Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų planavimas 2009

QUOTE(Pentarda @ 2009 07 24, 00:34)
koks miestas? koks turgus? g.gif  blush2.gif

Joniskis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Geltona @ 2009 07 24, 11:24)
Tikrai nebūtina  schmoll.gif Per maniškės krikštynas nieks nėjom. Ir ne tik per maniškės. Dar dvejose esu buvus, irgi nieks nėjo  schmoll.gif

Tai jus nejote,bet siaip tai reike galite paklausti kunigo.Galima ir is vakaro prieiti ispazinties ir komunijos.Taip pat pagal viska ne tik tevai ir krikstitojei turetu eiti bet ir seneliai,na kaip ir per visas katalikiskas sventes.
Atsakyti
QUOTE(gosas @ 2009 07 24, 11:47)
Tai jus nejote,bet siaip tai reike galite paklausti kunigo.Galima ir is vakaro prieiti ispazinties ir komunijos.Taip pat pagal viska ne tik tevai ir krikstitojei turetu eiti bet ir seneliai,na kaip ir per visas katalikiskas sventes.

as zadejau irgi parasyt kad reikia eit kaip ir per kitas sventes. jug pvz ir pries vestuves jaunieji eina ispazinties ax.gif bet man atrodo kadcia priklauso nuo zmoniu ax.gif kitiems krikstas tera eilinis dalykas o kitiems tai katalikiska svente ax.gif tai todel ir baznycioj skirtingai elgiamasi
Atsakyti
QUOTE(gosas @ 2009 07 24, 11:18)
Kiek zinau ispazinties butina priieiti ir krikstatevem ir tevam........

nebūtina tikrai schmoll.gif , bet gal yra norinčių tą padaryti tai to nieks neuždraus, bet va sutvirtinimo sakramentą turėti yra būtina ax.gif , ta prasme turi būti dirmavoti krikšto tėvai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Milera @ 2009 07 24, 11:51)
as zadejau irgi parasyt kad reikia eit kaip ir per kitas sventes. jug pvz ir pries vestuves jaunieji eina ispazinties ax.gif bet man atrodo kadcia priklauso nuo zmoniu ax.gif kitiems krikstas tera eilinis dalykas o kitiems tai katalikiska svente ax.gif tai todel ir baznycioj skirtingai elgiamasi

Nu čia palyginimas ne į temą. Nes krikšto sakramentas yra teikiamas vaikui, o ne tėvams ar krikštatėviams. O santuokos sakramentas jau teikiamas patiems jauniesiem, todėl ir reikia jauniesiems išpažinties.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Geltona: 24 liepos 2009 - 11:18
QUOTE(Vixyte @ 2009 07 24, 11:05)
LAbai didelis aciu bigsmile.gif Radau

Papildyta:
Gal kas galit papsakoti kaip vyksta pats krikstijimas.Na turiu omenyje ar reikia teveliams ir krikstateviams buti priejus ispazinties ir ar duodama visiems komunija? g.gif
Papildyta:

Siaip dazniausiai kiekvienam krikstukui skiriamas pusvalandis. 4u.gif

kiek mes lankėmės krikštynose tai gal vienose tik krikštuko močiutė ėjo išpažinties, kitais atvejais niekas nėjo.

QUOTE(Naktibalda @ 2009 07 24, 12:11)
nebūtina tikrai  schmoll.gif , bet gal yra norinčių tą padaryti tai to nieks neuždraus, bet va sutvirtinimo sakramentą turėti yra būtina  ax.gif , ta prasme turi būti dirmavoti krikšto tėvai  rolleyes.gif

oi, bet aš esu krikštomama net dviejų berniukų, ir nesu ne tai kad dirmavota bet net pirmos komunijos nepriėjusi (nereikia man to, čia jau mano įsitikinmas, bažne lankau, bet komunijos ir išpažinties ėjimas- nu soriuks..mano nuomonė sava paie tai blush2.gif ). Tai va- kunigas tikrai nereikalauja kad krikštomama butu dirvamota. Svarbu kad butu pati krikštyta .
Galiu pasakyti- kaip koks kunigas..kitas pvz susimetusių tėvų vaikų net nekrikštija, liepia šliūbą imti, kitas pareikalauja tik pažado, kad tėvais kažkada priims šliūbą.
kalbu iš patirties.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Geltona @ 2009 07 24, 12:17)
Nu čia palyginimas ne į temą. Nes krikšto sakramentas yra teikiamas vaikui, o ne tėvams ar krikštatėviams. O santuokos sakramentas jau teikiamas patiems jauniesiem, todėl ir reikia jauniesiems išpažinties.

as cia apskirai kalbu kaip elgiamasi baznycioj. kad visi skirtingai. kas nori tas eina ispazinties kas nenori tas neina mirksiukas.gif jug as nieko pries nerasiau
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2009 07 24, 12:20)

oi, bet aš esu krikštomama net dviejų berniukų, ir nesu ne tai kad dirmavota bet net pirmos komunijos nepriėjusi (nereikia man to, čia jau mano įsitikinmas, bažne lankau, bet komunijos ir išpažinties ėjimas- nu soriuks..mano nuomonė sava paie tai  blush2.gif ). Tai va- kunigas tikrai nereikalauja kad krikštomama butu dirvamota. Svarbu kad butu pati krikštyta .

Pirma komunija neprivaloma, o va sutvirtinimo sakramento tai iš tikro reikia... Visur rašoma, kad jis privalomas krikštatėviams.
Bet tikrai, kartasi kunigai ir į privalomus dalykus pro pirštus pažiūri...
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2009 07 24, 12:20)
kiek mes lankėmės krikštynose tai gal vienose tik krikštuko močiutė ėjo išpažinties, kitais atvejais niekas nėjo.
oi, bet aš esu krikštomama net dviejų berniukų, ir nesu ne tai kad dirmavota bet net pirmos komunijos nepriėjusi (nereikia man to, čia jau mano įsitikinmas, bažne lankau, bet komunijos ir išpažinties ėjimas- nu soriuks..mano nuomonė sava paie tai  blush2.gif ). Tai va- kunigas tikrai nereikalauja kad krikštomama butu dirvamota. Svarbu kad butu pati krikštyta .
Galiu pasakyti- kaip koks kunigas..kitas pvz susimetusių tėvų vaikų net nekrikštija, liepia šliūbą imti, kitas pareikalauja tik pažado, kad tėvais kažkada priims šliūbą.
kalbu iš patirties.... mirksiukas.gif

gal tu ir teisi, bet va mes kaip kirkštijom vaikus ( turiu krikšto vaikų3, ir savu du krikštytus ) , tai mūsų klausė dėl visų šitų dalykų, kažkaip nemeluosi kunigui, beje man ir nereikėjo, tai kažkaip ir nesigilinau į tuos klausimus, nuo kunigo priklauso mirksiukas.gif ,dėl ipažinčių irgi turiu savo nuomonę, bet neviešinsiu biggrin.gif , o mes kaip krikštijom mažį tai iš vis nieks nieko neklausė biggrin.gif , nes krikštinom rumšiškėse, tai tik atvarėm viens du ir baigta 4u.gif , niekam buvo neįdomu, mes krikštyti, ar ne, priėję komunijos ar ne, cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 24 liepos 2009 - 11:29
QUOTE(Milera @ 2009 07 24, 12:23)
as cia apskirai kalbu kaip elgiamasi baznycioj. kad visi skirtingai. kas nori tas eina ispazinties kas nenori tas neina mirksiukas.gif jug as nieko pries nerasiau

Ne apie elgesį kalba čia, o apie privalomus dalykus. Jaunieju negali "elgtis" kitaip, nes jiems išpažintis prieš priimant sakramentą yra būtina. O tėvai ir krikštatėviai gali "elgtis" ir vienaip ir kitaip, nes sakramentas šiuo atveju teikiamas ne jiems, o vaikeliui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Geltona: 24 liepos 2009 - 11:38
QUOTE(Geltona @ 2009 07 24, 12:27)
Pirma komunija neprivaloma, o va sutvirtinimo sakramento tai iš tikro reikia... Visur rašoma, kad jis privalomas krikštatėviams.
Bet tikrai, kartasi kunigai ir į privalomus dalykus pro pirštus pažiūri...

man rodos sumaišei, sutvirtinimo sakramento negausi be komunijos lotuliukas.gif ,
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2009 07 24, 12:28)
o mes kaip krikštijom mažį tai iš vis nieks nieko neklausė  biggrin.gif , nes krikštinom rumšiškėse, tai tik atvarėm viens du ir baigta  4u.gif , niekam buvo neįdomu, mes krikštyti, ar ne, priėję komunijos ar ne,  cool.gif

Man teko krikštyti vaikelį ligoninėj, inkubatoriui. Teturėjau tik kažkokią kažkieno prigriebtą po ranka pasitaikiusę žvakę ir jokių kunigo klausimų apie nieką apskritai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Naktibalda @ 2009 07 24, 12:31)
man rodos sumaišei, sutvirtinimo sakramento negausi be komunijos  lotuliukas.gif ,

Phiu, blaimba doh.gif Tiksliai lotuliukas.gif
Vadinasi ir pirma komunija būtina:
Krikštatėviais gali būti:
-tik katalikai;
-vyresni nei 16 metų asmenys (priėję prie Pirmos komunijos, priėmę Sutvirtinimo sakramentą);
-gali būti tik vienas krikštatėvis (krikštatėvis arba krikštamotė);
Krikšto apeigoms turėti:
-krikšto žvakę;
-baltą krikšto drabužį;
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Geltona: 24 liepos 2009 - 11:35