QUOTE(pantera83 @ 2009 07 30, 14:25)
tai cia pirslys kai savo palikima skaite, tai ir dalijo: pabroliams - dantis, pamergems akis, netekejusioms ir naslems - pirslio daikta (irgi is saldziu maju), peruka - jaunajai, kad turetu is ko sepeti pasigaminti, skarele tevams (kadangi pirslys buvo apsirenges ale moteriske) ir t.t.
Papildyta:
as tai juos dejau i laikrasti ir kai jau visi issipirkom uzsesta stala, padekojau, kad uzleido mums stala ir padavus laikrascius (uzsedejams ir kitiems sveciams), pasakiau, kad susipazintu su tos dienos aktualijomis ir nuostatais
Va, kad skaitant testamentą dar galima ir dalint paliekamus daiktus, tai nepagalvojau... DEKUI UŽ IDĖJĄ
Kažkaip man pati nemieliausia vestuvių dalis yra piršlio korimas, ale jaunieji nori... Tai galvoju, gal tokiomis juokingomis smulkmenomis išeis prisijaukinti tą tradiciją...
O testamentas jūsiškis toks buvo?
Po savo mirties joms pasilinksminti linksmakotį savo palieku.
Liežuvį, per kurį man budeliai paskelbė mirtį,
kaimo pletkininkėms prašau paskirti,
kad daugiau pletkavotų ir mane geru žodeliu minavotų.
Iš pilvo būgną padarykit,
kad šonkauliais mano mušant jis skleistų didelius garsus
ir visiems bernams primintų mano kėslus apvesdint juos visus.
ir t.t.
ar dar koks kitas egzistuoja?
O šventės dalyvių taisykles galima panaudoti kaip tik fantazija leidžia, aš žadu skaityti, kol visi karštus valgys vakaro pradžioje, galima ir į laikraštį dėti ir plakatą padaryti....
Papildyta:
O aš žadu išpirkinėjant stalą vietoj saldainių aplink kaklą dovanoti dešrelių karolius
Pagalvojau, kad saldainiais bus aplipintas šampanas, tai karolių iš kažko kito norisi... o dešrelės jau ir sujungtos į virtinę ir kg apie 10 lt kainuoja.