jo komentarai tai ohoho ten jau nieks nesidrovi
QUOTE(AusraR @ 2009 11 10, 21:37)
Skaiciau ir as alfa.lt ta straipsni. Mamyte idejo nuoroda temelej maitinanciu krutimi pokalbiai. Man labai patiko gastroenterologo komentaras. Ir kvailai pasirode pediatre, kuri visiskai jokiu logisku argumentu nepateike....
bet zinot kas mane is viso to labiausiai pakraupino...ogi komentarai po straipsniu..visi vienbalsiai saukia kaip tai slykstu, kaip negrazu, kaip iskrypeliska....va sitas mane labiausiai neramina.....kokia iskrypusi ir nenormali musu visuomene, jeigu zindancio vaiko vaizdas sukelia pasislykstejima....Cia turbut tas pats kas sovietu laikais myletis uzsidegus sviesa
Gal as nenormali bet jokio diskomforto ziuredama nepajutau...mane tai uzknsitu tiek maitint, bet kad butu slykstu...nieko panasaus...
bet zinot kas mane is viso to labiausiai pakraupino...ogi komentarai po straipsniu..visi vienbalsiai saukia kaip tai slykstu, kaip negrazu, kaip iskrypeliska....va sitas mane labiausiai neramina.....kokia iskrypusi ir nenormali musu visuomene, jeigu zindancio vaiko vaizdas sukelia pasislykstejima....Cia turbut tas pats kas sovietu laikais myletis uzsidegus sviesa
Gal as nenormali bet jokio diskomforto ziuredama nepajutau...mane tai uzknsitu tiek maitint, bet kad butu slykstu...nieko panasaus...
jo, nebloga peadiatres sakinys ten: vaikas juk turi dantis
As maitinau vaika iki 7 men, nusitraukinejau, po to vaikas atsisake MP, jokiu misineliu nepripazino, galiausiai perejom ant kosiu. Jei buciau galejusi normaliai zindyti, buciau zindziusi iki 1metuku, daugiau man nera priimtina. Bet kiekviena mama renkasi, kas jai atrodo geriausia
komentarai ziaurus, bet as matau juose ne slykstejimasi apskritai zindymu, bet 8 metu vaiko zindymu, cia esme. As vis delto pasilieku prie minties, kad toks vaikas jau neturetu zysti mamos kruties. Tai psichologiniai dalykai ir viskam yra ribos, nereikia perzengti.
Bet greiciausiai cia tos mamos savireklama
Bet greiciausiai cia tos mamos savireklama
na o as pasileiku prie nuomones kad normalu/nenormalu yra kiekvieno zmogaus reikalas. Ta prasme tai kas sovietu laikais buvo nenormalu (kaip ir sakiau - myletis isijungus sviesa) tas dabar nekelia jokiu gauruotu minciu. Laikai keiciasi, skirtingos kulturos, skirtingi paprociai. Nezinau, man tai kazkaip nieko ten nenormalaus nebuvo. O kokia ten psichologine busena mamos ir vaiko tai ka as zinau. Cia nepazistant zmoniu negali sakyti. Paspeliokim - jeigu vaikas jauciasi nesaugus ir del to glaudziasi prie mamos krutines ir zinda, o kitas vaikas jauciasi nesaugus ir glaudziasi prie pliusinio meskiuko ir ciulpia nyksti...Na ir kur skritumas?
Paspeliokim - jeigu vaikas jauciasi nesaugus ir del to glaudziasi prie mamos krutines ir zinda, o kitas vaikas jauciasi nesaugus ir glaudziasi prie pliusinio meskiuko ir ciulpia nyksti...Na ir kur skritumas?
QUOTE(Deganti @ 2009 11 05, 17:24)
o cia kaip susije ginekologija ir vaiko maitinimas
atjunkome mazyli
man labai patiko mintys, Jusu atveju jau laukciau tu 36 men., del miegojimo lovoje, mano vyresnele nebuvo maitinama MP, o su manim lovoje, kai isigijom platesne miegamojo - su mumis pramiegojo beveik iki mokyklos, o va mazelis maitinamas MP dazniau miega lovytej, tik paryciais persikrausto i musu lova, nes man po kojos operacijos yra taip paprasciau, nei kilnotis pastoviai ai, bet ir siaip netrukdo, atmenu tik grizom is ligonines, o mano MB sako, tai guldyk maziu i musu lova, gi kartu miegosim, bet jis ramiau miega lovytej, nei su mumis
atjunkome mazyli
man labai patiko mintys, Jusu atveju jau laukciau tu 36 men., del miegojimo lovoje, mano vyresnele nebuvo maitinama MP, o su manim lovoje, kai isigijom platesne miegamojo - su mumis pramiegojo beveik iki mokyklos, o va mazelis maitinamas MP dazniau miega lovytej, tik paryciais persikrausto i musu lova, nes man po kojos operacijos yra taip paprasciau, nei kilnotis pastoviai ai, bet ir siaip netrukdo, atmenu tik grizom is ligonines, o mano MB sako, tai guldyk maziu i musu lova, gi kartu miegosim, bet jis ramiau miega lovytej, nei su mumis
šiaip profilaktinis pasitikrinimas. tiesiog gine išmušė iš vėžių su savo nuostaba. 2 metukai ant nosies ir DAR TEBEMAITINI?!!!!??!!
Ačiū už patarimus, ir visgi turbūt dar valgysim MP, nekreipdamos dėmesio į kitų nuomonę arba nutylėsim tą faktą Nes dar laabai sunku jo atsisakyti mažąjai
QUOTE(vysnia_77 @ 2009 11 11, 15:02)
šiaip profilaktinis pasitikrinimas. tiesiog gine išmušė iš vėžių su savo nuostaba. 2 metukai ant nosies ir DAR TEBEMAITINI?!!!!??!!
Ačiū už patarimus, ir visgi turbūt dar valgysim MP, nekreipdamos dėmesio į kitų nuomonę arba nutylėsim tą faktą Nes dar laabai sunku jo atsisakyti mažąjai
manes kai klausia, ar maitinu, atsakau, kad taip ir dar ilgai maitinsiu aisku mes dar tik 11 men, bet as va cia pas jumi paskaitau ir viskam moraliskai nusiteikiu man ir med. sesute patare duot jau jogurto, varskytes, aciu, sakau ne, as laikausi tos nuomones, kad rauginti pieno produktai tik nuo metu, o jei pati turiu pienuku, nematau prasmes jo keisti karves pienu ar misineliu vyresniems vaikams, juk net misinuka daba pataria vartot iki 3 metu spec. pritaikyta kudikiams, tad maitinimas iki tol MP neturetu nors jau pediatru stebinti
QUOTE(AusraR @ 2009 11 11, 14:06)
na o as pasileiku prie nuomones kad normalu/nenormalu yra kiekvieno zmogaus reikalas. Ta prasme tai kas sovietu laikais buvo nenormalu (kaip ir sakiau - myletis isijungus sviesa) tas dabar nekelia jokiu gauruotu minciu. Laikai keiciasi, skirtingos kulturos, skirtingi paprociai. Nezinau, man tai kazkaip nieko ten nenormalaus nebuvo. O kokia ten psichologine busena mamos ir vaiko tai ka as zinau. Cia nepazistant zmoniu negali sakyti. Paspeliokim - jeigu vaikas jauciasi nesaugus ir del to glaudziasi prie mamos krutines ir zinda, o kitas vaikas jauciasi nesaugus ir glaudziasi prie pliusinio meskiuko ir ciulpia nyksti...Na ir kur skritumas?
arba ateina prisiglaudžia prie mamos,ir neima kruties na ir mastymas,jei jau vaiko nemaitina tai vienas meškiną apkabines kampe pirštą griauš
Kažkaip užmačiau tą straipsnį alfa lt... apie 8-nerių metų vaiko maitinimą... man tai nenormalu, sori, bet aš irgi pasišlykštėjau... Mano dukrai neseniai suėjo 9-neri, neįsivaizduoju kaip ją galima būtų dar buvę maitinti prieš metus. Pamenu seniau čia diskutuota buvo apie šį atvejį, tik su mamos komentarais, kaip ji jautėsi, kodėl tai darė - man tai kažkoks nukrypimas, kažkas panašaus, kaip suaugusiais vyrais ir moterimis rūpinasi ar pavalgė, apsirengė ir t.t. Apie dantis - manau buvo kalbama apie nuolatinius, nes gamtoje gyvūnai maitinami iki nuolatinių dantų, jei ne, tai nesąmonė - senei niekas nerekomenduoja nutraukti maitinimo su lig pirmųjų dantukų atsiradimu.
Visos ilgo maitinimo šalininkės remiasi žinduoliais, kaip ir iki kada jie maitina savo mažylius, tai aš nežinau tokių gyvūnų kurie savo jauniklių nenujunkytų, lauktų kol šie patys atjunks, ir dar maitintų iki sudygs nuolatiniai (gal aš klystu).
O sulyginimas mylėjimosi prie šviesos išvis čia ne prie ko, jei jau taip lygint, tai reikėtų sulygint mylėjimąsi mums nepriimtino amžiaus (tokio, kurio pagal visuomenes nuostatas žmonės nesimyli) partnerių.
Papildyta:
sutinku... lyg vaikas nežysdamas negali mamos apsikabint. Ir koks ten kontaktas- mamos ir dukros ar dukros ir krūties? Kažkaip kai vaikas toks didelis, nežindant arčiau jis mamos prisiglaudžia
Visos ilgo maitinimo šalininkės remiasi žinduoliais, kaip ir iki kada jie maitina savo mažylius, tai aš nežinau tokių gyvūnų kurie savo jauniklių nenujunkytų, lauktų kol šie patys atjunks, ir dar maitintų iki sudygs nuolatiniai (gal aš klystu).
O sulyginimas mylėjimosi prie šviesos išvis čia ne prie ko, jei jau taip lygint, tai reikėtų sulygint mylėjimąsi mums nepriimtino amžiaus (tokio, kurio pagal visuomenes nuostatas žmonės nesimyli) partnerių.
Papildyta:
QUOTE(skorpee @ 2009 11 12, 08:53)
arba ateina prisiglaudžia prie mamos,ir neima kruties na ir mastymas,jei jau vaiko nemaitina tai vienas meškiną apkabines kampe pirštą griauš
sutinku... lyg vaikas nežysdamas negali mamos apsikabint. Ir koks ten kontaktas- mamos ir dukros ar dukros ir krūties? Kažkaip kai vaikas toks didelis, nežindant arčiau jis mamos prisiglaudžia
QUOTE(skorpee @ 2009 11 12, 09:53)
as nedariau tokios isvados.
QUOTE(bytte @ 2009 11 12, 12:38)
Apie dantis - manau buvo kalbama apie nuolatinius, nes gamtoje gyvūnai maitinami iki nuolatinių dantų, jei ne, tai nesąmonė - senei niekas nerekomenduoja nutraukti maitinimo su lig pirmųjų dantukų atsiradimu.
Visi žinduoliai laukinėj gamtoj maitina jauniklius iki pradeda dygt nuolatiniai dantys. Su naminiais žinduoliais būna visko, kai kurie yra defektuoti ir nujunko anksčiau, kai kurie nežindo visai (kas laukinėj gamtoj reikštų mirtį jaunikliams). Bet dažniausias atvejis vis tik yra, kai žmonės anksčiau nei iškrenta pieniniai, atskiria jauniklius nuo patelių, todėl žindymas nutrūksta priverstinai