Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

Reikia patarimo........

2010 m 04 men atidaviau remontuoti automobili del variklio i autoservisa. Atsiemusi ji, pravaziavau tik 1200 km ( garantija buvo suteikta 15 000 km). Grazinau vel atgal i ta pati servisa kad sutvarkytu.
Siai dienai auto vis dar neturiu. Jo nesuremontuoja jis, kiekviena menesi vis keicia sutvarkymo terminus.
Patarkite kur kreiptis ir ka daryti. Aciu
Papildyta:
QUOTE(ligita123 @ 2011 02 28, 13:53)
Reikia patarimo........

2010 m 04 men atidaviau remontuoti automobili  del variklio i autoservisa. Atsiemusi ji, pravaziavau tik 1200 km ( garantija buvo suteikta 15 000 km). Grazinau vel atgal i ta pati servisa kad sutvarkytu.
Siai dienai auto vis dar neturiu. Jo nesuremontuoja jis, kiekviena menesi vis keicia sutvarkymo terminus.
Patarkite kur kreiptis ir ka daryti.  Aciu

Automobilis servise stovi jau nuo 2010 birzelio men
Atsakyti
Sveikos, merginos,

Labai prasau Jusu pagalbos... 4u.gif

Gal galite patarti, ka reiktu daryti, kur kreiptis, kad zmogui bankai, kreditines agenturos atsisakytu duoti paskolas. Turiu beda. Vyras praeitus visus metus dirbo "tik teoriskai", praktiskai algos negavo. Tuos metus seima islaikiau viena. Per ta laiko vyriskis prisieme velniai zino kiek paskolu, kurias dabar as atidavineju.. Sakykite, ka reiketu daryti, kad daugiau jokiu paskolu jis negautu.. dabar jis turi darba, bet velkasi skolu sleifas, ir gyvenime panasu, kad krizines situacijas jis spres imdamas kreditus.

Beje, turime namo paskola ilgam, uz ja atsakingi esame abu, jis pagrindinis moketojas. Paskola tvarkingai moku.

Labai dekoju uz patarimus..
Atsakyti
Laba diena. 1994 metais,mirė senelis ir liko jo namas,kuris statytas,apie 1909 metus.Senelis,prieš mirtį sakė,jog tą namą palieka man (anūkei),tad du jo sūnūs,į namą nepretenduoja.Bėda ta,kad šis namas,kaip sako tėtė,dokumentų seniai neturi,nes nuosavybė buvo surašyta paprastame lape.Tik senelis to lapo neišsaugojo.
Gal galėtumėte patarti, nuo ko man pradėti tvarkyti, namo dokumentus?
Atsakyti
QUOTE(Destiny... @ 2011 03 02, 14:01)
Sveikos, merginos,

Gal galite patarti, ka reiktu daryti, kur kreiptis, kad zmogui bankai, kreditines agenturos atsisakytu duoti paskolas. Turiu beda. Vyras praeitus visus metus dirbo "tik teoriskai", praktiskai algos negavo. Tuos metus seima islaikiau viena. Per ta laiko vyriskis prisieme velniai zino kiek paskolu, kurias dabar as atidavineju.. Sakykite, ka reiketu daryti, kad daugiau jokiu paskolu jis negautu.. dabar jis turi darba, bet velkasi skolu sleifas, ir gyvenime panasu, kad krizines situacijas jis spres imdamas kreditus.

Beje, turime namo paskola ilgam, uz ja atsakingi esame abu, jis pagrindinis moketojas. Paskola tvarkingai moku.

Destiny, as visų pirma Jums patarčiau susitvarkyti viską taip, kad naujos vyro paskolos jau būtų tik jo vieno paskolos, ne Jūsų. Vienas variantas - išsiskirti (gyvent kartu galit ir toliau, aš nesakau, kad vyrą būtina palikt), kitas variantas - separacija (http://www.vestuves.lt/ivairenybes/verta-zinoti/sutuoktiniu-gyvenimas-skyrium-separacija), kai turtas nebe bendras, o santuokinės kitos pareigos išlieka, ir trečias - vedybinė sutartis.

Gal labiau teisiškai išprususios pataisys mane, jei klystu.
Atsakyti
jurgacka, dekui 4u.gif

del istuokos ar separacijos- santuoka issaugoti noriu del keliu priezasciu.

Visu pirma- vaikas. Vyras kaip tevas yra tikrai labai geras.

Antra- turime nama, apie kuri svajojau visa savo gyvenima. Namo paskola abu kartu dirbdami tikrai issimoketume.

Trecia- mane is proto veda tai, kad as nezinau, kiek jis tu kreditu dar pasiemes. Jis yra toks zmogus, kad niekada nepasakys, jog jam yra labai blogai.. net ir tuo atveju, jei ir durnam aisku apie blogas pasekmes.

Sumokejusi jo skolu esu daug.. Ar negalima kazkaip informuoti banku, kredito bendroviu, kad siam zmogui neduotu paskolu.. o gal jie nesuinteresuoti neduoti? ir kaip suzinoti apie "nusleptas" skolas, kol vel reikalas nepaaiskes teismui ivykus ir liepiant susimoket apvalia suma (jei reiktu, issireikalauciau is jo, kad pats parasytu prasymus bankams..)

p.s. gyvenome abu gerai iki kol seimoje emiau nesti pinigelius viena. Piniginius reikalus visuomet tvarkydavo tik vyras, - as i tai nesikisau, nes pasitikejau, o ir pati nemegstu tu piniginiu reikalu tvarkyti. Zinoma, padariau didziule klaida, todel visa nasta ir mesla dabar vezu pati..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Destiny...: 02 kovo 2011 - 16:40
QUOTE(Destiny... @ 2011 03 02, 13:01)
Sveikos, merginos,

Kol Jūsų vyras nėra pripažintas neveiksniu, niekas negali uždrausti jam elgtis taip, kaip jam atroso teisinga. Jūsų vietoje galima padaryti tik vieną dalyką - povedybine sutartimi apriboti jūsų atsakomybą už jo skolas. T.y. visiškai atskirti Jūsų ir jo pajamas, kad jūsų pajamos nebūtų laikomos jūsų bendromis pajamomis, iš kurią galima atskaičiuoti jo skolas.
Manau, kad tai viskas, ką galima padaryti, bet gal kas pasiūlys kžką daugiau..
Papildyta:
QUOTE(enrigita @ 2011 03 02, 15:10)
Laba diena.  1994 metais,mirė senelis ir liko jo namas,kuris statytas,apie 1909 metus.Senelis,prieš mirtį sakė,jog tą namą palieka man (anūkei),tad du jo sūnūs,į namą nepretenduoja.Bėda ta,kad šis namas,kaip sako tėtė,dokumentų seniai neturi,nes nuosavybė buvo surašyta paprastame lape.Tik senelis to lapo neišsaugojo.
Gal galėtumėte patarti, nuo ko man pradėti tvarkyti, namo dokumentus?

Senų statinių, pastatytų kaime registravimo tvarka yra čia: http://www.registruc...nu_statiniu.pdf
Bet jums pirmiausiai reikia įsiteisinti save kaip paveldėtoją, nes neregistruos jūsų kaip savininkės. Reikia notaro išduoto paveldėjimo teisės liudijimo. Jeigu iš karto po senelio mirties netvarkėte paveldėjimo, teks kreiptis į teismą dėl termino atnaujinimo arba juridinio fakto apie faktinį palikimo priėmimą nustatymo.
Atsakyti
Laba diena. Gal kas galetu patarti, buciau begalo dekinga.
Su vyru esam vede 3metai, turim mazameti vaika. daugiau nei metus laiko nebegyvename kartu. Vyras vaiko neislaiko. Gyvename uzsienyje. Auginu vaika pati. Dbr tokia situacija, kad nebera kitos iseities kaip tik parvezti vaika pas seneliu iki rudens. Vyras suzinojas tai grasina teismais. As lb bijau, kad jis gali atimti is manes vaika, juk ne del issigalvojimo ta vaika vezu i Lietuva. Pinigine padetis sunkeja. Vyras dirba jau senai 1 darbe ir uzdirba dvigubai (beveik) nei minimuma. As esu bedarbe siuo metu, ieskau bet kokio darbo, bet vis susduriu su problema, kad nera kur palikti vaiko saugiose rankose. Leisti i darzeli neisgaliu. Gryzti i Lietuva abies su vaiku nenoriu, nes zinau jog nuo rudens padetis tures pagereti (pradesiu mokytis pilnu tempu full-time ir tada pradesiu gauti papildou pasalpu is valstybes).
Ar jis tikrai gali atimti is manes vaika teismo keliu? Esu tvarkinga moteris, be jokiu skolu, negerenti, vaikas visad priziuretas ir nieko tikrai jam netruksta - kiek galiu tiek duodu, bet dbr tikrai lb sunki padetis man. Prasau patarkit, nes esu tiek issigandus ir nevilty, kad nebezinau nei ka daryti. Vaiko nenoriu prarasti!!!!!
Atsakyti
Jurgacka, saulute85, dekoju 4u.gif
Atsakyti
Ir man reikia teisinio patarimo verysad.gif kaip čia aiškiau ir trumpiau parašyti g.gif Taigi mūsų (su vyru) firma teikia kitai firmai paslaugą.Ta firma perka žalevas mums pristato o mes pagaminame gaminį ir už tą paslauga jie mums sumoka.Tik dabar ta firma mums neapmoka sąskaitų nuo sausio suma jau virš 20000 skambinam, klausiam vis žada ir žada praveda kelis tūkstantėlius ir vėl ramu o laikas eina ir vėl atsiranda nauja sąskaita.Ko mums imtis?ar galim savivališkai neduoti jiems prekių?nors tos prekės jų tik nukreiptos gamybai pas mus.Gal jau laikas kreiptis į anstolius?
Atsakyti
Reikia kreiptis ne pas antstolius, o į teismą.
O kaip pas jus sutartyje nurodyta?
Atsakyti
Sutartyje reikia apmoketi per 30 dienu.Siandien vyras vel skambino, sake tipo uz sausi padare visa suma.Pavedimo dar nematau bus veliau matyt g.gif bet iki kovo galo turi pravest uz vasari, bet manau,kad sulauksim balandzio
Atsakyti
Tai parašykite pretenziją, priskaičiuokite delspinigius, jeigu numatyta.
O iš kitos pusės, jeigu moka, nors ir paveluotai, vis geriau nei visai likti be darbo.
Bet čia aišku jums spręsti smile.gif
Atsakyti