Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

QUOTE(mergytea90 @ 2009 09 10, 09:42)
man ir mano draugei yra iskelta byla uz nesunku tycini nusikaltima, mes prisipazinom ir sutikom moketi bauda, taciau viskas taip nesibaige, vietinis laikrastis aprase musu byla, su vardais, pavardem, baudos dydziu, tiksliais prisipazinimais ir t.t., kitaip tariant vietinis laikrastis paviesino informacija apie mano ir mano drauges teistuma, ar jie turejo teise taip pasielgti? ar as ka nors ispesciau padavus juosi teisma? miestelis kuriame gyvename gana mazas, tai dabar visi zino sia informacija, o pries laikrsciui taip pasielgus, nezinojo beveik niekas.

Pagal Lietuvos zurnalistu ir leideju etikos kodekso 44 straipsni (cituoju): "Neturi būti viešai skelbiami duomenys privačių asmenų, padariusių pažeidimus ir už tai nubaustų lengvomis bausmėmis.".
Tame paciame ju kodekse numatyta ir atsakomybe uz kodekso normu nesilaikyma.
Atsakyti
...vietinis laikrastis aprase musu byla, su vardais, pavardem, baudos dydziu, tiksliais prisipazinimais ir t.t., ....

QUOTE(com @ 2009 09 11, 13:28)
Pagal Lietuvos zurnalistu ir leideju etikos kodekso 44 straipsni (cituoju): "Neturi būti viešai skelbiami duomenys privačių asmenų, padariusių pažeidimus ir už tai nubaustų lengvomis bausmėmis.".
Tame paciame ju kodekse numatyta ir atsakomybe uz kodekso normu nesilaikyma.

Yra toks straipsnis. Tačiau yra 39 straipsnis :
Draudžiama skelbti atliekant ikiteisminį tyrimą surinktus duomenis, išskyrus atvejus,
kai juos skelbti yra visuomenės (viešasis) interesas.

Manau, jog straipsnyje aprašyta veikla buvo svarbi visuomenės interesui. Prisiminkite tos savanorės, kuri juodaodę sumušė bylas. Pavardė ir atvaizdas buvo paviešinti gerokai prieš teismo sprendimą, teismo metu ir jau paskelbus sprendimą.
Pirmasis teismas ją bauda nubaudė? Lengva bausmė? Gal jai į žurnalistų etikos komisiją kreiptis? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 09 11, 18:41)
Prisiminkite tos savanorės, kuri juodaodę sumušė bylas. Pavardė ir atvaizdas buvo paviešinti gerokai prieš teismo sprendimą, teismo metu ir jau paskelbus sprendimą.
Pirmasis teismas ją bauda nubaudė? Lengva bausmė? Gal jai į žurnalistų etikos komisiją kreiptis? biggrin.gif

O nera skirtumo, ar Lietuvos kariuomenes savanore, ar kokia jadze is kalabybiskiu kaimo? g.gif
Atsakyti
Nemokama pirminė teisinė pagalba garantuojama visiems LR piliečiams. Kreiptis turite į savo miesto savivaldybę, ten turi būti juristas 4u.gif

Laikraštis nieko nepažeidė. Straipsnis Jus apšmeižė? Kaip? Jis tik parašė faktus kurie yra aktualūs visuomenės interesui mirksiukas.gif

Bet iš esmės kiek dabar skaičiau Jums advokatas nieko nepadės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mergytea90 @ 2009 09 11, 15:28)
geroji samariete, atleiskite, kad man nusisikt ant to, ka jus manote, taciau mano poelgiai ir ju priezastis yra mano reikalas, ir noriu as ne ivairiu savo poelgio interpretaciju, o konkretu dalyka suzinot: laikrastis pazeide mano teises ar ne? jei jus neturite tokios informacijos, tai ko cia lendate, savo tariamomis moralinemis vertybemis spinduliuokite kitur.

O Jūsų nusikaltimas nebuvo pavyzdžiui kieno nors sumušimas už neįtikusią Jums nuomonę, a????? bigsmile.gif Žiauroka reakcija į komentarą bigsmile.gif
P. S. Dabar galit pykt ant manęs, šiaip man DZIN, tik jei rašot į forumą, nesiuskit už priešingas nuomones, nes labai juokinga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2009 09 22, 02:58)
Laikraštis nieko nepažeidė. Straipsnis Jus apšmeižė? Kaip? Jis tik parašė faktus kurie yra aktualūs visuomenės interesui  mirksiukas.gif

Drįsčiau paprieštaraut. Visų pirma nežinome kaip ir ką parašė laikraštis, tad gali būti kad ir apšmeižė. O antra ar tikrai visi mūsų poelgiai yra aktualūs visuomenei? Ar tai, kad tarkim aš kažką išvadinčiau necenzūriniais žodžiais ir už tai gaučiau baudą, jums būtų aktualu? Aplamai nemanau, kad tai kažkam turėtų būti įdomu, nes tai galėjo būti tik vienkartinis poelgis. Ir įsivaizduokit po to parašytų laikraštis, kad aš tokia ir tokia esu teista ar gavusi baudą. Ar labai žmonės gilinasi į straipsnio esmę? Teista ar bausta tai jau nusikaltėlė, dėl to galima ir darbo netekti, net jei nusikaltimas buvo nei sunkus, nei rimtas. Juk taip lengva imti ir nuteisti žmogų. Būna įvairių situacijų ir nelinkėčiau kada pačiai į tokią papult.
QUOTE(meskioke @ 2009 09 22, 15:56)
padare nusikaltima ir dar iesko teisiu matai doh.gif

Tik norėčiau priminti, kad žmogaus už tą patį nusikaltimą negalima antrą kartą teisti. Bausmė paskirta, kaltė pripažinta, ko dar norit?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 22 rugsėjo 2009 - 14:59
QUOTE(pikkolo @ 2009 09 22, 15:59)
Drįsčiau paprieštaraut. Visų pirma nežinome kaip ir ką parašė laikraštis, tad gali būti kad ir apšmeižė. O antra ar tikrai visi mūsų poelgiai yra aktualūs visuomenei? Ar tai, kad tarkim aš kažką išvadinčiau necenzūriniais žodžiais ir už tai gaučiau baudą, jums būtų aktualu? Aplamai nemanau, kad tai kažkam turėtų būti įdomu, nes tai galėjo būti tik vienkartinis poelgis. Ir įsivaizduokit po to parašytų laikraštis, kad aš tokia ir tokia esu teista ar gavusi baudą. Ar labai žmonės gilinasi į straipsnio esmę? Teista ar bausta tai jau nusikaltėlė, dėl to galima ir darbo netekti, net jei nusikaltimas buvo nei sunkus, nei rimtas. Juk taip lengva imti ir nuteisti žmogų. Būna įvairių situacijų ir nelinkėčiau kada pačiai į tokią papult.

Aš ir klausiau ar laikraštis apšmeižė? Jei neapšmeižė, o parašė tik faktus tada viskas gerai. Yra spaudos ir žodžio laisvė
Jeigu yra teistumas, vadinasi tas asmuo jau yra padaręs nusikaltimą.
Tik įdomu kokio pobūdžio ta nusikalstama veika buvo padaryta. Jeigu tai buvo baudžiamoji byla iškelta ir teismo pripažintas asmuo yra kaltas, tada tai jau yra viešasis interesas.
Kokios situacijos būna puikiai žinau
Atsakyti
man ir mano draugei yra iskelta byla uz nesunku tycini nusikaltima, mes prisipazinom ir sutikom moketi bauda, taciau viskas taip nesibaige, vietinis laikrastis aprase musu byla, su vardais, pavardem, baudos dydziu, tiksliais prisipazinimais ir t.t., kitaip tariant vietinis laikrastis paviesino informacija apie mano ir mano drauges teistuma, ar jie turejo teise taip pasielgti? ar as ka nors ispesciau padavus juosi teisma? miestelis kuriame gyvename gana mazas, tai dabar visi zino sia informacija, o pries laikrsciui taip pasielgus, nezinojo beveik niekas.

žinai,manau,kad laikraštis nieko nepažeidė. juk yra viešai skelbiami vardai,pavardės ir bausmės pvz girtų vairuotojų,kuriuos pagauna policija. Jei jau nusikaltai įstatymui-yra kaip yra...
pikkolo, o prie ko čia ta bausmė vieną kartą ir bla bla? Ar info paskelbimas laikraštyje kažkaip prilygsta teismo priskirtai finansinei bausmei? Niekas gi neteisė šios merginos antrą kartą,ir nereikėjo mokėti dvigubos sumos
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2009 09 22, 16:25)
pikkolo, o prie ko čia ta bausmė vieną kartą ir bla bla? Ar info paskelbimas laikraštyje kažkaip prilygsta teismo priskirtai finansinei bausmei? Niekas gi neteisė šios merginos antrą kartą,ir nereikėjo mokėti dvigubos sumos

Teisia visuomenė. Šioje temoje taip pat.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 09 22, 16:33)

Niekas nieko neteisia, aš kaip teisininkė atsakiau į klausimą. Ir parašiau ne savo nuomonę o kaip yra pagal įstatymą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 09 22, 16:33)

Žinoma. Tik visuomenė ir turi teisę tai daryti, jei mes gyvename demokratinėje valstybėje.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 09 22, 15:59)
Tik norėčiau priminti, kad žmogaus už tą patį nusikaltimą negalima antrą kartą teisti. Bausmė paskirta, kaltė pripažinta, ko dar norit?

Aš tai norėčiau, kad sulaukus kažkokios kitokios nuomonės, išskyrus vien tik tokią kaip pati galvoja, taip nepyktų ir nevartotų žodžio nusišikti, man pavyzdžiui nemalonu skaityti ax.gif Ko gero pažeidė mano teises ax.gif
P.S. Buvau ko neutraliausiai nusiteikusi autorės atžvilgiu ir tikrai jos neteisiau, kol ji pati nepasirodė ir nepradėjo įžeidinėti kiek kitokią nuomonę parašiusios dalyvės.
Atsakyti