Net nezinau ar cia klausti, bet... svetimas vaikas kieme (tiksliau mete per balkona akmenis) suzalojo mano vaika. Iskvieciau greitaja, vaika isveze, susiuvo zaizda. Policijoje parasiau pareiskima. Kaip toliau vystosi tokios situacijos? Kaukole sveika, vaika ta pacia diena paleido. Su nusikaltusio vaiko tevais susisiekti nepavyko (nors net neisivaizduoju ir ka as jiem galeciau pasakyti, bet bandymas buvo).
QUOTE(mamymamy @ 2011 06 09, 14:15)
Ačiū už greitą atsakymą, bet šiame forume radau teisininko citatą "Palikėjo vaikai (įvaikiai), sutuoktinis, tėvai (įtėviai), kuriems palikėjo mirties dieną reikalingas išlaikymas, paveldi, nepaisant testamento turinio, pusę tos dalies, kuri kiekvienam iš jų tektų paveldint pagal įstatymą (privalomoji dalis), jeigu testamentu neskirta daugiau".
Kaip tai suprast?
Kaip tai suprast?
Testamentinė išskirtinė. Atkreipiu dėmesį, kad vaikai, įvaikiai-apie anūkus, t.y. vaikaičius, nieko nesakoma.
Papildyta:
QUOTE(mama2004 @ 2011 06 09, 19:09)
Net nezinau ar cia klausti, bet... svetimas vaikas kieme (tiksliau mete per balkona akmenis) suzalojo mano vaika. Iskvieciau greitaja, vaika isveze, susiuvo zaizda. Policijoje parasiau pareiskima. Kaip toliau vystosi tokios situacijos? Kaukole sveika, vaika ta pacia diena paleido. Su nusikaltusio vaiko tevais susisiekti nepavyko (nors net neisivaizduoju ir ka as jiem galeciau pasakyti, bet bandymas buvo).
Nesukit galvos, jei jau parašėt pareiškimą, tai tikrai to vaiko tėvai patys jus susiras. Aš geriau ieškočiau liudininkų.
O sakykit, jei man reikia teisinės konsultacijos šeimos teisės ir paveldėjimo klausimais, tai kur Vilniuj galima nebrangiai ir kvalifikuotai gauti man reikalingą info? Nes tų kontorų tai krūva, bet net nežinau, kur, kas ir kaip?
Būsiu dėkinga gavusi Jūsų patarimų
Būsiu dėkinga gavusi Jūsų patarimų
Laba ,reikia ir man konsultacijos.Esu mokytoja priimta terminuotai sutarčiai kitos mokytojos motinystės atostogų metu.
Priėmė rugsėjo pirmą atleis liepos pirmą.sako išmokės man ne atostoginius ,o kompensaciją.Man įdomu kas man priklauso atostoginiai at kompensacija.nes iš nuogirdų girdėjau,kad išdirbus pusę metų priklauso atostoginiai.Mokytojų atostogų trukmė 56 dienos man tiek neišeina.Nuo rugsėjo pirmos vėl priims iki naujų metų.Taip ir jaučiu,kad mano pinigėliai garuoja.Kas galite patarti.Noriu argumentuotai nueiti pas direktorių ir į buhalteriją ir įsirodyti jei jie nori mane apgauti.
Priėmė rugsėjo pirmą atleis liepos pirmą.sako išmokės man ne atostoginius ,o kompensaciją.Man įdomu kas man priklauso atostoginiai at kompensacija.nes iš nuogirdų girdėjau,kad išdirbus pusę metų priklauso atostoginiai.Mokytojų atostogų trukmė 56 dienos man tiek neišeina.Nuo rugsėjo pirmos vėl priims iki naujų metų.Taip ir jaučiu,kad mano pinigėliai garuoja.Kas galite patarti.Noriu argumentuotai nueiti pas direktorių ir į buhalteriją ir įsirodyti jei jie nori mane apgauti.
QUOTE(noir1 @ 2011 06 11, 08:52)
Laba ,reikia ir man konsultacijos.Esu mokytoja priimta terminuotai sutarčiai kitos mokytojos motinystės atostogų metu.
atostogos pradeda skaiciuotis nuo pat pirmos darbo dienos, paprasciausiai dk numato, kad po 6 menesiu gali iseiti atostogu, t.y. jomis pasinaudoti ( anksciau - tik darbdaviui sutikus).
Taigi tau turi ismoketi ne tik kompensacija ( nes kiek supratau sutarti nutraukia anksciau termino - t.y. vaduojama mokytoja is motinystes atostogu dar negrizo), bet ir atostoginius uz nepanaudotas atostogas. Jeigu uz metus priklauso 56 kalendorines dienos atostogu, tai uz isdirbtus 10 menesiu priklauso 46 dienos atostogu.
Situacija tokia, kad teko susidurt su sukcium, aisku buvo kreiptasi i policija, ji surado, mane pripazino nukentejusiu, nuostolis 320 litu... dabar beveik po metu pagaliau sulaukiau kvietimo i teisma, bet reikalas toks, kad tas sukcius yra is Kauno ir nezinau kodel bet reikia vaziuot is Vilniaus i Kauna i teismo posedi, bet nelabai norisi gaist laiko kelionei, beabejo ir vel butu islaidos kurui, bei problemos del darbo grafiko, ar imanoma kazkaip paprasyti, kad isnagrinetu man nedalyvaujant, tuo labiau, kad sukcius pripapizino savo kalte del pinigu pasisavinimo ir visa medziaga kaip suprantu jau sutvarkyta ir surinkta.
Gryzau is atostogu, ir vel radau saukima i teisma, si karta Birzelio 16 dienai, man ir vel reikia siusti prasyma isnagrineti byla man nedalyvaujant? Ar cia del mano neatvykimo byla nukele ir kita karta mane jau atvesdins?
QUOTE(lyggi.. @ 2011 04 27, 12:05)
Galite nevykti i teisma, taciau butina teisma informuoti, kad neatvyksite. Prasykite byla nagrineti jums nedalyvaujant ir remtis jusu ikiteisminio tyrimo metu duotais parodymais.
Gryzau is atostogu, ir vel radau saukima i teisma, si karta Birzelio 16 dienai, man ir vel reikia siusti prasyma isnagrineti byla man nedalyvaujant? Ar cia del mano neatvykimo byla nukele ir kita karta mane jau atvesdins?
QUOTE(VytautasSt @ 2011 06 13, 07:09)
Situacija tokia, kad teko susidurt su sukcium, aisku buvo kreiptasi i policija, ji surado, mane pripazino nukentejusiu, nuostolis 320 litu... dabar beveik po metu pagaliau sulaukiau kvietimo i teisma, bet reikalas toks, kad tas sukcius yra is Kauno ir nezinau kodel bet reikia vaziuot is Vilniaus i Kauna i teismo posedi, bet nelabai norisi gaist laiko kelionei, beabejo ir vel butu islaidos kurui, bei problemos del darbo grafiko, ar imanoma kazkaip paprasyti, kad isnagrinetu man nedalyvaujant, tuo labiau, kad sukcius pripapizino savo kalte del pinigu pasisavinimo ir visa medziaga kaip suprantu jau sutvarkyta ir surinkta.
Paskambinkit į teismą ir paklauskit.
QUOTE(VytautasSt @ 2011 06 13, 05:09)
Nesvarbu, kad nusiuntėte prašymą nagrinėti nedalyvaujant. Jus vistiek kvies į visus posėdžius. Tiesiog vėl nusiųskite prašymą.
turiu klausimą:
iki vedybų dirbau Airijoje ir ten sutaupiau pinigėlių, už kuriuos ir nupirkau mums butą (tik ištekėjusi). Tačiau turiu išsaugojusi airiškus lapukus susigrąžinti mokesčiams, kuriuose yra įrašyta ir oficialiai uždirbta suma, plius sugrąžinti mokesčiai. Mūsiškiui būstui nupikrti tų pinigėlių pilnai užteko. Darbo sutarties neturiu, nes įsidarbinau ten nuvykusi per įdarbinimo agentūrą. Tikrai jokių lapų neturiu ir nepamenu kad būtų davę (darbo sutarties). Ar mano turimi "popieriukai" pagelbėtų teisme įrodant mano uždirbtus pinigėlius būstui nupirkti?
iki vedybų dirbau Airijoje ir ten sutaupiau pinigėlių, už kuriuos ir nupirkau mums butą (tik ištekėjusi). Tačiau turiu išsaugojusi airiškus lapukus susigrąžinti mokesčiams, kuriuose yra įrašyta ir oficialiai uždirbta suma, plius sugrąžinti mokesčiai. Mūsiškiui būstui nupikrti tų pinigėlių pilnai užteko. Darbo sutarties neturiu, nes įsidarbinau ten nuvykusi per įdarbinimo agentūrą. Tikrai jokių lapų neturiu ir nepamenu kad būtų davę (darbo sutarties). Ar mano turimi "popieriukai" pagelbėtų teisme įrodant mano uždirbtus pinigėlius būstui nupirkti?
QUOTE(nataaliux @ 2011 05 18, 15:38)
Laba diena, gal but kas nors buvo atsidures panasioje situacijoje ir gali patarti kaip elgtis. pries 2 metus mano vyras laidavo uz savo sese bankui, ji pirko buta, reikejo ir mano paraso, taciau sutarties pasirasymo diena as buvau komandiruoteje kitame mieste ir aplamai, as buvau pries laidavima, nes zinojau, kad po kurio laiko sese nustos moketi, toks jau nepatikimas zmogus. Uzdraudziau ir vyrui pasirasineti bet kokius dokumentus, taciau vyro motina, sesuo ir vadybininke banke ikalbejo pasirasyti, tipo cia formalumas, nieko baisaus, jei viskas bus gerai po puses metu laidavima galima bus panaikinti, vyras pasirase, o del manes sesuo pasake vadybininkei, kad kai grisiu is komandiruotes as uzeisiu i banka ir pasirasysiu kur reikia. As buvau pries laidavima, vadybinkei pasakiau, kad niekur neisiu ir nieko nepasirasinesiu. Laidavimo dokumentai banke taip ir liko be mano paraso, nera mano kaip sutuoktinio sutikimo laiduoti. Dabar mes su vyru norekome paimti paskola, bet sesuo veluoja moketi, nemoka laiku, yra nepatikimas moketojas, todel bankas nesutinka panaikinti laidavima, nesvarbu kiek ji uzdirba. klausimas toks: jeigu dokumentuose nera sutuoktinio sutikimo, kuris yra butinas, ar tokia laidavimo sutarti galima pripazinti negaliojancia?
Aciu
Aciu
Aisku, kad galima, tik pavelavote, ieskinio senatis - 1 metai, nebent bandytumete irodyti, kad suzinojote na tarkim pries 9 men., nors paminejote, kad laidavimo sutartis buvo sudaryta pries 2 metus.
O vyro sese jokio turto neturi?
Papildyta:
QUOTE(linkakalinka @ 2011 06 17, 09:18)
turiu klausimą:
Na, jeigu dar ir teisme tarstelesite, kad pirkote busta MUMS, t.y. seimai, o ne TIK SAU, manau galesite tuos popierelius tiesiog ismesti, nes turtas taps bendra jungtine nuosavybe, kuri nutraukiant santuoka privalesite pasidalintis su ex-sutuoktiniu.
Manau jie turetu irodomaja galia remiantis CK 3.89 str. 1 d. 7 punktu, tik kalbekite protingai, nes teisingai suformuliuotas turto naudojimo tikslas (MANO IR MAN, asmenine nuosavybe, bet ne seimai) nulems poveiki teisejo sazinei.
QUOTE(Jolyte @ 2011 06 10, 08:53)
Testamentinė išskirtinė. Atkreipiu dėmesį, kad vaikai, įvaikiai-apie anūkus, t.y. vaikaičius, nieko nesakoma.
Papildyta:
Nesukit galvos, jei jau parašėt pareiškimą, tai tikrai to vaiko tėvai patys jus susiras. Aš geriau ieškočiau liudininkų.
Papildyta:
Jeigu bandote patarti, kaip spece, turetumete zinoti, kad teiseje nera savokos LIUDININKAI (jie buna tik vestuvese ), o egzistuoja tik LIUDYTOJAI
Cia tik pastaba ir nuostaba, kokiu ivairiaspalviu patarimu ir is kieno lupu galima prisigaudyti forume.
QUOTE(fuksė @ 2011 06 25, 09:11)
Jeigu bandote patarti, kaip spece, turetumete zinoti, kad teiseje nera savokos LIUDININKAI (jie buna tik vestuvese ), o egzistuoja tik LIUDYTOJAI
Cia tik pastaba ir nuostaba, kokiu ivairiaspalviu patarimu ir is kieno lupu galima prisigaudyti forume.
Oj, kaip ačiūūūū už pastabą. Daugiau jokių žinučių šioje temoje. Labai atsiprašau už klaidinimą.