QUOTE(Medinis @ 2009 09 10, 12:25)
Pavyzdžiui aš norėčiau, kad visų kada nors nusikaltusių žmonių vardai, pavardės ir gyvenamoji vieta būtų skelbiami viešai. Visiškai nepageidauju nusipirkęs butą sužinoti, jog mano kaimynai yra kalėję už narkotikų platinimą ar nepilnamečių tvirkinimą.
Aš turiu teisę žinoti informaciją apie nusikaltėlius.
Aš turiu teisę žinoti informaciją apie nusikaltėlius.
o mano nuomonė yra tokia kad jei žmogus yra kartą už nesunkų nusikaltimą buvęs nuteistas ir bausmę atlikęs tai antra karta už ta patį nusikaltimą teisiamas neturėtų būti taip pat ir atskiriamas nuo visuomenės jam kaip tik turėtų būti suteikiamos galimybės gyventi normalų gyvenimą ir pradėti gyventi pagal įstatymus. Medini aš nekalbu apie pastovų nusikalstamumą ar sunkius nusikaltimus, kalbu apie lengvus nusikaltimus kaip pvz. šmeižtas, nors ir nemalonus nusikaltimas bet kartais toki nusikaltimą gali padaryti net nesuprasdamas ką darai, netyčia išsprūdęs vienas ar antras žodis ir jau esi teisiamas. tad dėl tokio nusikaltimo nenoriu žinoti kad mano kaimynas buvo nuteistas, manęs tai neliečia.
o dar yra ir kita to medalio pusė nusikaltusio žmogaus artimieji jie nuolat ypač mažuose miesteliuose yra badomi pirštais ir kitaip įžeidinėjami net ir tais atvejais kai nusikaltęs žmogus yra pilnametis o giminės turi tik bendra pavardę, tad nemanau kad pačiam būtų malonu atsidurti tokioje situacijoje