Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nervina kelyje?

QUOTE(salduslaikas @ 2011 08 31, 12:59)
Būtinai  smile.gif  šiandien išsilaikiau teises, reikės lapo ieškot  biggrin.gif  norėčiau magnetinio  g.gif

Paguglinkit - turi buti internetu nusipirkt. As tai magnetinius "M" zenklus pirkau.

QUOTE(Kliamka @ 2011 08 31, 13:23)
Atleidžiu. Aš nuo pirmos pamokos tuščiom gatvėm nevažinėjau. Naktim miegu, o ne po miestą blūdinu. Bet turbūt ir naktį man negalima važiuot..

Jus vazinekit, kada Jums reikia. As turiu tokia nuomone - jei esi keliu erelis, tai isskleisk sparnus ir aplenk ta "lapa" ir vaziuok savo reikalais, o jei nesugebi - tai tupek is galo sparnus suglaudes, nes toks Tu ir erelis biggrin.gif.

As kai pradejau kazkada vazinetis - tai ramiai sau vaziuodavau PIRMA juosta, arba KUO ARCIAU DESINES tokiu greiciu, kokiu man yra saugu. Ir niekada nepykstu, kai koks zmogus su lapu kukliai laikosi krasto ir niekur neskuba. Bet kaip taisykle, tokie gerieciai dazniau pasitaiko su "M". Matyt instruktoriai paprotina. As kartais kai prie Vilniaus pamatau automagistrale antra juosta besivelkanti, visada sakau, kad jis turbut prie Panevezio i kaire suks, tai is anksto pasirikiavo.

QUOTE(nutė @ 2011 08 31, 15:13)
* Kiek tenka susidurti su besišukuojančiom ar lūpas besidažančiom beigi žinutes berašinėjančiom ir dėl to nepajudančiom  schmoll.gif . Pora  sykių buvo net už vairo užmigę (abu kartus vyrukai). Tai bene vieninteliai kartai, kai mieste signalizavau.

** Paskutinius 200 m. tenka važiuoti gatvele, kur eismas dvipusis, bet viena pusė užstatyta mašinomis, taip kad jei kas važiuoja gatve, tai iš kito galo palaukia. O aš nuvažiavau 2/3 kelio, atlekia priešais TOKS, jo pusė tuščia, mano užimta, bet netoli buvo įvažiavimas į garažą, kažkaip greit suvokiau ką daryti ir įšokau ten. Vėliau per 12 metų tokio nuotykio neturėjau.

* O jus pypsinkit visada, kai tik uzminga smile.gif. As pypsinu. Daznai zmones avariniais pamirksi - padekoja ar atsipraso nezinau smile.gif. Ir nepykstu, kai man pypsina. Nu kam nebuna - uzsigalvojo. Maza koki zmogu rupesciai slegia. As, pvz., bunu dekinga, kad man kazkas pyptelejo, nes as juk irgi noriu spet per zalia pravaziuot.

** tokie nuotykiai pas mane kasdien, nes butent toks ivaziavimas i kiema. Ir dazniausiai ivaziuot sone nera kur. Ir nieko - yra ne syki teke visa isvaziuot atbulai. Labai gera praktika.

QUOTE(zuzla @ 2011 08 31, 15:40)
dar vakar fokusą mačiau.. važiuojam srautas, iš priešpriešinio mašina sugalvojo sukti į degalinę į kairę, t.y. jai reikia važiuoti per mano kelio dvi juostas.. nu reik gi laukt, kol mašinų srautas baigsis g.gif o ans kaip užžlibino man į akis tolimom, tipo praleisk blink.gif trumpai, bet užteko sutrikti.. nepraleidau..

Apie tokius as sakau, kad gal zmogus sikt nori, kad taip lekia smile.gif. Ypac jei dar i degaline lotuliukas.gif
Neverta del tokiu nervintis - gal pas ji kelnes pilnos. Man tai juokas ima, ne nervas.
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2011 08 31, 21:07)
/.../* O jus pypsinkit visada, kai tik uzminga smile.gif. As pypsinu. Daznai zmones avariniais pamirksi - padekoja ar atsipraso nezinau smile.gif. Ir nepykstu, kai man pypsina. Nu kam nebuna - uzsigalvojo. Maza koki zmogu rupesciai slegia. As, pvz., bunu dekinga, kad man kazkas pyptelejo, nes as juk irgi noriu spet per zalia pravaziuot.
** tokie nuotykiai pas mane kasdien, nes butent toks ivaziavimas i kiema. Ir dazniausiai ivaziuot sone nera kur. Ir nieko - yra ne syki teke visa isvaziuot atbulai. Labai gera praktika.
/.../

* Labai stengiuosi rūpesčius palikti už mašinos durų (nors teko ir pas sunkiai sergančią mamą lėkti, ir per vyro laidotuves reikalus tvarkyti), nelabai nusipelnau pypsinimo. Beje, labai nervina, kai sankryžoje, kur yra lentelė su žalia rodykle, važiuoju tiesiai, o už nugaros pypsina norintis sukti. Ką, aš turiu per raudoną važiuoti g.gif
**Suprantu važiavimą atbulai, kai nėra kaip prasilenkt. Bet aš ten buvau jau kokius 150 m pravažiavus, o jam tereikėjo sustoti ir luktelėti kokį 10 sekundžių. Tiesiog atvažiavo ir varė tiesiai į mane. Iki šiol prisiminus rankos dreba. 12 metų beveik kasdien važinėju, nieko panašaus nebenutinka, nors pas mus ten katilas (kiemai šalia Gedimino pr.), tenka ir atbulai pavažiuot, ir veidrodėliais prasilenkt, ir paliktu telefonu paskambint, kad apskritai galėtum mašiną išsiimti smile.gif Šitai nenervina, kaip man reikia mašiną palikti, taip ir kitam reikia.
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2011 08 31, 22:16)
Beje, labai nervina, kai sankryžoje, kur yra lentelė su  žalia rodykle, važiuoju tiesiai, o už nugaros pypsina norintis sukti. Ką, aš turiu per raudoną važiuoti  g.gif

Nu, jūs ten stovėdama esate, aišku, visiškai teisi pagal KET. Aš niekada nepypinu užstojusiems tą galimą posūkį. Bet...

Nu man, pvz., kai matau, jog tuščia ta dešinė juosta su rodykle, tikrai nesunku iš anksto persirikiuot kairiau ir palikti ją laisvą sukantiems. Nerašytos taisyklės. Bet jei įmanoma, kodėl jų nesilaikyti, negi sunku? Man jokio skirtumo, kur stovėti ir laukti žalios, jei važiuoju tiesiai, o sukančiam nereikės be reikalo laukti, negaila gi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 31 rugpjūčio 2011 - 21:48
Situaciju su ta zalia rodykle visokiu buna - stengiuos ja palikt laisva, bet jei ten stoviu ir nera kur trauktis, tai man giliai dzin tas pypsinimas. As masinos i kisene neisidesiu, tik tegu nepavargsta pypint.

Na bet siandien zmogus papypino tokioj situacijoj, uzteko man gal pusmetri pavaziuot, ir jis pralindo, dar linktelejo padekodamas. Tai ko gi pykt, man pasitraukt nesunku, o ir jam greiciau, ir kamsciai mazesni.

As kazkaip pypsenimo nepriimu kaip kazko pikto. Aisku, kartais tas "pypt" reiskia "vepla kur suki", bet kitame kontekste jis gali reikst ir "pasitraukit miela ponia, jei nesunku" biggrin.gif
Atsakyti
Vakar galima sakyt pirmą kartą važiavau kitu keliu ir neskubėjau lįsti į dešinę. O už manęs mikras. Tai įsivaizduokit kaip jis ten kaukė už manęs stovėdamas, atrodė, kad šikna jam svyla. O aš ožka, man kuo daugiau liepia, tuo mažiau darau. Negaliu pakęst tų idijotiškų mikrų vairuotojų (yra normalių, bet nedaug).
O šiand pati pyptelėjau, bet elegantiškai. biggrin.gif Žiū stovi moteriškė prie perėjos, sustoju, o ji į dešinę žiūri ir stovi, tai priminiau, kad atsisuktų ir pereitų gatvę.
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2011 09 01, 10:41)
Vakar galima sakyt pirmą kartą važiavau kitu keliu ir neskubėjau lįsti į dešinę. O už manęs mikras. Tai įsivaizduokit kaip jis ten kaukė už manęs stovėdamas, atrodė, kad šikna jam svyla. O aš ožka, man kuo daugiau liepia, tuo mažiau darau.

Negaliu pakęst tų idijotiškų mikrų vairuotojų (yra normalių, bet nedaug).

Nu, ožka. Pilna kely ir ožkų ir asilų, ir erelių... Nenervina manęs jie...

Ir tai praeis... irnesakyk.gif

Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2011 08 30, 08:56)
Mano manymu, kalti tie, kurie nepraleidzia. Yra labai daug vietu, kur pagal KET privalo praleist, bet to nedaro (isvaziuojant is stoteliu, jei kliutis priekyje - "uztrauktuko" principu ir pan.). O tarp autobusu vairuotoju, manau, yra ne mazesnis procentas puikiu, mandagiu zmoniu, nei kad ju yra musu visuomeneje.

Nepraleidzia lengvieji, bet ir autobusai nepraleidzia jusu ziniai, nors pagal KET turetu.Vienareiksmiskai pasakyti kad tie blogi o tie geri negalima, kiekviena situacija skirtinga.Kas del visuomenes, as visiskai kitokios nuomones, kaip ir apie viesojo transporto vairuotojus, man pasitaike tik vienas, kitas...

QUOTE(denaxa @ 2011 08 30, 20:50)
drinks_cheers.gif na jo,taip tai taip,o vat sako kas darosi Maskvoj... doh.gif  blink.gif  lotuliukas.gif Kas ten pavazinejo tai sako kad pas mus labai viskas gerai thumbup.gif

Jus visiskai teisi. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Atogrąža @ 2011 09 01, 11:54)
Nu, ožka. Pilna kely ir ožkų ir asilų, ir erelių... Nenervina manęs jie...
Ir tai praeis...  irnesakyk.gif

Geras poziuris, jus matomai kaip mano vyras, rami, geleziniu nervu asmenybe, reikia labai pasistengti kad toki sunervuot. Gerbiu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 09 01, 12:43)
Geras poziuris, jus matomai kaip mano vyras, rami, geleziniu nervu asmenybe, reikia labai pasistengti kad toki sunervuot. Gerbiu. thumbup.gif

drinks_cheers.gif
Bet neduok Dieve pasiseks smile.gif. Nors tokie ilgai pykti tingi.
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2011 08 31, 23:01)

As kazkaip pypsenimo nepriimu kaip kazko pikto. Aisku, kartais tas "pypt" reiskia "vepla kur suki", bet kitame kontekste jis gali reikst ir "pasitraukit miela ponia, jei nesunku" biggrin.gif

Geras sąmojis thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Nervina kelyje kuriame leistinas greitis 60km/h vaziuoja pirma juosta ant 50km/h ir stabdo eisma, dazniausiai buna pensininkai ar labai atsargios moteriskes. Nervina, kai didelej, 3 juostu sankryzoj, atsistoja 3cioje juostoje, kur yra zalia rodykle ir trukdo sukti i desine. Taip pat nervina, kai nepasiziuri pro desini peti ir vos nesukelia avarines situacijos, deja pasitaike keleta kartu man ir visi buvo su moteriskem uz vairo. doh.gif
Taip pat, kai nerodo posukiu arba vaziuoja pamirse isjungti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S@lsa: 13 rugsėjo 2011 - 21:08
QUOTE(S@lsa @ 2011 09 13, 22:06)
Nervina kelyje kuriame leistinas greitis 60km/h vaziuoja pirma juosta ant 50km/h ir stabdo eisma, dazniausiai buna pensininkai ar labai atsargios moteriskes. Nervina, kai didelej, 3 juostu sankryzoj, atsistoja 3cioje juostoje, kur yra zalia rodykle ir trukdo sukti i desine. Taip pat nervina, kai nepasiziuri pro desini peti ir vos nesukelia avarines situacijos, deja pasitaike keleta kartu man ir visi buvo su moteriskem uz vairo. doh.gif
Taip pat, kai nerodo posukiu arba vaziuoja pamirse isjungti.

Pirmoj juostoj ir vistiek nervina? O pati antrąja važiuoti nebandėte? g.gif

Šiaip, sakyčiau, jūs labai nervinga persona smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 13 rugsėjo 2011 - 21:35
QUOTE(S@lsa @ 2011 09 13, 22:06)
*Nervina kelyje kuriame leistinas greitis 60km/h vaziuoja pirma juosta ant 50km/h ir stabdo eisma, dazniausiai buna pensininkai ar labai atsargios moteriskes. **Nervina, kai didelej, 3 juostu sankryzoj, atsistoja 3cioje juostoje, kur yra zalia rodykle ir trukdo sukti i desine. ***Taip pat nervina, kai nepasiziuri pro desini peti ir vos nesukelia avarines situacijos, deja pasitaike keleta kartu man ir visi buvo su moteriskem uz vairo. doh.gif
****Taip pat, kai nerodo posukiu arba vaziuoja pamirse isjungti.

*Jau atsakė. Mane labiau nervina, kai antra juosta važiuoja 100 km, kur greitis 50 km, o paskui kerta prieš pat nosį sukti į dešinę.
**O ką turiu daryt, jei už 50 m kitoj sankryžoj pati suksiu į dešinę ir bus sunku persirikiuot?
*** drinks_cheers.gif , tik pasitaiko ne vien moteriškės.
**** drinks_cheers.gif , per pamiršusius išjungti turėjau 3 avarines situacijas, nors po pirmos - kol nepradeda manevro, tol žiūriu įtariai.
Bet apskritai sutinku su Atogrąža, Jums kelyje reikėtų būti ramesnei. Prarandate daug malonumo vairuodama mirksiukas.gif
Mano pažįstamas, lenktynininkas mėgėjas, 124 km atstumą nuo sodybos iki namų važiavo skirtingai: vienąsyk - kiek įmanoma greičiau, kitąsyk - pagal visas taisykles. Skirtumas buvo šiek tiek daugiau nei 5 minutės rolleyes.gif (kur dar didesnės kuro sąnaudos).
Atsakyti