Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko zindymas

QUOTE(Nestuke-gruoduke @ 2009 08 14, 23:16)
Beja o gal tu andei tiutiuka duot... maniskis is tolo neima...

O man labai idomu pasidare, kai esi nescia, tai gali normaliai maitinti vaika, ar kas pasikeicia, ruosiasi organizmas kito vaikelio atejimui?

dėl tiutiuko tai neee schmoll.gif nepatinka man jie.
pasikeičia daug kas organizme, gi pieno gamybą reguliuoja hormonai, o neštumo metu jie visiškai kitokie nei paprastai.

QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 08 18, 11:13)
o kaip su vaisingumu - ar  atsistatęs? Ta prasme ar jau yra menstruacijos ir ar jos reguliarios?  Jei taip,  tai kliūčių  pastojimui neturėtų būti. Kiek girdėjau vaisingumą iššaukia, kai tarp maitinimų MP bent porą dienų padarai 6h. pertraukėlę. O ir nėščiosios gana dažnai sėkmingai maitina  toliau, tik girdėjau, kad nuo 24 sav. lyg ir gali pradėti gimda susitraukinėti, tai tada rekomenduoja nutraukti vyresnėlio maitinimą.

menstruacijos su vaisingumu šiuo atveju bendro mažai turi (na, viskas labai individulu), bet aš negalėjau pastoti dar pusę metų po jų atsiradimo. o atsirado jie pas mane tik po 24 val. pertraukos tarp maitinimų smile.gif dėl 24 savaitės - irgi mitas, nieko nesusitraukinėja maitinant, bent jau aš nejaučiu.

QUOTE(Lukos_mama @ 2009 08 18, 18:26)
o jums irgi taip būna, kad kai valgo iš vieno, tai būtinai turi minkyti kitą? nesuprantu, kad čia jai pasidarė, anksčiau taip nebuvo  smile.gif

biggrin.gif
maniškė dabar prieš prisiglausdama išudoda "įžangą" - "galima ant viršaus, aš guliu ramiai, bus smagu, pabandom?" - čia tipo ar galima padėt rankytę ant viršaus kito papuko. leidžiu jei gulės ramiai, tai iškart perspėja - kad JAU guli ramiai. o "bus smagu, pabandom" - jau iš manęs pasimokė, kaip reik manipuliuoti žmonėmis biggrin.gif
bet sukiot tai neleidžiu, jeigu su neštuminiu jautrumu dar ir sukiotų - išprotėčiau doh.gif
Atsakyti
Mano du dideli vyrukai ir dabar valgo MP tik kartu. Dar paglosto viens kitą arba mane tuo pačiu. wub.gif

Ech, šiandien paskutinė diena darbe, nebereiks miegančių savo kelckų rytais palikinėti - gera bus vėl su jais būti ir jau tik naujo mažiaus laukti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 08 19, 14:55)
Mano du dideli vyrukai ir dabar valgo MP tik kartu. Dar paglosto viens kitą arba mane tuo pačiu.  wub.gif

Ech, šiandien paskutinė diena darbe, nebereiks miegančių savo kelckų rytais palikinėti - gera bus vėl su jais būti ir jau tik naujo mažiaus laukti.  biggrin.gif

oi kaip faina wub.gif , gal kiek lengviau bus tau - turesi kada su savim uzsiimt ir leliaus naujo laukt wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2009 07 31, 18:10)
Dėkui  wub.gif

Įtariu, kad mums teks miegoti visiems keturiems vienoje lovoje, neįkalbėsim iki tada persikraustyti į savo kambarį  smile.gif Tik baisu, kad jis mažojo naktį maldamasis neužgautų.

aš tuo tikslu guliu tarp jų, ty didysis, aš, mažasis, tėtis. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurgachka @ 2009 08 02, 21:29)
Man miegojimo klausimas, kai gims maziukas, dabar atodo pats sudetingiausias  doh.gif
niekaip dabar neprisimenu, kaip maniske nustojo naktim valgyti  g.gif man rodos, as nieko nedariau specialiai  g.gif kazkaip atejo toks laikas ir viskas, eme ji ismiegoti visa nakti pries pora menesiu ir tiek  g.gif

tik, deja, galimas atkritimas, maniškis didysis paprašo maždaug penktą šeštą savo pirmosios porcijos. Bet kažkaip rytinis maitinimas lengviausias. O šiaip sudėtingas procesas... psichologiškai...
Atsakyti
QUOTE(negriuke @ 2009 08 18, 14:45)
P.S. Tik dabar sužinojau (iš nuorodos į sveikapradžia), kad negalima mišinukų reklamuoti. thumbup.gif

Taip, ir ne tik reklamuoti, bet ir išpardavimų daryt, nuolaidų taikyt, dalint dovanas ir t.t. Žodžiu negalima taikyti jokių pardavimų skatinimo priemonių. Bet čia Lietuva... Pilni žurnalai tėvams paslėptos reklamos, o prekybos centruose - mišinių akcijos atrakcijos...

QUOTE(Lukos_mama @ 2009 08 18, 19:26)
nea, pas mane mėnesinių dar nėra, laukiu nesulaukiu jų  smile.gif grįžus į Lietuvą bandysiu mažint maitinimo skaičių,

Tavo mažoji, kaip ir maniškis, tik kelių dienų skirtumas. Pastojau iš kart po pirmųjų bandymų, 2 savaites vietoj naktinio MP gaudavo arbatėlės. Mėnesinės jau buvo, bet nereguliarios Naktį žindant gausiau išsiskiria prolaktinas - didysis ovuliacijos slopintojas. Pastojau ir vėl žindau. Jokių susitraukinėjimų dėl žindymo nejaučiu, nebent kai persistengiu su uogienių vekavimais ir kitais namų ruošos darbais. mirksiukas.gif
Atsakyti
is tiesu labai malonu skaityti tiek pozityviu postu - waw! thumbup.gif Esu irgi ilgai maitinanti mama. Mano pupai beveik 3 metai /be 2,5 men/ ir be papo mes niekur ir niekaip. Ryte ir vakare tvirtai isisenejas ritualas, paskui turim plekseti mamai per pilva ir jau prisivalgius kalbeti su papu burnoje. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Labai juokingai atrodo.
As is tiesu labai dziaugiuosi, kad pasirinkote kelia maitinti ilgai. Perskaiciau KosesMoses linkus - ypac Morkunienes straipnis labai lipo. Is tiesu mes pataikome i visas jos isvardintas kategorijas - praktiskai jokiu ligu, o kas liecia intelekta /kiek galima spresti paciai kaip mamai tai jis tikrai aukstas kaip pas toki vaika - zinoma jos lygio, tikrai nesigiriant/, nes mus perkele is lopselio i darzeli anskciua laiko, nes mergaitei nebeidomu, nepakankamai dideli issukiai, sudelioja puzlius is 9 daliu be problemu. Tad jeigu taip ir toliau as busiu labai laminga, na jeigu taip nebutu tai menka cia butu beda. Manau vien jau zinojimas kad tai investicija i vaiko sveikata pateisina visas priemones. 4u.gif
Atsakyti
O man siandien labai liudna verysad.gif ..maitinu iki siol ir noriu matinti, kol mano saulyte nores, bet vyras siandien prakalbo, kad jau per ilgai..kad po to eis i darzeli ir prades prie aukletoju kabinetis..zinau, kad taip nebus, nieko jam nesakiau..jis labai kategoriskas, jokie argumentai jam negalioja, ka bepasakyciau, bijau, kad neatsilaikysiu pries jo spaudima cray.gif ateina ruduo, ziema ir MP pats geriausias imuniteto stiprintojas, be to, nezinau, gal tai svarbiausia priezastis, jauciuosi ypatingai, kai maitinu, gal jau niekada to gyvenime nebepatirsiu..arn jusiskiai palaiko jus?nezinau, kaip reiks atsilaikyt..bet mano vaikas juk man svarbiausia..
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 08 24, 09:03)
O man siandien labai liudna  verysad.gif ..maitinu iki siol ir noriu matinti, kol mano saulyte nores, bet vyras siandien prakalbo, kad jau per ilgai..kad po to eis i darzeli ir prades prie aukletoju kabinetis..zinau, kad taip nebus, nieko jam nesakiau..jis labai kategoriskas, jokie argumentai jam negalioja, ka bepasakyciau, bijau, kad neatsilaikysiu pries jo spaudima  cray.gif ateina ruduo, ziema ir MP pats geriausias imuniteto stiprintojas, be to, nezinau, gal tai svarbiausia priezastis, jauciuosi ypatingai, kai maitinu, gal jau niekada to gyvenime nebepatirsiu..arn jusiskiai palaiko jus?nezinau, kaip reiks atsilaikyt..bet mano vaikas juk man svarbiausia..

Na ir situacija - nbepavydetina blink.gif 4u.gif ax.gif Jetus ir ka cia patarsi... hm as gal paklausciau vyro tiesiai sviesiai, kad isklotu tikraja savo kategoriskos nuomones priezasti ir paklausciau ar ta jo priezasti taip pat butu galima derinti su vaiko poreikiu. Nes man toks jausmas, kad tai gali buti greiciau konkurencija del taves. Mano mergaitges auklyte kazkada juokais uzveze: kada vaikas ir vyras pradeda mustis del papo tai riekia galvoti kad reikia sustoti. Cha kad taip butu lengva ar ne? mirksiukas.gif
Mergaite tikrai nesikabines prie aukletojos - 100%, juk dabar tai nepraso kitu moteru papulio. Gal but vyras mano, kad jam bus daugiau demesio tada kada nustosi maitinti krutimi.
Is tikruju labai uzjauciu ir labai suprantu tave, nors mano vyras tai pats ragina iduoti papa kai maze per daug "skraido", tada apsiramina.
O kaip tavo vyras aplamai nuo maitinimo pradzios palaike ar visa laika buvo kategoriskas?
Atsakyti
Vyras nieko apie maitinima nekalbejo..nei kad per daug, nei kad per daznai maitinu..bet jis tokiu daugiau senoviniu paziuru, i vaiko auklejima perdaug nesikisa. nenoriu jam nukirst taip kategoriskai, kad maitinsiu ir taskas, bet taikstytis su jo kaprizais ar prietarais "ka zmones pasakys" taip pat nenoriu..
net nezinau, kaip reiks savo atlaikyt smile.gif
vis sukasi tos mintys galvoj siandien, galvoju, gal cia as savanaude, gal tas maitinimas daugiau svarbus man kaip mamai..bet juk ir maziui jis svarbus, ka cia bepridursi..
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 08 24, 15:01)
Vyras nieko apie maitinima nekalbejo..nei kad per daug, nei kad per daznai maitinu..bet jis tokiu daugiau senoviniu paziuru, i vaiko auklejima perdaug nesikisa. nenoriu jam nukirst taip kategoriskai, kad maitinsiu ir taskas, bet taikstytis su jo kaprizais ar prietarais "ka zmones pasakys" taip pat nenoriu..
net nezinau, kaip reiks savo atlaikyt  smile.gif
vis sukasi tos mintys galvoj siandien, galvoju, gal cia as savanaude, gal tas maitinimas daugiau svarbus man kaip mamai..bet juk ir maziui jis svarbus, ka cia bepridursi..

As tai pasakiau sau ir visiems garsiai, kad papas bus tol kol mazei to reikes. ir viskas ramu, nie komentaru nei dideliu diskusiju nera. O kadangi tai niekam netrugdo tai kaip ir nera bedu. Kitokia pora - kitokia politika. Kaip sako padarysi kaip padarysi, gi ir charakteriai zmoniu nevienodi ir zmones galu gale skirtingi. O kiek laiko tavo mazytei /ar berniukas ar mergaite kazkaip praslydo/?
Atsakyti
Berniukas pas mane rolleyes.gif 1 metukai ir 4 menesiukai mirksiukas.gif
wub.gif wub.gif wub.gif
visos jusu istorijos apie maitinima tiesiog nuostabios, noriu ir as maitinti tiek, kiek jam reikes.
Gyvenime jau esu atsisakiusi kai kuriu svarbiu dalyku vyro (seimos) labui, bet prie nieko gero tai neprivede, tik gailejausi po to.
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 08 24, 16:27)
Berniukas pas mane  rolleyes.gif  1 metukai ir 4 menesiukai  mirksiukas.gif
wub.gif  wub.gif  wub.gif
visos jusu istorijos apie maitinima tiesiog nuostabios, noriu ir as maitinti tiek, kiek jam reikes.
Gyvenime jau esu atsisakiusi kai kuriu svarbiu dalyku vyro (seimos) labui, bet prie nieko gero tai neprivede, tik gailejausi po to.

Vaje dar kleckutis, dar jam papo reikia wub.gif , bet tik vienas dalykas praktiskai reikia ta daryti arba dabar arba jau veliau bus sauksai po pietu, nes prasides kitas etapas ir bliusku kilnojimai ir be papo bus niekur niekur. blush2.gif Nors labai gaila ax.gif
Atsakyti