Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

Aš kai tuomet kviečiau policiją (tą vakarą), tai detalei apibudinau jaunuolį ir policininkai sako net tiksliai žino apie ką kalbu, nes čia vietiniai narkomanai jiems pažįstami. Gaila, kad tada nepavyko rasti dokumentų sad.gif jeigu įdomu, papasakosiu, kaip viskas buvo - maža gal ką apsaugosiu.

Taigi važiuoju aš iš saulėtekio į rimties parką vilniuje 19 troleibusu. Penktadienio vakaras, aš su aukštakulniais, pilna tašė kosmetikos (važiavau pas draugę prieš klubą). Klinikų stotelėje įlipo jaunuolis. Šiaip nemėgstu stebeilyt į žmones, bet šįkart norėjau pažiūrėti, ar gerai atrodau ar patrauksiu dėmesį. Ir į akį iškart krito, kad vaikinukas labai lengvai apsirengęs - treninginės kelnės, megztukas ir kedai. o lauke jau buvo pirmi šalčiai, aš važiavau su žiemine striukyte. Dar pastebėjau, kad labai aukštas, toks išstipęs ir lyg sergantis. Nu žinot, kai būna tokie kur per greit auga, jiems vitaminų trūksta. perbalęs visas kažkoks. Su juo dar moteris įlipo. pavažiuojam stotelę, kur troleibusas sukasi "neries" berods. ten kaip tik statomas naujas kažkoks pastatas ir griūvėsių pilna. aš sedėjau prie pat durų, ant kelių laikiau rankinuką pilną kosmetikos (žiauriai brangios, sakyčiau bendroj sumoj nuostolis virš 1000 tikrai būtų), plius grynų pinigų turėjau kažkiek. Aš rašiau draugei sms, kad kita stotelė jos ir kad išlįstų pasitikti. Troleibusas pradėjo suktis link stotelės tuoj tuoj turėjo atsidaryt durys. Priėjo jis prie manęs, sako "Duok čia nes užmušiu" ir akys tokios baisios baisios. Aš nesupratau, galvoju kas vyksta. jis staigiai griebė tašę, bet ant vienos rankos buvau gerai apvyniojus, laikiau iš visų jėgų, neatiduodu ir tada besigrūmiant nukrito telefonas ant žemės. prasivėrė troleibuso durys, jis griebė už mobilaus ir nubėgo ten link antakalnio už tų statybų. Na aš su aukštakulniais galvoju nesivysiu, išlindo vairuotoja, keleivė (Senutė) išsigando labiau nei aš. stotelėj stovėjo porelė ir vaikinas net nereagavo. labai pykstu kad nesugalvojau išlipt stotelėj ir paprašyt kad jie policiją iškviestų. Teko pavažiuot vieną stotelę pas draugę ir iš ten išsikvietėm:) įdomiausia, kad pareigūnams aš sakiau jog jis nubėgo link antakalnio palei Nerį, o jie su manim jo ieškojo žirmūnuose. Vis stebėjaus, kodėl būtent šioje neries pusėje ieško nusikaltėlio, tai sakė, kad jų logika tokia, kad riek eit plėšt į svetimą, kaimyninį rajoną, kur tavęs nieks nepažįsta, ar kažką pan. Apie jaunuolį sakė nujaučia, kad žino, kas čia toks. Ne konkrečiai žmogų, bet sakė jau ne pirmas atvejis kai jis taip pasiėlgia, tačiau policija jo niekaip nesugauna, nes jis yra buvęs sportininkas - bėgikas, todėl net patruliams jį sugaudyt yra didelis iššūkis:)
va kaip išsikroviau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(riešutėlis @ 2011 04 15, 19:09)
na niekas neatsakė į mano klausimą, tai dar kartelį pakartosiu ax.gif

norėčiau sužinoti, tai kas manau visiems aktualu yra  Situacija tokia: buvome su dukra renginyje (koncerte) Šiaulių arenoje (na panašiai kaip Vilniuje Siemens ar pan.), prieš įeinant į pastatą tikrino bilietus ir rankines ar nesinešama kokio gėrimo ar užkandžių, ir jei rasdavo liepdavo palikti pas juos. Gėrimai, tai kalbu apie vandenį, mineralinį, o ne alkoholinius gėrimus  Tai man smalsu pasidarė, ar jie visų pirma turi teisę tikrinti įeinant mano rankinę, ir jei randa ar turi teisę liepti palikti (atimti pvz. vandenį). Ar nepažeistos mano kaip vartotojo teisės kad aš tiesiog privalau, priversta pirkti iš jų baro su nežmonišku antkainiu mineralinį (vandens paprastai nėra)  Ir kažkaip erzina ta savivalė   

labai dėkui  4u.gif

na manau savo teritorijoje jie turi kazkokia teise patikrinti, nes apie tai ispeja net uzrasas ant bilietu....
buvau ir as praejusi savaitgali renginy su vaikais... specialiai nieko nesinesiau galvoju nupirksim vietoj- tai buvau pasibaisejus, mazesniems vaikams nieko nera geriamo, arba gazuoti, arba placiais kakliukais buteliukai, sultikiu nesiojamu nera, o jei jau koki limonada ir radai- tai ir tas pats is saldytuvo ir be kamstelio- buvau tiek pasibaisejus, nes vaikai ispyle kokius 3 buteliukus, nes nera kur det neuzsukto, zodziu sau bloga tik padare, nes vaikscioji is slapios vietos i sausa ir pilstai toliau doh.gif doh.gif doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif sakiau kita syki einant reikes tusciu buteliuku isideti ir perpilti arba kamstuku is namu atsinesti, nes kitaip kazkokia tragedija, o apie kainas isvis patylesiu.....
vienas dalykas kas patiko, kad vaikiski bilietai nuo 3 metu buvo apmokestinti, bet uz tai kiekvienas vaikas gavo dovanu po kompakta ir saldainiu (gavosi lyg butume vaikui kompakta nupirke- labai grazios bumces daineles)
Papildyta:
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2011 04 15, 20:43)
Aš kai tuomet kviečiau policiją (tą vakarą), tai detalei apibudinau jaunuolį ir policininkai sako net tiksliai žino apie ką kalbu, nes čia vietiniai narkomanai jiems pažįstami. Gaila, kad tada nepavyko rasti dokumentų sad.gif jeigu įdomu, papasakosiu, kaip viskas buvo - maža gal ką apsaugosiu..........................
Apie jaunuolį sakė nujaučia, kad žino, kas čia toks. Ne konkrečiai žmogų, bet sakė jau ne pirmas atvejis kai jis taip pasiėlgia, tačiau policija jo niekaip nesugauna, nes jis yra buvęs sportininkas - bėgikas, todėl net patruliams jį sugaudyt yra didelis iššūkis:)
va kaip išsikroviau biggrin.gif

as jusu vietoj parasyciau pareiskima... tuo labiau jei tik ikalciu tetruksta jam suciupti, o anksciau ar veliau vistiek pagaus, jei jau zinomas veikejas.... aisku telefono neatgausite ir priteistos sumos dar neaisku ar atgautumet, bet........ butu bent jau teisingumo kazkokio siekiama, o ne ranka numojama... ir leidziama toliau uzsiimineti tokia veika...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 15 balandžio 2011 - 20:12
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 15, 18:09)
cia gal tuomet ir nuo miesto pareigunu priklauso g.gif nes patikrinimas kazkoks vistiek turejo vykti...

sunaus draugo tevo pusbrolis dirba policijoj.jo atsakimas buvo toks:-be jusu mobiliaku darbo turim.
pareiskima galite rasyt,bet po 3-ju menesiu sulauksit kvietimo i nuovada pasirasyt popereli,kad byla uzdaroma.o gal gimet po laiminga zvaigzde ir jums pasiseks 4u.gif
Atsakyti
Na tikrai zinau viena laiminga atveji, kaip pavyko net telefona atgauti, suseke pagal koda 4u.gif
Atsakyti
Sveikos
Dar klausimelis blush2.gif
tetos buves,dar iki siol nesusitvarkes dokumentu del tos dalies(praejo 4m),ar buna nustatytas terminas per kuri laika jis turetu susitvarkyti?
Atsakyti
QUOTE(gustomama @ 2011 04 16, 11:09)
Sveikos
tetos buves,dar iki siol nesusitvarkes dokumentu del tos dalies(praejo 4m),ar buna nustatytas terminas per kuri laika jis turetu susitvarkyti?

man rodos terminai buna beveik viskam... o teta susitvarke savo dalies dokumentus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 17 balandžio 2011 - 12:22
QUOTE(gustomama @ 2011 04 16, 10:09)
Sveikos

Ką reiškia "nesusitvarkė dokumentų"?
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2011 04 18, 08:28)

as taip supranatu, kad nenuejo per reikiamas istaigas ir neuzsiregistravo savo dalies kaip atskiros - tarkim registru centre abu man atrodo turejo iteisinti savo dalis atskirai kaip nuosavybes..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 18 balandžio 2011 - 07:33
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 17, 12:21)
man rodos terminai buna beveik viskam... o teta susitvarke savo dalies dokumentus?

taip,teta is karto susitvarke.
QUOTE(saulute85 @ 2011 04 18, 07:28)

teisingai atsake kita mama.nori pinigu,o po siai dienai nesutvarkyti popieriai,tai kaip jis parduos biggrin.gif
Tai ir galvoju,ar yra koks terminas per kuri privalo susitvarkyti.siaip pas teta nieko neparasyta apie tai.
Atsakyti
QUOTE(gustomama @ 2011 04 18, 17:23)
taip,teta is karto susitvarke.

teisingai atsake kita mama.nori pinigu,o po siai dienai nesutvarkyti popieriai,tai kaip jis parduos biggrin.gif
Tai ir galvoju,ar yra koks terminas per kuri privalo susitvarkyti. siaip pas teta nieko neparasyta apie tai.

kol nesusitvarkys negales parduoti niekam, nei tetai nei kazkam kitam... (perkant reiktu tuo paciu ir tuos duokumentus tvarkyti ir uz juos pinigelius papildomai moketi).
o tas dede bent mokescius uz buta susimoka? jei ne- jusu teta gali uz skolas perimti po kazkurio laiko...
Atsakyti

Laba diena,

Reikalingas teisinis patarimas. Mirus seneliui,faktiškai ( taip galvojam) turtą valdė močiutė. Mirus močiutei, tėtis su tėčio broliu kelis kartus kreipėsi pas notarę del paveldėjimo, kur jiems buvo atsakyta, kad viskas jau pavėlavote, nors nebuvo praėję trys mėnesiai. Na taip viską ir paliko. Pernai gavo laišką iš registrų centro, kad senelio namelis bus paskelbtas bešeimininkiu turtu, nes niekas nesikreipė dėl paveldėjimo. Na terminai praleisti, todėl kreipėsi į teismą. Kur paaiškėjo, kad kita jų sesuo turi testamentą po močiutės mirties ir dovanojimo sutartį žemės sklypui. Buvo pareikalauta peržiūrėti testamentą, nes įdomu ar visam likusiam turtui ir beatsirandančiam. Arba gauti istoriją iš registrų centro. Teisėja atsakė, kad nepagrįstas prašymas, nes namelis dieduko, o prašoma močiutės dovanojimo sutarties. Ar iš tiesų mes esame neteisūs, norėdami sužinoti istoriją paveldėjimo nuo dieduko mirties iki dovanojimo sutarties. Nes tą namelį tvarkomės, turim ten daržą. Ta sesuo gyvena toliau.
Atsakyti
QUOTE(pavarotas @ 2011 04 19, 11:13)
Laba diena,

Reikalingas teisinis patarimas. Mirus seneliui,faktiškai ( taip galvojam) turtą valdė močiutė. Mirus močiutei, tėtis su tėčio broliu kelis kartus kreipėsi pas notarę del paveldėjimo, kur jiems buvo atsakyta, kad viskas jau pavėlavote, nors nebuvo praėję trys mėnesiai. Na taip viską ir paliko. Pernai gavo laišką iš registrų centro, kad senelio namelis bus paskelbtas bešeimininkiu turtu, nes niekas nesikreipė dėl paveldėjimo. Na terminai praleisti, todėl kreipėsi į teismą. Kur paaiškėjo, kad kita jų sesuo turi testamentą po močiutės mirties ir dovanojimo sutartį žemės sklypui. Buvo pareikalauta peržiūrėti testamentą, nes įdomu ar visam likusiam turtui ir beatsirandančiam. Arba gauti istoriją iš registrų centro. Teisėja atsakė, kad nepagrįstas prašymas, nes namelis dieduko, o prašoma močiutės dovanojimo sutarties. Ar iš tiesų mes esame neteisūs, norėdami sužinoti istoriją paveldėjimo nuo dieduko mirties iki dovanojimo sutarties. Nes tą namelį tvarkomės, turim ten daržą. Ta sesuo gyvena toliau.

kokia idomi teiseja g.gif juk tame ir esme, kad mociutes dovanojimo testamento prasote, is tiek kiek matau- mociute gali padovanoti tik savo dali, nes diedukui mirus- ji turejo priimti senelio turta ir susitvarkyti dokumentus per nustatyta laika, o to nepadare (nes irodo laiskas, kad dieduko turtas gali virsti beseimininkiu, nes niekas jo neprieme)...
tiksliai nezinau, bet kazkaip galima ji priimti ir po paveluotu terminu, tik reiktu irodyneti, jog nezinojote, kad mociute nesusitvarke ir prasyt terminu atnaujinimo (o kiek laiko senelis mires?)
nesupratau jusu klausimo: ar visam turtui ar beatsirandanciam?
be to jei yra neigaliu asmenu (as apie brolius arba jiems reikalinga rupyba), jiems dalis turto priklauso pagal istatyma (vien testamentu turto zmogui 100% neperleisi, visada yra ir kiti istatymai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 19 balandžio 2011 - 10:28