Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

QUOTE(Agnieska111 @ 2011 04 27, 10:38)
Tai taip iseina, kad lietuviai teisininkai net nezinos. Reiketu tada kreiptis i tos salies advokatus?

ziurint kokioj saly veiksmas, advokatai gal ir zino, reiktu pasidometi.
Atsakyti
QUOTE(vienpaneles @ 2011 04 28, 12:06)
Sveiki,
Gal kas zino, ar alimentai privalomai turi buti indeksuojami kiekvienu nauju metu vasaruio menesi? Nes mano ex to nenori daryti, o antstoliai nevercia jo, kazkodel. :4u

Kaip tai antstoliai neverčia? Kas jums paskaičiuoja alimentus: vaiko tėvas pats gražiuoju, ar antstoliai priverstinai?
jeigu išlaikymas priteistas seniau kaip prieš pusę metų privaloma indeksuoti.
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2011 04 28, 15:09)
Kaip tai antstoliai neverčia? Kas jums paskaičiuoja alimentus: vaiko tėvas pats gražiuoju, ar antstoliai priverstinai?
jeigu išlaikymas priteistas seniau kaip prieš pusę metų privaloma indeksuoti.

Islaikimas priteistas 2009, bet antstolis 2010 nenorejo indeksuoti, nes atseit 2008 man dar nebuvo priteista, o reikia imti 2008 metu indeksa. Dabar jau 2011 ir vis dar jokiu postumiu. Tevas alimentus moka pats, bet byla yra pas antstoli, nes is pradziu nemokejo ir teko isieskineti.
Atsakyti
Sveiki turiu klausimą dėl atleidimo iš darbo.Situacija yra tokia,šiandien gavau įspėjimą ,kad nuo rugpj.31d. būsiu atleista iš darbo(dirbu pradinių klasių mokytoja),nes nesusirinkau reikiamo skaičiaus vaikų.Klausimas būtų toks ar turi teisę įteikti įspėjimą (apie atleidimą)tik man nors ir kitų kolegių situacija tokia pat,į šią darbovietę atėjau dirbti ne paskutinė(yra atėjusių vėliau),kategorija ne žemiausia,auginu du vaikus viena(vienam iš jų dar nėra trijų metų),ačiū.
Atsakyti
QUOTE(jolukas @ 2011 04 29, 13:46)
Sveiki turiu klausimą dėl atleidimo iš darbo.Situacija yra tokia,šiandien gavau įspėjimą ,kad nuo rugpj.31d. būsiu atleista iš darbo(dirbu pradinių klasių mokytoja),nes nesusirinkau reikiamo skaičiaus vaikų.Klausimas būtų toks ar turi teisę įteikti įspėjimą (apie atleidimą)tik man nors ir kitų kolegių situacija tokia pat,į šią darbovietę atėjau dirbti ne paskutinė(yra atėjusių vėliau),kategorija ne žemiausia,auginu du vaikus viena(vienam iš jų dar nėra trijų metų),ačiū.

Tai sumokes iseitie kompensacija?
Atsakyti
Sveiki. Buvau kviečiama į teismą kaip liudininkė. 2 kartus neatvykau, nes laukiuosi ir nenoriu stresuoti, nes man ten didelis stresas, rankos kojos kratosi kai nuvažiuoju. Ir kai sužinojau, kad laukiuosi tikrai nenoriu pakenkti būsimam kūdikiui. Ir dabar po 2 neatvykimų į teismą gavau laišką, kad man paskirta 520 Lt bauda ir į kitą teismą turiu būti atvesdinama. Ar nėštumas yra priežastis neatvykti į teismą? Ir ar galiu skųsti dabar dėl baudos paskyrimo, kad neatvykau dėl nėštumo? Būsiu labai dėkinga iš anksto už atsakymą.
Atsakyti
Kokioje byloje? Jei civilinėje, tai per 14 dienų nuo nutarties priėmimo galite prašyti teismo baudą panaikinti arba sumažinti.
Paprastai nėštumas nėra pakankamai svarbi priežastis dėl kurios negalite dalyvauti posėdyje, nebent gydytojas parašytų pažymą, kad tai pakenktų Jūsų sveikatai.
Atsakyti
QUOTE(giedre-marija @ 2011 05 02, 09:17)
Sveiki. Buvau kviečiama į teismą kaip liudininkė. 2 kartus neatvykau, nes laukiuosi ir nenoriu stresuoti, nes man ten didelis stresas, rankos kojos kratosi kai nuvažiuoju. Ir kai sužinojau, kad laukiuosi tikrai nenoriu pakenkti būsimam kūdikiui. Ir dabar po 2 neatvykimų į teismą gavau laišką, kad man paskirta 520 Lt bauda ir į kitą teismą turiu būti atvesdinama. Ar nėštumas yra priežastis neatvykti į teismą? Ir ar galiu skųsti dabar dėl baudos paskyrimo, kad neatvykau dėl nėštumo? Būsiu labai dėkinga iš anksto už atsakymą.

jei baudziamoji - nutartį paskirti baudą apskųsti galima per 7 dienas nuo nutarties nuorašo gavimo, prašant paskirtą baudą panaikinti arba sumažinti.
bet vargu, ar nestumas bus pripazinta svarbi priezastis, del kurios asmuo gali neatykti kvieciamas liudytoju . Nebent yra gydytojo pazyma, kad jis komplikuotas ar pan.
Atsakyti
QUOTE(summersun @ 2011 05 02, 11:30)
jei baudziamoji -  nutartį paskirti baudą apskųsti galima  per 7 dienas nuo nutarties nuorašo gavimo, prašant paskirtą baudą panaikinti arba sumažinti.
bet vargu, ar nestumas  bus pripazinta svarbi priezastis, del kurios asmuo gali neatykti kvieciamas liudytoju . Nebent yra gydytojo pazyma, kad jis komplikuotas ar pan.

Gydytojo pažyma galioja jei nėštumas komplikuotas. Bet tą pažymą reikia turėti teismo dienai ir teismui pranešti.
Aš taip nė vienam teismo posėdyje ir nedalyvavau. Dar pradžioje kaip ir norėjo teismą tempti, bet paskui greitai baigė.
Atsakyti
laba diena,
Sakykit mums uzpyle buta teisiames mes nukenteje ir klausimas butu ar gali priimti toki sprendima kad nors mes ir nukenteje mes turetume sumoket uz visa teisma , ir ta prasme pasakyt kad truksta irodymu ir t.t. nors mes ir nukenteje? aciu
Atsakyti
QUOTE(@Kamilchen@ @ 2011 05 02, 17:36)
laba diena,
Sakykit mums uzpyle buta teisiames mes nukenteje ir klausimas butu ar gali priimti toki sprendima kad nors mes ir nukenteje mes turetume sumoket uz visa teisma , ir ta prasme pasakyt kad truksta irodymu ir t.t. nors mes ir nukenteje? aciu

Jei Jūsų ieškinys bus atmestas, kitai šaliai turėsite atlyginti visas jos turėtas bylinėjimosi išlaidas. Jei ieškinys bus patenkintas iš dalies, tuomet teks atlyginti proporcingai patenkintų ir atmestų reikalavimų daliai.
Atsakyti
Gal cia kas nors atsakys:

Vyksime i uzsieni, ne ES (KRoatija), su skolintu auto. Norejome pasirasyti igaliojima, bet pasirodo, dabar yra reikalinga Automobilio Panaudos Sutartis. Cia butu veiksmas tarp fiziniu asmenu.

Klausimai butu tokie:
1. Ar automobilis gali buti skolinamas neatlygintinai naudoti?
2. Kokie gali buti mokesciai valstybei nuo sios sutarties?
3. I kokia kalba reiketu isversti sia sutarti? g.gif

As suprantu ta, kad jei savininkas perleidzia auto naudotis neatlygintinai, tai ir mokesciu nereikes moketi g.gif
Atsakyti