Įkraunama...
Įkraunama...

Dovanojimas (sklypo, buto ir pan.)

QUOTE(Vi_ktorija @ 2013 12 11, 11:48)
Netiesą rašo cellado.
Vadovaujantis Nekilnojamojo turto kadastro nuostatų 15 punktu perleisti (dovanoti) be geodezinių matavimų negalima miesto  teritorijoje esančių sklypų, rajone esančius sklypus perleidžia ir be geodezinių.
Mama gali dovanoti dukrai žemės sklypą, jei jis rajone ir vėliau užbaigti geodezinių matavimų procedūrą.

15. Žemės sklypų kadastriniai matavimai, nustatant žemės sklypų ribų posūkio taškų ir riboženklių koordinates valstybinėje koordinačių sistemoje, atliekami:
15.1. įregistruotus Nekilnojamojo turto registre žemės sklypus padalijant, atidalijant, sujungiant ir atliekant jų amalgamaciją;
15.2. keičiant įregistruotų Nekilnojamojo turto registre žemės sklypų, kurių ribų posūkio taškų ir riboženklių koordinatės nenustatytos valstybinėje koordinačių sistemoje ar su šia sistema susietose vietinėse koordinačių sistemose, pagrindinę žemės naudojimo paskirtį, būdą ir (ar) pobūdį;
15.3. formuojant valstybinės žemės sklypus (išskyrus žemės sklypus, formuojamus iki 2011 m. gruodžio 31 d., nuosavybės teisėms atkurti ir asmeniniam ūkiui kaimo gyvenamosiose vietovėse);
15.4. perleidžiant kitų asmenų nuosavybėn miestuose esančius privačios žemės sklypus (jų dalis), kurių ribų posūkio taškų ir riboženklių koordinatės nenustatytos valstybinėje koordinačių sistemoje ar su šia sistema susietose vietinėse koordinačių sistemose;
15.5. jeigu žemės sklype buvo pastatyti, rekonstruoti, kapitaliai suremontuoti statiniai ar iškasti tvenkiniai, nutiesti keliai ar įrengti kiti inžineriniai statiniai. Šiuo atveju žemės sklypo kadastro duomenys privalo būti pakeičiami ne vėliau kaip iki statinio įregistravimo arba statinio kadastro duomenų pakeitimo Nekilnojamojo turto registre;
15.6. žemės sklypo savininkui ar valstybinės žemės naudotojui pageidaujant.

labai gerai - aciu smile.gif
Atsakyti
Tėvai nori padovanoti butą man ir mano vyrui,kaip geriau daryti,kad pirma tėtis man padovanotų butą,o tada aš pusę vyrui,ar galima,jog tėtis iškart mums abiems dovanotų?Bet tada ar nebūtų papildomų mokesčių,nes žentas ne giminė?Norim,kad teisiškai butas priklausytų ir man,ir vyrui,kad tai nebūtų tik mano asmeninis turtas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Myliukas` @ 2014 01 10, 16:26)
Tėvai nori padovanoti butą man ir mano vyrui,kaip geriau daryti,kad pirma tėtis man padovanotų butą,o tada aš pusę vyrui,ar galima,jog tėtis iškart mums abiems dovanotų?Bet tada ar nebūtų papildomų mokesčių,nes žentas ne giminė?Norim,kad teisiškai butas priklausytų ir man,ir vyrui,kad tai nebūtų tik mano asmeninis turtas.  g.gif

Jeigu jūsų tėvai dovanoja tai kam dar vyrui? Tegu dovanoja tik jums, nereiks su vyru dalintis nesekmės atveju. Nors dabar nežinia ar tai būtų traktuojamas turtas, įgytas santuokoje ir dalinamas pusiau, ar kaip dovana jums asmeniškai. Niekad nenorėčiau iš SAVO tėvų gauti dovanų butą kartu su vyru. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2014 01 13, 22:40)
Jeigu jūsų tėvai dovanoja tai kam dar vyrui? Tegu dovanoja tik jums, nereiks su vyru dalintis nesekmės atveju. Nors dabar nežinia ar tai būtų traktuojamas turtas, įgytas santuokoje ir dalinamas pusiau, ar kaip dovana jums asmeniškai. Niekad nenorėčiau iš SAVO tėvų gauti dovanų butą kartu su vyru.  cool.gif

Na situacija tokia, kad mes jo negavome visiskai už dyką, ir prie to labai ženkliai prisidėjo vyras. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Myliukas` @ 2014 01 14, 00:42)
Na situacija tokia, kad mes jo negavome visiskai už dyką, ir prie to labai ženkliai prisidėjo vyras.  smile.gif

na, tuomet aišku smile.gif nu gal tada reikia dovanoti jūsų šeimai, bet daugiau info suteiktų notaras.
O aš noriu kažkokiu būdu padovanoti arba perduoti įgaliojimus savo buto broliui, nes norint tvarkyti formalumus (remontuot, rašyt skundą dėl stogo remonto ir pan.) reikia viską daryt pačiai, o aš neturiu galimybės ir noro tam. Padovanot paprastai irgi negaliu, nes ten registruoti du mažamečiai, kito registruoto nekilnojamo turto neturim, tad išregistrot jų negaliu, negautų darželio mieste smile.gif Kažin ar yra kokia galimybė perduot disponavimą butu kitam žmogui notariškai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irisas: 14 sausio 2014 - 11:57
Sveiki, tevai nori padovanot zemes sklypa. Ar yra kazkokie mokesciai? ar kainuoja tokie dalykai ax.gif Girdejau toki "pletka" kad jei dovanojantis asmuo zeme turi maziau nei tris metus (musu atveju nera dar 3metu), tai reikia moketi valstybei 10-15proc sklypo vertes blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2014 01 14, 12:17)
na, tuomet aišku smile.gif nu gal tada reikia dovanoti jūsų šeimai, bet daugiau info suteiktų notaras.
O aš noriu kažkokiu būdu padovanoti arba perduoti įgaliojimus savo buto broliui, nes norint tvarkyti formalumus (remontuot, rašyt skundą dėl stogo remonto ir pan.) reikia viską daryt pačiai, o aš neturiu galimybės ir noro tam. Padovanot paprastai irgi negaliu, nes ten registruoti du mažamečiai, kito registruoto nekilnojamo turto neturim, tad išregistrot jų negaliu, negautų darželio mieste smile.gif Kažin ar yra kokia galimybė perduot disponavimą butu kitam žmogui notariškai  g.gif

Tai jei butas jūsų, pas notarą parašykit įgaliojimą ir suteikit savo broliui su butu atlikti visus veiksmus, na išskyrus perrleidimą. Viskas.
Atsakyti
QUOTE(zyzna @ 2014 01 30, 23:19)
Sveiki, tevai nori padovanot zemes sklypa. Ar yra kazkokie mokesciai? ar kainuoja tokie dalykai  ax.gif Girdejau toki "pletka" kad jei dovanojantis asmuo zeme turi maziau nei tris metus (musu atveju nera dar 3metu), tai reikia moketi valstybei 10-15proc sklypo vertes  blink.gif  g.gif

1.Pirmiausia išlaikyti daiktą reikia nebe 3, o 5 metus.
2. Jei dovanoja tėvai vaikams, tokios pajamos nėra apmokestinamos, nepriklausomai, kiek laiko turimas turtas.
3. Visada tokiais klausimais galima pasikonsultuoti su VMI:

http://www.vmi.lt/cms/klauskite
Atsakyti
Esu rentos gaveja
renta surasyta 2007 metais
rentos davejas mire 2013
parduodant buta,butu mokestis valstybej ar skaitosi,kad jau praejo 5metai,lyg tureciau ziuret nuo surasymo datos?
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vi_ktorija @ 2014 02 05, 14:36)
1.Pirmiausia išlaikyti daiktą reikia nebe 3, o 5 metus.
2. Jei dovanoja tėvai vaikams, tokios pajamos nėra apmokestinamos, nepriklausomai, kiek laiko turimas turtas.
3. Visada tokiais klausimais galima pasikonsultuoti su VMI:

http://www.vmi.lt/cms/klauskite

4u.gif dekui, jau susitvarkem viska mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano mama dovanoja man žemės ūkio paskirties žemę, kurią įgijus norėčiau keisti į namų valdą. Ar nereikia išlaukti tų 5 metų, ar tas laikotarpis galioja tik, jei nori žemę parduoti?
Atsakyti
QUOTE(ledi_x @ 2014 02 16, 20:30)
Mano mama dovanoja man žemės ūkio paskirties žemę, kurią įgijus norėčiau keisti į namų valdą. Ar nereikia išlaukti tų 5 metų, ar tas laikotarpis galioja tik, jei nori žemę parduoti?

nereikia nieko laukti smile.gif
Atsakyti