Įkraunama...
Įkraunama...

Krymas, 3 dalis

QUOTE(Renat @ 2005 05 13, 09:34)
Važiavo kažkokia ilgiausia pasaulyje troleibusų linija (tiksliai nežinau, kur tai.. bet sakė kad iš vieno miesto į kitą, apie 100km).

Iš Simferopolio į Jaltą pro Aluštą. Ech... Pirmą kartą tuo troleibusu važiavau 1975 metais. Nu taigi jubiliejus šiemet drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif !!!
Atsakyti
QUOTE(Bambolina @ 2005 05 15, 09:08)
isduok prasau koks jubiliejus? Kiek metu? mirksiukas.gif

30 metų nuo tada, kai pirmą kartą atostogavau Jaltoj tongue.gif Gal ir atšvęsti jį reiktų? T. y. šią vasarą arba rudenį nuvažiuot ten? O paskutinį kartą buvau 1982 m., jau paauglė. Įdomu būtų pažiūrėt, kas pasikeitė ax.gif Reiks mamai pasakyt apie šitą jubiliejų, nes ji mane ten ir vežiodavo vaiką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mor @ 2005 04 22, 12:46)
ACIU atsakiusioms!  4u.gif Tai turbut teks birzelio pradzioj prie Juodosios juros traukti...
Beje, kokia pakrante prie Juodosios juros? Ar yra kur  smelio krantu? Nes Jaltoje (buvau giliausioje jaunysteje) kiek atsimenu tai buvo dideli duriantys akmenys ... g.gif

Birželio pradžioj dar vanduo bus šaltas g.gif
O akmenų aštrumas priklauso nuo to, kada į konkretų paplūdimį tų akmenų atvežė. Jei seniai, bangos jau būna juos nugludinusios.
Nuoširdiai rekomenduoju skaitančioms rusiškai šitą puslapiuką – ten ir muitinės taisyklės, ir apgyvendinimo variantai, ir istorija, ir lankytinos vietos su nuotraukom. Man atrodo priimtinas variantas kelionė lėktuvu + nakvynė privačiai, kaip senais laikais, ir ekskursijos su vietiniais gidais. Nes jeigu penkiese važiuosim (o aš jau rimtai apie tai galvoju), tai per brangu per agentūrą. Pabandysiu panaršyti ukrainietiškus tinklalapius, gal ką rasiu, tai ir jums papasakosiu umn.gif
Atsakyti
Ekskursijas geriau imti per vietinius gidus, nėra taip brangu+žinių gausite daug daugiau smile.gif
Atsakyti
o kur juos gauti? vietinius gidus! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bambolina @ 2005 05 23, 08:44)
o kur juos gauti? vietinius gidus! smile.gif

Ten vietoj tų vietinių gidų tikrai netruks---galėsite rinktis pagal ūgį ir smūgį--- smile.gif smile.gif smile.gif ;prie įžymesnių lankytinų vietų siūlosi patys...
Atsakyti
Tikra tiesa, su gidai problemų ten nėra smile.gif o šiaip nemažai galima ir paties pavažinėti smile.gif
Atsakyti
labai bučiau dėkinga jei paaiškintumet kokių dokumentų reikia kelionei, prieš kiek laiko pradėti tvarkyti dokumentus, jei dar pasas senas, t.y. keist reikės tik kitais metais. Ir aplamai jei nori normaliai pailsėti prie jūros, bet ne taip kad prabangai, apie kokią sumą reikia galvoti dviem žmonėm? ( jei vietą apgyvendinimui ieškotis jau ten)
Atsakyti
QUOTE(baltavarna @ 2005 05 23, 12:34)
Ten vietoj tų vietinių gidų tikrai netruks---galėsite rinktis pagal ūgį ir smūgį--- smile.gif  smile.gif  smile.gif ;prie įžymesnių lankytinų vietų siūlosi patys...

QUOTE(xenzy @ 2005 05 23, 14:21)
Tikra tiesa, su gidai problemų ten nėra smile.gif o šiaip nemažai galima ir paties pavažinėti smile.gif

Skaičiau vieną internetinį pasakojimą – pataria visur važinėt su maršrutiniu mikriuku, kuris apie pusantro lito tekainuoja ir veža prie visų turistinių objektų (aišku, į Ai-Petri viršūnę neužveža). O ten prisiklijuot prie vienos, kitos turistų grupės ir pasiklausyt pasakojimų. Tai pigiausias variantas biggrin.gif
Dar smagu į kai kurias pajūrio vietas, pvz., Kregždžių lizdą, nuplaukti, tik įtariu, kad laivai ten ir neišvaizdūs, ir nepatogūs, kaip anais laikais.
Atsakyti
QUOTE(doki @ 2005 05 23, 16:29)
Ir aplamai jei nori normaliai pailsėti prie jūros, bet ne taip kad prabangai, apie kokią sumą reikia galvoti dviem žmonėm? ( jei vietą apgyvendinimui ieškotis jau ten)

Dviejų kambarių butą su patogumais Jaltoje, autobusų stoties rajone (čia geras rajonas, nors ne prie pat jūros), tinkamą 5 žmonėms gyventi, galima gauti už 30 USD parai.
Šiaip priklauso nuo pageidavimų. Jie ten kaip mūsų Palangos močiutės, stengiasi per sezoną užsidirbt visiems metais. Todėl apnakvydina visur, populiarios lodžijos. O jeigu nuomojatės ne butą su raktu (na kliuč'), o tik kambarį bute ar name, kuriame gyvena ir šeimininkai, tai ir visai pigiai galima gauti (5 USD).
Ir nuo sezono priklauso. Gegužės ir rugpjūčio kainos gali skirtis 2–2,5 karto.
Beje, ne visi, kurie siūlo butus prie stoties, yra jų šeimininkai, gali būti ir tarpininkai. Suprantama, nuomotis be tarpininkų yra pigiau.
Atsakyti
QUOTE(doki @ 2005 05 23, 15:29)
labai bučiau dėkinga jei paaiškintumet kokių dokumentų reikia kelionei, prieš kiek laiko pradėti tvarkyti dokumentus, jei dar pasas senas, t.y. keist reikės tik kitais metais. Ir aplamai jei nori normaliai pailsėti prie jūros, bet ne taip kad prabangai, apie kokią sumą reikia galvoti dviem žmonėm? ( jei vietą apgyvendinimui ieškotis jau ten)

dokumentų reikia tik vizos tranzitinės per Baltarusiją (jei su traukiniu važiuosite), o daugiau reikėtų draudimo, ankščiau Ukrainiečiai labai reikalaudavo jo, kaip šiemet nežinau. Vizą padarys greitai, per kokias 3 dienas, nu max. iki savaitės smile.gif o vežasi pinigėlių kiekvienas pagal save. kadangi man apgyvendinimas+maistas nieko nekainuoja, tai aš ir su 100 dolerių prasisuku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xenzy: 24 gegužės 2005 - 07:53
QUOTE(xenzy @ 2005 05 24, 14:49)
visa giminė ten susitelkus gyvena smile.gif

Tai tu į daugybę klausimų atsakyt gali drinks_cheers.gif
Pvz., kaip ten su registracija? Ar reikia registruotis, jei važiuoji „dikariom“? Rusai daug pasakojimų į internetą pridėję, kaip juos be registracijos ukrainiečių mentai susemdavo, kokie maži ten kyšiai ir pan. Bet aš tokioj situacijoj nenoriu atsidurt schmoll.gif
Ir dėl kurorto mokesčio, atseit 3 USD. Tai čia visam laikui, ar per dieną? Ir kas bus, jei nesumokėsi, irgi baudos?
Atsakyti