Įkraunama...
Įkraunama...

Dovanojimas (sklypo, buto ir pan.)

QUOTE(zyzna @ 2014 02 17, 10:37)
nereikia nieko laukti smile.gif

Ačiū už atsakymą 4u.gif , bet tada ar nereikės sumokėti mokesčių inspekcijai 15 proc.mokestį už žemės paskirties keitimą?
Atsakyti
QUOTE(ledi_x @ 2014 02 17, 19:09)
Ačiū už atsakymą  4u.gif , bet tada ar nereikės sumokėti mokesčių inspekcijai 15  proc.mokestį už žemės paskirties keitimą?

nereikejo mums uz tai moketi, nes tevai man irgi dovanojo, zeme nupirkta maziau nei pries 3 metus, 25a zemes ukio paskirties, keiciam siuo metu i namu valda schmoll.gif tik tiek, kad jei zemes verte didesne nei 10tukst, tai reikes deklaruoti Tau zeme smile.gif tada jau reiks susimoketi tarkim nuo 10 tukst vertes apie 100lt, man ivardino 0.01proc 4u.gif
Atsakyti
Yra z.u. paskirties sklypas (paveldetas) ir du broliai bendrasavininkai. Kas geriau, ar savo dali broliui dovanoti, ar uz simboline kaina (jei tai galima) parduoti ?. Kokie bus mokesciai ar VMI metu pabaigoje pareikalaus susimoketi N pinigu ?. Po kiek laiko visa sklypa bus galima be mokesciu parduoti ?
Is anksto dekoju uz pagalba.
Atsakyti
QUOTE("..." @ 2014 03 24, 07:59)
Yra z.u. paskirties sklypas (paveldetas) ir du broliai bendrasavininkai. Kas geriau, ar savo dali broliui dovanoti, ar uz simboline kaina (jei tai galima) parduoti ?. Kokie bus mokesciai ar VMI metu pabaigoje pareikalaus susimoketi N pinigu ?. Po kiek laiko visa  sklypa bus galima be mokesciu parduoti ? 
Is anksto dekoju uz pagalba.

O ne paprasčiau jums būtų jį parduoti kaip bendrasavininkams? (pinigus pasidalinsit kaip norėsit). Nepatogumas tik tame, kad tiesiog visi 3 turėsite sudalyvauti pas notarą ir padėti parašus ant sutarties, o popierizmo bus mažiau.
Atsakyti
Turiu klausima, jei mama nuperka nama ir ji padovanoja sunui, ar sunui reikes moketi pajamu mokesti? 4u.gif
Atsakyti
nereikes
Atsakyti
Sveiki, situacija tokia. Prieš metus, aš su broliu, per pus paveldėjome tėvų butą. Brolis ten registruotas nuo tada kai tėvai įgijo butą, jis šiuo metu ten ir gyvena, aš kai susituokiau, iš tėvų buto išsiregistravau, gal kokiais 1995 m. Klausimas: jeigu aš dovanočiau broliui savo 1/2 buto dalį ar reikėtų mokėti kokius nors mokesčius? Labai dėkoju už atsakymą.
Atsakyti
Sveiki. Mama padovanojo prieš du mėnesius man mišką, norėčiau jį parduoti, ar reikės mokėti pelno mokestį?
Atsakyti
QUOTE(*Radvileee @ 2015 01 06, 08:17)
Sveiki. Mama padovanojo prieš du mėnesius man mišką, norėčiau jį parduoti, ar reikės mokėti pelno mokestį?

jei neislaikysit dovanos 3 metu, tai reikes moket mokescius nuo tos sumos kuri buvo ivardinta kaip vid rinkos verte.bet jei parduosit uz ta pacia kaina ar maziau moketi nieko nereiks
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zyzna: 06 sausio 2015 - 13:11
Sveiki, norejau pasitikslinti, tevas budamas gyvas, nori man padovanoti buta, jo kaina nemaza, ar niekas nepasikeite, ir jam padovanojus, nereikes man jokiu pajamu mokesciu moketi? Tik notarui uz sutvarkyma? Aciu.
Atsakyti
Labas vakaras

Kaip paprasčiau ir geriau,dėl dovanojimo ? Ar kai Tėvai nuperka namą ir dovanoja sūnui,ar dovanoja pinigus ir sūnus pats nusiperka namą? Kuriuo variantu mažiau paprasčiau ir mažiau mokesčių? Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(Sviedinukas @ 2016 03 01, 23:53)
Labas vakaras

Kaip paprasčiau ir geriau,dėl dovanojimo ? Ar kai Tėvai nuperka namą ir dovanoja sūnui,ar dovanoja pinigus ir sūnus pats nusiperka namą? Kuriuo variantu mažiau paprasčiau ir mažiau mokesčių? Ačiū už atsakymą.

Niekas Jums neatsakys. Nes kainos priklauso nuo turto vertės.
Pirmas variantas: tėvai perka namą ir dovanoja sūnui. Mokės tėvai už pirkimo sandorį notarui (priklauso nuo turto vertės), mokės tėvai už nuosavybės teisių įregistravimą Registrų centre, paskui darant dovanojimo sandorį vėl reiks mokėti registrų centrui už dokumentų perdavimą sandoriui, notarui už dovanojimo sandorį, sūnaus nuosavybės teisių įregistravimą Registrų centre.
Antras variantas: tėvai dovanoja pinigus. Reikės mokėti notarui už pinigų dovanojimą (nuo 14500 Eur privaloma notarinė sutartis), tuomet notaro mokestis už pirkimo sandorio tvirtinimą ir sūnaus nuosavybės teisių registraciją Registrų centre.
Operacijų kaip ir mažiau dovanojant pinigus, tačiau reikia skaičiuotis. Žinant turto vertę ir dovanojamų pinigų sumą, galima pasiskaičiuoti išleidžiamas sumas, nes tiek notaro įkainiai, tiek Registrų centro įkainiai įtvirtinti teisės aktuose ir skelbiami viešai
Atsakyti