Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko zindymas

QUOTE(AusraR @ 2009 11 12, 16:00)
as nedariau tokios isvados.

atleiskit,jei ne taip supratau mirksiukas.gif
Atsakyti
nuuu jau musu tema kad numirus....
ka, nieks dideliu vaiku nebemaitinat ar klausimu nebeturit? smile.gif
ok, tada as paklausiu - situacija tokia - noriu pamazinti papuku ciulpima. Noreciau padaryti taip, kad vaikai pavalge, paciulpe 5 min dar extra ir migdosi toliau be papuku. Su Arijum problemos ner, taip ir vyksta viskas. Noju rekdziau savaite, jis nugalejo. Gal kas turesit minciu kaip gi man pasiekti savo tikslo?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 12 01, 22:50)
ok, tada as paklausiu - situacija tokia - noriu pamazinti papuku ciulpima. Noreciau padaryti taip, kad vaikai pavalge, paciulpe 5 min dar extra ir migdosi toliau be papuku. Su Arijum problemos ner, taip ir vyksta viskas. Noju rekdziau savaite, jis nugalejo. Gal kas turesit minciu kaip gi man pasiekti savo tikslo?

Neisivaizduoju, atrodo jei su vienu pavyko, turetum ir kita ismokyt, ale 4u.gif maniskis tai niekada nesimigdo su papu, as gal noreciau, bet jis jei valgo tai valgo, jei jau miegot, tai bukit maloni ponia mama, panesiokit, padainuokit, dabar tai dar pora ratu aplink lova apsuka miegamojo, kol pavalgo, bet uztat migdosi ir be manes jei reikia puikiai ax.gif panesiot ir tetis gali lotuliukas.gif

Ausra o kiek jie siaip kartu dar valgo MP, na suprantu, kad pagal poreiki, bet panasiai nors g.gif

Siaip mano visada patarimas, lai migdo tetis, tai ir duoda rezultata, sakau, buvau apsalus kai vyras pasiliko su mazium nakciai, tai anas kelesi tik karta, atsigere pienuko ir miegojo, o mane pakelia 4 - 6 kartus 4u.gif Esu pora kartu isejus vakare, kuo puikiausiai mama uzmigde be MP, kose ir miegot, grizdavau naktiniam pieneliui cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2009 12 02, 00:30)
Neisivaizduoju, atrodo jei su vienu pavyko, turetum ir kita ismokyt, ale  4u.gif maniskis tai niekada nesimigdo su papu, as gal noreciau, bet jis jei valgo tai valgo, jei jau miegot, tai bukit maloni ponia mama, panesiokit, padainuokit, dabar tai dar pora ratu aplink lova apsuka miegamojo, kol pavalgo, bet uztat migdosi ir be manes jei reikia puikiai  ax.gif panesiot ir tetis gali  lotuliukas.gif

Ausra o kiek jie siaip kartu dar valgo MP, na suprantu, kad pagal poreiki, bet panasiai nors  g.gif

Siaip mano visada patarimas, lai migdo tetis, tai ir duoda rezultata, sakau, buvau apsalus kai vyras pasiliko su mazium nakciai, tai anas kelesi tik karta, atsigere pienuko ir miegojo, o mane pakelia 4 - 6 kartus  4u.gif Esu pora kartu isejus vakare, kuo puikiausiai mama uzmigde be MP, kose ir miegot, grizdavau naktiniam pieneliui  cool.gif

jie visiskai skirtingi, ir isvaizda ir charakteriu. Arijus labai savarankiskas, na jis visiskai kitoks nei Nojus.
Pienelio jie geria mazdaug 4-5 kartus diena. O nakti tai mazdaug tris - keturis.
Tetis migdymui netinka....bandem. Netinka ir viskas. Kartais tinka, bet dazniausiai ne...O iseit ir palikt teciui migdyt dar neteko....gal reiktu kada pabandyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 12 01, 23:35)
jie visiskai skirtingi, ir isvaizda ir charakteriu. Arijus labai savarankiskas, na jis visiskai kitoks nei Nojus.
Pienelio jie geria mazdaug 4-5 kartus diena. O nakti tai mazdaug tris - keturis.
Tetis migdymui netinka....bandem. Netinka ir viskas. Kartais tinka, bet dazniausiai ne...O iseit ir palikt teciui migdyt dar neteko....gal reiktu kada pabandyt smile.gif

maciau, maciau ax.gif pacicekavinau, labai grazus, ale va ir uzisipyre, na siaip labai daznai geria diena, maniskis zymiai mazesni gi, bet diena pienuko geria du kartus, o jei manes nera gali ir apsieiti 4u.gif Na pienuka ziuriu vyrai vartoja kudikio rezime vis dar biggrin.gif

O teveli palik kada, geriausia savaitgali, kad ryte galetu nusnausti jei kas, o pati i koki kina, vakarinis seansas, neskambinti, o ir nebegsi vidury kino, vyrai jau ne mazi, turetu susitvarkyt, o jei taves nebus, tai taip ir bus, mano sesuo sako: plecia ribas, tai as suprantu, kad va Nojus jau su tavim jas isplete kiek jam reikejo ir dar ples jei nusileisi cool.gif

Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 12 01, 23:50)

me su Rusne kazkaip jau priejom iki trumpesniu valgymu. bet cia turejo ytakos mano isejimas i darba, manau. teko jai ismokti be mamos uzmigti (kas, tiesa sakant jai nesukele jokiu nepatogumu). tai dabar, kai esu namie ir pati mikdau, tai kai jau nesmagu darosi, sakau kad jau mamytei skauda, gana, reik palaukt, kol vel pienuko pribegs ir pan. Tada rusne pabuciuja papa, sako "iki papi" ir mikdosi. o as salia bunu. kartais dar bando isireikalaut ilgiau paciulpti, net patriuksmauja, bet stengiuosi nenusileisti, sakau, kad kai pribegs pienuko, vel gales valgyti. nu kazkaip susitariam graziai, bet siaip tai mergaite gera, manes nekankina, diena praso ti viena karta ir pora kartu nakti. dabar biski serga, tai nakti kokius keturis kartus keliasi. bet jau cia ypatinga situacija. siaip tai jau buna ir taip, kad pries keldamasi i darba pati ja pasizadinu ir pamaitinu, nes ji visa nakti ismiega retkarciais. Cia taip darau, nes jau karta buvo labai didele pieno krize - visai pienas kazkur dinges buvo, nes labai suretejo valgymai. tai va.
ausryte, tikiuosi atrasit savo varianta. pas tave dvi skirtingos asmenybes, tai ir skirtingi budai jiems tinka. laikykites. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2009 12 02, 00:42)
maciau, maciau  ax.gif pacicekavinau, labai grazus, ale va ir uzisipyre, na siaip labai daznai geria diena, maniskis zymiai mazesni gi, bet diena pienuko geria du kartus, o jei manes nera gali ir apsieiti  4u.gif Na pienuka ziuriu vyrai vartoja kudikio rezime vis dar  biggrin.gif

O teveli palik kada, geriausia savaitgali, kad ryte galetu nusnausti jei kas, o pati i koki kina, vakarinis seansas, neskambinti, o ir nebegsi vidury kino, vyrai jau ne mazi, turetu susitvarkyt, o jei taves nebus, tai taip ir bus, mano sesuo sako: plecia ribas, tai as suprantu, kad va Nojus jau su tavim jas isplete kiek jam reikejo ir dar ples jei nusileisi  cool.gif

nu zinok jo, reciau kaip kas trys valandos nesigauna jiems valgyt...o as jau ir mmm noreciau sulaukt...bet kur tau cia sulauksi su tokias doh.gif aisku, yra buve kai visa diena manes nebuvo, neiko, istvere ir be MP. Tik vyras sake isgere po puodeli pieno per pietus (na karves ta prasme) nes jie nelabai kazko kito geria...
o del tu ribu...jo...ziuresim kas ka...siaip guodziuosi tuo, kad gerai, vaikas atkakluma ugdo smile.gif bet uzknisa kartais doh.gif
Atsakyti
Laba diena, noreciau prisijungti prie Jusu 4u.gif
Savo dukryte dar vis zindau ir esu nutarusi zindyti iki jai sueis 2 metukai, o gal ir ilgiau biggrin.gif Taciau, siek tiek jauciu spaudima del to, kad zindau taip ilgai verysad.gif Seimos gydytoja ir mano ginekologe gieztai teigia, kad jau reik nutraukti del mano sveikatos, nors jokiu rimtu ligu iki siol nesu "turejusi". Gerai, kad nors mano vyras mane palaiko smile.gif Ir dar suradau foruma, tokiu kaip as thumbup.gif
Sakykite, o kaip Jus stipranate savo organizma, kad imunine nenusilptu?

Papildyta:
dar noriu pasidalinti vieno straipsnio istrauka:
" Kai mažyliui sueina metai, aplinkinių nuomonė gali neretą mamą paskatinti nutraukti žindymą. Manoma, jog, jei kūdikis jau valgo įvairų papildomą maistą, motinos pienas jam nebeteikia didelės naudos. Moksliniai tyrimai rodo, jog vyresnio mažylio žindymas yra vienas svarbiausių sėkmingą mažylio emocinį vystymąsi lemiančių veiksnių. Taip pat svarbu žinoti, kad papildomame maiste, kuriuo primaitinamas mažylis, paprastai nėra sočiųjų rūgščių, kurių yra motinos piene ir kurios būtinos mažylio smegenų vystymuisi. Tik motinos piene yra apsauginių imunofaktorių bei antikūnų, prisitaikiusių prie konkrečios mažylio aplinkos. Pasaulio sveikatos organizacija, remdamasi ilgalaikiais tyrimais, rekomenduoja žindyti vaikus iki dvejų metų ir ilgiau.

Tad, jei norite žindyti savo mažylį ilgiau, tačiau abejojate, ar jam tai naudinga, būkite tikra, kad sukraunate jam patį geriausią sveikatos „kraitį“. Tik žindanti mama pajėgi apsaugoti savo mažylio sveikatą tokia gausybe naudingų medžiagų, ir jokie vitaminai negali atstoti šios apsaugos." thumbup.gif thumbup.gif
Visas straipsnis cia
Atsakyti
QUOTE(ievukas22 @ 2009 12 02, 18:00)
Laba diena, noreciau prisijungti prie Jusu  4u.gif
Savo dukryte dar vis zindau ir esu nutarusi zindyti iki jai sueis 2 metukai, o gal ir ilgiau biggrin.gif  Taciau, siek tiek jauciu spaudima del to, kad zindau taip ilgai  verysad.gif Seimos gydytoja ir mano ginekologe gieztai teigia, kad jau reik nutraukti del mano sveikatos, nors jokiu rimtu ligu iki siol nesu "turejusi". Gerai, kad nors mano vyras mane palaiko  smile.gif Ir dar suradau foruma, tokiu kaip as  thumbup.gif
Papildyta:

Sveika, prisijungusi. Spaudima manau jaucia duagelis...tokia jau ta musu visuomene....
as asmeniskai nieko ypatingo nedarau su savo organizmu. Stengiuosi valgyti kuo daugiau vaisiu, darzoviu, savo saldytu uogu. Ir siaip pilnaverti, savo gaminta maista.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 12 02, 00:35)

Dr Searsas tokius vaikus vadina high need child. Jo poreikiai didesni, negu kitų tokio amžiaus vaikučiai, tačiau įdedant daugiau į santykius, jis ir atiduoda daugiau. Juk darei tą pat su abiem berniukais, vienam naujas migdymo metodas tiko, kitam ne. Kaip kažkada rašiau, vienas dvimetis pareikškia, kad mp tik leliukams, kitą reikia ilgiau skatinti atsiskirti. Tačiau rezultatas yra geras.
va čia galima pasiskaityt daugiau (vel angliškai)
high need baby by dr Sears
Žinai, aš taip pat ilgai svarsčiau, ieškojau būdų nujunkti Boriską, kai jis buvo daug vyresnis negu tavo Nojukas. Tačiau džiaugiuosi tuo, kokiu jis užauga ir dabar nesigailių tu bemegių naktų

Na bet kaip rašiau, kaip ir pati turi nustatyt ribas, pvz jeigu skauda, nemalonu, neleisti žaisti, etc, bet vaiko poreikiai yra labai svarbu nes jis tikrai ne specialiai terrorizuoja ir tas ribas "stumia"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 03 gruodžio 2009 - 17:00
[quote=ievukas22,2009 12 02, 18:00]
Laba diena, noreciau prisijungti prie Jusu 4u.gif
Savo dukryte dar vis zindau ir esu nutarusi zindyti iki jai sueis 2 metukai, o gal ir ilgiau biggrin.gif Taciau, siek tiek jauciu spaudima del to, kad zindau taip ilgai verysad.gif Seimos gydytoja ir mano ginekologe gieztai teigia, kad jau reik nutraukti del mano sveikatos, nors jokiu rimtu ligu iki siol nesu "turejusi". Gerai, kad nors mano vyras mane palaiko smile.gif Ir dar suradau foruma, tokiu kaip as thumbup.gif
Papildyta:

Na labai grazus postas. Manoji mazoji teroriste tai be "papuo" niekaip. Jau noreciau kad nuprastu, nes vargas jau didele gi 3 metai. Bet tiesiog neimanoma. Sakau Nidute na gal jau baigiam su tuo papuo. Nej, mamus meniukas kaniu. Ir labai rimtai tarp kitko, akis isvertusi ji man aiskina, pateksi man per papa ir sako, cia mano papuo, ne tavo. Uzmigti tik su papuo ir viskas. ax.gif
Ir siaip kas ka besakytu, vistiktai turi mamos pienas itakos vaiko raidoje nors tu ka 4u.gif ir aciu dievui tokios itakos, kurios uz jokius vitaminus nenusipirksi. Is tiesu ja leidau jau is lopselio i darzeli daug anskciau, nes raida protine buvo neiprastai tobula. Siek tiek net bijojau, kad per mazyte pagal amziu 2,2 metuku, bet lopselyje ji jau nebesijaute gerai, truko jai "sunkumu" ir ligos mus tfu-tfu-tfu puola tik gana silpna forma, kuria labai greitai nugalim. Tik vat mane tai puola daugiau nuo jos. Tai as nusprendziau siek tiek vitmainu ir gavau is gydytojo patarima butinai zuvies tauku kapsuliu. O vitaminu sake gydytojas geriau tokiu kur skirta nescioms. Ir kazkaip pamacijo.
Zinoma is aplinkos as gaunu komentaru, bet man tai kaip nuo zasies vanduo. Mes zinoma nesigiriame cia jau labai su tais papuo, kad alia o lia-lia mergytes soko negautu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ir toliau darom savo. NUgi ne amzinas tas papuo vistiek gi baigsis tas noras. Mano vyra mama maitino iki 4,5 metu tai is vis per savo amziu nebuves pas gydytojas ir dantyse nei vienos skyles. Taip, kad spaudziu ranka ir koja uz maitinima. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 12 04, 00:57)
Nej, mamus meniukas kaniu. Ir labai rimtai tarp kitko, akis isvertusi ji man aiskina, pateksi man per papa ir sako, cia mano papuo, ne tavo.

wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti