Mane dazniausiai prie krasto prispaust kesinasi irgi moterys, ir dazniausia su kokiu dzipu. Gal nesimato ten joms is aukstai mano masiniukas . Tai as jau tokia ponia apvaziuodama paprastai pasisaugau. Ehh, pirksiu ir as greit dzipa, galesiu su mazgem nesiskaityt
Denaxa, va as irgi nesuprantu zmoniu, kurie tikisi, kad tai autobusas pasitrauks, rades koki tarpuka tarp masinu . Bet tokiu yra daug. Pas mus kieme toks netrumpas keliukas yra, kur viena eile uzstatyta ir viena likus pravaziavimui, tai as visada (ir kai mano pirmenybe) traukiuosi siuksliavezei, klevo lapams ir kai kurioms kaimynems, kurias teko laime stebet parkuojantis. Karta pas tevus kieme moteriske niekaip nesutiko man pasitraukt, nors privalejo, be to jai tas butu kainave 10 m pavaziuot atbulai, o man apie 200 m. Kodel ji susinervinus mete auto vidury kiemo ir nuleke namo, supratau tik kai isejo jos vyras, atsiprase ir patrauke automobili.
Beje, apie stereotipus. Mandagiausias mano kieme vairuotojas yra bmw vairuojanti peroksidine blondine su 20 cm kablais. Ir parkuoja puikiai, ir pasirupina, kad kitiems vietos liktu, ir be ceremoniju pasitraukia praleist. Gaila dabar nebematau jos, gal issikrauste.
QUOTE(jurgacka @ 2011 08 21, 09:46)
Mane dazniausiai prie krasto prispaust kesinasi irgi moterys, ir dazniausia su kokiu dzipu. Gal nesimato ten joms is aukstai mano masiniukas . Tai as jau tokia ponia apvaziuodama paprastai pasisaugau. Ehh, pirksiu ir as greit dzipa, galesiu su mazgem nesiskaityt
Tai moterys visus stumia nuo kelio ir spaudzia prie krasto,nepriklausomai nuo gabaritu,autobusus irgi Arba atsistoja per dvi juostas (atseit i savo netelpa),lengvuskes pravaziuoja,o su autu be sansu pralyst,ir gali pypinti iki pazaliavimo,nei milimetro nepasitrauks,nors tikrai yra kur,paprasciausiai nemoka matyt (tokiais atvejais man kyla klausimas,kaip zmogus teises gavo,jei visiskai kely nesiorientuoja ) Ir aplamai,siaurose gatvese (pvz.,Gabijos,S.Neries,Gedvydziu,L.Giros...),kur du autobusai be vargo prasilenkiam,su lengvosiomis autikui prasilenkti itin sunku,jos visos kazkodel stabiliai viduriu gatves kaktomusa vaziuoja...
QUOTE(jurgacka @ 2011 08 21, 09:46)
...Pas mus kieme toks netrumpas keliukas yra, kur viena eile uzstatyta ir viena likus pravaziavimui, tai as visada (ir kai mano pirmenybe) traukiuosi siuksliavezei, klevo lapams ir kai kurioms kaimynems, kurias teko laime stebet parkuojantis.
Man irgi daug ramiau pasitraukt, te dirba žmonės, kurie dirba. O jau stebint pro langą kai kurių damų parkavimosi įpatumus (dieve dieve, be jokio lapo beje, bet tik filmuok ir stebėjkis ), aš jas sutikusi tiesiojoj net lanką padarau, jei tik yr vietos. Nu ką gali žinot, kiek kuriai vietos prireiks pratilpti, o paskui gi tik mirtinai ir taip siaurą gatvelę užkimšim
QUOTE(marcipane* @ 2011 08 21, 03:25)
iš ko sprendžiat, kad nežiūrėjo į veidrodėlius? Iš to, kad demonstratyviai nepasuko galvos? nežinojot, kad užtenka tik akis pasukti?
Visu pirma maciau kad neziurejo, nes kaip tik ziurejau i jo veidrodeli, prie ko cia jusu sankazmas .... Visu antra nelogiska jei zmogus butu paziurejes tai butu mus pamates, mes nebuvom toj aklino tasko pozicijoj. Tai pagal jus fura pamate mus, posukiu nerode ir nusprende taranuot? Jusu logika mane prajuokino
Papildyta:
QUOTE(jurgacka @ 2011 08 21, 10:46)
Pas mus kieme toks netrumpas keliukas yra, kur viena eile uzstatyta ir viena likus pravaziavimui, tai as visada (ir kai mano pirmenybe) traukiuosi siuksliavezei, klevo lapams ir kai kurioms kaimynems, kurias teko laime stebet parkuojantis.
Ir labai teisingai darot as manau. Taip sutaupot sau ir kitiem ir laiko ir nervu.
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 08 22, 14:42)
Visu pirma maciau kad neziurejo, nes kaip tik ziurejau i jo veidrodeli, prie ko cia jusu sankazmas .... Visu antra nelogiska jei zmogus butu paziurejes tai butu mus pamates, mes nebuvom toj aklino tasko pozicijoj. Tai pagal jus fura pamate mus, posukiu nerode ir nusprende taranuot? Jusu logika mane prajuokino
Nezinau,kaip ten su furistu,bet yra toks budas pravaziuoti-apsimesti,kad neziuri i veidrodi,ir minti gaza Paprastai ta naudoju kai reikia is stoteles ivaziuoti i autobusu juosta,kuri buna uzkimsta lengvosiomis ir auto,zinoma,nieks nepraleidzia
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 08 22, 13:42)
Kokia dar logika? Ar aš sakiau, kad tyčia lipo ant viršaus? Tik pasakiau, kad nebūtina galvos pasukti, užtenka akis užmesti. Nebūkite tokia užtikrinta, kad vairuotojas nepažvelgė į veidrodėlį. Tam užtenka vienos sekundės . Jūsų toks geras regėjimas, kad pažiūrėjusi į fūros veidrodėlį matote kur žiūri vairuotojo akys? Gal dar matote kada jis sumirksi? O kada vyzdžiai susitraukia/išsiplečia?
Žinokit būna tokių, kurie žiūri į automobilį ir lipa ant viršaus. Mano šiek tiek anksčiau aprašyta situacija yra puikus pavyzdys.
Post scriptum: kas tas sankazmas?
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 08 20, 02:55)
P.S Prie Mindaugo Maximos atsirado seimos vietos ar kam pasiseke bent karta ten prisiparkuot
o ten, prie Mindaugo Maximos, apskritai įmanoma prisiparkuot...? (atsakinėti nebūtina, klausimas retorinis..)
Kas mane nervina labiausiai kelyje .... Kai turi "vilktis" paskui kokį mašiniuką vėžlio greičiu ir niekaip negali jo aplenkti, nes iš priekio važiuoja perdaug mašinų. Tai taip ir tįsiesi paskui tą mašiniuką, keiksnodama jo vairuotoją [ nu, tik boba, ten važiuoja, nu niekas daugiau - aišku, kad boba turi važiuoti, nors, ***** juk ir pati esu "boba"] , kol galų gale ištaikai progą jį aplenkti. Ir tikrai , pasižiūri, o ten moteris sėdi sau patenkinta už vairo ir plepa sau telefonu. Tai taip ir norisi, sustoti ir kaip reikiant ją pakratyti.
Arba kitas atvejis ; jau prisiruošei aplenkti lėčiau važiuojančią mašiną, susilyginai su ja ... ir kur tau leisis koks "asas",, kad jį aplenktų kokia "boba" ??? Kiek tu keli greitį, tiek jis kelia greitį ir taip gaunasi, kad ant galo vos spėji stabdį nuspausti, kad susilėtintum greitį ir nesusidurtum kaktomuša su iš priekio atvažiuojančia mašina .
Nu, ar tai nenervina tokie atsitikimai ?????
Arba kitas atvejis ; jau prisiruošei aplenkti lėčiau važiuojančią mašiną, susilyginai su ja ... ir kur tau leisis koks "asas",, kad jį aplenktų kokia "boba" ??? Kiek tu keli greitį, tiek jis kelia greitį ir taip gaunasi, kad ant galo vos spėji stabdį nuspausti, kad susilėtintum greitį ir nesusidurtum kaktomuša su iš priekio atvažiuojančia mašina .
QUOTE(Gitana1965 @ 2011 08 22, 23:59)
.
Jus ikvepiate vyrus skrydziui
Ant mano automobilio dabar "M" zenklai uzklijuoti, nes yra kas juo mokosi, tai irgi jauciuosi muza-ikvepeja . Boba. Su maza sena masina. Su M zenklu. Ir dar drista lenkt? Ir aplenkia?!
QUOTE(jurgacka @ 2011 08 24, 06:29)
Jus ikvepiate vyrus skrydziui
Ant mano automobilio dabar "M" zenklai uzklijuoti, nes yra kas juo mokosi, tai irgi jauciuosi muza-ikvepeja . Boba. Su maza sena masina. Su M zenklu. Ir dar drista lenkt? Ir aplenkia?!
Nu kartais pavyksta apalenkti ir tai "bobai"
O mano mašiniukas ne toks ir senas "Renault Megane Scenic" . Jam tik 5 metukai, tik gal mažiukas pasidaro, kai nori aplenkti kokį "Džipe" sėdintį asą
QUOTE(denaxa @ 2011 08 22, 16:15)
Nezinau,kaip ten su furistu,bet yra toks budas pravaziuoti-apsimesti,kad neziuri i veidrodi,ir minti gaza Paprastai ta naudoju kai reikia is stoteles ivaziuoti i autobusu juosta,kuri buna uzkimsta lengvosiomis ir auto,zinoma,nieks nepraleidzia
Na jus galima suprasti, jei pats neilisi tai aisku kad puse dienos laukt reikes kol kas nors praleis.As tai nesinervuoju tokiais atvejais nes stengiuosi praleist pati, bet kai ant tiesiosios piktybiskai nuo kelio bando nustumt na tai suprantat apie ka as...Lengvieji A juostoj...aga pastebejau yra megeju, ypac kamsciu metu. Matomai jie skuba labiau niegu likusieji.
QUOTE(marcipane* @ 2011 08 22, 17:39)
Kokia dar logika? Ar aš sakiau, kad tyčia lipo ant viršaus? Tik pasakiau, kad nebūtina galvos pasukti, užtenka akis užmesti. Nebūkite tokia užtikrinta, kad vairuotojas nepažvelgė į veidrodėlį. Tam užtenka vienos sekundės . Jūsų toks geras regėjimas, kad pažiūrėjusi į fūros veidrodėlį matote kur žiūri vairuotojo akys? Gal dar matote kada jis sumirksi? O kada vyzdžiai susitraukia/išsiplečia?
Žinokit būna tokių, kurie žiūri į automobilį ir lipa ant viršaus. Mano šiek tiek anksčiau aprašyta situacija yra puikus pavyzdys.
Prie ko cia geras regejimas? Nonsensas, jeigu jis butu paziurejes tai butu pamates, lyg dar aklu nedaleidzia prie vairo...Vienas dalykas kada lipa ant virsaus kaip sakot, bet konkreciai mano aprasytoj situacijoj buvo visai kitaip. Tiek to pasikartosiu. Fura islekia is posukio, pries pat nosi pirmoje eileje vaziuojanciam auto. Tas pradeda pipsinti, furistas nezinia kodel, matomai tam kad isvengti susidurimo ar dar del kazko staiga issuka vaira i kaire,na gal supanikavo, nezinau, Mes antroj eilej, vyras stabdo iki pamelynavimo, stabdo ir uz musu vaziaves dzipukas. Na ir toks vaizdelis - cia matai kad nespejam sustot tuo paciu suvoki kad tuoj dar ir i uzpakali mum ivaziuos. Kai lipa ant virsaus irgi nevisai malonu, bet kai matai kaz zmogus posuki rodo ar ziuri i veidrodeli bent jau gali numatyt ko is jo tiketis, o cia tiesiog taranavo ir tiek, gerai kad viskas gerai baigesi, liko tik stiprus ispudis ir nuo stabdymo nusvilusios padangos... O kas yra sarkazmas....zemiausia humoro forma, astri, kandi pajuoka. Daugiau info rasyte www.google.lt
Su furom visaip gali buti,ypac su rusais-jie ten juodom saibom vazineja,nesilaiko darbo poilsio rezimo (ne savo noru aisku),vairuotojas gali buti ir savaite nemiegojes,taigi...ir musu "maximiniai",irgi laksto kaip akis isdege,na,bet juos galima suprasti,kai uz velavimus nuo atlyginimo nuskaiciuoja...