QUOTE(bytte @ 2009 11 12, 18:58)
Kiek mano išprusimas tempia, tai žindymas gyvūnų pasaulyje - išgyvenimas, bet ne psichologija. O šita žindyvė akcentuoja vaiko ne mitybinius poreikius, dar gi apsiskelbė ant viso svieto. Man čia panašu į tą patologija, kai mama specialiai sargdina vaiką ir paskui juo rūpinasi. Skaičiau seniau jos pasisakymą, kaip jai buvo sunku, bet kaip įkyriai dukra prašė ir bla bla bla. Tada mergaitė dar nebuvo tokio amžiaus, kad man atrodytų nenormalu kad ją maitina, bet visi tie išgyvenimo aprašymai kažkaip nenormaliai pasirodė. Ir jei man atrodo nenormalu toks ilgas žindymas, tai nereiškia kad aš pateisinu mušimą, girtuokliavimą ir panašiai. O toks vaiko viešinimas - nepateisinamas.
Manau žindymo trukmę lemia socialinė vaiko raida, bet jei 8-nerių vaiko socializacija - "pasaulis yra mama" lygyje, tai nenormalu. O jei mergaitės vietoje įsivaizduotumėte berniuką, tai atrodytų dar nenormaliau...
Per tokias besi viešinančias moteriškes ir formuojasi neigiamas požiūris į vyresnio vaiko žindymą. Pasakai kad maitini vyresnį nei 2-jų metų vaiką ir gauni repliką - tai ką iki pilnametystės varysi...
na tas atvejis is youtubo man nenormalus delto, kad nepagalvota apie vaika, juk bendraamziai, kiti vaikai is mokyklos, kiemo tikrai gali pamatyti ir pamate greiciausiai.(o daktarai, ypac pediatre is mineto straipsnio, nepasirengus buvo atsakyti i mineta klausima...visai) Ir ne vaikui atlaikyti toki spaudima ir ka mano kiti.. Del kitko - bezdziones artimiausios zmogui zindo iki 6 m, todel zmogus muset turetu irgi panasiai, iki kokiu 6 - 7. Kuo labiau protiskai issivyste gyvunai, tuo ilgiau zindo gamtoje
Pati as tiek nesiryzciau...Maitinau iki 2 m 3 men, bet po pusmecio vaikas dar prisimena, liecia krutis pirmai progai pasitaikius, kisa rankas, sako "pienukas sedi, noriu pabuciuoti savo pienuka ". Man del to nejauku, net galvoju, kad ilgainiui netaptu nesveika, bet gal jis del to jauciasi saugesnis? gal leisti jam taip daryti, jis greitai tada uzmiega...
Kas del sveikatos, tai tikrai matau didele nauda jo imunitetui, manau ji jam suformavau. Bet, nezinau kad dayrti, kai po poros menesiu gims kitas vaikas, kad brolis is jo neatiminetu, nepavydetu MP. Abu zindyti manau butu man per sunku, ir moraliskai taip pat. Juoba, kad vienas bus jau 3 m. amziaus...