Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko zindymas

QUOTE(Jurada @ 2009 08 06, 09:14)
Šaunuolė. Bet imuninė sistema turėtų būt labai gera. Aš žiemą ir pavasarį vit gėriau, kad pastiprinčiau. Vasarą mečiau, nes vis tik sintetikos ten privaryta, geriau daržovių ir vaisių daugiau, kol yra pagal sezoną, o ne ispaniškų ir kt.

Na, vitaminų visai nepripažįstu, plius esu vegetarė. Bet organizmas matyt gauna visko, ko reikia, nes jaučiupos gerai. smile.gif Ai, tik miego kartais galėtų daugiau būti. doh.gif

QUOTE(brukniukas @ 2009 08 06, 14:36)
Kaip smagu, kad 5 vaikiuko laukies wub.gif As ir visada svajojau apie didele seima.. wub.gif
O nesunku  susitvarkyti su tiek vaiku? blush2.gif

Sunkiausia auginti pirmą, kai nesi matęs mažiukų iš viso. wink.gif Beje, tarpas tarp didžiųjų ir mažiukų pakankamai nemažas - pailsėjau, vaikai paaugo ir vėl norėjosi kažko mažo, švelnaus, jaukaus. wub.gif O štai penktas vienintelis neplanuotas, bet ne mažiau laukiamas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 08 07, 21:24)
Na, vitaminų visai nepripažįstu, plius esu vegetarė. Bet organizmas matyt gauna visko, ko reikia, nes jaučiupos gerai. smile.gif Ai, tik miego kartais galėtų daugiau būti.  doh.gif
Sunkiausia auginti pirmą, kai nesi matęs mažiukų iš viso. wink.gif Beje, tarpas tarp didžiųjų ir mažiukų pakankamai nemažas - pailsėjau, vaikai paaugo ir vėl norėjosi kažko mažo, švelnaus, jaukaus.  wub.gif O štai penktas vienintelis neplanuotas, bet ne mažiau laukiamas.  biggrin.gif

Na ir šaunuolė ši mamytė wub.gif išsivaizduoju kaip smagu bus jūsų vaikams užaugus.
Atsakyti
Sveikos visos, mano dukriukui šį mėnesį bus jau 1,5m ir mes dar sėkmingai valgom mano pienuką smile.gif , dauguma tuo labai stebisi bigsmile.gif bet man tai netrukdo, ir diskomforto nejaučiu smile.gif kol dar neinam į darželį maitinsiu, ir jau dabar įsivaizduoju kas dėsis manie kai nutarsim nebemaitinti, nes užmigti niekaip kitaip nesugebam tik valgant pienuką rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(orchidejaa @ 2009 08 08, 07:46)
Sveikos visos, mano dukriukui šį mėnesį bus jau 1,5m ir mes dar sėkmingai valgom mano pienuką smile.gif , dauguma tuo labai stebisi bigsmile.gif bet man tai netrukdo, ir diskomforto nejaučiu smile.gif kol dar neinam į darželį maitinsiu, ir jau dabar įsivaizduoju kas dėsis manie kai nutarsim nebemaitinti, nes užmigti niekaip kitaip nesugebam tik valgant pienuką rolleyes.gif

pas mane lygiai tokia pati padetis doh.gif
Atsakyti
O man jau kyla noras veino iš dvynių nebemaitinti. unsure.gif Labai jau skaudžiai pradėjo valgyti - ir dantys juntasi, ir ilgai pienu/buvimu šalia mėgaujasi, ir vėl lindimas ir mamuko prašymas prasidėjo. g.gif Gal čia ir su visais mano patiriamais stresais susiję, bet toks jo noras pienuko ir skaudus valgymas ima nebepatikti. Kitą gi maitinčiau ir maitinčiau, nes MP jam tikrai yr kaip maistas - pusvalandį ar ilgiau nekaba įsisiurbęs...
Tik nesigaus taip, kad vienas gauna, o kitas ne, va ir neapsisprendžiu, ką daryti. unsure.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Turiu tokią problemėlę - vaikiukui netoli metų, turi keturis dantukus, kuriuos, deja, maitinimo metu pradėjau jausti. Nesakau, kad tyčia kanda - pradžioje bandė, bet čia jūsų forume gautais patarimais atpratinau. Tiesiog jo dantukai tokie gana dideli ( na pradžioj, kai buvo neišsikalę iki galo aš to diskomforto nejutau ) ir aš jaučiui kiekvieną jo judesį. Gal kas buvot susidūrę su tokiu reiškiniu? Ar įmanoma kažką padaryt, kad tie dantukai nesijaustų?
Atsakyti
Aš taip pat kartais jaučiu, bet pasakiau keletą kartų kad nekastų, nes nebebus pienuko ir atrodo per kelis kartus išmoko. dar kartais netyčia būna, bet gavęs pastabą suklųsta ir pasitaiso biggrin.gif Nežinau kaip būtų jeigu imtų kandžiotis ir čia g.gif nes šiaip tai labai jau jam smagu įkasti bent kur kitur doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 08 09, 19:11)
Sveikos  4u.gif
Turiu tokią problemėlę - vaikiukui netoli metų, turi keturis dantukus, kuriuos, deja, maitinimo metu pradėjau jausti. Nesakau, kad tyčia kanda - pradžioje bandė, bet čia jūsų forume gautais patarimais atpratinau. Tiesiog jo dantukai tokie gana dideli ( na pradžioj, kai buvo neišsikalę iki galo aš to diskomforto nejutau ) ir aš jaučiui kiekvieną jo judesį. Gal kas buvot susidūrę su tokiu reiškiniu? Ar įmanoma kažką padaryt, kad tie dantukai nesijaustų?

Mano mažiukas turi visus 20 dantų smile.gif
Apatinių žindymo metu neturi jausti, nes juos uždengia liežuvis. Jeigu jaučiasi, vadinasi neteisingai apžiojęs, ar tyčia patraukęs liežuvį. Reiktų išimti krūtį iš burnos ir paduoti dar kartą. Paaiškinti, kad taip daryti negalima.
O dėl viršutinių dantų, tai man kartais jaučiasi, bet tada būna kokia nors nelabai patogi poza, t.y. vaikas daugiau galvą užlenkęs į priekį, tada viršutiniai dantukai įsiremia į krūtį ir skauda. Tai irgi reikia žiūrėti, kad vaiko galva būtų pakankamai atlošta, o ne kakta įsibedęs į krūtį.
Tiek iš mano patirties. Gal pagelbės... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 08 09, 14:30)
O man jau kyla noras veino iš dvynių nebemaitinti.  unsure.gif Labai jau skaudžiai pradėjo valgyti - ir dantys juntasi, ir ilgai pienu/buvimu šalia mėgaujasi, ir vėl lindimas ir mamuko prašymas prasidėjo.  g.gif Gal čia ir su visais mano patiriamais stresais susiję, bet toks jo noras pienuko ir skaudus valgymas ima nebepatikti. Kitą gi maitinčiau ir maitinčiau, nes MP jam tikrai yr kaip maistas - pusvalandį ar ilgiau nekaba įsisiurbęs...
Tik nesigaus taip, kad vienas gauna, o kitas ne, va ir neapsisprendžiu, ką daryti.  unsure.gif

Ka nusprendei? Panasu, kad pas mus jau eina viskas link pabaigos. Pienas baigesi, liko tik priespienis, jo nedaug, tai kai dukryte zinda, skauda man ziauriai unsure.gif o ir dukriukas jau nebesizavi taip laiku prie kruties...jei ne nestumas, buciau ilgai dar maitinusi...kazkaip liudna man del to, jauciuosi nuskriaudusi dukryte...
Atsakyti
Ka nusprendei? Panasu, kad pas mus jau eina viskas link pabaigos. Pienas baigesi, liko tik priespienis, jo nedaug, tai kai dukryte zinda, skauda man ziauriai  o ir dukriukas jau nebesizavi taip laiku prie kruties...jei ne nestumas, buciau ilgai dar maitinusi...kazkaip liudna man del to, jauciuosi nuskriaudusi dukryte...

Kol kas dar maitinu. Kai dirbu, nedaug jie ir valgo. Beje, pastebėjau, kad Vytukas jau atsargesnis patapo valgydamas - matyt suprato, kad ne juokas čia bus, gali pienuko visai nebegauti. wink.gif PO savaitės pradėsiu atostogauti, žiūrėsiu, kiek jie to MP dar norės. Karolis ryte pabudęs taip gražiai švelniai paprašo, taip žiūri į akis, nu negaliu imti ir nebeduoti...
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2009 08 12, 22:45)
Ka nusprendei? Panasu, kad  pas mus jau eina viskas link pabaigos. Pienas baigesi, liko tik priespienis, jo nedaug, tai kai dukryte zinda, skauda man ziauriai  unsure.gif o ir dukriukas  jau nebesizavi taip laiku prie kruties...jei ne nestumas, buciau ilgai dar maitinusi...kazkaip liudna man del to, jauciuosi  nuskriaudusi dukryte...

pas mane net priešpienio nėra, bet dukrytė mėgaujasi kaip ir mėgavosi. kartais pasiūlo man nusipirkti sau pieno kad būtų, bet šiaip sako ir taip gerai. pradžiai labai nervinausi - kaip čia dabar daryt, gal nebeduoti papuko. dabar tiesa irgi nelabai jaukiai dėl to jaučiuosi, bent jau kam nors pasakoti apie tai nesinori, o jei paklausia ar dar maitinu - nežinau ką atsakyt. na nemaitinu - pieno juk nėra... bet kaip tada TAI pavadinti smile.gif '

dantukai man irig jautėsi, tada pastebėjau kad negerai apžioja, bet taip ir neįpratinau metinės apžioti teisingai. bet tas "jaučiasi" nevisada diskonformą sukelia, gal čia nuo mėnesio dienų priklauso ar nuo vaiko nuotaikos.
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 08 13, 12:48)
Karolis ryte pabudęs taip gražiai švelniai paprašo, taip žiūri į akis, nu negaliu imti ir nebeduoti...

wub.gif

QUOTE(xena @ 2009 08 13, 20:59)
pas mane net priešpienio nėra, bet dukrytė mėgaujasi kaip ir mėgavosi. kartais pasiūlo man nusipirkti sau pieno kad būtų, bet šiaip sako ir taip gerai.

bent jau kam nors pasakoti apie tai nesinori, o jei paklausia ar dar maitinu - nežinau ką atsakyt. na nemaitinu - pieno juk nėra... bet kaip tada TAI pavadinti smile.gif '

biggrin.gif

as irgi niekam nebesipasakoju, zino tik MB, dukryte (zinoma) ir jus biggrin.gif nes nescia ir maitinanti - baisus iskrypimas, jei nezinojot doh.gif
Atsakyti