Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko zindymas

QUOTE(tiesiog aš @ 2009 11 12, 16:39)
Visi žinduoliai laukinėj gamtoj maitina jauniklius iki pradeda dygt nuolatiniai dantys.

Gal galite ideti saltini, kuriuo remdamasi jus taip teigiate? Sakyciau, labai kategoriskai.. O vat kaip tik pries pora dienu ziurejau dokumentine laida, kurioje mama rudoji meska zinde savo jauniklius - jau suaugusius ir praktiskai savarankismus meskinus - iki paskutines dienos, kol jie patrauke savais keliais.. Nors sie dydziu jau nesiskyre nuo motinos; burnu nerode, bet neabejoju kad dantu komplektas jau turejo but. Gaila neuzfiksavau konkretaus amziaus.
Taip, kad pasitikrinkite pries rasydama tokius kategoriskus teiginius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taistė @ 2009 11 12, 17:04)
Gal galite ideti saltini, kuriuo remdamasi jus taip teigiate? Sakyciau, labai kategoriskai.. O vat kaip tik pries pora dienu ziurejau dokumentine laida, kurioje mama rudoji meska zinde savo jauniklius - jau suaugusius ir praktiskai savarankismus meskinus - iki paskutines dienos, kol jie patrauke savais keliais.. Nors sie dydziu jau nesiskyre nuo motinos; burnu nerode, bet neabejoju kad dantu komplektas jau turejo but. Gaila neuzfiksavau konkretaus amziaus.
Taip, kad pasitikrinkite pries rasydama tokius kategoriskus teiginius 4u.gif

Negaliu įdėt šaltinio, nes tiesiog tai žinau iš zoologijos studijų kompleksinių žinių. Šiaip nenorėjau suabsoliutint, neabejoju, kad vieni gyvūnai žindo iki pradedant dygt nuolatiniams dantims, kiti dar ilgiau, žodžiu "visi" norėjau užakcentuoti, kad žinduoliai vaikus žindo iki nuolatinių dantų dygimo, o ne trumpiau. Žmogui tas laikas būtų 5-7 metai. Taigi ta minėtoji mama ne kaži kiek viršijo tą laiką biggrin.gif . Na bet akivaizdu, kad mūsų visuomenė yra netolerantiška instinktyviesiems žmonių veiksmams biggrin.gif . Kaip ir apskritai labai netolerantiška daugeliui dalykų, kurie nėra jai įprasti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiesiog aš: 12 lapkričio 2009 - 17:21
QUOTE(tiesiog aš @ 2009 11 12, 17:19)
Negaliu įdėt šaltinio, nes tiesiog tai žinau iš zoologijos studijų kompleksinių žinių. Šiaip nenorėjau suabsoliutint, neabejoju, kad vieni gyvūnai žindo iki pradedant dygt nuolatiniams dantims, kiti dar ilgiau, žodžiu "visi" norėjau užakcentuoti, kad žinduoliai vaikus žindo iki nuolatinių dantų dygimo, o ne trumpiau. Žmogui tas laikas būtų 5-7 metai. Taigi ta minėtoji mama ne kaži kiek viršijo tą laiką  biggrin.gif . Na bet akivaizdu, kad mūsų visuomenė yra netolerantiška instinktyviesiems žmonių veiksmams  biggrin.gif . Kaip ir apskritai labai netolerantiška daugeliui dalykų, kurie nėra jai įprasti  mirksiukas.gif

kai paskaitai, tai kraupu, koki pasipiktinima sukelia mama zindanti savo vaika taip ilgai, o va kaimynas musantis ta pati astuonmeti nesukelia jokiu jausmu, visi faini paburnot internete, bet va apsikuopt savo kieme ne 4u.gif pvz vyksta akcija Nereikia dirzo, na zinokit as kazkaip pakraupau, pati turiu desimtmete dukra, jau ja augindama dirzo nenaudojom, kaip po auklejimo priemones, vis pasijuokiam, kad ne musta uzaugo, o cia va pasirodo koks populiarus dalykas, tas dirzas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2009 11 12, 18:31)
kai paskaitai, tai kraupu, koki pasipiktinima sukelia mama zindanti savo vaika taip ilgai, o va kaimynas musantis ta pati astuonmeti nesukelia jokiu jausmu, visi faini paburnot internete, bet va apsikuopt savo kieme ne  4u.gif pvz vyksta akcija Nereikia dirzo, na zinokit as kazkaip pakraupau, pati turiu desimtmete dukra, jau ja augindama dirzo nenaudojom, kaip po auklejimo priemones, vis pasijuokiam, kad ne musta uzaugo, o cia va pasirodo koks populiarus dalykas, tas dirzas  4u.gif

nereikia suabsoliutint - ne visi vaikai vienodi ax.gif vienam nereikia diržo, kitam - reikia. Ilgas vaiko žindymas ne taip jau retai būna reikalingas motinai, ne tiek pačiam vaikui g.gif bet čia reikia ieškoti psichologų nuomonių ir atliktų tyrimų, nes savo nepagrįstą nuomonę čia dauguma linkusios tiesiog pažerti ir pabėgti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikšrelis @ 2009 11 12, 17:46)
nereikia suabsoliutint - ne visi vaikai vienodi  ax.gif  vienam nereikia diržo, kitam - reikia. Ilgas vaiko žindymas ne taip jau retai būna reikalingas motinai, ne tiek pačiam vaikui  g.gif  bet čia reikia ieškoti psichologų nuomonių ir atliktų tyrimų, nes savo nepagrįstą nuomonę čia dauguma linkusios tiesiog pažerti ir pabėgti  ax.gif

ale tokia faina tema buvo, nu ne ateis ir vel is naujo visos su savo tais tyrimais, juk mamos cia vaikus max maitina iki 3 metu, na 4, bet neisskaiciau niekur ilgiau, o kas del dirzo, tai Jus ka susitarti negalit, cia kas ne psichologija biggrin.gif

gerai Jus cia paraset, tik perrasykim, kad vienam vaikui MP reikia ilgai, kitam ne, o kad jau ten mama dideli pasitenkinima jaustu - atleiskit nei karto nieko nepajutau, zindau todel, kad zinau, kad tai mano vaikui geriausia, jei mislyciau apie save ir apie savo papu grozi, ar savo psichologine busena ypac po bemieges nakties - isvis nezindyciau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deganti: 12 lapkričio 2009 - 18:22
ai man irgi juokingi tokie išsireiškimai "mamos maitina dėl savęs", briedas kažkoks... Dar kažkurioje temoje kažkokia veikėja pareiškė, kad dalis mamų, maitindamos dar ir orgazmus jaučia doh.gif Iš karto kyla klausimas - kam žmonės šneka apie dalykus, su kuriais nesusidūrę.
Atsakyti
Kiek mano išprusimas tempia, tai žindymas gyvūnų pasaulyje - išgyvenimas, bet ne psichologija. O šita žindyvė akcentuoja vaiko ne mitybinius poreikius, dar gi apsiskelbė ant viso svieto. Man čia panašu į tą patologija, kai mama specialiai sargdina vaiką ir paskui juo rūpinasi. Skaičiau seniau jos pasisakymą, kaip jai buvo sunku, bet kaip įkyriai dukra prašė ir bla bla bla. Tada mergaitė dar nebuvo tokio amžiaus, kad man atrodytų nenormalu kad ją maitina, bet visi tie išgyvenimo aprašymai kažkaip nenormaliai pasirodė. Ir jei man atrodo nenormalu toks ilgas žindymas, tai nereiškia kad aš pateisinu mušimą, girtuokliavimą ir panašiai. O toks vaiko viešinimas - nepateisinamas.
Manau žindymo trukmę lemia socialinė vaiko raida, bet jei 8-nerių vaiko socializacija - "pasaulis yra mama" lygyje, tai nenormalu. O jei mergaitės vietoje įsivaizduotumėte berniuką, tai atrodytų dar nenormaliau...
Per tokias besi viešinančias moteriškes ir formuojasi neigiamas požiūris į vyresnio vaiko žindymą. Pasakai kad maitini vyresnį nei 2-jų metų vaiką ir gauni repliką - tai ką iki pilnametystės varysi...
Atsakyti
QUOTE(tiesiog aš @ 2009 11 12, 17:19)
Negaliu įdėt šaltinio, nes tiesiog tai žinau iš zoologijos studijų kompleksinių žinių. Šiaip nenorėjau suabsoliutint, neabejoju, kad vieni gyvūnai žindo iki pradedant dygt nuolatiniams dantims, kiti dar ilgiau, žodžiu "visi" norėjau užakcentuoti, kad žinduoliai vaikus žindo iki nuolatinių dantų dygimo, o ne trumpiau. Žmogui tas laikas būtų 5-7 metai. Taigi ta minėtoji mama ne kaži kiek viršijo tą laiką  biggrin.gif . Na bet akivaizdu, kad mūsų visuomenė yra netolerantiška instinktyviesiems žmonių veiksmams  biggrin.gif . Kaip ir apskritai labai netolerantiška daugeliui dalykų, kurie nėra jai įprasti  mirksiukas.gif

Butent smile.gif

QUOTE(Vikšrelis @ 2009 11 12, 17:46)
Ilgas vaiko žindymas ne taip jau retai būna reikalingas motinai, ne tiek pačiam vaikui  g.gif
Dazniau ilgiau zinda vaikai, turintys silpnesni imuniteta ir pns...
Kas liecia mamas...kaip ten bebutu kuo ilgiau mama zindo, tuo labiau ji apsaugota nuo tam tikru ligu, tad ir tai nera blogai. Trecia - jei vaikelis nenores zisti, jo tikrai nepriversi apzioti spenelio biggrin.gif Todel teigti, kad mamos tai daro del saves, manau, ne visai teisinga. g.gif

QUOTE(bytte @ 2009 11 12, 18:58)
Kiek mano išprusimas tempia, tai žindymas gyvūnų pasaulyje - išgyvenimas, bet ne psichologija.
Zindymas ir zmoniu pasaulyje - isgyvenimas + dar daugiau neikainojamu vertybiu, kuriu buteliuko pagalba niekaip (na niekaip!!!) neperteiksi. mirksiukas.gif smile.gif O isgyvenimas kaip ir susijes su ...psichologija. smile.gif

Ta minetoji astuonmete mergaite dabar jau paaugle. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2009 11 12, 18:58)
Kiek mano išprusimas tempia, tai žindymas gyvūnų pasaulyje - išgyvenimas, bet ne psichologija. O šita žindyvė akcentuoja vaiko ne mitybinius poreikius, dar gi apsiskelbė ant viso svieto. Man čia panašu į tą patologija, kai mama specialiai sargdina vaiką ir paskui juo rūpinasi. Skaičiau seniau jos pasisakymą, kaip jai buvo sunku, bet kaip įkyriai dukra prašė ir bla bla bla. Tada mergaitė dar nebuvo tokio amžiaus, kad man atrodytų nenormalu kad ją maitina, bet visi tie išgyvenimo aprašymai kažkaip nenormaliai pasirodė. Ir jei man atrodo nenormalu toks ilgas žindymas, tai nereiškia kad aš pateisinu mušimą, girtuokliavimą ir panašiai. O toks vaiko viešinimas - nepateisinamas.
Manau žindymo trukmę lemia socialinė vaiko raida, bet jei 8-nerių vaiko socializacija - "pasaulis yra mama" lygyje, tai nenormalu. O jei mergaitės vietoje įsivaizduotumėte berniuką, tai atrodytų dar nenormaliau...
Per tokias besi viešinančias moteriškes ir formuojasi neigiamas požiūris į vyresnio vaiko žindymą. Pasakai kad maitini vyresnį nei 2-jų metų vaiką ir gauni repliką - tai ką iki pilnametystės varysi...

na tas atvejis is youtubo man nenormalus delto, kad nepagalvota apie vaika, juk bendraamziai, kiti vaikai is mokyklos, kiemo tikrai gali pamatyti ir pamate greiciausiai.(o daktarai, ypac pediatre is mineto straipsnio, nepasirengus buvo atsakyti i mineta klausima...visai) Ir ne vaikui atlaikyti toki spaudima ir ka mano kiti.. Del kitko - bezdziones artimiausios zmogui zindo iki 6 m, todel zmogus muset turetu irgi panasiai, iki kokiu 6 - 7. Kuo labiau protiskai issivyste gyvunai, tuo ilgiau zindo gamtoje g.gif Pati as tiek nesiryzciau...Maitinau iki 2 m 3 men, bet po pusmecio vaikas dar prisimena, liecia krutis pirmai progai pasitaikius, kisa rankas, sako "pienukas sedi, noriu pabuciuoti savo pienuka ". Man del to nejauku, net galvoju, kad ilgainiui netaptu nesveika, bet gal jis del to jauciasi saugesnis? gal leisti jam taip daryti, jis greitai tada uzmiega...
Kas del sveikatos, tai tikrai matau didele nauda jo imunitetui, manau ji jam suformavau. Bet, nezinau kad dayrti, kai po poros menesiu gims kitas vaikas, kad brolis is jo neatiminetu, nepavydetu MP. Abu zindyti manau butu man per sunku, ir moraliskai taip pat. Juoba, kad vienas bus jau 3 m. amziaus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 12 lapkričio 2009 - 20:05
QUOTE(Vikšrelis @ 2009 11 12, 18:46)
nereikia suabsoliutint - ne visi vaikai vienodi  ax.gif  vienam nereikia diržo, kitam - reikia. Ilgas vaiko žindymas ne taip jau retai būna reikalingas motinai, ne tiek pačiam vaikui  g.gif  bet čia reikia ieškoti psichologų nuomonių ir atliktų tyrimų, nes savo nepagrįstą nuomonę čia dauguma linkusios tiesiog pažerti ir pabėgti  ax.gif

tai tada ir kai kurioms moterims vyrai gerai kad i kaili duoda. Juk buna visokiu, kai kurioms tikrai reikia duot i kaulus gerai, nes kitaip nesupranta. Kaip jums sitas teiginys skamba?`
Papildyta:
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 11 12, 19:41)
ai man irgi juokingi tokie išsireiškimai "mamos maitina dėl savęs", briedas kažkoks... Dar kažkurioje temoje kažkokia veikėja pareiškė, kad dalis mamų, maitindamos dar ir orgazmus jaučia  doh.gif Iš karto kyla klausimas - kam žmonės šneka apie dalykus, su kuriais nesusidūrę.

as irgi orgazmo nejauciu...o gaila, ot geras butu gyvenimas. Orgazmas kaip minimum 10 kartu per para lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 11 12, 19:41)
Dar kažkurioje temoje kažkokia veikėja pareiškė, kad dalis mamų, maitindamos dar ir orgazmus jaučia  doh.gif Iš karto kyla klausimas - kam žmonės šneka apie dalykus, su kuriais nesusidūrę.

drinks_cheers.gif Ir tai rašė moteris, pati nežindžiusi nei 1 iš 3 savo vaikų biggrin.gif doh.gif

Ir šiaip o ką mes žinom apie tą konkretų vaiką? gal ta aštuonmetė mergaitė turėjo kažkokių ypatingų sveikatos sutrikimų, fizinių ar psichinių. Kiekvienas atvejis yra labai individualus, todėl reikėtų pasimokyt tolerancijos, o ne bjaurėtis dalykais, kurių pats nedarai. Juk niekam tai nekenkia, tai ko čia baisėtis. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2009 11 12, 19:52)
Maitinau iki 2 m  3 men, bet po pusmecio vaikas dar prisimena, liecia krutis pirmai progai pasitaikius, kisa rankas, sako "pienukas sedi, noriu pabuciuoti savo pienuka ". Man del to nejauku, net galvoju, kad ilgainiui netaptu nesveika, bet gal jis del to jauciasi saugesnis? gal leisti jam taip daryti, jis greitai tada uzmiega...
Kas del sveikatos, tai tikrai matau didele nauda jo imunitetui, manau ji jam suformavau. Bet, nezinau kad dayrti, kai po poros menesiu gims kitas vaikas, kad brolis is jo neatiminetu, nepavydetu MP. Abu zindyti manau butu man per sunku, ir moraliskai taip pat. Juoba, kad vienas bus jau 3 m. amziaus...

Mano devynmetė dukra prisimena žindymą, sūnus taip pat. Kai laukiausi antro, mažoji džiaugėsi kad vėl gaus pienuko, o kai pasakiau kad atsiradęs pienukas bus mažylio, kad ji savo jau išgėrė, labai verkė. Bet gimus broliui, kai paklausiau ar norėtu - atsisakė. Supratau, kad tas noras žysti buvo tiesiog kaip šiltas prisiminimas, tačiau visa tai pamačius, dukra suvokė jok išties to nebenori. Jai tada buvo ketveri su puse. Kadangi nutraukiau maitinimą, kai man buvo tai daryti per sunku, o ne kai dukra atsisakė, tai kurį laiką ji norėdavo prisiglausti, paglostyti, pabučiuoti. Nelabai skatinau jos tokį norą, bet ir nedraudžiau, kažkaip palaipsniui atprato. Jums šiek tiek sunkiau turėtų būt, nes trumpesnis laikas. Tačiau vaikai auga ir keičiasi greit, ir po atjunkymo dažnas MP užmiršta taip pat stebėtinai greit.
Atsakyti