Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko zindymas

QUOTE(Deganti @ 2009 10 21, 23:05)
man reikia atsigulti operuotis, tai truks jei viskas gerai dvi dienas, tad viena naktis ir dvi dienos be mamos pienelio, gal kam panasiai buvo, ka patartumet,

buvo - bent 3k jau per žindymo istoriją.

Seniau rašiau šitoje temoje, tai dabar tik nuorodą įdėsiu:Žindymas ekstremaliose situacijose

Sėkmės ir jei reik - rašyk man čia ar AZ (dabar kūdikinė glėby miega, tai tik 3pirštus laisvus turiu...) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 10 21, 22:33)
Kad tu žinotum, kaip gerai teve suprantu  mirksiukas.gif
Greit vaikams atostogos 4u.gif  Atsigausi  mirksiukas.gif
Dydis MP gausumui nėra svarbu. Kiek užsisako- tiek gaminas.
Iš žinutės suprantu, kad žinda retai ir nedaug. Svarbiausia, kad pasiūlai.  wub.gif

aciu uz supratima 4u.gif
jau mintyse as pradedu atostogauti, rytoj jau nedaug darbo, tik tris pamokeles ir aaaaaaaaaaaatooooooooooooooooooooostoooooooooooooogooooooooooooooooooos bigsmile.gif
o zinda tai retai ax.gif . visa diena nebereikia jau manes (kai eina pietu miegoti, manes nebuna, kai griztu - nebepraso), tik vakare dar nori. tai vienas maitinimas vakare ir pora prabudimu nakti (o yra buve, kad ir neprabunda). tai dabar jau pradedu diena pasiulyti, net kai nepraso, nes matau, kad jinai nieko neranda, bet nori - ima, meta, po to vel ima, sako "baba", bet vel po kiek laiko bando ieskoti...
nu bet mes abi dar vieningai galvojam, kad pienuka valgysim, kiek jo ten bebutu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Double Latte @ 2009 10 22, 13:30)
buvo - bent 3k jau per žindymo istoriją.

Seniau rašiau šitoje temoje, tai dabar tik nuorodą įdėsiu:Žindymas ekstremaliose situacijose

Sėkmės ir jei reik - rašyk man čia ar AZ (dabar kūdikinė glėby miega, tai tik 3pirštus laisvus turiu...) 4u.gif

Aciu labai wub.gif , man tai jau ir antra operacija, pirma buvo kai maziui buvo tik 3 sav. ( na pacia pagrindine teko istvert dar mamos pilveli), pienelio tada nusitraukiau ir uzteko visai dienai, o vakare jau buvau namie ir zindziau, dabar gi maziui 10 men., uztat ir kyla dilema nusitraukinet, pamaitint misinuka ar dar kas? tiesa narkoze buvo vietine ir tokia, kad leido iskart zindyt, tikrai yra moderniu vaistu nepatenkanciu i mamos piena, aisku ir pienas per ta para tikrai nedings manau, na kita sav. gulu tik ketvirtadieni pabandysiu nusitraukt ir palikt pienelio nors jau nakciai, kad i ligonine veztu vaiki nenoriu del to, kad tai traumotologijos skyrius, na kad ir bet kuris kitas skyrius (pvz i hematologini man neleisdavo 3 metu dukros atsivest lankyt, labai riboja ir siaip lankytoju skaiciu, o as tam pritariu, nes ne tik tie kure guli gali uzkrest, ten pvz didesne tikimybe, kad sveikieji gali uzkrata atnest), yra didelis zmoniu susiejimas ir ne visi jie sveiki 4u.gif
Atsakyti
uzmigdyti nebesugebu... anksciau papa duodavau ir per kokias 10min mergina pavalgydavo ir uzluzdavo. o dabar kaip tik, dar labiau prasibudina  . tai ka dabar daryti??? nuo rugsejo pradejau eiti i darba ir nesu pasiruosusi nutraukti zindymo ( nes ir taip jauciu, kad atitolom, nesinori prarasti rysio su dukryte). jauciu, kad darbinis nuovargis, itampa saavo itaka daro (dirbu mokytoja). ale vis tiek patarkit ka nors 
baisiai dekinga busiu 

Sveikos, mamytes 4u.gif noreciau issakyti savo nuomone del jusu situacijos, jurgitarau, nes kaip matosi is jusu mergytes poelgio vyksta naturalus pienelio atsisakymas, juk anksciau ar veliau vistiek teks atsisakyti to malonumo, nors ir kaip butu gaila verysad.gif bet rysis tarp jusu ir dukreles tikrai nenutruks, yra daug kitu budu kaip uzmigdyti vaikuti-skaitysti pasakeles, pasisneketi sugulus pries miega, daznai apsikabinti ir t.t. wub.gif tikrai stenkis del nebemaitinimo nesigrauzti, o atrasti kitokiu maloniu budu buti kartu 4u.gif
mano maziuka ir as dar maitinu, jam jau 2.4m, bet pienelio reikia tik pries pietu miegeli, nakties , na ir nakti karteli ar du mane pasikviecia wub.gif bet vakare daznai , tik siek tiek palaikes, nes atrodo, kad irgi nelabai jau ir yra to pienelio, uzmiega nusisukes, bet praso, kad paglostyciau nugaryte wub.gif nu, va kiek as cia prirasiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zivile @ 2009 10 23, 11:48)
, jurgitarau, ne kaip matosi is jusu mergytes poelgio vyksta naturalus pienelio atsisakymas, juk anksciau ar veliau vistiek teks atsisakyti to malonumo, nors ir kaip butu gaila  verysad.gif  bet rysis tarp jusu ir dukreles tikrai nenutruks

tai kad man kaip tik dar nesimato is jos poelgiu, kad ji noretu atsisakyti. man susidaro ispudis, akad mano organizmas nebeduoda mano vaikui pienuko. o dukryte del to nervuojasi ir blaskosi ( tai ima, tai meta, po to vel ima, bet nieko neradus vel meta). nujau takrize lyg praejo, dabar kazkaip jinai jau susitaiko su mazesniu pieno kiekiu, maziau jau nervuojasi. kaip nors, manau, tuos pasikeitimus isisavinsim ir gyvensim su tuo, ka turim. svarbu, kad vaikas laimingas butu, o ko dar mamai reik iki pilnos laimes bigsmile.gif . dekuj uz palaikyma ir patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif (kas dar gali taip gerai suprasti, jei ne bendramintes ax.gif )
Atsakyti
nu vsio mamkos, baiginejas mano kantrybe ir sveikata. Sianakt pradejau snausti 3.30, vakar 3 val. Pasnaudziau kokia valandele ir vel vaikai kas 20 min pradejo kilnotis. Kitos naktys ne tokios ziaurios bet panasiai, keliasi virs 10 kartu kiekienas. Baigiu nuprotet. Nesuprantu kas jiems darosi....
Jau sianakt bandziau Nojui neduoti papuko, tai prareke nuo 2 val. iki 3.30 Ne verke, ne niurzgejo o REKE visa gerkle, isteriskai, vos ne dusdamas. Nu pagailo vaiko, daviau.
tikrai nebezinau ka daryt....ar tai tikrai normalu? man jau taip nebeatrodo.....gal kas susiduret?
p.s. - dantys, bent jau Nojui isdyge kaip ir visi, niekas nebeturetu dygti. Diena gauna MP daznai ir daug, tia irgi netretu buti kad kompensuoja naktim. Nieko neiprasto ar naujo musu gyvenime nevyksta, nieko neiprasto nepradejom valgyti. Na gal kas turesit minciu..
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 10 25, 12:27)
nu vsio mamkos, baiginejas mano kantrybe ir sveikata.

Panašių džiaugsmingų naktų apturėjau, bet su vienu... praėjo... Geriau nerikdyt mirksiukas.gif
Lenkiu galvą ir siunčiu pakaikymo ir stiprybės glėbį 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Na ka gi merginos mano para be kudikio (zirniui 10.5 men) pasibaige ir viskas praejo labai sekmingai, pritraukiau pienelio ir palikau, aisku teko traukt kelias dienas, kad palikt nors minimalu kieki, palikau 3 buteliukus maziukus po 13o ml kazkur, viska ispampe, diena negavo pienelio, tik iseidama pamaitinau ryte, nors siaip rytais nevalgom jau MP, nes einam koses valgyt, tada visa diena vaikis valge kosytes, tyreles, uzkandziavo duoniuku, o vakare isgere 2 buteliukus pienelio, bet mociute sake, labai atsargiai ragavo, kas cia per skystis (misinuko isvis negeria, kiek bandem, ni kaip doh.gif ). Na, o nakti kelesi tik karta, atsigere pienuku ir su teciu miegojo iki ryto, va taip va, kai mane kelia siaip maziausiai 2, o buna ir 4-5 kartus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2009 10 30, 22:03)
Na ka gi merginos mano para be kudikio (zirniui 10.5 men) pasibaige ir viskas praejo labai sekmingai, pritraukiau pienelio ir palikau, aisku teko traukt kelias dienas, kad palikt nors minimalu kieki, palikau 3 buteliukus maziukus po 13o ml kazkur, viska ispampe, diena negavo pienelio, tik iseidama pamaitinau ryte, nors siaip rytais nevalgom jau MP, nes einam koses valgyt, tada visa diena vaikis valge kosytes, tyreles, uzkandziavo duoniuku, o vakare isgere 2 buteliukus pienelio, bet mociute sake, labai atsargiai ragavo, kas cia per skystis (misinuko isvis negeria, kiek bandem, ni kaip  doh.gif ). Na, o nakti kelesi tik karta, atsigere pienuku ir su teciu miegojo iki ryto, va taip va, kai mane kelia siaip maziausiai 2, o buna ir 4-5 kartus  4u.gif

na tai ka, pritrauki buteli pieno ir duodi teciui, tegu maitina, o pati sau knarki ramiai kitam kambary smile.gif
beje, o kaip sumaitino? is buteliuko ar kaip kitaip? As akrtais irgi galvoju nakti gal duot ka nors pagert, kad nuo pienuko atprastu, bet tai maniskiai nemoka is butelio gerti...o tai reiskia kad reiktu pasodinti, duoti puodeli, sugirdyti. Atsisede issibudintu ir turbut neuzmigtu taip lengvai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 10 30, 21:38)
na tai ka, pritrauki buteli pieno ir duodi teciui, tegu maitina, o pati sau knarki ramiai kitam kambary smile.gif
beje, o kaip sumaitino? is buteliuko ar kaip kitaip? As akrtais irgi galvoju nakti gal duot ka nors pagert, kad nuo pienuko atprastu, bet tai maniskiai nemoka is butelio gerti...o tai reiskia kad reiktu pasodinti, duoti puodeli, sugirdyti. Atsisede issibudintu ir turbut neuzmigtu taip lengvai  doh.gif

taip maitino is buteliuko, sake MB pradziai kramte kramte soske, na neiprasta, ne tas, bet juk pasirinkimo nebuvo, o dar labai pamacino maitinimo pagalve, sake pradejau siurent ir mazius kazkaip pradejo gert, nes ji jam atsosijuojasi su valgymu matyt, o jau kokioj pozoj gere - tai neklauskit, klupedamas ant keliu, atsiremes i lovos atkalte, o mociute buteliuka laike, nors kuo puikiausiai moka laikut ir gert is buteliuko su snapeliu lotuliukas.gif

pritraukt ta bonke pieno nera taip paprasta, tik jei nemaitini, tada taip 4u.gif grizus nusitraukiau buteliuka, bet papuliais buvau nemaitinus para ir jie jau sprogo tiesiog, o siaip jei maitini pagal poreiki, tai nutrauki tik koki 4o ml per karta, per diena tik viena buteliuka istengdavau doh.gif

O kaip Jums su maziais, vis dar valgot nakti?
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2009 10 30, 23:07)
O kaip Jums su maziais, vis dar valgot nakti?

ne tas zodis....
Atsakyti
Mano maziukei 1 ir keturi menesiai,bet dar tikrai nesiruosiu nutraukt maitinima,tik va gaila kad dar musu visuomenes zmones dar kreivai ziuri i maitinancias mamas,o ypac viresniu vaikuciu.Pati ir esu jau sxulauus visokiu repliku del maitinimo mazosios,bet va nors turiu gera vyra kuris palaiko mane ir visada skatino mazaja paciai maitint.
Atsakyti