Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko zindymas

Nors jau kuris laikas, kai nebemaitinu, bet kažkaip trūksta man tos temos paskaitymo, tai vis paskaitau ax.gif

QUOTE(xena @ 2009 08 13, 19:59)
pas mane net priešpienio nėra, bet dukrytė mėgaujasi kaip ir mėgavosi. kartais pasiūlo man nusipirkti sau pieno kad būtų, bet šiaip sako ir taip gerai. pradžiai labai nervinausi - kaip čia dabar daryt, gal nebeduoti papuko. dabar tiesa irgi nelabai jaukiai dėl to jaučiuosi, bent jau kam nors pasakoti apie tai nesinori, o jei paklausia ar dar maitinu - nežinau ką atsakyt. na nemaitinu - pieno juk nėra... bet kaip tada TAI pavadinti smile.gif

Pas mane 4-ą mėnesį baigėsi pienas ir taip staigiai. Priešpienio nei lašo, tai mėgavosi pūku be pieno kokį mėnesį smile.gif Ir glostė, kad pūkas geras, apsikabinus miegojo delną pridėjus smile.gif Laikui bėgant pamiršo, dabar parodžiau, nebenori jau tikrinti, yra pieno, ar ne. Tik vis paglosto ir sako, kad geras smile.gif ir, kad dabar jau sesė gers pieną ax.gif O dabar dar pati atrado, kad ir pas ją pūkai du, ne tik pas mamą lotuliukas.gif

QUOTE(Nestuke-gruoduke @ 2009 08 14, 23:16)
O man labai idomu pasidare, kai esi nescia, tai gali normaliai maitinti vaika, ar kas pasikeicia, ruosiasi organizmas kito vaikelio atejimui?

Aš būčiau maitinus iki gimimo ir ilgiau, jei 4-ą mėnesį nebūtų pasibaigęs pienas.
Atsakyti
As jau beveik savaite nedaviau pienuko, naktim jau tiek nebeverkia prasydamas, papraso, bet tikrai pavyksta pakeisti vandenuku ar sultimis.
Bet siandien jau neistveriau ir vel daviau blush2.gif , nes labai labai pasiilgau to artumo, o koks laimingas buvo wub.gif
Atsakyti
Turiu klausimą, dėl kurio net nežinau, kur kreiptis, tad bandau čia, gal kas savo praktikoje susidūrėt. Mano vaikui diagnozavo kažkokį mielinį grybelį ( deja, nepamenu lot. pavadinimo ) - gal jau kokios trys sav. jam įtrūkę ir žaizdoti lūpų kampučiai. Odos gydytoja tiesiai šviesiai viską suvertė žindymui - na ji aplamai buvo pasibaisėjus, kad aš DAR maitinu, bet aš esu girdėjus kad ir šiaip dėl įvairių priežąsčių būna tas grybelis... Ką daryt - ar pasitikėti medike ir nutraukt maitinimą ar tiesiog išsigydit lūpas su vaistais ir toliau maitint? Gal kas susidūrėt su tuo grybu ?
Mano manymu čia nėra pienligė,nes su mano speneliais viskas tvarkoje, skausmo nejaučių, pas vaiką burnytėj apnašų irgi nėra, tik tie įtrūkimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuikių_dainos: 25 rugpjūčio 2009 - 17:37
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 08 25, 17:35)
Turiu klausimą, dėl kurio net nežinau, kur kreiptis, tad bandau čia, gal kas savo praktikoje susidūrėt. Mano vaikui diagnozavo kažkokį mielinį grybelį ( deja, nepamenu lot. pavadinimo ) - gal jau kokios trys sav. jam įtrūkę ir žaizdoti lūpų kampučiai. Odos gydytoja tiesiai šviesiai viską suvertė žindymui -  na ji aplamai buvo pasibaisėjus, kad aš DAR maitinu, bet aš esu girdėjus kad ir šiaip dėl įvairių priežąsčių būna tas grybelis... Ką daryt - ar pasitikėti medike ir nutraukt maitinimą ar tiesiog išsigydit lūpas su vaistais ir toliau maitint? Gal kas susidūrėt su tuo grybu ?
Mano manymu čia nėra pienligė,nes su mano speneliais viskas tvarkoje, skausmo nejaučių, pas vaiką burnytėj apnašų irgi nėra, tik tie įtrūkimai.

Būtum patylėjusi, kad žindai, tai ir diagnozė būtų kita tongue.gif Pas maniškę lyg pienligė kabinasi, bet tikrai tylėsiu, kaip partizanė, nes kai tik užsimeni apie žindymą, tuoj pat jis visko kaltininku tampa biggrin.gif Iš medikų palaikymo nelauk schmoll.gif
Dabar dar vaiko amžių pažiūrėjau, iš viso tyliu apie tą gydytoją schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemini: 25 rugpjūčio 2009 - 19:15
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 08 25, 19:35)
Turiu klausimą,

Gerai čia "gydytoja" pavarė... nėra ką ir bepridurt....
Kad įvarytų MP ligas dar tokios literatūros ir straipsnių neaptikau.
Gal ji galėtų bent nuorodą kokią pasakyt? Kur tai rašoma?
lotuliukas.gif
Maitink, tai tikrai ne dėl maitinimo. O ir nedideli esat- tik metukai wub.gif
Gal sveika pradžia iš atostogų grįžus, ir atsakymą gautumėt?
http://www.sveikapra....lt/?text.id.12
Atsakyti
O kas galėtų būt, kad man kartais (naktį) vaikui žindant labai skauda krūtį? g.gif Ar gali būt, kad ten pieno nėr ir todėl skauda? g.gif
Maitinu jau nlb daug, maždaug 3k per parą - prieš nakties miegą, paryčiais ir prieš pietų miegą.
Atsakyti
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 08 25, 19:35)
Turiu klausimą, dėl kurio net nežinau, kur kreiptis, tad bandau čia, gal kas savo praktikoje susidūrėt. Mano vaikui diagnozavo kažkokį mielinį grybelį ( deja, nepamenu lot. pavadinimo ) - gal jau kokios trys sav. jam įtrūkę ir žaizdoti lūpų kampučiai. Odos gydytoja tiesiai šviesiai viską suvertė žindymui -  na ji aplamai buvo pasibaisėjus, kad aš DAR maitinu, bet aš esu girdėjus kad ir šiaip dėl įvairių priežąsčių būna tas grybelis... Ką daryt - ar pasitikėti medike ir nutraukt maitinimą ar tiesiog išsigydit lūpas su vaistais ir toliau maitint? Gal kas susidūrėt su tuo grybu ?

Pirmiausia, siulyciau istirti ar tikrai vaikucio burnyteje grybelis. Itariu gydytoja net nesiule daryti tepinelio ar ko pan,o tik apziurejo.
Jei su tyrimais sudetingas reikalas, yra toks valgomasis gelis nuo visokiu grybeliu DAKTARIN, tinka ir kudikiams.
Kvaila viskuo kaltinti zindyma, tai tiesiog rodo asmens neismanyma. As iki siol turiu pienuko, tiesa jau tik vakarais/nakti mazasis gauna, nes visa diena buna darzelyje, bandziau jau visai atpratint, bet... sirdis neleidzia jo virkdyt... jam taip skanu... wub.gif Tiesa, aplinkiniai to nezino tongue.gif
Dabar jau lauksiu, kol pats atsisakys, tikiuosi iki mokyklos neteks laukt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 08 25, 20:38)

Gal sveika pradžia iš atostogų grįžus, ir atsakymą gautumėt?
http://www.sveikapra....lt/?text.id.12

reik pabandyti - gal tikrai ką patars, ačiū už pasiūlymą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Iksija @ 2009 08 26, 14:56)
Pirmiausia, siulyciau istirti ar tikrai vaikucio burnyteje grybelis. Itariu gydytoja net nesiule daryti tepinelio ar ko pan,o tik apziurejo.
Jei su tyrimais sudetingas reikalas, yra toks valgomasis gelis nuo visokiu grybeliu DAKTARIN, tinka ir kudikiams.
Kvaila viskuo kaltinti zindyma, tai tiesiog rodo asmens neismanyma. As iki siol turiu pienuko, tiesa jau tik vakarais/nakti mazasis gauna, nes visa diena buna darzelyje, bandziau jau visai atpratint, bet... sirdis neleidzia jo virkdyt... jam taip skanu... wub.gif Tiesa, aplinkiniai to nezino  tongue.gif
Dabar jau lauksiu, kol pats atsisakys, tikiuosi iki mokyklos neteks laukt  lotuliukas.gif

ne, iš tiesų tai darė tyrimą - su peiliuku pagramdė loborantė tas žaizdeles... bet šiaip aš tai pasibaisėjus mūsų medikais, nes dėl tos bėdos kreipiausi net pas tris medikus- pavaduojanti pediatrė kažką kalbėjo apie vit. B trūkumą, po to jau nuosavas vaiko gydytojas įtarė alergiją ( nei vienas, nei kitas nedarė nei kraujo, nei dar kokių tyrimų - vienas liepė duoti vaikui pomidorų daugiau, o kitas iš viso liepė nieko nedaryt lotuliukas.gif ), kadangi nei pomidorai, nei nieko nedarymas nepadėjo, ėjau jau pas odos gydytoją. Tepinėlis grybą rado, bet aš, žioplas padaras, neįsiminiau pavadinimo lotyniškai, o tai dabar pasigooglinčiau pati, nuo ko tie grybeliai būna. Maitint nenustojau - galų gale ne taip ir lengva būtų jį nutraukt plius dar ir pati nenoriu ax.gif Tepu vaistais, gal taip praeis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 08 25, 18:35)

Tai gal cia paprasciausias stomatitas, pasiziurekit ar zaizdeliu nera gomuriuke arba sone prie dantuku. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Night @ 2009 08 26, 12:47)
O kas galėtų būt, kad man kartais (naktį) vaikui žindant labai skauda krūtį?  g.gif Ar gali būt, kad ten pieno nėr ir todėl skauda?  g.gif
Maitinu jau nlb daug, maždaug 3k per parą - prieš nakties miegą, paryčiais ir prieš pietų miegą.

Man kartais taip budavo kai labai uzvakumuodavo, o pienuko jau nebebudavo tame pape. Tiesiog pabandyk maziua duoti ta papa, duok kita arba keisk pozicija. Jeigu nepraeis, reiskias turi kaupinuka, kur gal but neistraukia gerai. Bet tokiu atveju krutine toje vietoje butu kietoka ir skaudetu prisilietus. Taip kad arba - arba. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidule: 27 rugpjūčio 2009 - 12:25
QUOTE(Nidule @ 2009 08 27, 13:24)
Man kartais taip budavo kai labai uzvakumuodavo, o pienuko jau nebebudavo tame pape. Tiesiog pabandyk maziua duoti ta papa, duok kita arba keisk pozicija. Jeigu nepraeis, reiskias turi kaupinuka, kur gal but neistraukia gerai. Bet tokiu atveju krutine toje vietoje butu kietoka ir skaudetu prisilietus. Taip kad arba - arba.  4u.gif

Nea, neskauda prisilietus ir šiaip praėjo visi skausmai savaime. Aš turbūt buvau sumaišius krūtis ir vis tąpačią tuščią vaikui duodavau kai joje nebūdavo pieno. Matyt dėlto ir skaudėjo. kažkaip kai rečiau maitinu, tai vis susipainioju kurią krūtį duoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 08 25, 18:35)
Mano vaikui diagnozavo kažkokį mielinį grybelį ( deja, nepamenu lot. pavadinimo ) - gal jau kokios trys sav. jam įtrūkę ir žaizdoti lūpų kampučiai. Odos gydytoja tiesiai šviesiai viską suvertė žindymui -  na ji aplamai buvo pasibaisėjus, kad aš DAR maitinu, bet aš esu girdėjus kad ir šiaip dėl įvairių priežąsčių būna tas grybelis... Ką daryt - ar pasitikėti medike ir nutraukt maitinimą ar tiesiog išsigydit lūpas su vaistais ir toliau maitint? Gal kas susidūrėt su tuo grybu ?

Mieliagrybis - Candida..Tiksliau Candida albicans..balkšvasis mieliagrybis - liaudiškai 'pienligė', bet tai nebūtinai reiškia, kad matysit tas baltas panašas ir pan. ax.gif Jų gali ir nebūti rolleyes.gif

Aš įsivaizduoju ką gyd, turėjo galvoje sakydama "nuo žindymo". Medikai sako, kad galima užsikrėsti kūdikiui duodant "neparuoštą krūtį", t.y. jei ji neapvalyta ir pan. Na kas dabar tai daro? smile.gif
Nežinau ką skyrė nuo gydymo, bet tiesiog laiks nuo laiko paplaučiau su soda tuos įtrūkimus ar kokį priešgrybelinį tepaliuką panaudot..mergikės jau gerai patarė "Daktarinu" patepliot smile.gif

Išsigydyt ir maitint, tuo labiau, kad tas grybelis išvis jokia tragedija ir nebūtinai nuo žindymo. Manęs niekas nežindina, bet man laiks nuo laiko gerklėje ir sukyla. Išsigydau ir vėl kuriam laikui ramu. Dabar pati jau 5 sav. vaikštau labai žaizdotais lūpų kampučiais..taip yra ir ką dabar padarysi. Čia pasilpusio imuniteto pasekmė mirksiukas.gif Pats mieliagrybis visų žmonių organizme sėdi (odoje, gleivinėje ir žarnyne) ir tik tada pradeda pakenkt, kai org-mas pasilpsta..

"Yra keturi klasikinio kandidos gydymo metodai:
Dieta, ribojanti tam tikrus maisto produktus, taip pat ir alergenus.
Gydymas vietiniais medikamentais ne visiškai pasiteisina, todėl kandidai sunaikinti reikia skirti vaistų nuo grybelio.
Pakartotinis virškinamojo trakto užsėjimas "gerosiomis" bakterijomis, pvz., lactobacillus acidophilus.
Jei reikia, dietiniai maisto papildai, skirti imuninei sistemai sustiprinti ir virškinimui palengvinti" mirksiukas.gif
Atsakyti
O dėl skausmo, tai man dabar taip nutikę unsure.gif Nesuprantu kas..anksčiau žaidimą atradęs buvo "įkasti, kad mama aikteltų", žiauriai juokingas žaidimas biggrin.gif , net krykščia iš laimės, jei pavyksta..pasibarėm, bet porąkart labai stipriai spėjo įkasti..atrodė, kad nuo to..bet dabar vis pamąstau, kad kažin unsure.gif
Vieną papį labai skauda, net silpna pagalvot, kad duoti jį žįsti...duodu, bet toks jausmas, lyg su pirmagime gimdymo namuose pirmą parą praleisčiau doh.gif Labai jautru ir skausminga, toks jausmas, kad jis man per stipriai pientraukiu darbuotųsi ar kokia mėlynė būtų doh.gif Bet šiaip nei karšta, nei kur liečiant skauda, nei kokios žaizdelės g.gif Tik visą dieną jaučiu nedidelį skausmą kažkur labai giliai..
Bet jis pas mane būtent to papio mėgėjas...reikalauja jau žodžiu "tą" ir viskas, gal nukankino? blush2.gif Nebeduot kurį laiką išvis iš jo žįsti ir susitvarkys g.gif
Atsakyti