Gerai, ajaja, galiu truputi papasakot
:
Seniau nesiojau plokstele virsuje, kadangi buvo gana siauras zandikaulis, tai taip plete, ir iltiniai dantys pradejo kaltis auksciau. Bet jau veliau pasidare neveiksminga plokstele man, siek tiek, zinoma, buvo ji prapletus, tai taip ir liko, kad vienas iltinis vietoje, o kitas - ne.
Todel nusprendziau rinktis breketus, visa laika lankiausi pas gyd. V. Pikeliene, tiek su plokstelem tiek su breketais.
Tai uzdejo man breketus vasari, 2008-ais. Viskas, mano akimis, vyko laaabai letai, netgi keleta kartu norejau sakyti ortodontei, kad nesu patenkintas progresu, bet nesakiau. Kadangi tas ilitinis dantis nusileido, BET jis vistiek buvo labiau priekyje, tiesiog neisispraude i vieta, nes kai matai, jog pas zmones ABU iltiniai buna nevietose, ir jie grizta jiems i vietas per pusmecius su paprastais breketais tai tikrai nelabai linksma.
Tai dabar (pirmadieni) perklijavo breketa ant jo, ir turetu grizti tas dantis normaliai isisprausti lyg ir
.
Siaip galima sakyti, kad virsus i pabaiga eina, apacioj dar truputi reiks panesioti, kadangi, kaip ortodonte sake, apacioje kaulas kietesnis.
O del skausmu - jo skaudejo, kokia savaite taip neblogai po uzdejimo, ir po vizitu, bet nevisada, kartais visai neskaudedavo, o kartais panasiai kaip ir po uzdejimo.
O del kainu klausiau tai todel, kad man vienas vizitas dazniausiai kainuoja apie 500 Lt (nors gal du vizitai kainavo 250 ar 200...), todel manau daugoka, ir noriu suzinoti kiek kiti moka. Ortodonte sake, jog pats gydymas kainuos apie 3500 Lt, bet jau pradejo virsyti ta suma islaidos, tai nezinau, nelabai dziugu