Sveikos, mamytės,
kažkaip pagalvojau šiandien, kad reiktų paskaitynėti, kaip sekasi maitinančiom mamom. Ogi, pasirodo, čia tiek daug atsidavusiu šituo klausimu:)Savo vidurinįjį taip pat maitinau iki 3 metų ir visai nekreipiau dėmesio į pasiūlymus netraumuot vaiko. Dabar mažajai Ūlai tuoj sukaks 2 metai, o ji dar kokius 6 kartus valgo MP:) ir ilgas maitinimas didžiausia problema kol kas vyrui:), nes mažojpagrandukė miega mūsų lovoj:)
QUOTE(Carina @ 2009 11 05, 15:48)
Sveikos, mamytės,
kažkaip pagalvojau šiandien, kad reiktų paskaitynėti, kaip sekasi maitinančiom mamom. Ogi, pasirodo, čia tiek daug atsidavusiu šituo klausimu:)Savo vidurinįjį taip pat maitinau iki 3 metų ir visai nekreipiau dėmesio į pasiūlymus netraumuot vaiko. Dabar mažajai Ūlai tuoj sukaks 2 metai, o ji dar kokius 6 kartus valgo MP:) ir ilgas maitinimas didžiausia problema kol kas vyrui:), nes mažojpagrandukė miega mūsų lovoj:)
mano mažąjai už mėnesio jau 2 metukai. o problema irgi tapati: miega mūsų lovoje nes tiek daug kartų atsikelti ir pamaitinti nakty neįstengiu
sakykit mamytės, koks laikas pagal jus optimaliausias nutraukti MP?
Šiandien buvau kaiptik pas gine, tai sakė : ojojojjjjj, jau senai laikas!
QUOTE(vysnia_77 @ 2009 11 05, 15:57)
mano mažąjai už mėnesio jau 2 metukai. o problema irgi tapati: miega mūsų lovoje nes tiek daug kartų atsikelti ir pamaitinti nakty neįstengiu
sakykit mamytės, koks laikas pagal jus optimaliausias nutraukti MP?
Šiandien buvau kaiptik pas gine, tai sakė : ojojojjjjj, jau senai laikas!
o cia kaip susije ginekologija ir vaiko maitinimas
atjunkome mazyli
man labai patiko mintys, Jusu atveju jau laukciau tu 36 men., del miegojimo lovoje, mano vyresnele nebuvo maitinama MP, o su manim lovoje, kai isigijom platesne miegamojo - su mumis pramiegojo beveik iki mokyklos, o va mazelis maitinamas MP dazniau miega lovytej, tik paryciais persikrausto i musu lova, nes man po kojos operacijos yra taip paprasciau, nei kilnotis pastoviai ai, bet ir siaip netrukdo, atmenu tik grizom is ligonines, o mano MB sako, tai guldyk maziu i musu lova, gi kartu miegosim, bet jis ramiau miega lovytej, nei su mumis
QUOTE(ast_alaus @ 2009 11 05, 00:17)
Bleirinka, gyva dar Gyvenam ir augam puikiai
Tavo mergaiciuke dar gauna MP??? Na cia tema tokia...negaliu nepaklausti.
manoji dar pilnu pajungimu megaujasi MP, tiek diena,tiek nakti, o ypac nakti ir miega su mumis,tad kartais prajkaba vos ne visa nakti ant papuko, o su kita ranka inirtingai glostydama kita, ir junginedama `mygtukus`, turbut reguliuojas greiciau-leciau
QUOTE(Bleirinka @ 2009 11 05, 20:40)
turbut reguliuojas greiciau-leciau
Suuuuper Dziaugiuosi, kad 'virsijot' metukus ir sekmingai tesiat toliau
QUOTE(Bleirinka @ 2009 11 05, 21:40)
manoji dar pilnu pajungimu megaujasi MP, tiek diena,tiek nakti, o ypac nakti ir miega su mumis,tad kartais prajkaba vos ne visa nakti ant papuko, o su kita ranka inirtingai glostydama kita, ir junginedama `mygtukus`, turbut reguliuojas greiciau-leciau
brrr as tai taip negaliu. Mano Arijus irgi megejas pasigraibyt. Neleidziu, man kazkaip per jautru. O kad kita speneli sukiotu tai negaliu net pagalvoti O va Nojui kazkaip ner tokio poreikio sukioti ir grabinetis
QUOTE(AusraR @ 2009 11 05, 20:28)
brrr as tai taip negaliu. Mano Arijus irgi megejas pasigraibyt. Neleidziu, man kazkaip per jautru. O kad kita speneli sukiotu tai negaliu net pagalvoti O va Nojui kazkaip ner tokio poreikio sukioti ir grabinetis
mano ne tik sukioja,bet ir patampo,ir kai migdomes,visada jos ranka turi buti uzkista uz kito ir ten reguliuot,istraukiu jos ranka,ji atgal smurkst patenkinta ir nemegin atitraukt manoji kai jau uzimano,tai ir rankas ten kisa,ir sako papai papai nors mokau sakyt pienukas,bet tete savo padare
kaip gera...čia įlysti ir paskaityti....kiek bendraminčių
ką tik perkaičiau kitoj temoj...kaip negražu kai vaikui virš metų ir jį vis maitina
ką tik perkaičiau kitoj temoj...kaip negražu kai vaikui virš metų ir jį vis maitina
QUOTE(Agotė @ 2009 11 05, 23:38)
kaip gera...čia įlysti ir paskaityti....kiek bendraminčių
jo jo, as irgi po panasiu atradimu cia turiu list
Mano mažoji tiek dieną, tiek naktį užmiega tik su MP,tai truputį vargina, nes negali niekam palikt miego laikui, o kartais labai neblogai but.. Dėl to būtų įdomu,kad pasidalintų mamos ,kurios labai ilgai maitino-nejaugi per kokius 3 metus nekart neteko atsiskirt su vaiku nakties migdymui ar pan. Nes maitinti, kai šalia, man nesunku,tiesiog sunkoka kartais būti pririštai prie vaiko miego grafiko..Juk norėtųsi kada ir į spektaklį vakare nueit,ar į svečius dienai išvažiuot atostogėlėms..
QUOTE(kazkasatsitiko @ 2009 11 06, 14:02)
Dėl to būtų įdomu,kad pasidalintų mamos ,kurios labai ilgai maitino-nejaugi per kokius 3 metus nekart neteko atsiskirt su vaiku nakties migdymui ar pan. Nes maitinti, kai šalia, man nesunku,tiesiog sunkoka kartais būti pririštai prie vaiko miego grafiko..Juk norėtųsi kada ir į spektaklį vakare nueit,ar į svečius dienai išvažiuot atostogėlėms..
Aišku teko. Ir užmigdavo/užmiega sėkmingai. Čia tik kai mama šalia, MP būtinas, o be jos tinka ir lopšinės, paglostymai, etc... Plius kai jau paauga vaikas, galima ir pačiai jį išmokyti be pienuko migdytis. Mano dvyniai, pvz, jau nuo 1 metų 9 mėn be pienuko užmiega, nėr problemų ir darželyje miegoti. Pienukas jiem ne prieš miegą, o po jo dabar būtinas (nors, kai pradėjau dirbti, teko ir be to apsieiti, bet ir buvo jau 2 metų vyrukai ).