QUOTE(Smilla @ 2011 05 03, 11:35)
Gal cia kas nors atsakys:
Vyksime i uzsieni, ne ES (KRoatija), su skolintu auto. Norejome pasirasyti igaliojima, bet pasirodo, dabar yra reikalinga Automobilio Panaudos Sutartis. Cia butu veiksmas tarp fiziniu asmenu.
Klausimai butu tokie:
1. Ar automobilis gali buti skolinamas neatlygintinai naudoti?
2. Kokie gali buti mokesciai valstybei nuo sios sutarties?
3. I kokia kalba reiketu isversti sia sutarti?
As suprantu ta, kad jei savininkas perleidzia auto naudotis neatlygintinai, tai ir mokesciu nereikes moketi
Vyksime i uzsieni, ne ES (KRoatija), su skolintu auto. Norejome pasirasyti igaliojima, bet pasirodo, dabar yra reikalinga Automobilio Panaudos Sutartis. Cia butu veiksmas tarp fiziniu asmenu.
Klausimai butu tokie:
1. Ar automobilis gali buti skolinamas neatlygintinai naudoti?
2. Kokie gali buti mokesciai valstybei nuo sios sutarties?
3. I kokia kalba reiketu isversti sia sutarti?
As suprantu ta, kad jei savininkas perleidzia auto naudotis neatlygintinai, tai ir mokesciu nereikes moketi
Taip, norint su svetimu automobiliu vykti į užsienį, būtina pasirašyti panaudos sutartį.
Panaudos sutartimi Jūs ir taip automobiliu naudositės neatlygintinai, jeigu už tai būtų imamas mokestis - tai jau būtų nuomos sutartis. Taigi panaudos sutarties esmė - neatlygintinas naudojimasis svetimu automobiliu. Mokesčių neturėtų būti jokių, kadangi nei Jūs mokate kažkam kažką, nei Jums moka. Šią sutartį išversti reikia į tokią kalbą, kurią suprastų pasienio tarnybos, tai greičiausiai bus rusų ar anglų kalbos.
Papildyta:
QUOTE(bjolla @ 2011 05 03, 13:08)
per kiek laiko ateina atsakymas is Gyventoju asmenu registro?
Koks atsakymas? Jei turite omeny išrašą apie asmenį iš Gyventojų registro, tai bent jau notaras gauna tą pačią minutę.
QUOTE(linuta @ 2011 05 03, 20:04)
Taip, norint su svetimu automobiliu vykti į užsienį, būtina pasirašyti panaudos sutartį.
Panaudos sutartimi Jūs ir taip automobiliu naudositės neatlygintinai, jeigu už tai būtų imamas mokestis - tai jau būtų nuomos sutartis. Taigi panaudos sutarties esmė - neatlygintinas naudojimasis svetimu automobiliu. Mokesčių neturėtų būti jokių, kadangi nei Jūs mokate kažkam kažką, nei Jums moka. Šią sutartį išversti reikia į tokią kalbą, kurią suprastų pasienio tarnybos, tai greičiausiai bus rusų ar anglų kalbos.
Papildyta:
Papildyta:
Aciu uz atsakyma.
del neatlygintinumo klausiau del to, kad kai registravausi pas notara ir paklausiau, kiek gali kainuoti paslauga, man atsake, kad notaras paims X Lt., ir paskaiciuos mokesti, priklausanti nuo automobilio vertes
Mums dar pasiule toki varianta - vykti i Regitra, ten ant automobilio dokumentu uzdeda antspauda, kad pvz. dar as galiu buti to automobilio naudotojas. Ir tai galioja visur uzsienyje.
Ar tai tiesa, gal kas susidurete?
QUOTE(bjolla @ 2011 05 03, 16:08)
per kiek laiko ateina atsakymas is Gyventoju asmenu registro?
is gyventoju registro.. pagaliau po menesio advokatas pareiske, kad gavo atsakyma, tik matyt pamirso paskambinti...
ar gali buti, kad SODRA nesutinka duoti advokatui pazymos apie asmens pajamas ??? ar man cia "kabina makaronus"
QUOTE(bjolla @ 2011 05 04, 11:47)
is gyventoju registro.. pagaliau po menesio advokatas pareiske, kad gavo atsakyma, tik matyt pamirso paskambinti...
ar gali buti, kad SODRA nesutinka duoti advokatui pazymos apie asmens pajamas ??? ar man cia "kabina makaronus"
Hmm, keistoka, kadangi advokatai taip pat turi priėjimą prie Gyventojų registro, todėl išrašus išsitraukia iškart kai tik prireikia, nebent jis paštu užklausinėjo Gyventojų registą dėl kažkokio konkretaus dalyko.
Sveiki,
ar įmanoma "išmušti" atlyginimą iš besislapstančios įmonės, kurios Darbo inspekcija nerado. Ar išvis verta kreiptis į teismą ir ką tokiu atveju tas teismas gali realiai padaryti?
ar įmanoma "išmušti" atlyginimą iš besislapstančios įmonės, kurios Darbo inspekcija nerado. Ar išvis verta kreiptis į teismą ir ką tokiu atveju tas teismas gali realiai padaryti?
QUOTE(linuta @ 2011 05 05, 13:57)
Hmm, keistoka, kadangi advokatai taip pat turi priėjimą prie Gyventojų registro, todėl išrašus išsitraukia iškart kai tik prireikia, nebent jis paštu užklausinėjo Gyventojų registą dėl kažkokio konkretaus dalyko.
zinojau abu tariamojo tevo vardus ir abi pavardes, bet nezinojau tikslios gimimo datos
QUOTE(88juste88 @ 2011 05 10, 10:37)
seiki,yra tokia problema.mano mamai 2004m atimtas butas uz skolas.mums idomu ar jai dar liko skolos ir ar atskaitines is algos?lyg ir girdejau,kad yra senaties terminas.gal galit patarti?
Niekas neaišku iš jūsų parašymo. Kokia buvo skola? Ar butas priklausė nuosavybės teise ir t.t. Kokiu būdu atimtas butas? Išvaržytas? Jei taip už kokią sumą? Nors negirdėjau kad skoloms senaties terminas būtų, nes tai jau būtų aukščiau visko - tipo prisiskolinai, dingai keliems metams ir skolos dingsta
Lietuvoje asmens bankroto įstatymo nėra. Ir senaties, manau, irgi. Tuo labiau, kad viskas įvyko ne taip jau ir seniai. Jei senatis ir yra, tai tikrai ne 7 metai
QUOTE(linuta @ 2011 04 27, 21:11)
Tokiu atveju keistoka notarės pozicija. Pareiškimą palikimui priimti per 3 mėnesius ji privalo priimti. Jeigu ji to nepadaro, galima raštiškai kreiptis į notarę ir ji raštu privalo parašyti atsisakymą atlikti notarinį veiksmą, kurį Jūsų tėtis gali apskųsti ir ginčyti teisme. Teismas greičiausiai įpareigotų notarę priimti pareiškimą, kuriuo Jūsų tėtis priima palikimą. Jei 3 mėnesių terminas praleistas, tada jau tik teismas jį gali atnaujinti. Praktikoje tik kartą mačiau, kad teismas atsisakytų atnaujinti terminą palikimui priimti. O kai priimate palikimą, galite susipažinti su bylos medžiaga, pažiūrėti testamentą. Jeigu testamentu senelė paliko tik kažkokį konkretų turtą, tada tarkim piniginės lėšos sąskaitose ir pan. paveldimos pagal įstatymą lygiomis dalimis ir Jūsų tėčiui priklausytų dalis turto. Tačiau spėju, kad senelė paliko visą visą savo turtą, todėl notarė taip drąsiai ir padarė. Bet vistiek keista, gi netgi testamentą galima ginčyti, o dar jeigu Jūsų tėvui reikėjo išlaikymo senelės mirties dieną, jis turi teisę į pusę tos dalies, kurią paveldėtų pagal įstatymą. Na, vienok, keistoka situacija
Tai, kad mums neleidžia atnaujinti palikimo, nes pastatas (namukas) senelio dar vardu. O tėtis į tas žemes sako nesikišiu, pasisiunta. Žemė padovanota jau seseriai tėčio, o namelis taip ir likęs senelio vardu. Tai kaip namas be žemės, tėčiui su jo broliu daug nereikia, na, kad po pastatais žemė būtų. O kieno pastatai to ir žemė. Bet va kaip moiutė galėjo viena viską paveldėti, ar galėjo?
Laba diena,
Norėjau pasiteiraut tokiu klausimu. Prieš kelias dienas nesusimokėjau parduotuvėje už kojinaites, kainuojančias kelis litus. Kažkoks proto užtemimas buvo, pasiėmiau ir išėjau nesusimokėjus. Tad buvo iškviesti pareigūnai ir surašytas ATP pagal 50 str.
Dabar po 2 sav. turėtų būt kažkoks teismas, kuris ir turės skirt baudą kaip man pasakė. Jau ir data paskirta.
1. Kaip suprantu man jau jokio šaukimo nesiųs, nes jau pasirašiau, kad žinau apie paskirtą datą?
Pareigūnė dar pasakė, kad būtinai atvykčiau į teismą, nes kadangi tai aplamai pirmas mano gyvenime prasižengimas (jokių baudų, skolų, antstolių neturiu), kad gailiuosi dėl tokio prasižengimo, kad gali skirt mažiausią baudą, arba gal tik įspėjimą. Kadangi šiuo metu yra labai sunki materialinė padėtis, esu bedarbė, stoviu darbo biržoje ir bedarbio pašalpos jau nebegaunu.
2. Ar reikia pristatyt teismui pažymą iš darbo biržos?
3. Gal kas žinot, kaip vyksta tie administracinio pažeidimo teismai?
Dėkoju už atsakymą.
Norėjau pasiteiraut tokiu klausimu. Prieš kelias dienas nesusimokėjau parduotuvėje už kojinaites, kainuojančias kelis litus. Kažkoks proto užtemimas buvo, pasiėmiau ir išėjau nesusimokėjus. Tad buvo iškviesti pareigūnai ir surašytas ATP pagal 50 str.
Dabar po 2 sav. turėtų būt kažkoks teismas, kuris ir turės skirt baudą kaip man pasakė. Jau ir data paskirta.
1. Kaip suprantu man jau jokio šaukimo nesiųs, nes jau pasirašiau, kad žinau apie paskirtą datą?
Pareigūnė dar pasakė, kad būtinai atvykčiau į teismą, nes kadangi tai aplamai pirmas mano gyvenime prasižengimas (jokių baudų, skolų, antstolių neturiu), kad gailiuosi dėl tokio prasižengimo, kad gali skirt mažiausią baudą, arba gal tik įspėjimą. Kadangi šiuo metu yra labai sunki materialinė padėtis, esu bedarbė, stoviu darbo biržoje ir bedarbio pašalpos jau nebegaunu.
2. Ar reikia pristatyt teismui pažymą iš darbo biržos?
3. Gal kas žinot, kaip vyksta tie administracinio pažeidimo teismai?
Dėkoju už atsakymą.