QUOTE(kimono @ 2011 02 21, 18:35)
Laba diena.Norejau teirautis poros dalykeliu,gal kuri ir galesite padeti.Mano mama nori skirtis su tėvu(dėl visiškai pateisinamu priežasčiu, kuriu cia placiau neaptarinesiu).Mamytė yra praradusi darbą,turi nedarbingumą.Mudvi su seserimi esame dieniniu skyriu studentes,nedirbame,mokomes universitetuose.Mama,jei issiskirs su tevu tikrai neisgales viena islaikyti musu visu triju.Mano klausimas būtų toks:ar tėvas po skyrybu neturi rupintis mūsų su seserimi visais piniginiais reikalais mokslo metu(t.y. kambariu nuoma,nes mes nuomojames kambarius ir siaip kazkokie ale ,,alimentai" ar pan.),visumoje-ar jis neturi rūpintis mūsų su seserimi islaikymu po skyrybu,jei mes studijuojan dieniniuose skyriuose?Labai dėkoju už ats.
na kadangi jūs jau pilnametės, tai jums nepriklauso alimentai, aišku, galite kreiptis į teismą.
Papildyta:
QUOTE(ugzzy @ 2010 11 12, 14:03)
Mūsų valstybė,yra pasirūpinusi našlaičiais,globos namų vaikais,kuriems mokama įsikūrimo pašalpa.Kuri sudaro 75 MGL,t.y 9750 lt.Ji neišmokama grynais,bet gali pirkti prekes namams,mokesčius mokėt,sklypą pirkt,už mokslus apmokėt.Už visa tai apmoka miesto savivaldybė.Mano brolis našlaitis,po 18 gimtadienio gavo ir šią pašalpą.Bet susidūrėm su tokia problema,kad jam nenori apmokėti šildymo sąskaitos,neva sutartis sudaryta jo vardu tik nesenai,o įsiskolinimas iš seniau.Įsiskolinimas nebuvo mokėtas sąmoningai(nuo praeito šildymo likusi skola,nes vyras nedirbo,ją turėjau išmokėt per vasarą),nes su broliu susitarėm,kad aš jam tuos pinigus duodu auto mokyklai sumokėt už vairavimo kursus, o skolos neišmoku,jis sumokės kai gaus tą pašalpą.Kad jis apmokėtų,turėjom perrašyt sutartį šilumos tiekimo(beje butas mūsų abiejų vardu) jo vardu,kad galėtų savivaldybė mokėt jo sąskaitas.Žodžiu,situacija tokia,kad savivaldybė apmokėt skolos nenori,tik už einamąjį mėnesį moka. Kaip bebūtų,juk buto dalis priklauso broliui,sąskaita jo,na ir ta įsikūrimo pašalpa jo.Tai ar negalima su jais ginčytis? Viskas dar būtų išsprendžiama,bet pati esu bedarbė,o prasidėjus šildymo sezonui,mane jau atakuoja pranešimais dėl tos skolos,bijau,kad į teismą nepaduotų
kadangi butas jūsų abiejų vardu, todėl ir skola jūsų abiejų
QUOTE(oxsy @ 2011 02 01, 20:54)
Laba diena, gal atsirastu susidurusiu su tokia problema
Gavau laiska is skolu isieskojimo imones, raginanti susimoketi delspinigius. Delspinigiai uz negrazintas knygas i biblioteka. Knyga grazinta jau buvo spalio men.
Aciu
skambinti į biblioteką ir aiškintis