Įkraunama...
Įkraunama...

Dovanojimas (sklypo, buto ir pan.)

2braske: norint ka nors dovanoti, reikia tureti nuosavybes teise i ta daikta ar jo dali. Geodeziniai cia ne prie ko.
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2010 09 19, 14:57)
2braske: norint ka nors dovanoti, reikia tureti nuosavybes teise i ta daikta ar jo dali. Geodeziniai cia ne prie ko.

bet kodel notaras ju reikalauja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GITANA.B @ 2010 05 09, 15:38)
Vadinasi as tampu po sutarties pasirasymo buto savininke?O kriksto mamai nuplaukia visos kompensacijos uz buto sildyma,vandeni ir t.t...?Jei priims istatyma del nekilnojamo turto mokescio ,man teks moket valstybei  g.gif Vienas dalykas gerai kas liecia renta,kad nereikia moket isigyjant buta mokesciu,o tik ji parduodant 15 proc.Bet mes galim ir neparduoti,o uzrasyti savo vaikui testamentu arba dovanoti.Kaip cia geriau padarius  g.gif

Sveiki,

Na nebūtinai rentos būdu tą butą jums prerleistų. Galima padovanot, parduot su uzufrukto teise. Uzufruktas, tai tokia sąlyga, kad dovanotojas (pardavėjas) gyvens dovanojamame (parduodamame) turte iki jo gyvenimo pabaigos.
Atsakyti
QUOTE(braskexxx @ 2010 09 19, 15:29)
bet kodel notaras ju reikalauja  4u.gif

ukio bite jus teisi geodezininkai cia ne prieko mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo braskexxx: 07 spalio 2010 - 19:06
Dokumentu tvarkymas, pagal buto dovanojimo sutarti, uztruko pus antros savaites.
Reikejo mums:
1. Nuosavybes dokumentu, asmens tapatybes, gimimo liudijima,israsa is aptarnaujancios bendroves (kad nesame skolingi uz komunalines paslaugas, gavom per viena diena).
Visa kita sutvarke notaras, mums niekur daugiau nereikejo vaziuoti ir kazkom uzsiimti 4u.gif
Atsakyti
aciū Dominikai, už atsakymą, labai gerai, vadinasi reikia maždaug pussantros savaitės. O įdomu į paslaugų įmones gali važiuoti nebūtinai buto/namo savininkas, gal užtektų tik knygutės, pvz.: elektros
Atsakyti
man mama žada dovanojimą namo padaryti dėl tam tikrų priežasčių, tai maždaug kiek viskas kainuotų? notarui gal ir nedaug,bet gi visus popierius perrašyt reiktų?
Atsakyti
sakykit ar nepasikeite istatymai del turto dovanojimo vaikams? mama nori padovanoti sodyba vienam vaikui ir buta kitam vaikui. ar bus kokie dar moesciai isskyrus sutarties sudarymo mokesti notarui ten pora simtu litu?

ar visdar galioja tas istatymas kad vaim=kams dovanojamas turtas yra neapmokestinamas?
Atsakyti
QUOTE(Ingiuxe @ 2010 11 30, 01:25)
man mama žada dovanojimą namo padaryti dėl tam tikrų priežasčių, tai maždaug kiek viskas kainuotų? notarui gal ir nedaug,bet gi visus popierius perrašyt reiktų?

Man mama žada dovanot sklypą, tai pas notarą tai kainuotu 300lt, kadangi ne man vienai žada daryti dovanojimus (padalino didelį sklypą) tai gautusi nemaža suma. Pagalvojom gal pigiau išeitu įforminti pardavimą g.gif
Atsakyti
Gal kas gali pakonsultuoti tokiu iskilusiu klausimu. Situacija tokia dede nori parduoti savo sunenui zemes sklypa ir pastata jame kokio dydzio mokesti reikes moketi valstybei turto verte ivertinta 105000lt.
Atsakyti
QUOTE(vytas02 @ 2011 01 16, 21:34)
Gal kas gali pakonsultuoti tokiu iskilusiu klausimu. Situacija tokia dede nori parduoti savo sunenui zemes sklypa ir pastata jame kokio dydzio mokesti reikes moketi valstybei turto verte ivertinta 105000lt.

Ziurint kada igytas turtas (žemės sklypas ir namas). Jei seniau kaip pries 3 metus nebus mokescio valstybei visai.
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2011 01 17, 15:21)
Ziurint kada igytas turtas (žemės sklypas ir namas). Jei seniau kaip pries 3 metus nebus mokescio valstybei visai.

Sklypas gautas kazkur apie 1987 metus, o pastatas pastatytas 1990m, bet zeme ir pastata dokumentaliai dede tik db baigia tvarkyti. Tai kazin kaip cia skaitysis ar kad db tas pastatas ir zeme igyti ar anksciau. Beje nuo ko mokami tie mokesciai valstybei nuo rinkos kainos ar nuo kokio kito ivertinimo.
Atsakyti