Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

"SVEIKI, GALBUT KAS NORS GALES SUTEIKTI INFORMACIJA, BUCIAU DEKINGA.

Mano vyro buvusi darboviete, ji itarineja aferom, ir perdave atlike vidini tyrima imoneje, policijai. Dabar man policija neduoda ramybes, kada as atvyksiu i apklausa, pirma pradeda apklausa nuo manes, zmonos.Ar as privalau ten vykti i apklausa, jei as toje imoneje nedirbau, nieko negaliu pakomentuoti, ar yra kazkoks straipsnis, kuriuo remiantis gali mane atvesdinti prievarta, ar taikyti nuobaudas? "

Pries savo seimos nari galite atsisakyti liudyti. Niekas, nei policija, nei teismas, jusu pries savo vyra liudyti neprivers.
Papildyta:
QUOTE(E&E @ 2010 09 09, 13:36)
SVEIKI, GALBUT KAS NORS GALES SUTEIKTI INFORMACIJA, BUCIAU DEKINGA.

Mano vyro buvusi darboviete, ji itarineja aferom, ir perdave atlike vidini tyrima imoneje, policijai. Dabar man policija neduoda ramybes, kada as atvyksiu i apklausa, pirma pradeda apklausa nuo manes, zmonos.Ar as privalau ten vykti i apklausa, jei as toje imoneje nedirbau, nieko negaliu pakomentuoti, ar yra kazkoks straipsnis, kuriuo remiantis gali mane atvesdinti prievarta, ar taikyti nuobaudas?

Pries savo seimos nari galite atsisakyti liudyti. Niekas, nei policija, nei teismas, jusu pries savo vyra liudyti neprivers.
Atsakyti
Laba 4u.gif

Iskilo toks klausimas ar gali bendrasavininkas isnuomot buto dali be mano sutikimo?
Gal jau kas susidure su tokia situacija, butu idomu suzinot daugiau apie tai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saolinis: 04 spalio 2010 - 09:48
gali. sutikimo nereiktų nė parduodant, tiesiog pirmiau siūlyti turėtų bendrasavininkiui.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 10 04, 11:24)
gali. sutikimo nereiktų nė parduodant, tiesiog pirmiau siūlyti turėtų bendrasavininkiui.

Bet nera nurodita to buto tiksli vieta jo ir mano... tad teismas turetu padalint pirma manyciau... butas 2 kambariu tai kur ta jo 1/3 oji buto? kaip su vonia ir virtuve???
Atsakyti
Taip. Gali. Kiekvienas is bendrasavininku gali isnuomoti savo neklinojamojo turto dali be kito bendrasavininko sutikimo. Civiliniame kodekse nera tokio apribojimo.
Jei vienas is bendrasavininku nesutinka geruoju ileisti kito bendrasavininko nuomininku, nuomotojas kreipiasi i teisma. Teismas padalina buta savo nuoziura, nustato praejimus, naudojimosi zonas. Vonia, wc ir virtuve tampa bendra abiem shalims. Su shiuo sprendimu galima ikelti nuomininkus. Galima pasitelkti policija, jei neileidziami nuomininkai.
Jei norima nesikpreiti i teisma, naudojimosi zonas nustato notaras abieju shaliu sutikimu. I teisma kreipiamasi tada, kai nesutinka viena ish shaliu. Teismas turi teise padalinti
buta savo nuoziura. Kaip minejau, bendro naudojimosi patalpos tampa bendromis.

Atsakyti
Sveiki
Gal kas galėtų atsakyt į klausimą, kur kreiptis, jei asmuo nevykdo baudžiamojoje byloje priimtos "sutarties dėl žalos atlyginimo" sąlygų (tai NE materialinis žalos atlyginimas)
Atsakyti
Sveiki,
labai reikia konsultacijos.
Žmogus gydosi ligoninėje. Dabar mes gavom teismo įsakymą dėl išieškojimo skolos "Moment Credit" naudai 246 Lt. , delspinigiai 190 Lt., 13Lt žyminis, 10,50 valstybei už procesinių dok. siuntimą. Suma nėra katastrofiška, bet čia ne vienintelis įsipareigojimas, todėl nesinori permokėti ypač tiems plėšikams GREITIEMS KREDITAMS.Kreditas paimtas 2010-03-10 200Lt., terminas grąžinimo 2010-04-07 246Lt. Delspinigiai pagal sutartį 2 proc.už pradelstą dieną. Yra pridėta delspinigių lentelė, nesuprantu kaip skaičiuota, bet data paskutinė 2010 -06 -03, pradelstų dienų 126, mokėtina delspinigių suma 392,64, o po apačia parašyta UAB "Moment Credit" remdamasi dispozityviškumo principu(LR civilinio proceso kodekso 13 str.) teismo prašo priteisti tik dalį priskaičiuotų delspinigių. Reikalaujamų delspinigių suma nurodoma pareiškime. Taip suprantu, kad ji padalinta per pusę (190Lt.). Bandžiau aiškintis pas juos skyriuje, tai tie vadybininkai rimtais veidais sako, kad čia jau teismas jums paskaičiavo ir džiaukitės, kad tik tiek...
Ar yra dar kokios vilties juos sumažinti, nes man jie vis tiek atrodo per dideli. Ar per tą susirašinėjimą man neišaugs žyminiai mokesčiai ir valstybei mokesčiai. Kaip teisingai surašyti prieštaravimą?
O gal tie delspinigiai normalūs?Beja teismo pranešime aš dar perskaičiau tokį sakinį:"priimdamas teismo įsakymą teismas netikrino kreditoriaus pareikšto reikalavimo pagrįstumo" Ar tai reiškia, kad kiek paprašė, tiek įsakė?

Atsakyti
Jeigu jau buvo teismas tai kažin ar jau pavyks sumažinti. Mano mama turėjo skolą, tai antstoliai prisiskaičiavo pinigų už darbą, kurio jie nedarė, nes mama skolą sumokėjo anksčiau, nei jie pradėjo išieškojimo procesą, nei jie laiškų siuntė (sako siuntė, bet negavom, gavom tik iš teismo nutartį), bet nuėję pas advokatą išsiaiškinom, kad jau nieko nepešim, nes byla antstoliams perduota buvo, jie darė užklausimus, siuntė laiškus (nesvarbu, kad jie adresato nepasiekė) už tai jiems priklauso atlyginimas. Todėl teismo nutarties neskundėm. Jau ir taip teismas priteisė mažiau nei buvo užsiprašę
Atsakyti
Turiu klausima, gal kas buvo susidure:
autoivykio metu, buvo sutrikdyta sveikata, kas ja turi konkreciai ivardinti, kokio laipsnio, ir su kokiais dokumentais pradziai kreiptis i draudima del zalos atlyginimo? vakar buvau ligoninej, del stuburo, kaklo ir galvos sutrenkimu, nustate, kad luziu nera, sumusimai tik, bet jie tik nustato kad luziu nera ir tuom baigias, o kas turi ivardinti, kad sumusimas, lengvo ar vidutinio laipsnio? seimos gydytojas turbut? nes sutrenkimas tai irgi yra sveikatos sutrikdymas, paskirtas gulimas rezimas, del to iskyla daug problemu, tai visa ta zala noretusi kad atlygintu. Aciu jei kas pades 4u.gif
Atsakyti
Mūsų valstybė,yra pasirūpinusi našlaičiais,globos namų vaikais,kuriems mokama įsikūrimo pašalpa.Kuri sudaro 75 MGL,t.y 9750 lt.Ji neišmokama grynais,bet gali pirkti prekes namams,mokesčius mokėt,sklypą pirkt,už mokslus apmokėt.Už visa tai apmoka miesto savivaldybė.Mano brolis našlaitis,po 18 gimtadienio gavo ir šią pašalpą.Bet susidūrėm su tokia problema,kad jam nenori apmokėti šildymo sąskaitos,neva sutartis sudaryta jo vardu tik nesenai,o įsiskolinimas iš seniau.Įsiskolinimas nebuvo mokėtas sąmoningai(nuo praeito šildymo likusi skola,nes vyras nedirbo,ją turėjau išmokėt per vasarą),nes su broliu susitarėm,kad aš jam tuos pinigus duodu auto mokyklai sumokėt už vairavimo kursus, o skolos neišmoku,jis sumokės kai gaus tą pašalpą.Kad jis apmokėtų,turėjom perrašyt sutartį šilumos tiekimo(beje butas mūsų abiejų vardu) jo vardu,kad galėtų savivaldybė mokėt jo sąskaitas.Žodžiu,situacija tokia,kad savivaldybė apmokėt skolos nenori,tik už einamąjį mėnesį moka. Kaip bebūtų,juk buto dalis priklauso broliui,sąskaita jo,na ir ta įsikūrimo pašalpa jo.Tai ar negalima su jais ginčytis? Viskas dar būtų išsprendžiama,bet pati esu bedarbė,o prasidėjus šildymo sezonui,mane jau atakuoja pranešimais dėl tos skolos,bijau,kad į teismą nepaduotų doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Andzeja @ 2010 11 08, 10:18)
Turiu klausima, gal kas buvo susidure:
autoivykio metu, buvo sutrikdyta sveikata, kas ja turi konkreciai ivardinti, kokio laipsnio, ir su kokiais dokumentais pradziai kreiptis i draudima del zalos atlyginimo? vakar buvau ligoninej, del stuburo, kaklo ir galvos sutrenkimu, nustate, kad luziu nera, sumusimai tik, bet jie tik nustato kad luziu nera ir tuom baigias, o kas turi ivardinti, kad sumusimas, lengvo ar vidutinio laipsnio? seimos gydytojas turbut? nes sutrenkimas tai irgi yra sveikatos sutrikdymas, paskirtas gulimas rezimas, del to iskyla daug problemu, tai visa ta zala noretusi kad atlygintu. Aciu jei kas pades  4u.gif

Pirmiausia reikia kreiptis į kaltininko draudima jie privalo informuoti kokius dokumentus jiem reikes pristatyti, geriausia, kad jie tai parasytu raštu arba el. paštu, vienoms draudimo kompanijoms užtenka šeimos gydytojo pažymos ir nedarbingumo kopijos, kitoms gali reikti teismo medicinos ekspertu isvados, kuria padaro (jeigu nežymus sveikatos sutrikdymas) pagal šeimos gydytojo pažyma. Reikia būtinai rinkti visus čekius susijusius sužalojimų gydimu o pagal įstatymus priklauso moralinės žalos atlygis.
Jeigu iskils dar kam klausimu su draudimu, ypac del zalu, kreipkites su malonimu padesiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ginta.: 16 lapkričio 2010 - 11:52
Sveiki,

gal kas galetu sabloniskai paaiskinti, kaip reiktu rasyti[kokia forma] teismui ieskini del alimentu priteisimo pilnameciui, besimokanciam vidurineje?

Buciau baisiai dekinga.
Atsakyti