Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko zindymas

QUOTE(Lukos_mama @ 2009 08 18, 02:57)
labukas  mirksiukas.gif  noriu prisijungti prie jusu ir sulaukti palaikymo, nes iš aplinkinių jo nesulaukiu  schmoll.gif  mes dar visai mažytės, o jau mane spaudžia visi iš visų kampų, kad baigčiau maitinti, nes tipo būtent dėl šios priežasties numečiau tiek svorio ir tuoj man prasidės mažakraujystė, o mano teta iš viso sako, kad sugadinsiu vaiko psichiką tiek maitindama, jos laikais tai nieks tiek nemaitindavo. nu žodžiu bandau nekreipt dėmesio į tokias šnekas, bet pavargau jau gintis. ir labiausiai nervina kad čia ne jų reikalas, čia tik mano ir mano vaiko reikalas. niu tai vat.. smile.gif šiaip pagalvoju kad visai būtų gera būti nuo jos nepriklausomai, nes ji nemiega be papo, tai negaliu niekam palikt jos, naktį keliasi kokius 4-5 kartus, o dabar kai atskridom į Čikagą porai mėn, tai ir ne tik prieš miegą prašo ir šiaip dieną užsimano po kelis kartus, gal dėl dantukų, nes išdygo prieš kelias dienas krūminis, o gal kad aplinka pasikeitė, net nežinau.. g.gif  miegam kartu, tai naktį nesunku keltis ir taip gera kai vaikas iškart  nusiramina kai tik gauna pienuko. bet ar tokiems didesniems vaikams reikia pienuko ar tiesiog papo?  smile.gif norėčiau jau antro leliuko, bet kaip jį turėt kai maitinu.. verysad.gif  niu va prirašiau.. thumbup.gif

Pas mane lygiai tas pats.... nors paimk ir isdauzyk visus is tu nervu.... mes irgi miegam kartu ir dziaugiames papuliu ir neketinu atsisakyti!!!
Svarbiausei mes zinome, kas mums ir musu aukseliams brangiausia, geriausia.

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 08 18, 09:22)
Kaip gerai, kad maitini  mirksiukas.gif
O dantukų kalimosi skausmą MP laaabai palengvina.
Pasikeitimų daug- natūralu, kad mergytė dažniau nori MP, ir mamos artumo  wub.gif
Vaikams net iki 2metų MP- pagrindas. PSO (Pasaulinė Sveikatos Organizacija http://www.who.int/t...eastfeeding/en/ ) rekomenduoja žindyt iki 2m ir ilgiau, kol pats vaikas atsisakys (~3-4m)
http://www.sveikapra...?text.id.sub.56
dabar kitaip vaikus augina nei prieš 40metų...ir dar anam amžiuj, oj tos tetulės...  mirksiukas.gif
Jei vaisingumas atsistatęs- maitinimas ne kliūtis antram vaikiukui  mirksiukas.gif

Oj kaip fainai, kad imetei linku, ypac is who. Gal dar kas kokiu linku turit anglu kalba, kur yrodo, kad bbutina ir sveika maitinti....

Aciu mamulytes uz palaikyma, pasisemiu pas jus stiprybes ir vel einu i ta didyji ir ziauruju pasauli
Atsakyti
QUOTE(Lukos_mama @ 2009 08 18, 03:57)
norėčiau jau antro leliuko, bet kaip jį turėt kai maitinu.. verysad.gif  niu va prirašiau.. thumbup.gif

o kaip su vaisingumu - ar atsistatęs? Ta prasme ar jau yra menstruacijos ir ar jos reguliarios? Jei taip, tai kliūčių pastojimui neturėtų būti. Kiek girdėjau vaisingumą iššaukia, kai tarp maitinimų MP bent porą dienų padarai 6h. pertraukėlę. O ir nėščiosios gana dažnai sėkmingai maitina toliau, tik girdėjau, kad nuo 24 sav. lyg ir gali pradėti gimda susitraukinėti, tai tada rekomenduoja nutraukti vyresnėlio maitinimą.
O dėl aplinkinių net nežinau, ką patart. Gal tiesiog neimk į galvą tų šnekų. Nei Tu jiems savo tiesas įrodysi, nei jie Tau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lukos_mama @ 2009 08 18, 03:57)
labukas  mirksiukas.gif  noriu prisijungti prie jusu ir sulaukti palaikymo, nes iš aplinkinių jo nesulaukiu  schmoll.gif  mes dar visai mažytės, o jau mane spaudžia visi iš visų kampų, kad baigčiau maitinti, nes tipo būtent dėl šios priežasties numečiau tiek svorio ir tuoj man prasidės mažakraujystė, o mano teta iš viso sako, kad sugadinsiu vaiko psichiką tiek maitindama, jos laikais tai nieks tiek nemaitindavo. nu žodžiu bandau nekreipt dėmesio į tokias šnekas, bet pavargau jau gintis. ir labiausiai nervina kad čia ne jų reikalas, čia tik mano ir mano vaiko reikalas. niu tai vat.. smile.gif šiaip pagalvoju kad visai būtų gera būti nuo jos nepriklausomai, nes ji nemiega be papo, tai negaliu niekam palikt jos, naktį keliasi kokius 4-5 kartus, o dabar kai atskridom į Čikagą porai mėn, tai ir ne tik prieš miegą prašo ir šiaip dieną užsimano po kelis kartus, gal dėl dantukų, nes išdygo prieš kelias dienas krūminis, o gal kad aplinka pasikeitė, net nežinau.. g.gif  miegam kartu, tai naktį nesunku keltis ir taip gera kai vaikas iškart  nusiramina kai tik gauna pienuko. bet ar tokiems didesniems vaikams reikia pienuko ar tiesiog papo?  smile.gif norėčiau jau antro leliuko, bet kaip jį turėt kai maitinu.. verysad.gif  niu va prirašiau.. thumbup.gif

na kas del nusialinimo tai gali jiems atkirsti, kad kai mama maitina dazniausiai ilgai nesuserga menesinemis, taigi susitaupo qelezies, be to dar mazeja rizika susirgti kruties veziu, osteoporoze (kaulu isretejimas) nu ir tt ir pan, daug zodziu visokios naudos.
O del to valgymo tai maniskiai pvz labai mazai kazko kito geria, bet pienelio tai patraukia kaip reikiant. Nakti irgi keliasi po kokius 4-5 kartus kiekvienas. Tai ir ju kokius tris kartus tai tikrai valgo taip normaliai, na kitus du gal ir siaip nusiraminimui paciulpia.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 08 18, 12:20)
na kas del nusialinimo tai gali jiems atkirsti, kad kai mama maitina dazniausiai ilgai nesuserga menesinemis, taigi susitaupo qelezies, be to dar mazeja rizika susirgti kruties veziu, osteoporoze (kaulu isretejimas) nu ir tt ir pan, daug zodziu visokios naudos.
O del to valgymo tai maniskiai pvz labai mazai kazko kito geria, bet pienelio tai patraukia kaip reikiant. Nakti irgi keliasi po kokius 4-5 kartus kiekvienas. Tai ir ju kokius tris kartus tai tikrai valgo taip normaliai, na kitus du gal ir siaip nusiraminimui paciulpia.

Ar tu su jais kartu miegi? wub.gif Ar jie kartu keliasi valgyti? Ar įmanoma tokius didelius vienu metu pamaitinti? wub.gif
P.S. Tik dabar sužinojau (iš nuorodos į sveikapradžia), kad negalima mišinukų reklamuoti. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo negriuke: 18 rugpjūčio 2009 - 13:49
QUOTE(negriuke @ 2009 08 18, 14:45)
Ar tu su jais kartu miegi? wub.gif Ar jie kartu keliasi valgyti? Ar įmanoma tokius didelius vienu metu pamaitinti? wub.gif
P.S. Tik dabar sužinojau (iš nuorodos į sveikapradžia), kad negalima mišinukų reklamuoti. thumbup.gif

taip mes miegam visi keturi kartu smile.gif tiksliau ju lovytes pristumtos prie musu su nuimtais sonais. Uzmigdau musu lovoj, tada perstumiu i lovytes, o kai keliasi valgyt tai viena pasiimam per vidury i savo lova, kitas miega salia manes lovytej savo. Tai as tik trupuciuka pasislenku kai keliasi ir vsio, valgo. O keliasi jie dazniausiai ne kartu, ir gerai, nes jei kartu tai beda, tada reik sestis man visai apsimiegojusiai, susideti juos ant papuliu abu , nu zodziu vargas. Siaip as juos diena ir pries miegeli tai kartu maitinu, nes kitaip nesigautu, nes jei vienam reikia tai ir kitam tuoj pat prisireikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 08 18, 15:23)
O keliasi jie dazniausiai ne kartu, ir gerai, nes jei kartu tai beda, tada reik sestis man visai apsimiegojusiai, susideti juos ant papuliu abu , nu zodziu vargas. Siaip as juos diena ir pries miegeli tai kartu maitinu, nes kitaip nesigautu, nes jei vienam reikia tai ir kitam tuoj pat prisireikia smile.gif

O jie vienas į kitą atsisukę yra? Kaip keista, negaliu net įsivaizduoti kaip tai atrodo blush2.gif O jie nežaidžia, kai valgo? Nes maniškiui, tai kad tik paimti ką nors, kad tik paglostyti, papešti, koją užsikelti ant galvos. doh.gif
Atsakyti
nea, pas mane mėnesinių dar nėra, laukiu nesulaukiu jų smile.gif grįžus į Lietuvą bandysiu mažint maitinimo skaičių, bet nežinau ar pavyks, nes jei neduodu tai ji verkia, isterija didžiausia būna schmoll.gif o jums irgi taip būna, kad kai valgo iš vieno, tai būtinai turi minkyti kitą? nesuprantu, kad čia jai pasidarė, anksčiau taip nebuvo smile.gif

Papildyta:
beje, negriuke, mes taip pat iš Lazdynų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lukos_mama @ 2009 08 18, 20:26)
o jums irgi taip būna, kad kai valgo iš vieno, tai būtinai turi minkyti kitą? nesuprantu, kad čia jai pasidarė, anksčiau taip nebuvo  smile.gif
[

Normalu. Daug vaikų taip elgiasi. Jie aktyvina+stimuliuoja- greičiau ir patogiau pienelis bėga. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 08 18, 19:10)
Normalu. Daug vaikų taip elgiasi. Jie aktyvina+stimuliuoja- greičiau ir patogiau pienelis bėga.  mirksiukas.gif

Bet minko ne tą, iš kurios valgo g.gif
Atsakyti

QUOTE(negriuke @ 2009 08 18, 14:45)

labai gera naujiena thumbup.gif

QUOTE(manjana @ 2009 08 18, 20:33)
Bet minko ne tą, iš kurios valgo  g.gif

taip taip, tas 'minkymas' viekia stimuliuojanciai, del to pienukas greiciau bega ir gaminasi. bet tik akd daugumai mamu jis nemalonus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2009 08 18, 22:00)
taip taip, tas 'minkymas' viekia stimuliuojanciai, del  to pienukas greiciau bega ir gaminasi. bet tik akd daugumai mamu jis nemalonus  doh.gif

Kai minko, tai dar nieko, ale kai pagauna snenelį ir pradeda sukiot doh.gif doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2009 08 19, 09:08)
Kai minko, tai dar nieko, ale kai pagauna snenelį ir pradeda sukiot  doh.gif  doh.gif  lotuliukas.gif

Jo, čia pats žiauriausias. doh.gif Tai gulim, jis ranką ant krūtinės uždėjęs, o aš ant viršaus, ant jo rankos, kad neduok Dieve nepradėtų glostyt. doh.gif Bus matyt geras vyras kažkam. wub.gif
Atsakyti