Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų planavimas 2009

QUOTE(Milera @ 2009 07 23, 10:26)
sveikos mirksiukas.gif
aciu Vjug vaikui gyvenime krikstynos tik viena karta buna, tai tikrai manau kad reikia jas grazias ir isimintinas padaryti ax.gif

o ar mažas vaikas atsimins? smile.gif
mes mažės krikštynas šventėm siauram šeimos rate, užteko namų aplinkos, apsiėjom be kavinių, muzikantų irnesakyk.gif
sau rūbų naujų nepirkom, prisitaikėm iš turimų.
svarbiausia, kad širdy šventė būtų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltyte @ 2009 07 23, 11:06)
Darbeliai krikštynoms ir ne tik štai čia

QUOTE(Ausra28 @ 2009 07 23, 12:03)
Ačiū labai...  wub.gif

Krikštynų darbeliai ČIA...

aš jus įkelsiu kitoj temoj į 1 psl mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2009 07 23, 11:04)
o ar mažas vaikas atsimins?  smile.gif

svarbiausia, kad širdy šventė būtų  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Na štai Krikštynų dėžutė mažajam jūrininkui smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2009 07 22, 22:58)
Sveikos, smagu susitikti naujoj temelėj, ačiū visoms už idėjas  4u.gif

o čia tęsiant diskusiją apie skraistės reikalingumą/nereikalingumą, ir apie sąvoką "baltas krikšto rūbas"

kodėl? smile.gif mane labiausiai ir domina šito pagrindimas, nes aš jo neatrandu smile.gif

bigsmile.gif Čia buvo klausimas man. Aš juk toliau paaiškinau, jog tai priklauso nuo paties kunigo. Jeigu jis mums pabrėžė, jog turėtume krikšto skraistę (beje, mes ją jau turėjome), tai mes nepuolėme jo klausinėti: "Kodėl jos reikia?"
Atsakyti
labas, krikstynu mamos 4u.gif biggrin.gif
norejau paklausti, kiek dabar duoda kunigui uz krikstynas Vilniaus mieste blush2.gif

QUOTE(Geltona @ 2009 07 23, 10:34)
Kiek aš tuom domėjausi, tai krikštui reikalingas baltas rūbas ir taškas.

sutinku- mums kunigas pasake, kad vaikui- baltas rubas ir zvake, viskas. apie jokias skraistes ar melynas detales neminejo (kazkur skaiciau, kad mergytei deda kazka su melynu ir pan...)
Atsakyti
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2009 07 23, 11:04)
o ar mažas vaikas atsimins?  smile.gif
mes mažės krikštynas šventėm siauram šeimos rate, užteko namų aplinkos, apsiėjom be kavinių, muzikantų irnesakyk.gif
sau rūbų naujų nepirkom, prisitaikėm iš turimų.
svarbiausia, kad širdy šventė būtų  rolleyes.gif

Mes vyresnėlės krikštynas filmavome. Dabar ji dažnai žiūri vaizdo įrašą ir džiaugiasi, jog buvo tokios gražios krikštynos. Mažiukės krikštynas taip pat filmavome. Manau, jog ir ji tuo džiaugsis, kai paūgės. wub.gif

Estete, nuostabi dėžutė (kaip ir visi kiti darbeliai) mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes krikstinome vaikeli, tai kunigas net zodzius pasake tada reikejo skraiste uzristi, nemanau kad ji nereikalinga ax.gif . Nors tikrai priklauso daug kas ir nuo kunigo, dar girdejau kad vienus krikstatevius issiunte pirkti kunigas lotuliukas.gif . Na cia taip Alytuje buvo
Atsakyti
Grazi dezute thumbup.gif
Na paskaitinejau visus postus ir......

Kiek zinau pagal senu zmoniu pasakojimus ir atsiminimus .Krikstynu skraistes kaip tokios ir nebuvo. Senovei buvo plati,didele na gal pala gal ranksluostis apnertas nuaustas ir panasei juo apdengdavo ceramonijos metu .O kaip pasake vienas senas zmogus tokiu kaip dabar nykstuku apsiaustu ar megstu serveteliu ant vaiko nerisdavo(cia pasake kas pasakojo tad ant manes prasau neisizeisti tai ne mano zodziai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ) Ir ji budavo reikalinga kaip ir zvake.Taip pat vaikiuka rengdavo naujais rubeleis bet pasiturintis kurie galejo sau ta leisti.
Turiu filmuota medziaga pries 39metus krikstynas(Savo) na idomei ziurisi patikekit tik nespalvotai ir be garso thumbup.gif thumbup.gif

Oi kaip man padetumet kuri nors del tu poperiuku saldainiams kaip galima paciai juos pasidaryti gal kuri nors galit parasyti man reike ne krikstynoms taip turiu viena idomia ideja na staigmena 00met progai lotuliukas.gif lotuliukas.gif savo MB jis saldainius dievina.Kaip padaryt tuos poperiukus ka? Kompe as biski zalia doh.gif

O gal kas nors krikstynu proga puoset masina Na skaiciau kad vezimus senovei puose tai gal sakau ir masinas kas nors puosete ? g.gif g.gif g.gif Reiktu gal pabandyti idomu ax.gif[COLOR=yellow] Sori uz klaidas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gosas: 23 liepos 2009 - 11:19
Man krikštynos už 2 sav. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Onelė @ 2009 07 23, 13:06)
Mes vyresnėlės krikštynas filmavome. Dabar ji dažnai žiūri vaizdo įrašą ir džiaugiasi, jog buvo tokios gražios krikštynos. Mažiukės krikštynas taip pat filmavome. Manau, jog ir ji tuo džiaugsis, kai paūgės. wub.gif

Estete, nuostabi dėžutė (kaip ir visi kiti darbeliai) mirksiukas.gif

Ačiū, Onele 4u.gif
Aš irgi manau, jog svarbu ir verta pasiruošti šiai šventei ne tik dėl savęs, bet ir dėl svečių. Man vis dar paskambina padėkoti už tokį gražų kartu praleistą laiką rolleyes.gif
Na štai dar viena dėžutė su pūkuotukais smile.gif
user posted image
Atsakyti
pagooglinau taigis ta skaraistė nėra vien išmislas rolleyes.gif

ištrauka paimta iš šio puslapio
http://www.zodistarp...008/05-06/str1/
Apsivilkti Jo drabužiais

Ką reiškia kasdien apsivilkti Jėzaus išganymo drabužį? Pirmiausia reikia suvokti, kad Kristumi buvome apvilkti per Krikštą. Kaip šv. Paulius sakė galatams, „visi, kurie esate pakrikštyti Kristuje, apsivilkote Kristumi“ (Gal 3, 27). Iš tiesų, ankstyvoji Bažnyčia laikėsi tradicijos, anot kurios, katechumenai įžengdavo į Krikšto vandenį nuogi, o išlipę iš jo gaudavo baltą drabužį apsirengti. Apsivilkdami tą baltą drabužį jie simboliškai priimdavo naująjį Kristaus apdarą.

Ir šiandien kiekvienam krikštijamajam duodamas baltas viršutinis drabužis, kunigui ar diakonui tariant: „Tu tapai nauju kūriniu ir apsivilkai Kristumi. Šis baltas drabužis yra regimas tavo kaip krikščionio garbingumo ženklas. Šeimai ir draugams padedant žodžiu ir pavyzdžiu, atsinešk šią garbę nesuteptą į amžinąjį gyvenimą danguje.“
Kristumi apsivelkame per Krikštą tik kartą, to nebegalime pakartoti. Tad kaip suprasti kvietimą apsivilkti išganymo drabužį kiekvieną gyvenimo dieną? Be to, Pauliaus Laiške galatams sakoma: „Jūs esate pašaukti laisvei! Tiktai dėl šios laisvės nepataikaukite kūnui, bet stenkitės vieni kitiems su meile tarnauti“ (Gal 5, 13). Tą pat šv. Paulius sako ir romiečiams: „Tegu nebeviešpatauja jūsų mirtingame kūne nuodėmė, kad vėl nepasiduotumėte jo geismams. Ir neduokite nuodėmei savo kūno narių kaip nedorybės ginklų, bet paveskite Dievui save kaip iš mirusiųjų atgijusius“ (Rom 6, 12–13).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 23 liepos 2009 - 11:37