Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

QUOTE(Medlieva @ 2011 12 07, 10:45)
Labai jums ačiū 4u.gif , net neįsivaizduojate kaip man padėjote. Nuo pat pradžių, o tai buvo prieš kokius 5metus įtariau, kad kažkas čia ne taip g.gif , o aš durna mokėjau tas baudas doh.gif
Jei dar patarsite, ką man daryti, jei jie aiškins, kad tai jų vidaus taisyklės ir pan., kur kreiptis?  g.gif

O jus kada gaudavot kokį kvita kad mokėjot baudas, pasiraset kur nors. Su vidaus taisyklėmis buvot supazindinta, pasiraset, kad sutinkate budeti. Jei jus nenorit budeti ir tai neprivaloma , niekur kreiptis nereikia.

Papildyta:
QUOTE(ramuneki @ 2011 12 07, 18:10)
sveikos, na buvau siandien teisme del seses, nu paaiskino kad turim supildyt ant popieriaus kas netaip, ko ji nesupranta atviesti visus jos dokumentus apie mazus vaikus ir padeti.. po to pristatyti i rastine paskui jie nagrines.. bet net nezinau kur ieskot info kaip parasyti ta visa reikala?

Esat fizinis asmuo, galit rašyti laisva forma. Viršuje per vidurį parasot kas rašo(šiuo atveju sesuo)pilnai vardas, pavarde, adresas. žemiau rašote kam skirtas dokumentas (nurodot teismą, teisėja) , žemiau prašymas,data. Toliau isdestot esmė:tada ir tad buvo gautas toks ir toks dokumentas dėl to ir to. "prašau raštiškai išdėstyti kokiu pagrindu yra skirta bauda" žodžiu parasot kad nesuprantate už ką yra skirta bauda. tik poto kai jie paaiškins, papildys ieškinį ir jus sutiksit su juo prasysit teismo sumažinti bauda arba ją panaikinti ir pridesit įrodymus apie sunkia finansine būkle.dokumentą pasirašo sesuo.
Atsakyti

Esat fizinis asmuo, galit rašyti laisva forma. Viršuje per vidurį parasot kas rašo(šiuo atveju sesuo)pilnai vardas, pavarde, adresas. žemiau rašote kam skirtas dokumentas (nurodot teismą, teisėja) , žemiau prašymas,data. Toliau isdestot esmė:tada ir tad buvo gautas toks ir toks dokumentas dėl to ir to. "prašau raštiškai išdėstyti kokiu pagrindu yra skirta bauda" žodžiu parasot kad nesuprantate už ką yra skirta bauda. tik poto kai jie paaiškins, papildys ieškinį ir jus sutiksit su juo prasysit teismo sumažinti bauda arba ją panaikinti ir pridesit įrodymus apie sunkia finansine būkle.dokumentą pasirašo sesuo.
[/quote]

labai aciu uz informacija.. o ar as galiu uz ja parasyt ta popieriu o ji tik pasirasyti? ar imanoma kad as uz ja galeciau dalyvaut, tuose reikaluose, nes jis turi maza kudiki nera kaip jai atvaziuot o ir atstumas, gan didelis?
Atsakyti
Sveiki, sakykite ar galima atsisakyt liudyti apie savo sesers vyra?kur galima apie tai pasiskaityt placiau.labai dekui
Atsakyti
[quote=ramuneki,2011 12 08, 14:18]
[/quote]
labai aciu uz informacija.. o ar as galiu uz ja parasyt ta popieriu o ji tik pasirasyti? ar imanoma kad as uz ja galeciau dalyvaut, tuose reikaluose, nes jis turi maza kudiki nera kaip jai atvaziuot o ir atstumas, gan didelis?
[/quote]
Sesuo turėtų išrašyti jums įgaliojimą atstovauti teisme. Reikės notaro patvirtinimo.

Papildyta:
QUOTE(Neringasha @ 2011 12 08, 17:34)
Sveiki, sakykite ar galima atsisakyt liudyti apie savo sesers vyra?kur galima apie tai pasiskaityt placiau.labai dekui

Na jei gavot šaukimą liudyti, manau, kad atsisakyti negalite. Bet dar pasikonsultuokit , visiškai užtikrinta nesu.
Atsakyti
Sveiki. Reik konsultacijos. Padaviau es į tesimą dėl alimentų padidinimo. Pasiūlė tartis gržiuoju, taigi pasirašėm taikos sutartį. Ten įrašytas ir toks punktas, kad jis sutinka apmokėti pusę vaiko gydymo išlaidų. Tai vat dabar man klausimas - ar kelionės pas daktarą (mums iš vieno miesto į kitą pirmyn atgal apie 80 km) įsiskaičiuoja į tas gydymo išlaidas? Labai dėkinga būčiau už atsakymą, nes tas tai pareiškė, jog už keliones nemokės, nes vat iš manęs pinigų tai neprašo, kad pas vaiką atvažiuoja. Būčiau labai dėkinga už pagalbą.
Atsakyti
QUOTE(Auksinė Kobra @ 2011 12 08, 20:50)
Sveiki. Reik konsultacijos. Padaviau es į tesimą dėl alimentų padidinimo. Pasiūlė tartis gržiuoju, taigi pasirašėm taikos sutartį. Ten įrašytas ir toks punktas, kad jis sutinka apmokėti pusę vaiko gydymo išlaidų. Tai vat dabar man klausimas - ar kelionės pas daktarą (mums iš vieno miesto į kitą pirmyn atgal apie 80 km) įsiskaičiuoja į tas gydymo išlaidas? Labai dėkinga būčiau už atsakymą, nes tas tai pareiškė, jog už keliones nemokės, nes vat iš manęs pinigų tai neprašo, kad pas vaiką atvažiuoja. Būčiau labai dėkinga už pagalbą.

gal kas pataisys jei klystu, bet mano manymu turėjote ir šį dalyką (kelionės išlaidas) numatyti sutartyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Taniuta @ 2011 12 08, 22:31)
gal kas pataisys jei klystu, bet mano manymu turėjote ir šį dalyką (kelionės išlaidas) numatyti sutartyje smile.gif

Sutinku. Sutatyje turėjo būti nurodyta tiksliai .
Atsakyti
Gal kas gali pasakyti ar galiu pati ex išregistruoti iš buto? Butas yra mano ir vaiko nuosavybė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Taniuta @ 2011 12 09, 22:44)
Gal kas gali pasakyti ar galiu pati ex išregistruoti iš buto? Butas yra mano ir vaiko nuosavybė  smile.gif

Buto savininkas gali isregistruoti. Turite pasiimti nuosavybes dokumentus ir kreiptis i seniunija kurioje gyvenate, parašote prašymą išregistruoti žmogų ir jis bus išregistruotas, liaudiškai tariant. Bus panaikinti jo gyvenamosios vietos deklaravimo duomenys.
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2011 12 09, 22:23)
Buto savininkas gali isregistruoti. Turite pasiimti nuosavybes dokumentus ir kreiptis i seniunija kurioje gyvenate, parašote prašymą išregistruoti žmogų ir jis bus išregistruotas, liaudiškai tariant. Bus panaikinti jo gyvenamosios vietos deklaravimo duomenys.

Širdingai Jums ačiū notworthy.gif
Atsakyti
Santuokos metu vyras nusipirko dali imones akciju. Bunant santuokoje jos perrasytos artimam giminaiciu, ar tai galejo buti padaryta be zmonos rastisko sutikimo?

Ir ar yra koks rejestras, kur galima pasiziureti imones akcininkus ir jiems priklausanciu akciju skaiciu (jei tai-UAB'as)?
Atsakyti
Sveikos,

Klausymas: kaip išreikalaujamas moralinės žalos atlyginimas? Situacija tokia, vienas žmogus viešai (yra liudytoju( tik ne faktas , kad jie sutiks liudyti teisme 5 žmonės)) apšaukia necenzūriniais žodžiais, žemyną asmenybę, grasina susidoroti. Po tokiu išpuoliu, nukentėjusi gydosi kelias dienas namuosė (depressija net gripas prasidėjo, nes susilpo organizmas). Galiausiai gydytoja nusiunčia pas psichiatra ir psichaitrė išrašo nedarbingumą ir vaistus.
Nukentėjusi, negali dirbti, praranda sveikatą ir jai sunku rupintis vaikais. Praranda pajamas, kol gydosi.

Kokia tvarka reikia kreiptis į teismą, kad atsakovė atlyktų moralinę žalą pinigais. Kokia tai gali būti suma ir kiek tai užtruksta? 4u.gif
Atsakyti