Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko zindymas

QUOTE(ramsaite @ 2010 01 07, 19:34)
.Neseniai daremes kraujuka hemoglobinas neblogas 117. Padekit nezinau ka daryti kaip elgtis...

Norma 3mėn-5metai 110
Viskas jums gerai 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,kreipiuosi i visas kurios maitina ilga laika ir turi patirties kurios gali patarti ir man.mums neuzkalnu jau 9 men.o maitinu pati be papulio neuzmiega nei diena,nei nakti...is buteliuko gerti nemegsta,soskytes nuo gimimo neima...turim jau 8 dantukus...ir noreciau kazkaip palaipsniui nutraukti maitinima,bet tik kaip... nes jai cia butu disziausias sokas jei negautu papo...patarkit prasau kaip atpratint...laukiu jusu pasiulymu i az,labai dekoju is anksto
Atsakyti
QUOTE(vitavip184 @ 2010 01 08, 13:18)
sveikos mamytes,kreipiuosi i visas kurios maitina ilga laika ir turi patirties kurios gali patarti ir man.mums neuzkalnu jau 9 men.o maitinu pati be papulio neuzmiega nei diena,nei nakti...is buteliuko gerti nemegsta,soskytes nuo gimimo neima...turim jau 8 dantukus...ir noreciau kazkaip palaipsniui nutraukti maitinima,bet tik kaip... nes jai cia butu disziausias sokas jei negautu papo...patarkit prasau  kaip atpratint...laukiu jusu pasiulymu i az,labai dekoju is anksto

maitinkit i sveikata dar nors iki metuku, paskui ziuresit, dantukai ne rodiklis nutraukt maitinima, pvz mes neturim isvis tai pagal teorija, kad isdygus dantim reikia baigt maitint, as asmeniskai tureciau tai daryt iki mokyklos.

Jei Jums labai norisi mazinkit palaipsniui maitinimu skaiciu, pradzioje diena atsisakykit, kai galima pasiulyt ka kita valgyt, uzzaist, nusnekit, paskui palaipsniui ir kitus maitinimus, po viena nuimdama nepakenksit nei sau, nei mergytei, pieno ir atitinkamai mazes, kol visiskai nutrauksit maitint.
Atsakyti
Mano sūneliui jau 1 m. 9 mėn. Vis dar maitinu jį savo pienu, bet noriu jau baigti. Tik niekaip nežinau kaip.. Užmiega jis tik gerdamas pienuką. Jau senokai bandau jam pasakoti, kad pienukas tuoj pasibaigs ir tau reikia išmokti užmigti be jo, bet mažutis, aišku, į jokias derybas nesileidžia. Nežinau, ar man užtektų ryžto ir stiprybės tiesiog imti taip ir neduoti, virkdyti savo vaikutį.. Man būtų labiau priimtina, kad jis pats nebenorėtų imti krūties. Esu girdėjusi, kad kitos mamytės pasitepa krūtis kažkokia karčia arbata ir tuomet mažučiai spauna lauk papuką. Tik nežinau kokia tai arbata, skaitinėti daug neturiu laiko. Gal kas žinot kuo galima pasitepti krūtis, kad mažiukas jų nebenorėtų imti? Būsiu dėkinga už atsakymą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*MES* @ 2010 01 08, 16:18)
Mano sūneliui jau 1 m. 9 mėn. Vis dar maitinu jį savo pienu, bet noriu jau baigti. Tik niekaip nežinau kaip.. Užmiega jis tik gerdamas pienuką. Jau senokai bandau jam pasakoti, kad pienukas tuoj pasibaigs ir tau reikia išmokti užmigti be jo, bet mažutis, aišku, į jokias derybas nesileidžia. Nežinau, ar man užtektų ryžto ir stiprybės tiesiog imti taip ir neduoti, virkdyti savo vaikutį.. Man būtų labiau priimtina, kad jis pats nebenorėtų imti krūties. Esu girdėjusi, kad kitos mamytės pasitepa krūtis kažkokia karčia arbata ir tuomet mažučiai spauna lauk papuką. Tik nežinau kokia tai arbata, skaitinėti daug neturiu laiko. Gal kas žinot kuo galima pasitepti krūtis, kad mažiukas jų nebenorėtų imti? Būsiu dėkinga už atsakymą smile.gif

cia tema yra "vyresnio vaiko ZINDYMAS" apie speneliu tepima karciom arbatom ir kitus panasius metodus turetu buti daugiau temoje " maitinimo nutraukimas"
Atsakyti
Ir as pamaniau, kad si tema labiau tinkama pasidziaugti, kad visdar maitinam, negalvojant apie dirbtini nujunkyma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 01 08, 19:48)
Ir as pamaniau, kad si tema labiau tinkama pasidziaugti, kad visdar maitinam, negalvojant apie dirbtini nujunkyma  ax.gif

nuuuuu kaip cia pasakius smile.gif as tai va pvz irgi galvoju mazintis....kadangi nezadu jokiu priemoniu naudoti tai turbut cia naturaliai skaitysis smile.gif nes jau siandien tai papuka skauda kaip kokia melyne....jauciu nakti kazka pridirbo....jis megsta su nosim pabaksnoti doh.gif
Atsakyti
Sveikos!
Noriu paklausti, ar visu vaikai daznai atsibunda ir valgo nakti? Ar cia tikrai priklauso nuo to, kad maitini MP?
Maniske nuo gimimo nemigoje ilgiau 5 valandu. O dazniausiai keliasi kas 3 valandas, budavo ir dazniau. Ar pas jus tas pats?
Atsakyti
QUOTE(Olkin @ 2010 01 08, 20:46)
Sveikos!
Noriu paklausti, ar visu vaikai daznai atsibunda ir valgo nakti? Ar cia tikrai priklauso nuo to, kad maitini MP?
Maniske nuo gimimo nemigoje ilgiau 5 valandu. O dazniausiai keliasi kas 3 valandas, budavo ir dazniau. Ar pas jus tas pats?

taip.
O su maitinimu tai nebutinai susije...yra vaiku kurie miega geriau kai nemaitinami, bet yra nemazai ir tokiu kuriems nieks nepasikeicia....
Atsakyti
QUOTE(Olkin @ 2010 01 08, 19:46)
Sveikos!

Manau, akd čia kiekvienoj šeimoj skirtinga situacija. O maitinimas MP tai nedidelis faktorius ir tiek. nebus jo, bus milijonas kitų priežasčių paaiškinimams.

Pėvėzė,
mano vyresniosios tokio amžiaus jau išmiegojo visą naktį nesikeldamos. Nors dienomis žindomos buvo dar ilgai.
Kažkur tarp 1,4 ir 1,6metukų nustojo keltis (iki tol keldavosi 2k per naktį).

O vat mažiausioji iki 2+ po 1-3k pribunda.
Draugė saviškių faktiškai visai krūtimi nemaitino - tai iki3metų arbatą/pieną/vandenį naktimis kėlės padavinėt.
Tad nerodiklis čia.

Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 01 08, 19:35)
nuuuuu kaip cia pasakius smile.gif as tai va pvz irgi galvoju mazintis....kadangi nezadu jokiu priemoniu naudoti tai turbut cia naturaliai skaitysis smile.gif
Mazinimas tai dar ne nutraukimas mirksiukas.gif
Naturaliai tuomet, kai vaikas tam procesui 'vadovauja', t.y. palaipsniui mazina ir galiausiai pats atsisako, o kai tai vyksta mamos iniciatyva, tai jau dirbtinis nujunkymas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 08 sausio 2010 - 21:32
QUOTE(ast_alaus @ 2010 01 08, 21:58)
Mazinimas tai dar ne nutraukimas  mirksiukas.gif
Naturaliai tuomet, kai vaikas tam procesui 'vadovauja', t.y. palaipsniui mazina ir galiausiai pats atsisako, o kai tai vyksta mamos iniciatyva, tai jau  dirbtinis nujunkymas smile.gif

tai tada as dirbtinai, bet man jau vienodai.
Beje, sumasciau kad vistik Nojaus toks zindimas yra ne kas kita kaip buteliuko pasekme doh.gif nes gavo buteliuka ligoninej pirmas tris paras....gerai kad kruties neatsisake, bet va valgyt teisingai taip ir neismoko....nes man visada budavo nesmagu kai jis valgo..jis kazkaip suciauptom lupom , nors isversdavau as jas, bet vistiek kazkaip grauzia ir tiek, na taip skaudziai...ypac kai dabar burna pilna dantu.....nu je dar turesiu vaiku tai jau JOKIU buteliuka man nebus ...
Papildyta:
klausykit, o gali skaudet kruti del to kad vaikas uzgavo? Man skauda viena kruties sona kaip kad melyne skaudetu....Jokiu sukietejimu ner. Ar jau cia reiktu susirupint? g.gif
Atsakyti