Įkraunama...
Įkraunama...

Dovanojimas (sklypo, buto ir pan.)

QUOTE(ūkio bitė @ 2007 10 25, 11:45)
Berods 0,5 , yra www.notarai.lt.
RC.
Taip.

bet perkant zeme is senelio, bijant to, kad jis senas, su mintim, kad ja parduosiu pats.. bet.. jei pirksiu ja is senelio uz maza suma, tai norint parduoti ja kazkam kitam turesiu sumoket skirtumo 15% uz kuria as nusipirkau ir uz kuria parduodu, tiesa ? .. O dovanojant zeme, tas pats, kiek ivertina ja, nuo tos sumos turiu sumoketi taip pat 15%.. ar as kazka ne taip supratau ? .. kokia geriausia iseitis su maziausiom islaidom perrasant zeme anukui ? g.gif
Atsakyti
Man dovanojo senelis ir jo sesuo sklypa su pastatais, kuriu verte apie 128 t. Nezinau kada visa tai buvo ivertinta, bet dovanotojai nekeite vertes, tai notarams man su viskuo teko moketi 300 lt. dabar nepamenu kas tiksliai. Bet kadangi teta ne artimas giminaitis skaitosi tai jos dali kazkaip kazkiek procentu ivertino, o senelis skaitosi artimas giminaitis ir dovanojimas nera apmokestinamas, taciau kiek pamenu notarams mokestis bet kokiu atveju yra ne maziau 100 lt. Atsiprasau tiksliai negaliu pasakyti, bet manau bet kokiu atveju pasidovanoti (senelis anukui kaip artimas giminaitis) apsimoka labiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anileve: 03 lapkričio 2007 - 20:33
toAni:
Šneka eina ne apie notaro atlygį (tas yra mizeris), o apie 15 proc GPM. Kadangi tai būtų eterio tarša, negaliu viešai atsakyti. Tikiuosi, Zara diedux nėra toks senas, kad negalėtų Pats parduoti , o babkes atiduoti anūkui (tikiuosi- vieninteliam). smile.gif
Atsakyti
Notaro atlygis - 0.45 proc. nuo sandorio vertes, taciau ne maziau 100 lt.
Zinoma, si suma salygine, nes notaras dar atlieka patikra valstybes registruose, uz kuria mokia salys (paprastai apie 15 lt.) taip pat kainuoja ir pazyma sandoriui. Pirkti is senelio galima.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Mano mama nori man padovanoti soda kuriame pastatytas namas dabar tvarkau dokumentus kaip nebaigta statyba.
Kur kreiptis ir kas kiek mazdaug kainuos 4u.gif
Atsakyti
Siūlau pasiskaityti temą "Sodininkų bendrija". Kažko tai tingisi tą patį per tą patį rašinėt.
Atsakyti
O mano atveju yra taip: tetos vyras dovanoja sklypa. Tai daba formint kaip dovanojima ar pirkt? Jei rasysim kokia maza suma, ar nekils itarimu niekam ir neprisikabins(aisku kils) g.gif ?

Kaip protingai pasielgus? (Bus kur naudingiau panaudot pinigelius, nei atiduot duokle valstybei unsure.gif )
Atsakyti
Generalinį įgaliojimą paimkit iš tetos vyro, su teise parduoti.

Kas tas yr? blink.gif

Tas yra toks popieras, kur išduoda notaras. Nereiks nei dovanotis nei pirkti-parduoti.
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2008 02 04, 14:13)
Tas yra toks popieras, kur išduoda notaras. Nereiks nei dovanotis nei pirkti-parduoti.

Ar reiks mokėti 15% jei parduočiau paveldėta žemę, už mažesnę kainą nei įvertinta nepraėjus trims metams?
Atsakyti
Kad jau sumokėjot už paveldėtą turtą, ar klystu?
Atsakyti
patarkit.
1.senele dovanoja anukui zeme. Ar nereiks jokiu sutikimu kitu seneles vaiku (dedziu, tetu)????
ar tokiu sutikimu reikia parduodant zeme?

2.supratau kad pas notara reiks vaziuoti 2 kartus. tai pirma karta vaziuojant ir vezant dokumentus, seneles nereikia? jos reikes kai bus paruosta pazyma sandoriui????

3. pateikiant dokumentus planas turi buti detalus, su atidalintu zemes sklypu kuri mociute ketina dovanoti? (t.y. pries tai reiktu daryti detaluji plana, atidalinima zemes, taip?)
aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flamingo: 27 gegužės 2008 - 10:47
pati paklausiau pati galiu atsakyti jei kam prireiks.
dovanojant nereikia jokiu sutikimu
pas notara vaziuoti 1 karta reikia
pageidaujama kad detalus butu, bet tinka ir toks kuriame jau matosi ribos (jei ketinama dovanoti dali sklypo).
Atsakyti