Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko zindymas

QUOTE(xena @ 2009 08 13, 19:59)
pas mane net priešpienio nėra, bet dukrytė mėgaujasi kaip ir mėgavosi. kartais pasiūlo man nusipirkti sau pieno kad būtų, bet šiaip sako ir taip gerai. pradžiai labai nervinausi - kaip čia dabar daryt, gal nebeduoti papuko. dabar tiesa irgi nelabai jaukiai dėl to jaučiuosi, bent jau kam nors pasakoti apie tai nesinori, o jei paklausia ar dar maitinu - nežinau ką atsakyt. na nemaitinu - pieno juk nėra... bet kaip tada TAI pavadinti smile.gif '

ar nuo vaiko nuotaikos.

tai kaip suprantu tu pienuko ebeturi, tavo maziukei reikia tik pasimegauti papuliu, kaip keista dar neteko man girdeti, kad kai nebera pienuko, juo vistiek megaujasi mazyliai...
As kartais prigaunu saviski, kad kai istustina viena papuli, jo ilgai nepaleidzia is burnytes, o kai ikisu kita, tai tingi pienuka beryt, nori tuscios krutines....

Beja o gal tu andei tiutiuka duot... maniskis is tolo neima...
QUOTE(Jurgachka @ 2009 08 13, 22:58)
wub.gif
biggrin.gif

as irgi niekam nebesipasakoju, zino tik MB, dukryte (zinoma) ir jus  biggrin.gif nes nescia ir maitinanti - baisus iskrypimas, jei nezinojot  doh.gif

O man labai idomu pasidare, kai esi nescia, tai gali normaliai maitinti vaika, ar kas pasikeicia, ruosiasi organizmas kito vaikelio atejimui?
Atsakyti
QUOTE(Nestuke-gruoduke @ 2009 08 15, 00:16)
O man labai idomu pasidare, kai esi nescia, tai gali normaliai maitinti vaika, ar kas pasikeicia, ruosiasi organizmas kito vaikelio atejimui?

Kiek as pastebejau skaitydama sia temele, kiekvienos mamos organizmas yra individualus. Pvz., man tik pastojus is karto drastiskai sumazejo pienelis, kitoms po kiek laiko visiskai dingsta, trecios maitina normaliai iki kito vaikelio g.gif kas dar pasikeite- tai speneliu jautrumas doh.gif tiesiog degina maitinant doh.gif o siaip jeigu nestumas normalus, mama gerai jauciasi, kraujo parodymai geri, galima drasiai nestukei maitinti. tik ne visada pavyksta - vaikeliui gali nepatikti pakites pienelio skonis, pienukas dingsta ar paciai mamytei gali buti nemalonu. taciau cia, SM, yra l;bai daug pavyzdziu, kai mamytes po dvi kartas vaikuciu maitina MP bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2009 08 15, 00:04)
taciau cia, SM, yra l;bai daug pavyzdziu, kai mamytes po dvi kartas vaikuciu maitina MP  bigsmile.gif  bigsmile.gif

Ta prasme du skirtingo amžiaus vaikus maitina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2009 08 15, 00:04)
Kiek as pastebejau skaitydama sia temele, kiekvienos mamos organizmas yra individualus. Pvz., man tik pastojus is karto drastiskai sumazejo pienelis, kitoms po kiek laiko visiskai dingsta, trecios maitina normaliai iki kito vaikelio  g.gif kas dar pasikeite- tai speneliu jautrumas  doh.gif tiesiog degina maitinant  doh.gif o siaip jeigu nestumas normalus, mama gerai jauciasi, kraujo parodymai geri, galima drasiai nestukei maitinti. tik ne visada pavyksta - vaikeliui gali nepatikti pakites pienelio skonis, pienukas dingsta ar paciai mamytei gali buti nemalonu. taciau cia, SM, yra l;bai daug pavyzdziu, kai mamytes po dvi kartas vaikuciu maitina MP  bigsmile.gif  bigsmile.gif

Va del to mes ir esam super mamos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nestuke-gruoduke @ 2009 08 15, 17:56)
Va del to mes ir esam super mamos  4u.gif

Na, man maitinimas MP su kažkuo super nesusijęs. Pačiai taip aptogiau, o ir vaikams gerai. Jei pienas nesibaigia net ir dvynuksu maitinant bei laukiantis, vadinasi viskas gerai visiems - ir valgantiems, ir mamai, ir būsimam kleckui. cool.gif
Atsakyti
As savo mergyte maitinau iki 2,3 metu.Man tai buvo pats graziausias laikotarpis,kad ir vargino tie naktiniai valgymai.Dabar panelytei 2,8 metu,supranta kad pienuko jau nera,bet vis dar praso kad leisciau prisiglausti prie p.,man tokia nostalgija. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2009 08 13, 23:58)
as irgi niekam nebesipasakoju, zino tik MB, dukryte (zinoma) ir jus  biggrin.gif nes nescia ir maitinanti - baisus iskrypimas, jei nezinojot  doh.gif

taip, Lietuvoj tai tikrai vos ne iškrypimas, o vakaruose tai norma, jei amžiaus tarpas tarp vaikų nedidelis, yra net specialus terminas "Tandeminis žindymas".

QUOTE(Nestuke-gruoduke @ 2009 08 15, 00:16)
tai kaip suprantu tu pienuko ebeturi, tavo maziukei reikia tik pasimegauti papuliu, kaip keista dar neteko man girdeti, kad kai nebera pienuko, juo vistiek megaujasi mazyliai...
As kartais prigaunu saviski, kad kai istustina viena papuli, jo ilgai nepaleidzia is burnytes, o kai ikisu kita, tai tingi pienuka beryt, nori tuscios krutines....

Beja o gal tu andei tiutiuka duot... maniskis is tolo neima...

"tiutiuko" geriau neduoti, juk yra papulis - tai jau ne maistas, o mamos artumas, galimybė nusiraminti, užmigti ir tie keli lašai - paskutinė imunizacija (antikūnių dozė panašiai kaip priešpienyje iš kart po gimdymo).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaRasa: 15 rugpjūčio 2009 - 21:56
QUOTE(Raideles @ 2009 08 12, 15:17)
Mano mažiukas turi visus 20 dantų smile.gif
Apatinių žindymo metu neturi jausti, nes juos uždengia liežuvis. Jeigu jaučiasi, vadinasi neteisingai apžiojęs, ar tyčia patraukęs liežuvį. Reiktų išimti krūtį iš burnos ir paduoti dar kartą. Paaiškinti, kad taip daryti negalima.
O dėl viršutinių dantų, tai man kartais jaučiasi, bet tada būna kokia nors nelabai patogi poza, t.y. vaikas daugiau galvą užlenkęs į priekį, tada viršutiniai dantukai įsiremia į krūtį ir skauda. Tai irgi reikia žiūrėti, kad vaiko galva būtų pakankamai atlošta, o ne kakta įsibedęs į krūtį.
Tiek iš mano patirties. Gal pagelbės... smile.gif

ačiū 4u.gif Reiks bandyti keisti pozas, apatinių kaip ir nejaučiu, bet viršutinius gana dažnai verysad.gif
Atsakyti
na sveikos, pasirodom ir mes is savo kaimu, zinoma trumpam, nes vasara dar, MB dar nedirba, tai naudojames proga. Vaikai dar sekmingai valgo MP. Sumazinau miegelius dieninius, dabar tik vienakart miega, tai ir papulius maziau kankina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 08 17, 22:16)
na sveikos, pasirodom ir mes is savo kaimu, zinoma trumpam, nes vasara dar, MB dar nedirba, tai naudojames proga. Vaikai dar sekmingai valgo MP. Sumazinau miegelius dieninius, dabar tik vienakart miega, tai ir papulius maziau kankina smile.gif

Gera mintis, reiks ir man pamažint miegojimų skaičių. smile.gif
Atsakyti
labukas mirksiukas.gif noriu prisijungti prie jusu ir sulaukti palaikymo, nes iš aplinkinių jo nesulaukiu schmoll.gif mes dar visai mažytės, o jau mane spaudžia visi iš visų kampų, kad baigčiau maitinti, nes tipo būtent dėl šios priežasties numečiau tiek svorio ir tuoj man prasidės mažakraujystė, o mano teta iš viso sako, kad sugadinsiu vaiko psichiką tiek maitindama, jos laikais tai nieks tiek nemaitindavo. nu žodžiu bandau nekreipt dėmesio į tokias šnekas, bet pavargau jau gintis. ir labiausiai nervina kad čia ne jų reikalas, čia tik mano ir mano vaiko reikalas. niu tai vat.. smile.gif šiaip pagalvoju kad visai būtų gera būti nuo jos nepriklausomai, nes ji nemiega be papo, tai negaliu niekam palikt jos, naktį keliasi kokius 4-5 kartus, o dabar kai atskridom į Čikagą porai mėn, tai ir ne tik prieš miegą prašo ir šiaip dieną užsimano po kelis kartus, gal dėl dantukų, nes išdygo prieš kelias dienas krūminis, o gal kad aplinka pasikeitė, net nežinau.. g.gif miegam kartu, tai naktį nesunku keltis ir taip gera kai vaikas iškart nusiramina kai tik gauna pienuko. bet ar tokiems didesniems vaikams reikia pienuko ar tiesiog papo? smile.gif norėčiau jau antro leliuko, bet kaip jį turėt kai maitinu.. verysad.gif niu va prirašiau.. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lukos_mama @ 2009 08 18, 04:57)
labukas  mirksiukas.gif  noriu prisijungti prie jusu ir sulaukti palaikymo, nes iš aplinkinių jo nesulaukiu  schmoll.gif  mes dar visai mažytės, o jau mane spaudžia visi iš visų kampų, kad baigčiau maitinti, nes tipo būtent dėl šios priežasties numečiau tiek svorio ir tuoj man prasidės mažakraujystė, o mano teta iš viso sako, kad sugadinsiu vaiko psichiką tiek maitindama, jos laikais tai nieks tiek nemaitindavo. nu žodžiu bandau nekreipt dėmesio į tokias šnekas, bet pavargau jau gintis. ir labiausiai nervina kad čia ne jų reikalas, čia tik mano ir mano vaiko reikalas. niu tai vat.. smile.gif šiaip pagalvoju kad visai būtų gera būti nuo jos nepriklausomai, nes ji nemiega be papo, tai negaliu niekam palikt jos, naktį keliasi kokius 4-5 kartus, o dabar kai atskridom į Čikagą porai mėn, tai ir ne tik prieš miegą prašo ir šiaip dieną užsimano po kelis kartus, gal dėl dantukų, nes išdygo prieš kelias dienas krūminis, o gal kad aplinka pasikeitė, net nežinau.. g.gif  miegam kartu, tai naktį nesunku keltis ir taip gera kai vaikas iškart  nusiramina kai tik gauna pienuko. bet ar tokiems didesniems vaikams reikia pienuko ar tiesiog papo?  smile.gif norėčiau jau antro leliuko, bet kaip jį turėt kai maitinu.. verysad.gif  niu va prirašiau.. thumbup.gif

Kaip gerai, kad maitini mirksiukas.gif
O dantukų kalimosi skausmą MP laaabai palengvina.
Pasikeitimų daug- natūralu, kad mergytė dažniau nori MP, ir mamos artumo wub.gif
Vaikams net iki 2metų MP- pagrindas. PSO (Pasaulinė Sveikatos Organizacija http://www.who.int/t...eastfeeding/en/ ) rekomenduoja žindyt iki 2m ir ilgiau, kol pats vaikas atsisakys (~3-4m)
http://www.sveikapra...?text.id.sub.56
dabar kitaip vaikus augina nei prieš 40metų...ir dar anam amžiuj, oj tos tetulės... mirksiukas.gif
Jei vaisingumas atsistatęs- maitinimas ne kliūtis antram vaikiukui mirksiukas.gif
Atsakyti