Sakykit, mamkos, o nutraukus žindymą kažkoks diskomfortas krūtyse kilo? Pas mane persipildymo nėra ir nebuvo, krūtys minkštos, tik kažkoks lyg maudimas nestiprus UG dariausi prieš mėn., viskas normaliai, kažkokių naujų pokyčių nėra, tai galvoju, ar man čia paranoja, ar tiesiog vis tik pieno liaukom traukiantis, kažkoks pojūtis turi būti?
QUOTE(Gemini @ 2009 11 09, 15:17)
Sakykit, mamkos, o nutraukus žindymą kažkoks diskomfortas krūtyse kilo? Pas mane persipildymo nėra ir nebuvo, krūtys minkštos, tik kažkoks lyg maudimas nestiprus UG dariausi prieš mėn., viskas normaliai, kažkokių naujų pokyčių nėra, tai galvoju, ar man čia paranoja, ar tiesiog vis tik pieno liaukom traukiantis, kažkoks pojūtis turi būti?
Man po didžiųjų nebuvo nieko tokio, bet ir mažinau gi pamažu.
QUOTE(Emilė @ 2009 11 09, 19:33)
Man po didžiųjų nebuvo nieko tokio, bet ir mažinau gi pamažu.
Aš nežinau, ar man sąnarius skaudena, ar krūtis Toks labai neapibrėžtas maudimas. Nes mažinau irgi pamažu, kai baigėm, bebuvo vienintelis kartas Tad sprogusių krūtų tikrai nebuvo, bet pieno dar yra, nors kiek skaičiau, tai ilgai dar gali būti
QUOTE(letuciux @ 2009 11 09, 00:53)
Man kažkoks pusiau psichologinis, pusiau fiziologinis ateina jausmas po penkių - dešimties minučių maitinimo didžiojo, kad kažkaip keista, kad jis valgo, ir norėtųsi atimti. Ir dažnai mano iniciatyva susitariam, kad baigtų. Gal geriau taip, nei kad visai negautų..
taip, man atrodo toks jausmas atsiranda, kai vaikutis absoliučiai ištuština krutį, o vis dar bando su jėga traukti
siandien per www.youtube.com paziurejau filmuota medziaga apie tai, kaip moteris ( man atrodo angle, bent jau is tarimo tai tikrai) maitina 8 m dukra. Taip, 8 metu, as nesuklydau rasydama. Atvirai pasakius, man buvo slykstu ziureti...Kazkoks iskrypimas, nezinau. Galbut as kazko nesuprantu cia, bet atvirai tariant, nemanau, kad normalu. As asmeniskai maitinau iki 1 m.
Jeigu pataikiau ne i si skyreli su savo nuomone, atsiprasau , galbut cia visos svajoja iki tokio amziaus maitinti. Bet tiesiog norejau pasidalinti savo emocijomis, kurios sukilo beziurint filmuota medziaga.
Jeigu pataikiau ne i si skyreli su savo nuomone, atsiprasau , galbut cia visos svajoja iki tokio amziaus maitinti. Bet tiesiog norejau pasidalinti savo emocijomis, kurios sukilo beziurint filmuota medziaga.
QUOTE(vaikiukas @ 2009 11 10, 18:00)
siandien per www.youtube.com paziurejau filmuota medziaga apie tai, kaip moteris ( man atrodo angle, bent jau is tarimo tai tikrai) maitina 8 m dukra. Taip, 8 metu, as nesuklydau rasydama. Atvirai pasakius, man buvo slykstu ziureti...Kazkoks iskrypimas, nezinau. Galbut as kazko nesuprantu cia, bet atvirai tariant, nemanau, kad normalu. As asmeniskai maitinau iki 1 m.
nu bet juk ne alkoholi girdo
nors turetu keistokai atrodyti. ot kantrybes moteris turi, ania? iki astuoniu metu tikrai nezindyciau, bet ne mano cia reikalas. gal mama laukia, kada mergaite pati atsisakys kruties, o ta visus astuonis metus niekaip neatsisako
bet kaip jau sakiau - ne alkoholi girdo, ne narkotikus siulo, ne parukyti, ne keiktis ar smurtauti, o mamos piena duoda - tai kas cia blogo?
QUOTE(jurgitaru @ 2009 11 10, 19:12)
nu bet juk ne alkoholi girdo
nors turetu keistokai atrodyti. ot kantrybes moteris turi, ania? iki astuoniu metu tikrai nezindyciau, bet ne mano cia reikalas. gal mama laukia, kada mergaite pati atsisakys kruties, o ta visus astuonis metus niekaip neatsisako
bet kaip jau sakiau - ne alkoholi girdo, ne narkotikus siulo, ne parukyti, ne keiktis ar smurtauti, o mamos piena duoda - tai kas cia blogo?
psichologai, beje, susilaiko nuo komentaru del tokio atvejo...Kurie isdrista komentuoti, mano, kad psichologiskai tai yra kazkas ne taip mamai...
taip, ne alkoholi, bet paziurejus vizualiai kaip tai atrodo - labai diskutuotina...
QUOTE(vaikiukas @ 2009 11 10, 19:20)
psichologai, beje, susilaiko nuo komentaru del tokio atvejo...Kurie isdrista komentuoti, mano, kad psichologiskai tai yra kazkas ne taip mamai...
taip, ne alkoholi, bet paziurejus vizualiai kaip tai atrodo - labai diskutuotina...
daug dalykų, pamatytų pirmą kartą yra diskutuotinį
mane pvz mūsų beje labai profesionalį ir patirusia šeimos gydytoja pirmą kartą pamatė su vaikjuoste ir pirmi žodžiai buvo - negalima taip. O vokiečių gydytojai vaikų nešiojimą skatina ir net kiekviena akušerė kuri ateina į namus po gimdymo moka tokią užrišti ir jiems neatrodo nei keista nei neteisinga.. Nes vokietijoje vaikjuostes yra gaminamos jau nuo 1972
Gal ir čia, visuomenėje, kur visi žindo tik mažus kūdikėlius toks vaizdas sukelia diskomfortą
reikia rimtesnių įrodymų nėgu atrodo blogai . Ir straipsnį delfyje mes jau skaitėm, o tokį video matėm mzd prieš puse metų tai tikrai
Aš pati iki 8 metų tikrai nežindyčiau, tik iki 4
Isvis musu visuomeneje - labai iskreiptas 'normalumo' suvokimas. Mama savo pienu maitinanti vyresni nei metinuka daug kam yra 'nenormalu', tuo tarpu mama is bejegio naujagimio savo noru atimanti geriausia sveikatos bei maisto saltini ir tuoj pat kisanti is karves pieno milteliu paruosta gerima bei gumini ciulptuka - 'normalu'.
QUOTE(Gemini @ 2009 11 09, 16:17)
Man taip pat buvo sioks toks tarsi maudimas. Bet dabar jau nebera. Baigiau maitinti rugpjuti. Bet pienuko buvo dar ilgokai, nors ir nedaug. Dar ir dabar paspaudus isbega geltonas skystis. Idomu kada turetu baigtis?
Papildyta:
QUOTE(Taistė @ 2009 11 10, 22:28)
Isvis musu visuomeneje - labai iskreiptas 'normalumo' suvokimas. Mama savo pienu maitinanti vyresni nei metinuka daug kam yra 'nenormalu', tuo tarpu mama is bejegio naujagimio savo noru atimanti geriausia sveikatos bei maisto saltini ir tuoj pat kisanti is karves pieno milteliu paruosta gerima bei gumini ciulptuka - 'normalu'.
Taip ir as ta pastebejau. Kai ir pati maitinau. Net jau drauges sakydavo nu gal jau gana?! O kai vaikui buvo virs 2metu, tai isvis kaip i kvaile ziuredavo
Na jo, keistokai atrodo, nors iš kitos pusės, gal čia ir labai gerai Pati kątik nustojau žindyti savo mažulį, jam 2,5 metukų. Patikėkit, visokių komentarų sulaukdavau. Kartais net nesakydavau, kad maitinu, atsibodo žmonių reakcijos. Netgi savo vaiko pediatrei sakydavau, kad nemaitinu. Nes kai buvo 2m ir pasakiau, kad dar maitinau, tai patylėjo, bet jos nuomonę šiuo klausimu žinau. Jai atrodo žindyti ilgiau nei metus yra iškrypimas Žodžiu mamoms reikia daug stiprybės atsilaikyti visuomenės spaudimui. Stiprybės visoms ir tikrai neklausykite kitų nuomonių ir komentarų, nieko jie nėra verti. Jūs pačios žinot, kas yra geriausia jūsų vaikui ir jums
Skaiciau ir as alfa.lt ta straipsni. Mamyte idejo nuoroda temelej maitinanciu krutimi pokalbiai. Man labai patiko gastroenterologo komentaras. Ir kvailai pasirode pediatre, kuri visiskai jokiu logisku argumentu nepateike....
bet zinot kas mane is viso to labiausiai pakraupino...ogi komentarai po straipsniu..visi vienbalsiai saukia kaip tai slykstu, kaip negrazu, kaip iskrypeliska....va sitas mane labiausiai neramina.....kokia iskrypusi ir nenormali musu visuomene, jeigu zindancio vaiko vaizdas sukelia pasislykstejima....Cia turbut tas pats kas sovietu laikais myletis uzsidegus sviesa
Gal as nenormali bet jokio diskomforto ziuredama nepajutau...mane tai uzknsitu tiek maitint, bet kad butu slykstu...nieko panasaus...
bet zinot kas mane is viso to labiausiai pakraupino...ogi komentarai po straipsniu..visi vienbalsiai saukia kaip tai slykstu, kaip negrazu, kaip iskrypeliska....va sitas mane labiausiai neramina.....kokia iskrypusi ir nenormali musu visuomene, jeigu zindancio vaiko vaizdas sukelia pasislykstejima....Cia turbut tas pats kas sovietu laikais myletis uzsidegus sviesa
Gal as nenormali bet jokio diskomforto ziuredama nepajutau...mane tai uzknsitu tiek maitint, bet kad butu slykstu...nieko panasaus...