Prašau išmanačias pagalbos.
Vasarą buvom pakiuvę į autoįvykį. Mums važiuojant, sankryžoje degant žaliam šviesoforo signalui, mums į mašinos šoną įvažiavo kitas automobilis. Jį vairavo mergina, ji lėkė viršydama greitį, jai degė raudonas šviesoforo signalas, ji manevravo sankryžoje. Aš pati vairoju, bet tąkart prie vairo buvo mano vyras. Kaip vairuojanti, net nesėdėdama prie vairo visuomet sankryžose nesąmonigai dairausi, lyg pati vairuočiau. Mes sukom į kairę. Į sankryžą įvažiavom degant žaliam signalui, praleidom masinų srautą, užsidegė geltona, jos sutojo, mes baiginėjom manevrą, sankryža buvo tuščia. Buvo laisva viena priešpriešinė juosta. Pati MAČIAU, jog mašinos stovėjo, mačiau, jog mums važiuojant, joms užsidegė raudona. akimirkai nuleidau akis pažiūrėt į miegančią automobilinėj kėdutėj dukrytę, nes arnt posūkį, bijojau, kad sujudės jos galvytė, ir ji atsibus. Vėl pakėliau akis ir pamačiau, kaip beprotišku greičiu laisva juosta lekia automobilis. Už mūsų ėjo žmonės, nes jiems degė žalia. Jei ne žmonės, mašina būtų lėkusi ir pralėkusi. Bet net dabar rašant dreba rankos, kai prisimenu, kaip ji padarė staigų posūkį į mus. Aš mačiau, kaip ji pasuko tiesiai į mus, mačiau, kaip artėja, vyras irgi pamatė, nuspaudė gaza iki galo, bet ka ten opelis... Jei butu buves koks bmw, butumem isvenge avarijos... Tiesiai man pries akis, nes buvau pasisukusi i ta puse... Maciau, kaip masina arteja i mus, maciau kaip trenkiasi, kaip tik i ta vieta, kur kedutej miegojo dukryte. Maciau, kaip lyg popierius lankstosi tos masinos metalas, skraido detales. Po to buvo daug dulkiu, musu langa buvo atidarytas, viskas aptemo, mus nubloske i sona ir suko suko... Voziausi galva ir alkunemis i sonini stikla, po to mane mete atgal. Vaikai klyke, jauciau, jog trinu savo sunu, nes mane uzmete ant jo. Po to viskas baigesi. Laimingo atsitiktinumo deka sustojom prie pat stulpo. Jei ne mes, ta masina butu rezusis i pilna stotele zmoniu arba nulekusi nuo nedidelio skardzio. Dukryte nezuvo tik todel, kad buvo kedutej, sunus ir as nezymiai nukentejom. alkunem negaliu remtis iki siol, jos net praejus pusei metu juodos splavos.
Blondine is tos masinos pasiskambino tevui, sis viska suorganizavo.
Liudytojai is stoteles isvazinejo autobusais. Nesusiprotejom pasiimt ju adresu. Yra tik du liudytojai, mate ivyki, bet jie nemate sviesoforo signalo, mate, tik kaip eismas stovejo, mate, jog sankryza buvo tuscia.
Kai mus isveze su greitosiomis, vyras, kuriam nieko nenutiko, mate, jog buvo atvaziaves toks tipas ir fotografavo eismo ivyki. Po to jis atsirado kaip liudytojas, kuris neva mate, jog blondine vaziavo per zalia, jog jis neva vaziavo paskui ja, jis neva pravaziavo ir grizo nufotografuoti visko, o po to isvaziavo niekam nedaves savo telefono, o blondine jam po kurio laiko paskambino ir jis neva nezino kaip ji susirado.
Tyrejai liudytoju neklause ar kas vaziavo per sankryza apart tos blondines. O kadangi niekas nevaziavo, tai jie ir nezinojo, jog kazkas atsirado neva vaziaves, tai nieko ta tema ir nepasake. Likom kalti.
Padaviau i administracini teisma. Beda tame, jog vyras nenori teistis, jam gerai kaip yra. Jam nereikia nei rupesciu, nei problemu, nors jis nekaltas, bet jam vienodai. Butume kalti, tyleciau, bet mano vaiku vos neuzmuse, pirko liudytoja, net neatsiprase. Ne draudimo gavime uz masina esme. Mes nekalti, negi ner teisybes? Gal as per naivi, kad kazko tikiuosi...
Vyras neina pas advokata, mat kazkas is jo pazistamu pasake, jog advokatas nieko nepadeda. Jam isviso nusispjaut, as likau kalta, kad neduodu jam ramiai gyventi.
Norejau patarimo, nes neisivaizduoju, kaip vyksta teismas? Su dukryte nelabai iseina nuvaziuot pas advokata, o ir pinigeliu nelabai turiu
Neiseis pasikonsultuoti, ji judrus vaikas, nesedes vietoje.
Ar gali kita puse pasikviesti dar daugiau liudytoju? Juk jei nusispirko si, tai gali nusipirkti ir daugiau, kurie neva atsiras is kazkur. Kaip kviesti liudytojus, tiesiog paprasyti, kad tie, buve ivykio vietoje atvaziuotu i teisma ar reikia kazko oficialaus? Nes saukime i teisma raso, jog atsivestume liudytojus.
Noreciau paprasyti teises gauti tos mergos ir jos tevo telefonu isklotines, kas kam skambino, nes jie tikrai skambino tam tipui, kad atvaziuotu su fotoaparatu. Taip irodyciau, jog jam pasambinta iskart po avarijos. Kas turi to prasyti ir i ka kreiptis? Kada to prasyti, ar teismo metu? Ar turim tokia teise?
As ne teisininke, su teismais nebuvau susidurusi. Pati per nakti kai vaikai miegojo rasiau skuda teismui pagal pavyzdi internetiniam puslapy. Gal galetu kas nors parasyti, kaip tam teisme viskas vykta, ko reiketu?
Teismas jau kitos savaites pradzioj. Vyras eda, kad neduodu jam ramiai gyvent, likau kalta as, o ne ta blondine
Kas bus, jei pralaimesim, gal reiks kazka tokio apmoket, gal be reikalo as kazko emiausi. Naivu buvo tiketis teisybes. Juo labiau, kad vyrui vienodai, jis nueis, pastoves nepatenkinta mina ir grizes del visko apkaltins mane.
Buciau labai dekinga uz patarimus, neisivaizduoju ko griebtis...
Dekui