Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

QUOTE(Medeina7 @ 2011 05 13, 11:54)
Laba diena,
Norėjau pasiteiraut tokiu klausimu. Prieš kelias dienas nesusimokėjau parduotuvėje už kojinaites, kainuojančias kelis litus. Kažkoks proto užtemimas buvo, pasiėmiau ir išėjau nesusimokėjus. Tad buvo iškviesti pareigūnai ir surašytas ATP pagal 50 str.
Dabar po 2 sav. turėtų būt kažkoks teismas, kuris ir turės skirt baudą kaip man pasakė. Jau ir data paskirta.
1. Kaip suprantu man jau jokio šaukimo nesiųs, nes jau pasirašiau, kad žinau apie paskirtą datą?

Pareigūnė dar pasakė, kad būtinai atvykčiau į teismą, nes kadangi tai aplamai pirmas mano gyvenime prasižengimas (jokių baudų, skolų, antstolių neturiu), kad gailiuosi dėl tokio prasižengimo,  kad gali skirt mažiausią baudą, arba gal tik įspėjimą. Kadangi šiuo metu yra labai sunki materialinė padėtis, esu bedarbė, stoviu darbo biržoje ir bedarbio pašalpos jau nebegaunu.

2. Ar reikia pristatyt teismui pažymą iš darbo biržos?
3. Gal kas žinot, kaip vyksta tie administracinio pažeidimo teismai?

Dėkoju už atsakymą.

Būtinai nueikite į posėdį. Ten papasakosite viską, kaip buvo, pasakysite, kad nuoširdžiai gailitės, prašykit skirti įspėjimą. Šiaip bauda pagal ATPK 50 str. yra nuo 300 iki 700 Lt. Bet kadangi tai pirmas Jūsų pažeidimas, esant lengvinančių atsakomybę aplinkybių, tikrai turite galimybę gauti tik įspėjimą arba bent jau mažesnę baudą, nei 300 Lt.
Sėkmės smile.gif
Posėdis vyks kokias 5 minutes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lyggi.. @ 2011 05 13, 12:10)
Būtinai nueikite į posėdį. Ten papasakosite viską, kaip buvo, pasakysite, kad nuoširdžiai gailitės, prašykit skirti įspėjimą. Šiaip bauda pagal ATPK 50 str. yra nuo 300 iki 700 Lt. Bet kadangi tai pirmas Jūsų pažeidimas, esant lengvinančių atsakomybę aplinkybių, tikrai turite galimybę gauti tik įspėjimą arba bent jau mažesnę baudą, nei 300 Lt.
Sėkmės smile.gif
Posėdis vyks kokias 5 minutes smile.gif

Ačiū labai už atsakymą. O nuosprendis bus iškart, gausiu jį į rankas ar siųs reg. laišku? Negyvenu tuo adresu, kur registruota, tad nenorėčiau, kad sužinotų apie tai tėvai doh.gif . Tokia gėda blush2.gif doh.gif
O tai, kad esu bedarbė ir negaunu jokių pajamų ar reikia teismui dokumentą pristatyt, ar jie patys matys? g.gif
Atsakyti
Laba diena, noreciau patarimo, nes esu pasimetus ir nezinau ar man kur nors kreiptis ar ne verysad.gif g.gif ... situacija tokia:
balandzio 21 paskambinau turto vertintojui susitikti, kad jis apziuretu skypa (mums reikalingas vertinimas, nes imsim paskola is banko) kai paskambinau pokalbis buvo trumpas vertintojas K.P. paklause tik ar sklypas ar butas ir adreso, pasake kokiu dokumentu reikes ir dar paklausiau del vertinimo kainos, sutarem 390lt, avansas 100 lt. Ta diena ivyko susitikimas, as parodziau visus dokumentus, vetintojas tuomet pastebejo, kas mes esam bendraturciai su tevais, sklypo dalis priklausanti mums yra juridiskai perduota ir iregistuota, bet mes neesam atsiskyre nuo tevu.. taigi vertintojas ta pastebejo, pasake,kad paziures ka gali padaryti ir paeme avansa 100 lt(pinigu priemimo kvito kopija yra) ir pasake, kad ataskaita bus po 3 dienu. Po 4 dienu paskambinau as,kaip ten viskas kolstosi, ir gavau atsakyma ,kad jie negali vertinti sklypo dalies,kad jiems tai per didele rizika, dar patare kreiptis i banka ir suzinoti ar mes tikrai gausim paskola su tokiais dokumentais, ir palaukt atsakymo, o tada jis jau padarys mums sklypo vertinimo ataskaita, mes taip ir padarem(kazkodel as pati suabejojau, nors zinau kad su dokumentais viskas gerai) po savaites laiko gavom atsakyma is banko, kad nors ir esam bendrasavininkai paskola mums suteiks tik reikia turto vertinimo ataskaitos... as paskambinau vertintojui, pasakiau kad bankas sutinka ir dabar beliko mums gauti ta ataskaita.. vertintojas pradejo issisukineti ir pasake ,kad paskambins veliau, vakare paskambino ir pasake kad ju firma nevertins musu sklypo nes jiems tai per didele rizika, paprasiau grazinti avansa.. na ir zinoma jis nesutiko, po ilgo pokalbio sutiko grazinti 50 lt o likusieji uz jo iskvietima i sklypa (sklypas yra 10 km nuo Vilniaus centro) Tai va nezinau ar gali taip buti? as likau su sugaistu laiku ir prarastais pinigais, o jis paeme 50 lt uz nieka doh.gif ( pokalbio metu jis man pasake ,kad as is pradziu sakiau, kad tai sklypas o is tikruju tai tik dalis, bet jis manes ir neklausinejo jokiu juridiniu faktu, be to pamate dokumentus susitikime ir galejo atsisakyti tokio vertinimo is karto, bet jis sutiko ir paeme pinigus) ar tai nera vartotoju teisiu pazeidimas, man atrodo kad jie irgi turi prisiimti kazkokia rizika ir vazaivimas i susitikima su klientu turetu buti firmos saskaita ar as klystu? atrodo nedaug pinigu bet gaila laiko o ir pinigu nesinori dovanoti visokiems pseudo verslininkams... jei yra ismananciu sia sryti labai laukiu atsakymo ar man bandyti grazinti tuos likusius 50 lt 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,

Norėjau paklausti ar dalyvaujant valstybės tarnybos konkurse, padalinio vadovo pareigoms užimti gali darbdavys savo nuožiūra apspręsti 50 ir 50 klausimų. Ar padalinio vadovui neturėtų būti 70 (VT klausimų) ir 30 (darbdavio) klausimų

Ačiū
Atsakyti
Laba diena, gal but kas nors buvo atsidures panasioje situacijoje ir gali patarti kaip elgtis. pries 2 metus mano vyras laidavo uz savo sese bankui, ji pirko buta, reikejo ir mano paraso, taciau sutarties pasirasymo diena as buvau komandiruoteje kitame mieste ir aplamai, as buvau pries laidavima, nes zinojau, kad po kurio laiko sese nustos moketi, toks jau nepatikimas zmogus. Uzdraudziau ir vyrui pasirasineti bet kokius dokumentus, taciau vyro motina, sesuo ir vadybininke banke ikalbejo pasirasyti, tipo cia formalumas, nieko baisaus, jei viskas bus gerai po puses metu laidavima galima bus panaikinti, vyras pasirase, o del manes sesuo pasake vadybininkei, kad kai grisiu is komandiruotes as uzeisiu i banka ir pasirasysiu kur reikia. As buvau pries laidavima, vadybinkei pasakiau, kad niekur neisiu ir nieko nepasirasinesiu. Laidavimo dokumentai banke taip ir liko be mano paraso, nera mano kaip sutuoktinio sutikimo laiduoti. Dabar mes su vyru norekome paimti paskola, bet sesuo veluoja moketi, nemoka laiku, yra nepatikimas moketojas, todel bankas nesutinka panaikinti laidavima, nesvarbu kiek ji uzdirba. klausimas toks: jeigu dokumentuose nera sutuoktinio sutikimo, kuris yra butinas, ar tokia laidavimo sutarti galima pripazinti negaliojancia?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(pavarotas @ 2011 05 17, 15:29)
Laba diena,

Norėjau paklausti ar dalyvaujant valstybės tarnybos konkurse, padalinio vadovo pareigoms užimti gali darbdavys savo nuožiūra apspręsti  50 ir 50 klausimų. Ar padalinio vadovui neturėtų būti 70 (VT klausimų) ir 30 (darbdavio) klausimų

Ačiū

o kodėl gi ne..
Atsakyti
Laba vakariuka as ir norejau tokiu klausimu pasiteiraut...db mano dukrai priteisti alimentai, tevas juos moka, bet as gyvenu su draugu tad jei noretume susituokti ar reiketu pakeisti dukros pavarde?(pavarde tevo)ar gali likti ta pati?nes nenoreciau kad dingtu alimentai blush2.gif o gyventi su draugu tik susimetus kazkaip nesinori...
Atsakyti
QUOTE(luszara @ 2011 06 07, 20:26)
Laba vakariuka as ir norejau tokiu klausimu pasiteiraut...db mano dukrai priteisti alimentai, tevas juos moka, bet as gyvenu su draugu tad jei noretume susituokti ar reiketu pakeisti dukros pavarde?(pavarde tevo)ar gali likti ta pati?nes nenoreciau kad dingtu alimentai blush2.gif o gyventi su draugu tik susimetus kazkaip nesinori...

juk jums susituokus keiciasi tik jusu pavarde (nors ir ja savo galite pasilikti arba darytis dviguba), o vaikas cia ne prie ko. vaiko pavarde gali keistis jei antras jusu vyras noretu isivaikinti vaika ir tik tikram tevui atsisakius vaiko ar apribojus tevyste butu galima tai padaryti ir tik tokiu atveju dingtu alimentai...
o jus kiek norite tiek santuoku ir turite, vaiku pavardes nesikeicia, ir tikrieji tevai toliau moka alimentus. (tik gal alimentu dydis gali kisti priklausomai nuo to kiek seima gali skirti vaiko islaikymui ar kazkas panasaus)
Atsakyti
Toks klausimas iškilo: yra keturi anūkai, bet močiutė nori surašyt tetamentą, kur jos buto paveldėtojais skelbiami tik du iš anūkų. Tai testamento įsigaliojimo atveju tie du likę už borto anūkai gali dar kažką gaut ar ne? Ar galima kažkaip testamentą ginčyt?
Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2011 06 09, 11:59)
Toks klausimas iškilo: yra keturi anūkai, bet močiutė nori surašyt tetamentą, kur jos buto paveldėtojais skelbiami tik du iš anūkų. Tai testamento įsigaliojimo atveju tie du likę už borto anūkai gali dar kažką gaut ar ne? Ar galima kažkaip testamentą ginčyt?

Močiutės valia, kam savo turtą palikti, gali ir nė vienam anūkui nepalikti, o pvz. palikti valstybei.
Atsakyti
QUOTE(lyggi.. @ 2011 06 09, 13:26)
Močiutės valia, kam savo turtą palikti, gali ir nė vienam anūkui nepalikti, o pvz. palikti valstybei.

Ačiū už greitą atsakymą, bet šiame forume radau teisininko citatą "Palikėjo vaikai (įvaikiai), sutuoktinis, tėvai (įtėviai), kuriems palikėjo mirties dieną reikalingas išlaikymas, paveldi, nepaisant testamento turinio, pusę tos dalies, kuri kiekvienam iš jų tektų paveldint pagal įstatymą (privalomoji dalis), jeigu testamentu neskirta daugiau".

Kaip tai suprast?
Atsakyti
Čia reiškia - neįgalumą ir panašiai, tam kuriam riekai išlaikymo, jūsų atveju anūkai apskritai ne pirmos eilės paveldėtojai, todėl tie du kaip jūs sakote liks už borto.
Atsakyti