Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko zindymas

[quote=vivivi,2009 10 01, 13:18]
taigis , kad ju ner... sakau gal jei nakti bent nustot maitint, gal pasirodytu...

AusraR - maniskis ir ta pacia diena gimes kaip tavieji maziai smile.gif
Papildyta:
gal silpnesnė emalė...jautresni dantukai. Kaip valot....ar geriat saldžių arbatėlių, sulčių ir pan....
o dėl leliuko...tai ne viena prisišaukė maitindama....jei mmm parvažiavę, tai viskas tvarkoj......
[/quote]

nu negeria jis saldziai. paprasciausiai nemegsta. ir is valgio mesos tik duok ir tai ne bet kokios o kotletai, kukuliai tik tinka. dziaugiuos kad bulves jau valgo, o tai neskanu, negrazu. bile ko neikisi. kosiu isvis nepernesa. jam tik kramtyt. o prieki niai tai jautrus dabar, tik kruminius tenaudoja kramtymui. vandeni ir pradejo karves piena gert, o taip tai tik MP. gerai dar kad sriubas valgo, ypac jei savarankiskai gauna smile.gif
[/quote]

Reikėtų prieš miegą po paskutinio valgymo (ne MP) atidžiai išsivalyti dantis. Maniškio irgi tokie jau pagedę, tikiuosi, kad nuolatiniai tokie nebus. Kaip Raideles berods sakė, kaži ar didesnė trauma sugedę pieniniai, ar nutrauktas naktinis maitinimas. Laikykitės! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vivivi @ 2009 10 01, 12:18)
taigis , kad ju ner... sakau gal jei nakti bent nustot maitint, gal pasirodytu...

nežinau....naktį ir dieną dar daug geriam mp.....niekada nebuvau primažinus tempų....pvz. šiendien 8 kartus gėrė naktį....mmm parvažiavo kai dukrytei buvo 7 mėnesiai....regularios kaip niekad.......
žinau kuriom dar daug anksčiau atsirado.....kitoms daug vėliau....taip, kad įvairiai.... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 02 spalio 2009 - 12:50
Aš irgi kurį laiką maitinau, mano supratimu, vyrenį vaiką. MP baigėme, kai mažuliui buvo 2 metai ir 3 mėnesiai. Baigėme mano iniciatyva, nes man tai pradėjo kelti vidinių problemų, pradėjau blogiau jaustis psichologiškai. Šiaip visą laiką tikėjau, kad pienas stiprina imunitetą, bet dabar pradedu ta mintimi nusivilti. Pirmą kartą gerti antibiotikų teko maždaug 2 metų. Rugsėjį pradėjome eiti į lopšiuką, po 3 savaičių susirgo. Gydytoja vėl išrašė antibiotikų, tik patarė dar palaukti, jei negerės, tai ir duoti, nes jau savaitė sloga, bjaurus kosulys, kiti vaistai kol kas nepadeda. Žinau, kad PSO ragina maitinti MP ilgiau, kad pagal jų tyrimus tokie vaikai mažiau serga, bet statistika yra statistika, o man svarbiausias mano vaikas. Aišku, imunitetą stengiaus stiprinti ir be MP: labai daug laiko leidome lauke, vasarą maudėmės. Žodžiu, nebetikiu aš ta pieno galia. Kai namie buvau puolama, kad maitinu metų vaiką, atkirsdavau, kad tai padės jo sveikatai, bet pasirodo, kad nebuvau teisi. Žodžiu, prirašiau aš čia jums ne į temą, bet norėjosi išsisakyt, kai už sienos vėl girdžiu kosulį. Toks tas ir pietų miegelis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nrimto @ 2009 10 02, 13:10)
Šiaip visą laiką tikėjau, kad pienas stiprina imunitetą, bet dabar pradedu ta mintimi nusivilti.

Kodėl? MP nėra panacėja nuo visų ligų, ir MP maitinami vaikai sega - bet mažiau. Argi manot, kad būtų nesirgęs, jei būtų nemaitintas MP? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2009 10 02, 14:34)
Kodėl? MP nėra panacėja nuo visų ligų, ir MP maitinami vaikai sega - bet mažiau. Argi manot, kad būtų nesirgęs, jei būtų nemaitintas MP? smile.gif

drinks_cheers.gif tikrai taip.. Jei būtų nemaitintas, tai, galbūt, sirgtų dvigubai daugiau. Nieks dabar nepasakys kaip būtų buvę wink.gif
Atsakyti

drinks_cheers.gif tikrai taip.. Jei būtų nemaitintas, tai, galbūt, sirgtų dvigubai daugiau. Nieks dabar nepasakys kaip būtų buvę wink.gif
[/quote]
Aišku, niekas nepasakys, kaip būtų, jeigu būtų. Pradžioje mums buvo daug problemų dėl MP, nes patyriau didžiulį šoką, kai 1 mėn. vaiką prireikė skubiai operuoti, nes tiesiog būtų miręs. Labai daug stengiausi, kad būtų pieno iki 6 mėn., nes laukė antra operacija (abi jos, kaip sakė chirurgai, techniniai dalykai). Tiesiog matau aplink daugybę nemaitintų, kurie gal ir mažiau serga. MP negali būti panacėja, bet tikėjausi, kad bus kitaip. Aišku, jeigu turėčiau dar vieną vaiką, maitinčiau MP, nes vaikui, manau, jis mielesnis už miltukus, tik jau nebesitikėčiau tiek, kiek tikėjausi. Na, bet, atrodo, nebeturėsiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nrimto @ 2009 10 02, 14:10)
Aišku, imunitetą stengiaus stiprinti ir be MP: labai daug laiko leidome lauke, vasarą maudėmės. Žodžiu, nebetikiu aš ta pieno galia.

MP tik veinas iš faktorių. O kokia vaikučio mityba,primaitinimo rėžimas ir pan? tas irgi labai labai svarbu. kas iš to, kasd MP gauna iki 3 metų, o nuo metukų mama jau girdo judoa saldinta arbata, gauna kasdien šokolado (čia ne jum, bet tokį atvejį artimoj aplinkoj turiu, mama ten irgi įsitikinusi, kad joks tas MP ne stebuklas...)
Mano vyriausia dukra 14 metų ir nė karto ab negavusi. Beje, du kartus gydytojai buvo skyrę, bet nedaviau, išsigydėm homeopatija. Vienas dvynių vasarą turėjo ausytės uždegimą, ab irgi buvo išrašyti, bet vėlgi homeoptiniais žirniukais išgydžiau. Taip kad... O vaikam apsirgus mitybą irgi labai svarbu koreguoti. Faktorių pasveikimui ir stipriam imunitetui tikrai daugiau, nei vien ilgas MP davimas... 4u.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti, ar jūs dar duodat papildomai karvės pieno ar ne?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 10 01, 20:06)
aha tiksliai smile.gif geri juk vaikai ane ta diena gime  mirksiukas.gif

joo wub.gif tikri angeliukai smile.gif daugiau tokiu vaiku blush2.gif wub.gif
Papildyta:

Reikėtų prieš miegą po paskutinio valgymo (ne MP) atidžiai išsivalyti dantis. Maniškio irgi tokie jau pagedę, tikiuosi, kad nuolatiniai tokie nebus. Kaip Raideles berods sakė, kaži ar didesnė trauma sugedę pieniniai, ar nutrauktas naktinis maitinimas. Laikykitės! 4u.gif
[/quote]

tas ir yr , kad mazojo dantukai tik be emales, o patys nesugede. rodziau odontologei tai sake , kad jei gest pradetu butu blogai, o dabar jie tik jautresni aisku, bu emales ner, ner apsaugos. isvis nebeduodu nei sulciu , nei tu gerimu vaikams kur tipo buna parasyta sudety jog ner konservantu ar kitokio bieso. bet matyt nukris nuo to kito dantuko kur pradejo byret emale. nieko nepadarysi. virsutiniu isvis neleidzia valyti. apatinius tai nuvalau pasiguldzius ir lupa pirstais suemus smile.gif bu taip uzspaudzia lupytes kad ne pro kur neprieisi prie dantuku smile.gif bandziau ir su pasta prisisnekint, bet schmoll.gif . spjaudosi, kisa liezuvi nuvalyt smile.gif tai tik vandeniu, o pastos tubele rankoj palaiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(larisa @ 2009 10 02, 23:13)

Aš duodu, bet nelabai geria, todėl mišinuko duodu, nes po truputį jau mažinu MP.
Atsakyti
as duodu karves pieno. Patinka jiems, bet kaip ir bet kokio kito gerimo ne MP, pageria tik kelis gurksnius. Tiesa kai viena diena liko visai dienai su teveliu tai sake per pietus isgere puodeli karves pieno per puse, vis gal panasiau i MP nei sultys smile.gif Sultis as duodu tik savo spaustas, sviezias kol kas. Ziemai va dabar konservuoju obuoliu/moliugu sultis, man paciai labai skanu o ir vaikai geria. Parduotuviniu nepripazistu JOKIU.
Atsakyti
QUOTE(larisa @ 2009 10 02, 23:13)

Nė vienas iš keturių negėrė/negeria karvės pieno. Jiem neskanu, o ir aš nemanau, kad jis reikalingas vaikui...

Geriausias gėrimas visiem vaikam - vanduo. bigsmile.gif
Atsakyti