Įkraunama...
Įkraunama...

Dovanojimas (sklypo, buto ir pan.)

QUOTE(AsJa @ 2007 04 02, 23:32)
Pas bet kurį notarą, tik pavaldėjimo atveju, reikia pas kokretų eiti, pagal mirusiojo gyvenamą vietą, dar reiks išsiimti iš Kadastro pažymą sandoriui (močiuitei), bet gal tai ir notaras galėtų padaryti (lyg tai dabar ir notarai gali tas pažymas užsakyti).

Yra dar ir kita problema: jeigu močiutė negali nuvykti pasirašyt notarinės dovanojimo sutarties į notariatą, tai tuomet notaras kviečiamas į namus ir vyksta tik iš to notariato, kuris priskirtas pagal gyvenamąją vietą 4u.gif
Atsakyti
Mielosios, gal kas patarsit,
kas geriau: ar dovanoti zeme, ar parduoti? g.gif Norime, kad daugiau naudos ir maziau nuostoliu butu.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeliuks @ 2007 08 27, 23:02)
kas geriau: ar dovanoti zeme, ar parduoti?  g.gif Norime, kad daugiau naudos ir maziau nuostoliu butu.

Manyčiau, kad dovanoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalnaja @ 2007 04 02, 13:59)
Mano vyrui močiutė nori perrašyti žemę blush2.gif Kaip dovaną anūkui.Patarkite prašau nuo ko pradeti tvarkyti dokumentus. aš neturiu jokio supratimo nuo ko pradėt.Nežinau kur pirma reik kreiptis kokie reikalingi dokumentai.Kokia pirma įstaiga kuria reikia aplankyt?Pradet nuo Notaro kontoros ar nuo registru kadastrų g.gif Labai būsiu dekinga už informacija.

As dirbu notares padejeja tongue.gif Reikes abieju pasirasant sutarti, bet pries tai reikia atnest dok-us i ta biura, kur bus daromas sandoris. Reikia giminyste irodanciu dok-u (kad atsekti, kad anukas yra anukas), t.y. anuko gim. liud. ir tevo gim liud. jei mociute is tevo puses, jei is mamos puses, tai mamos gim liud. ir santuokos liud. Reikia zemes sklypo plano, nuosavybes pazymejimo ir zemes igijimo dok-u. Su visu tuo reikai nueiti i pasirinkta notaru biura ir uzsakyti pazyma sandoriui. Po to paliekami dok-ai ir ruosiama sutartis ir uzrasomas laikas sandoriui. KAi kuriuose biuruose reikalauja, kad eitu pazymos uzsakyti butinai savininkas, bet ne visur. Tai va.
Papildyta:
QUOTE(Radvyle @ 2007 06 04, 22:10)
Yra dar ir kita problema: jeigu močiutė negali nuvykti pasirašyt notarinės dovanojimo sutarties į notariatą, tai tuomet notaras kviečiamas į namus ir vyksta tik iš to notariato, kuris priskirtas pagal gyvenamąją vietą  4u.gif

Kiekviena not kontora turi savo aptarnaujama teritorija, t.y. vaziuos notaras pagal mociutes gyv. vieta.
Papildyta:
QUOTE(skruzdeliuks @ 2007 08 27, 22:02)
kas geriau: ar dovanoti zeme, ar parduoti?  g.gif Norime, kad daugiau naudos ir maziau nuostoliu butu.

Nereikia mokesciu valstybei moketi, jei dovanojama:sutuoktiniui, tevai-vaikui, vaikas-tevams, seneliai-anukams, anukai-vaikams. Visais kitais atvejais apsimoka "pigiai" pardauoti, t.y. forminama tarsi pardavimo sutartis, bet sito notarai nerekomenduoja, nes atseit jie neturi teises aiskint kaip mokesciu isvengti:)
Papildyta:
QUOTE(Burbulytis @ 2007 08 29, 11:07)
As dirbu notares padejeja tongue.gif Reikes abieju pasirasant sutarti, bet pries tai reikia atnest dok-us i ta biura, kur bus daromas sandoris. Reikia giminyste irodanciu dok-u (kad atsekti, kad anukas yra anukas), t.y. anuko gim. liud. ir tevo gim liud. jei mociute is tevo puses, jei is mamos puses, tai mamos gim liud. ir santuokos liud. Reikia zemes sklypo plano, nuosavybes pazymejimo ir zemes igijimo dok-u. Su visu tuo reikai nueiti i pasirinkta notaru biura ir uzsakyti pazyma sandoriui. Po to paliekami dok-ai ir ruosiama sutartis ir uzrasomas laikas sandoriui. KAi kuriuose biuruose reikalauja, kad eitu pazymos uzsakyti butinai savininkas, bet ne visur. Tai va.
Papildyta:

Kiekviena not kontora turi savo aptarnaujama teritorija, t.y. vaziuos notaras pagal mociutes gyv. vieta.
Papildyta:

Nereikia mokesciu valstybei moketi, jei dovanojama:sutuoktiniui, tevai-vaikui, vaikas-tevams, seneliai-anukams, anukai-vaikams. Visais kitais atvejais apsimoka "pigiai" pardauoti, t.y. forminama tarsi pardavimo sutartis, bet sito notarai nerekomenduoja, nes atseit jie neturi teises aiskint kaip mokesciu isvengti:) Notaro mokestis uz pardavima - 0,45 proc. nuo oparduodamo turto vertes, ne maziau 100 Lt, o dovanojimas giminei artimai 80 Lt. Cia be pazymos sandoriui.

Atsakyti
Jei negalvojate perparduoti anksčiau, nei 3 metai- tadum dovanoti.
Priešingai - "nusipirkti".
Papildyta:
Dar pasitikrinkite sklypo planą- senobinis netiks pas notarą, Burbulyte pamiršo parašyt.
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2007 08 29, 11:55)
Jei negalvojate perparduoti anksčiau, nei 3 metai- tadum dovanoti.
Priešingai - "nusipirkti".
Papildyta:
Dar pasitikrinkite sklypo planą- senobinis netiks pas notarą, Burbulyte pamiršo parašyt.

Jo, turi buti pailgas registru centro antspaudas, kad ribos pazymetos kadastriniame zemelapyje. Ir del triju metu teisybe, nes mokesciai skaiciuojasi nuo to, kiek padidejo verte, nuo skirtumo, tai irgi neapsimoka, arba rodyti mazesne kaina reikia, bet cia kazin kas taip sutiks...
Atsakyti
Gal kas galėtu man padėti tokiu klausimu.
Neseniai iš tėvelio paveldėjau žemės sklypą ir norėčiau sužinoti, jei aš sugalvočiau ją parduoti anksčiau nei po 3 metų ar reikėtų man valstybei mokėti pelno mokestį? g.gif
Atsakyti
Va ir as nezinau kaip cia su tuo dovanojimu g.gif Gal kas zino ar yra dovanojimo turto riba, kai tevai dovanoja vaikams? Ar tevai savo vaikams gali dovanot kad ir milijona, be mokesciu?
Atsakyti
Kodėl negalėtų dovanoti MLN? Tik reiks padeklaruoti iškur Jis (MLN) atsirado.
Kitas klausymas yra dėl Dovanos pardavimo , nepraėjus 3 metams. Čia reiktų pasitikslinti VMI, arba studijuoti GPM išaiškinimus. Greičiausia tai bus 15proc nuo Pardavimo kainos ir Dovanos vertės skirtumo.
Atsakyti
Labas vakaras, ar irgi turiu klausimeli,

ukio bitute, su broliu per puse pirkom zeme ir ji siuo metu uzrasyta jo vardu, ar gali jis man zeme padovanoti ir kokie bus to mokesciai????
Atsakyti
QUOTE(Citriniukas @ 2007 09 29, 21:39)
Labas vakaras, ar irgi turiu klausimeli,

ukio bitute, su broliu per puse pirkom zeme ir ji siuo metu uzrasyta jo vardu, ar gali jis man zeme padovanoti ir kokie bus to mokesciai????

jeigu tu nedominuoji kaip bendrasavininkė, tuomet turėsi sumokėti gyventojų pajamų mokestį - 15 proc. nuo žemės vertės.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2007 09 30, 20:47)
jeigu tu nedominuoji kaip bendrasavininkė, tuomet turėsi sumokėti gyventojų pajamų mokestį - 15 proc. nuo žemės vertės.

15 proc. kuris parašytas dokumentuose, teisės į nekilnojamąjį turtą .. tarkim pas mane 2,06 ha (vertė 1774 Lt) , tai kaip suprantu man tą mokestį reiktų mokėt nuo šios sumos ? O gal kas žinot, kai žemė yra aprašoma anūkui, kaip dovana, ar galima tarkim su ja daryt tokios dalykus, kaip žemės paskirties keitimas ? Ar tie trys metai tik pardavimo sandorį apriboja ?
Atsakyti