Įkraunama...
Įkraunama...

Scrapbooking - 17 tema,

PACIOS Kokių atsakymų dar neturi? Dėl kursų tai mano nuomone nerasi konkretaus atsakymo: t.y verta ar neverta...tai labai subjektyvu ir priklauso kaip tu pati išmoksti. Vieni išmoksta kaip jiem kas pademonstruoja klasėse ar per youtube video, kiti mėgsta patys išbandyti, pagadinti, eksperimentuoti, ir t.t.
Asmeniškai, aš niekad nelankiau jokių klasių išmokti skrebą ir nekęsčiau sėdėti tokioj klasėj kur viskas išmatuota paruošta ir "daryk taip kaip Jonukas daro" schmoll.gif ;
Mano SB-mokymosi būdas savarankiškas:Domėjausi SB galerijom, blogais, sekiau kelių skrebukių darbus ir vis bandžiau sau atsakyti "kodėl jų darbai mane taip kabina?"
Bet kitiem klasės duoda drąsos ir reikiamos patirties pradžiai...bet tai ne mano kelias buvo mirksiukas.gif
Bet vat nesigauna kazko daugiau prikomponuoti, vis minimalistiskai

ehhhh...ar aš viena tai pastebiu ax.gif bet jau kelintą kartą tos kurios įkelia minimalistinius darbelius jaučia poreikį lyg pasiaiškinti kodėl darbelis minimalistinis. Kodėl? 'Minimalistinis' juk yra vienas iš SB stilių smile.gif Skrebai kurie esa perkrauti detalėm ar SB čiočkėm nėra automatiškai skaitomi "tobulais" mirksiukas.gif Yra daug sudėtingiau sukūrti tobulą minimalistinį dizainą kadangi tos kelios detalės tvirtai pasireiškia savo vietą ant lapo, ir jei ne tokio dydžio, spalvos, ar ne ten padėtos žymiai labiau pritraukia dėmesį negu jei ta detalė būtų paskendus mišrainėj tarp kitų detalių. Minimalistinis stilius reikalauja tvirto dizaino suvokimo...tai nėra antrarūšė SB stiliaus kategorija mirksiukas.gif 4u.gif...jei skrebinat minimalistiškai neatsiprašinėkite o didžiuokitės kad palaikote tokį stilių 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scrap8: 18 rugsėjo 2009 - 06:20
Neturiu atsakymo i esmini klausima:kas yra tas skrebas ir jo pagrindine esme:
ar tai pagrindas nuotrauka ar papasakota istorija ir dizainas..., manau,kad viskas,ir ka tu tame akcentuosi-tas ir bus.Zodziu,pati sau uzduodu klausimus ir pati sau atsakineju.
Taigi mano pirmieji pamastymai-su dukros nuotrauka ir tema -As pirmoke.Pirmiausia bandau susidelioti detales,kad atsakyciau i tema.Mintyse darausi plana:nuotrauka,jos vaizdas,papildomi elementai,dydis,spalva ir t.t..
Tai va,kiek visokiu klausimu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Scrap8 @ 2009 09 18, 02:09)
į ScrapManiją įkėliau 3 Creating Keepsakes spaudai skrebus (

Nuostabu thumbup.gif fantastiskai moki priderinti ir formas ir spalvas ir detales. Tikrai yra is ko pasimokyti 4u.gif

QUOTE(Scrap8 @ 2009 09 18, 07:16)
1. Kokių atsakymų dar neturi? Dėl kursų tai mano nuomone nerasi konkretaus atsakymo
2. ehhhh...ar aš viena tai pastebiu ax.gif bet jau kelintą kartą tos kurios įkelia minimalistinius darbelius jaučia poreikį lyg pasiaiškinti kodėl darbelis minimalistinis.
jei skrebinat minimalistiškai neatsiprašinėkite o didžiuokitės kad palaikote tokį stilių 4u.gif

1. Sutinku, kiekvienas pasirenka savo kelia i tiksla. Bet su atvirutem radau daug visokiu geru video pamoku, bet kuo daugiau skaitai, ziurineji, tuo daugiau visko reikia doh.gif Stampuku, pjaustymo masinu ir t.t. ir pan. Pamatai, kad tam tikros priemones padeda isgauti daug ivairesni ir dailesni rezultata. Visa tai ir scrapui galima pritaikyti wink.gif
2. Del minimalistiskumo. Sutinku, ne kiekvienas sugeba suderinti daug detaliu taip, kad jos ispildytu visuma tobulai. Bet tie gerokai uzpildyti darbeliai, kurie mano akiai yra tobuli gerokai zavi, o zavi todel, kad pati nesugebeciau, bent jau kol kas ax.gif Nepasakyciau kad pasiteisimnimas, mane tenkina toks stilius koki darau, rezultatais visada dziaugiuosi kaip mazas vaikas bigsmile.gif bet noretusi sugebeti ir kitaip. gal kadanors, o gal tobulesiu minimalizme ax.gif visiem savo, acius uz palaikyma 4u.gif

QUOTE(PACIOS @ 2009 09 18, 09:56)
Neturiu atsakymo i esmini klausima:kas yra tas skrebas ir jo pagrindine esme:
ar tai pagrindas nuotrauka ar papasakota istorija ir dizainas..., manau,kad viskas,ir ka tu tame akcentuosi-tas ir bus.Zodziu,pati sau uzduodu klausimus ir pati sau atsakineju.

vakar mano vyras irgi pasake kad nesupranta esmes scepbookingo, bandziau paaiskinti - panasiai thumbup.gif
Savo pirmam darbeliui buvau nusipirkusi kita pagrindo popieriu, bet anas nelipo, teko panaudoti ta, kuris buso skirtas kitam tikslui.
Irgi, pasidedi nuotrauka, issirenki visas spalvas is turimu popieriu kurios tiks pagrindui. Tada visas detales issiskleidi ir ziuri kurios ir tematika ir spalva derinasi, tuomet jau bandai mintyse karpyti delioti.. Neateina is kart ta vizija, kda va sita nuotrauka bus taip apdirbta, nors su laiku gal jau taip ir turetu buti rolleyes.gif
Atsakyti
Pacios , labai gerai,kad tu sau iskeli klausimus, bet kiek pamaciau, pati teisingai juos ir atsakai. Per vienus kursus,kuriuos dariau per vestuves, man vienas vyriskis is mano pasakojo padare isvada: scrapbookingas - tai zurnalistinis tyrimas apie foto. Man labai patiko kaip jis tai suvoke thumbup.gif

Del tavo pirmojo darbo - patarimas (!) nepradek nuo detaliu, pradek nuo pagrindines minties, ka tu nori tuo darbu pasakyti sau, pasakyti kitiems (vaikui ar ziurovui,kuris vartys tavo vaiko albuma) Taip atsirastu kazkokios mintys is kuriu kiltu pavadinimas, pasakojimas, prisiminimas, slapti arba ne linkejimai vaikui ir pan. Aisku, labai svarbu kompozicija, kad nenubaidytum, o atvirksciai trauktum ziurovo aki. Tai vadovaukis pagrindiniais kompozicijos principais. Visada pataikysi jei laikysiesi simetrijos, ritmo. Asimetrijoje - lengviau suklysti, tuomet dar atkreipk demesi ir i tai,kad lape nepasiklystu FOTO. Spalvos - pagal foto, nuotaika ar tema.
Detales - pagal tema, venk nereikalingu, nieko nesakanciu pakabuku, lipduku ir t.t
Sabloniskai as cia tau, bet gal kiek pagelbes mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai aciu lauramama ir Gadriuke uz pasidalinima mintimis.Kazkaip darosi aiskiau.
As labai nemegztu bereiksmiu daiktu,o be to jiems ir laiko neturiu,todel,jei jau daryti,tai daryti prasmingai.Ir dar ,nesinori prisipirkti bet ko,nes namai ir taip uzversti ivairiom priemonem. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(PACIOS @ 2009 09 18, 12:01)
Labai aciu lauramama ir Gadriuke uz pasidalinima mintimis.Kazkaip darosi aiskiau.
As labai nemegztu bereiksmiu daiktu,o be to jiems ir laiko neturiu,todel,jei jau daryti,tai daryti prasmingai.Ir dar ,nesinori prisipirkti bet ko,nes namai ir taip uzversti ivairiom priemonem. biggrin.gif

na zinok su prisipirkimu tai neisvengsi. Pradejau nuo mazos dezutes, dabar jau dvi dideles ir viena maza doh.gif Ir tai dar su kitom itariu mazai pas mane visko ax.gif
Pirkti tikslingai labai sunku, nebent su gera visu detaliu vizija nueini i parduotuve ir viska vietoje susiderini. Bet bent jau man taip nesigauna. Kelis kartus uzsakinejau priemones is UK, tai emiau tas detales kurios man atskirai patinka, bet su laiku manau visos ras savo vieta po saule lotuliukas.gif
Scapbookingas mane veza tuo, kad pakankamai greitai rezultatas matosi thumbup.gif
Atsakyti
apsipirkimai pacioj pradzioj yra stebuklingas reikalas, kaip grazu ir nauja, ir kaip visko norisi biggrin.gif .. o dabar nebeturiu kur to "turto" det .. vien lipduku visa deze doh.gif
Atsakyti
As vien su stampukais visus rasomojo stalo stalcius papyliau. MB liepe issikraustyt i dezes unsure.gif . Ir va taip jau kuris laikas dezese gyvenu: juosteles, stampai, popierius, gelytes. Kad viena isimti, isverti visas, pasiskrebini kelias valandas, o tvarka daryt tenka net kelias dienas.
Atsakyti
QUOTE(lauramama @ 2009 09 18, 14:49)
As vien su stampukais visus rasomojo stalo stalcius papyliau. MB liepe issikraustyt i dezes  unsure.gif . Ir va taip jau kuris laikas dezese gyvenu: juosteles, stampai, popierius, gelytes. Kad viena isimti, isverti visas, pasiskrebini kelias valandas, o tvarka daryt tenka net kelias dienas.

nugi reikia tiem rankdarbiam gero kambario - nors tu ka lotuliukas.gif Ikvepimo kartais pritruksta kai zinai kad viska reikes issiskleisti ir po darbu sudet i dezes atgal ir taip kiekviena karta doh.gif

O su apsipirkimais tai tiesa tiesa lotuliukas.gif Viskas pradzioj grazu wub.gif bet sakiau blogiausiu atveju sueis vaiku rankdarbiams kadanors, gi be galiojimo laiko lotuliukas.gif
Atsakyti
Neturiu atsakymo i esmini klausima:kas yra tas skrebas ir jo pagrindine esme: ar tai pagrindas nuotrauka ar papasakota istorija ir dizainas.

Man priklauso nuo nuotraukos: kartais ji centras dėmesio, kartais ji reikalauja kad papasakočiau labai svarbią istoriją, o kartais ji eilinė buitinė ir su tokia norisi tik pažaisti, ją papuošti ar juokingą momentą įamžinti...tada daugiau dėmesio skiriu detalėm ir SB produktui.

vakar mano vyras irgi pasake kad nesupranta esmes scepbookingo

MB iki šiol nesupranta SB esmės lotuliukas.gif nors jau skrebinu 5+ metai. Buvo pasakęs kad jei skrebinu vaikam ar jam, tai persistengiu ir taip pat būtų įvertinta jeigu foto sukiščiau į albumo kišenukus ir šalia foto užrašyčiau datą ir trumpą istoriją.
Bet labai buvo laimingas kada pamatė save SB žurnaluose rolleyes.gif Gal vyram ir nereikia suprasti...esmė tame kad jų žmonelė laiminga kada skrebina ir kada ji laiminga-visa šeima laiminga biggrin.gif
Aš vis sakydavau "Aš Jum [šeimai] skrebinu, Jo atsakymas: "Ne, sau skrebini"...suvokiau kad ištiesų skrebinu sau --tai mano kūrybiška terapija: tai būdas kuriuo įveikiu stresą ir atsipalaiduoju thumbup.gif
apsipirkimai pacioj pradzioj yra stebuklingas reikalas, kaip grazu ir nauja, ir kaip visko norisi biggrin.gif .. o dabar nebeturiu kur to "turto" det .. vien lipduku visa deze doh.gif

laikas kraustytis iš rūsio į atskirą SB kambarį biggrin.gif
P.S. man apsipirkimas iki šiol stebuklingas reikalas nors neturiu jokio reikalo daugiau ką pirkti ax.gif blush2.gif Savyje pastebėjau kad apsipirkinėjimas kartais tampa "shopping terapija" ir dar vienas būdas kaip išvengti skrebinimo kada nerandu įkvėpimo...bandau vengti to apsipirkinėjimo.
Sabloniskai as cia tau, bet gal kiek pagelbes mirksiukas.gif

Niu tikrai šabloniškai biggrin.gif , bet gal naujokam taip ir geriausia. Asmeniškai, pradėjimas nuo foto yra tik vienas būdas. Dažnai aš pradedu nuo tai ką atrandu 'inetiniuose konkursuose: vieno žodžio/pavadinimo, spalvos, nustatytų detalių ar temos, ir TADA parenku tinkamą nuotrauką....tik sakau kad galima ir atvirkščiai- NE nuo nuotraukų pradėt mirksiukas.gif

Bet tie gerokai uzpildyti darbeliai, kurie mano akiai yra tobuli gerokai zavi, o zavi todel, kad pati nesugebeciau, bent jau kol kas ax.gif Nepasakyciau kad pasiteisimnimas, mane tenkina toks stilius koki darau, rezultatais visada dziaugiuosi kaip mazas vaikas bigsmile.gif bet noretusi sugebeti ir kitaip. gal kadanors, o gal tobulesiu minimalizme ax.gif

thumbup.gif pasakyta. Reikia rasti kažką kuom pradžioj žavėtis ir bandyti kopijuoti ar kažką panašaus atkartoti "pasiskolinti" jų stilių...tai lyg suteikia įkvėpimą pradžioj. Bet taip pat reikia palikti sau vietos pakeisti nuomonę kada atrasi savitą stilių ir SB skonį. Pradžioj aš žiauriai žavėjausi super dekoratyviniais perkrautais darbeliais- man jie atrodė "nepasiekiami" mano naujokės rankom, bet dabar atsakiau sau tą esminį klausimą: kas man skrebas? Tai ne tik dekoratyvinis nuotraukų apipavidalinimas, bet šeimos istorijos papasakojimas bei palikimas, simboliškų detalių parinkimas- visa tai kas yra giliau negu tik dekoratyvinis fasadas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scrap8: 18 rugsėjo 2009 - 14:49
Aciu visoms uz pasidalinima patirtimi ir issakytas mintis.Cia,viska paskaiciusi,
tikrai daug supratau ir i daug klausimu radau atsakymus.Jauciu,kad kursu visai
nebereikia biggrin.gif .Techninius dalykus Jus man padesite bigsmile.gif ir bendrai sukursime mano seimos vieno menesio istorija.Mintys visai subrendo,bandysiu
pradeti dirbti.Taigi dabar patarkite,kur perkate popieriu pagrindui.
Atsakyti
PACIOS jei darysi šeimos mėnesio istoriją labai tiktų mini albumo formatas. Aš buvau tai padarius tik ne mėnesio o vienos savaitės istoriją, su kasdieninėm foto ir aprašymais (aprašymai ne tik konkrečiai kas, kur vyko bet, su nukrypimais ir pamąstymais bendrai apie mūsų dabartinį gyvenimą, ryšius, džiaugsmus ir sunkumus.

Kad albumo skirtingi puslapiai "jungtūsi", labai patariu naudoti popierius iš to pačio rinkinio ar kartok tokius pačius ar panašius elementus bei spalvas kiekvienam puslapy mirksiukas.gif
Jei nematei mano mini albumo čia jis:
Savaitės dokumentinis: mini albumas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scrap8: 18 rugsėjo 2009 - 20:51