Įkraunama...
Įkraunama...

Dovanojimas (sklypo, buto ir pan.)

A ką Kiti anūkai ir tetos-dėdulės ims kalbėti? A įsivaizduojat, kas bus senolei?
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2008 05 30, 15:59)
A ką Kiti anūkai ir tetos-dėdulės ims kalbėti? A įsivaizduojat, kas bus senolei?

jeigu cia mano postui klausimas tai atsakau, niekas neliko nuskriaustas. tiesiog mums geriau nekilnojama turta tureti ir nama stayti, o kitiems pinigu reikia
Atsakyti
2flami: tadu suprantamas reikals.
Atsakyti
Aš klausą turiu. Vienam draugui močiutė dovanoja žemės sklypą. Ta žemė randasi kažkokiame kraštovaizdžio draustinyje, ji turi tik tos žemės dokumentus. Bet tame žemės sklype yra dabar pastatytas medinis namukas be jokiu dokumentų toks pagriuvęs senas ir yra nuo senu laikų likusiu trijų pastatų pamatai. Tai klausimas, ar galima kažkokiu būdu atstatyti neva namą ant tų senų pamatų. Ar dabar reikia pradėti viską nuo naujo, tarsi tai yra ūkio paskirties žemė, ją daryti namų valdą ir tik tada galvoti apie statybas? Kokiu greičiausi ir pigiausiu būdu galima būtų pradėti statybas?
Atsakyti
2scorpio: paprasčiausias ir VIENINTELIS būdas- sodybos ATSTATYMAS.
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2008 09 19, 17:22)
2scorpio: paprasčiausias ir VIENINTELIS būdas- sodybos ATSTATYMAS.

Dėkui. O į kokią instanciją reikia kreiptis? Nuo ko pradėti? (Ta žemė randasi prie Vilniaus, šalia Salininkų). Užveskit bent ant kelio smile.gif
Atsakyti
Labas visiems, turiu klausimeli. Tėvai turi daug žemes klypu namu statybai, viena dovanos man. Girdėjau, kad daugiau negu viena sklypa i metus parduot tegalima, nes kaskokie mokesciai ar kaskas. Tai va dabar klausimas ar dovanojimas skaitos kaip pardavimas ar ne? Jei taip tada dar seis metais viena reik sutvarkyt, kad metai nebūtu prarasti. blush2.gif
Atsakyti
paprasciau sklypa parduoti, dovanoti pinigus.
Atsakyti
gal kas gali pasakyti, jei teta dovanoja sklypą dukterėčiai, koks procentas mokesčiam išeina?.. ax.gif 4u.gif dovaną perparduoti neketinama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 22 kovo 2009 - 16:04
QUOTE(westa @ 2007 04 23, 23:03)
nuo 2006 10 19 neapmokesdinami ir senelių - vaikaičių dovanojimai

as nera jokiu pakeitimu sioje srityje? Domina senelio dovanojimas anukei,ar yra apmokestinamas? Beje domina pati procedura?Kokiu dokumentu reikia? Turiu omenyje ukines paskirties zemes dovanojima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Be_penkiu_pavasaris: 02 birželio 2009 - 17:29
Taigi.. dar viena kosmaru diena eina i pabaiga... doh.gif Noreciau paprasyti visu, perejusiu siuo keliu, pagalbos. unsure.gif
Viskas prasidejo nakaltai, manau, kaip ir pas daugeli is jusu. Seneliai sugalvojo anukui (as esu anuko zmona ir siu zemisku reikalu tvarkytoja 4u.gif ) padovanoti sodo sklypeli esanti Vilniaus mieste, Guriu soduose. Mes, zinoma, apsidziaugem ir emem planuoti, kaip mes ateinanti pavasari jau pamatus pastatysim! ax.gif Nauvuoliai... lotuliukas.gif
Nuvazevom pas notora. O ten paaiskejo, kad norint sudaryti ta dovanojimo sutarti reikia gauti pazyma is registru centro. O kad gauti ta pazyma (beje cia man pas notora taip sake) reiia pasidaryti geodezinius matavimus. Skamba gana paprastai - mes neisigandom smoke.gif
O tada as jau uzejau pas jus ir paskaiciau, kad zmones tuos matavimus daro metais!!!!
Prasau, paziurekite savo patyrusiom akim ar as teisingai suprantu savo dabartine padeti:
1. Dabar mes nusisamdom geodezininkus ir jie mums padaro, taip vadinama, byla. Tai tik breziniai visokie ir toponuotraukos? Girdejau, kad ten dar visokiu parasu jie surenka is elektriku ir pan. Taigi tas uztruks pora menesiu.
2. Priduodam ta byla i zemetvarka (inai taip ir vadinasi?) Ir ka jie turi padaryti? Viena parasa vedeja uzdeti ar visur siuntineti (jei taip tai kur ir kam) ir kazka derinti? Sitas visas procesas uztruks metus.
3. Tada mes atsiimsim ta patvirtinta byla ir dar nesim ja i kadastra? Kiek dar cia uztruks?
4. O po to i registru centra? Ir cia dar laukt?

Taigi, geriausiu atveju, po pusantru metu (jei seneliai bus gyvi) mes grysim pas ta notora su pazyma is registru centro?

Laukti pusantru metu, tokia musu perspaktyva? O kur dar statybu leidimai ir statybos?!

Padekite man isiaiskinti. Labai noreciau, kad jus mane isvadintumet kvaila 4u.gif ir pasakytumet, kad viskas per poma menesiu susitvakro!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marijana: 23 liepos 2009 - 20:33
Susistatei beveik teisinga vaizdelį. smile.gif Tik dar reiktų pridėti, kad viską darysite ne jūs, o jūsų seneliai, nes kol kas sklypas - jų vardu. Aišku, galima parašyti natorišką įgaliojimą. Tik visvien ir patiem seneliam daug kur reikės sudalyvauti.
Metais tai gal nereikės daryti. Nueikit pas tuos matuotojus ir jum viską paaiškins, dabar jie turi kur kas mažiau darbo nei ankstesniais metais. ir įkainiai gal bus kritę.
Ir notaras turėtų daug ką paaiškinti - mum visus dokumentus susakė, ko reikės. Po to su tuo sarašiuku viską ir darai. nes dar prisidės koks nors sodų bendrijos pirmininko raštas apie tai, kad nėra įsiskolinimų ir pan. O ta pažymą galioja neilgai, tai per anksti irgi nereiktų pasiimti...Aš siūlau rasti geranorišką notarą (ar jo padėjėją) ir jum viską pasakys, ką po ko nešt 4u.gif
dėl 2. - yra patvirtinti terminai, kiek jie tą bylą gali laikyt, tai nemanau, kad atiduos anksčiau..
dėl 3. ir 4. tai, tai kadastras ir registrų centras yra tą pati institucija mirksiukas.gif ten viską jau nunešite į vieną langelį, sumokesite pinigų ir lauksit (dabar turėtų nustebinti ir sklypo vertė, nes jie ten pagal savo metodikas įvertina ir nuo tos vertės skaičiuoja registravimo mokestį...mum biškutį siurprizas buvo...bet matyt ne paskutinis šiame kelyje..). Mum reikėjo laukt mėnesį. Kaip kitiem, nežinau. Sekmes 4u.gif

P.S. rašiau iš savo patirties, tad jei kas labiau mintinai įstatymus moka, lai taiso blush2.gif
Atsakyti