Jei trukdai kitiems, tai susitaikyk, kad kasdien teks išklausyti signalų triukšmą ir triaukščių keiksmažodžių laviną, o ne skųskis Be to yra ir karštakošių vairuotojų, kurie anais neapsiriboja. Jei trukdysi ir būsi kelyje vėpla, tai dar ir į veidą užvažiuos, kaip čia kažkuriai pasitaikė toks atvejis. Aš pati automobilyje vežiojuosi tokį geležioką, maža kas. Tiesa, ne kartą norėjau kam nors užvažiuot per sprandą, bet vos vos vos susilaikiau
QUOTE(pikkolo @ 2010 04 13, 08:33)
dievinu Jūsų sarkazmą Jūs man tokia faina atrodot.
niekas nekalbėjo apie visokias išimtis. gal man koją sutraukė ir aš lėtai važiuoju. asmeniškai aš kalbėjau apskritai, iš esmės, o ne kaip kada ir kas būna, kai pagimdo per anksti ar per vėlai.
ir dėl Italijos ar kitų užsienio šalių - nusišvilpt, kad pypsi. pradedam nagrinėt eismo sąlygas ten? Latvijoj, toj pačioj Rygoj parodyk posūkį, kad nori rikiuotis (nors ir šimtą kartų būk apipypintas, kad neišvažiavai laiku per žalią) - ir Tave įleis, o ne taip kaip pas mus, kad dar gaudyk momentą, kai galėsi "įšokt" į kitą juostą.
o KET prieš sapnuodama pasiskaitau, labai mėgstu. kaip tik dėl Jūsų, nes žinojau, kad siūlysit
140. Vairuotojui draudžiama:
140.3. važiuoti be reikalo pernelyg lėtai, trukdant normalų kitų transporto priemonių eismą;
kiek prisimenu savo vairavimo mokyklos teorijos kursų dėstytoją, tai būtent šiai taisyklei jis pasakei, kad ar tai 20km/h jau yra mažiau ir jau trukdo eismui. taip kad nu žinot... o važiavimas lėtai su avariniu - vėlgi kita situacija. dažnai važiuojat 30km/h ten, kur galima 50km/h? kažin kaip ten būtų...
QUOTE(Almost @ 2010 04 13, 08:58)
140. Vairuotojui draudžiama:
140.3. važiuoti be reikalo pernelyg lėtai, trukdant normalų kitų transporto priemonių eismą;
kiek prisimenu savo vairavimo mokyklos teorijos kursų dėstytoją, tai būtent šiai taisyklei jis pasakei, kad ar tai 20km/h jau yra mažiau ir jau trukdo eismui. taip kad nu žinot... o važiavimas lėtai su avariniu - vėlgi kita situacija. dažnai važiuojat 30km/h ten, kur galima 50km/h? kažin kaip ten būtų...
Na matot vairavimo instruktorius gali ką nori pasakoti ir pritaikyti taisykles. Tai dar nereiškia, kad yra teisinga. O ką reiškia be reikalo? žinote kodėl kitas važiuoja lėčiau nei leidžiama?
Taip važiuoju kasdien 30 km/h greičiu ir būtinai viduriu, kad niekas nelenktų, kad tik tokias kaip jūs panervinti
QUOTE(pikkolo @ 2010 04 13, 09:09)
ne nu tai aš taip ir "primetu", kad visur mokymo instruktoriai pasakoja tai, ką nori ir beveik niekas nėra teisinga kaip faina, kaip smagu.. niekad nenorėjot tapti mokymo instruktore (jei dar tokia nesate?)
ir, ačiū Dievui, tokia, kaip aš, esu tik aš viena, taip kad nervinat visiškai kitokius
Kai sutraukia koją, reikia sustoti ir sulaukti normalios būklės, o ne rizikuoti savo ir kitų sąskaita. Lėtai važiuojantis kelia neką mažiau problemų, nei viršijantis greitį. Be to tos intrukcijos ir jų besąlygiškas laikymąsis neturi trukdyti bendram eismo ritmui. KET galioja ir Zarasuose, ir Vilkaviškyje, ir Vilniuje, bet sutik, kad vairavimo sąlygos ir miesto ritmas kardinaliai skiriasi. Skiriasi net gi Kauno ir Vilniaus vairavimo ypatumai. Arba prie jų prisitaikai, arba ne, ir tokiu būdu keli grėsmę sau arba kitiems.
nu taip... pvz kelio atkarpa, kur galima 60, srautas pirma juosta maždaug taip ir juda, o srautas antra juosta važiuoja 80, tai negi dabar stabdyt eismą ir važiuot ta juosta 60... bet atsiranda ir tokių..
Na tas "be reikalo" labai jau abstraktu. Tai kas vienam atrodo be reikalo, kitam yra su reikalu. Nereiktų taip jau iškarto pulti smerkti kitų vairuotojų nežinant priežasties. Bet kiek teko pastebėti tai kitų tokiais poelgiais piktinasi tie, kurie patys nei gerai, nei idealiai vairuoja, ir dažnai pažeidinėja KET.
QUOTE(Almost @ 2010 04 13, 11:10)
žinote, toks labai OT, bet aš pagaliau galutinai pastebėjau ir supratau, kad Jūs dėl kažkokių neaiškių priežasčių esate priešiškai nusiteikusi prieš mane... na bet tiek to...
Nereikia taip susireikšminti . Man jūs visiškai neįdomi (netgi nežiūriu i nickus atsakydama) ir esu nusiteikusi tiek pat kiek ir prieš kitas SM dalyves
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2010 04 13, 10:58)
nu taip... pvz kelio atkarpa, kur galima 60, srautas pirma juosta maždaug taip ir juda, o srautas antra juosta važiuoja 80, tai negi dabar stabdyt eismą ir važiuot ta juosta 60... bet atsiranda ir tokių..
Na čia jau ne KET klausimas (taisyklių juk nepažeidžia), o pagarbos ir tolerancijos. Lygiai tas pats, jei visi juda 60 km/h greičiu, o kažkam tai nepriimtina, tai aplenks iš dešinės, kelkraščiu (vakar kaip tik tokią situaciją mačiau).
Beje, aš pirmos juostos mėgėja. Kai pradėjau važinėt, išlįsti į antrą bijojau (tiek dėl didesnio greičio, tiek dėl srauto), bet laikui bėgant supratau, kad neretai ta pirma juosta yra tikras išsigelbėjimas, nes daugumai ja važiuoti yra nelygis. Tad važiuodama pirma juosta lenkiu visus važiuojančius antra, ir netgi nereikia viršyti leistino greičio.
Ar važiuojantis 63 - 65 km/h total pažeidžia KET? Ne. Bet jis važiuoja šiek tiek greičiau, nei 60 km/h, todėl jis yra nepriimtinas ir jam reikia užstoti kelią iš principo.
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 13, 11:35)
Ar važiuojantis 63 - 65 km/h total pažeidžia KET? Ne. Bet jis važiuoja šiek tiek greičiau, nei 60 km/h, todėl jis yra nepriimtinas ir jam reikia užstoti kelią iš principo.
Priklausomai nuo to kiek yra leidžiama. Jei 50 km/h, tuomet jau pažeidžia (bauda yra viršijus 11 km/h ir daugiau), jei 60 km/h, tuomet ne. Nepriimtina yra tuomet, kai visas srautas dėl kokių nors priežasčių juda 60 ar lėčiau. Na nebent skaitysim, kad visa eilė iš principo užstojo kelią.
Bet ar vieta ir laikas mokyti kitus, tokius tipo nepaklusniuosius, KET stabdant eismą antroje juostoje? Važiuoja kokia teisuolė ir vaiposi: aš važiuoju teisingai, tvarkingai, įsikabinusi, o jūs visi lenkiantys esat chuliganai, nusikaltėliai, nepraleisiu nafig.