugiau gerai. kas galetu but ?
aciu uz atsakymus tikrai ne refliuksas - paskaiciau apie jo simptomus - man visu likusiu simptomu nera kurie ten isvardinti. taigi ne tas. o del kepenu ir tulzies pusles - panasiau bet kas konkreciai - uzdegimas ar kas? juk man nieko visiskai neskauda jauciuos visiskai gerai virskinimas normalus jokio remens niekad neturejau.
kartumą burnojr butent ir duoda tulzis... tai vadinama duodenoezofaginiu refliuksu. Refliukso pozymiai kiekvienam zmogui yra skirtingi - vienam gali buti keli pozymiai, kitam vienam, o kiti visai nieko nejaucia - nustatoma tik tyrimais.
O ar seniai jau tas kartumas burnoje? Atsimenu buvau labai išsigandusi, kai vieną gražų rytą ką bevalgau (saldainius, jogurtą ir t.t)- kartumas juodas (na blogo kvapo nebuvo). Išsigandau. Atsikėlė dukra ir sako, mamyte, man žiauriai kartu burnoje valgant. tada jau pradėjau ieškoti nuo ko, priežastis buvo labai nekalta- iš vakaro prisivalgėm kedro riešutų... Praėjo maždau po 2 savaičių.
Man irgi keletą kartų buvo kartumas burnoj. Nežinau su kuo tai susiję, tačiau stengdavausi gerti daugiau skysčių, valgyt vaisių ir daržovių, kuo mažiau mėsos ir visokių apdorotų maisto produktų. Praeidavo per keletą dienų.