Įkraunama...
Įkraunama...

Lakas dekupažo darbams

Siandien galvojau nusipirkt sita arba su zaliu dangteliu
user posted image
Bet paskaiciau, kad netinka daiktams, turintiems salyti su maistu (na, cia nieko keisto), bet ir vaikiskiems zaislams bei baldams... Va, sito tai ir nesupratau...
Nusipirkau Johnstone poliretanini laka. bet pasirodo ir to lako yra kelios rusys: skiedziamos su vaitspiritu ir kitas- su vandeniu.
http://www.senukai.l...st_tab=articles
Atsakyti
Turiu si laka http://www.senukai.l...st_tab=articles thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos panelės smile.gif
aš dar tik pradedančioji dekupaže ir turiu klausimėlį smile.gif
o jūs arbatines lakuojate tiesiog akriliniu laku vandens pagrindu, ar kažkokiu specialiu atspariu drėgmei? nes dažniausiai arbatinės stovi virtuvėje, tai gal geriau tuo atspariu lakuoti? o koks yra atsparus drėgmei ir karsčiui? bet kad nebūtų koks kenksmingas ir būtų saugu laikyti virtuvėje... smile.gif

o kuo lakuojate jeigu daiktas turi sąlytį su maistu? koks lakas tinkamas?
Atsakyti
Siai dienai man rodos vienintelis tinkantis salyciui su maistu yra DECOPATCH lakas
Paskaitykit cia .

I JONSTONES butinai atkreipkit demesi ,nes dezutes visiskai vienodos ,o lakai yra skirtingi ,yra vandens pagrindu ir yra poliuretaninis .(Jei kam reiktu poliuretaninio ,turiu visa pilna ,galiu papilstyti biggrin.gif ).Ir dar neskubekit jais lakuoti baltu daiktu ,nes jie duoda lengva geltonuma daugiau patepus .

O vaikiskiems baldams yra lakas
user posted image
kaip rašo- bekvapis, skirtas dekoratyviniam vaikiškų baldų, medinių elementų dažymui lopšeliuose, darželiuose ir kt.patalpose.(pacioj pradzioj temos jis parodytas ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 88888888: 30 rugsėjo 2009 - 09:35
[quote=88888888,2009 09 30, 10:33]
Siai dienai man rodos vienintelis tinkantis salyciui su maistu yra DECOPATCH lakas
Paskaitykit cia .

o kur galima tokį įsigyti? nes noriu dekupuoti druskinę ir arbatinę, o visų juk kažkaip irgi reik sutvarkyti, tai galvojau riek lakuoti, ar jųs kaip nors kitaip darot?
Atsakyti
Ju yra rankdarbiu prekiu parduotuvese ,gal ne visose .Vilniuje yra Staipos parduotuvese .
Juk druskines vidaus nelakuosit ,o is isores galima ir akriliniu lakuoti .Taip pat ir arbatine .Na ,nebent norit ,kad jos butu jau labai "sveikos " biggrin.gif
Tas mazas indelis kainuoja kazkur apie 25 litus.
Atsakyti
QUOTE(Midnattssola @ 2009 09 30, 10:35)
o kur galima tokį įsigyti? nes noriu dekupuoti druskinę ir arbatinę, o visų juk kažkaip irgi reik sutvarkyti, tai galvojau riek lakuoti, ar jųs kaip nors kitaip darot?

Mano manymu, tai druskinės vidaus lakavimas, visai nelogiškas dalykas, gi druska ėdikė-graužikė ilgainiui, bet kokį laką gali išgraužt. g.gif
Atsakyti
QUOTE(argutiene @ 2009 09 30, 10:46)
Mano manymu, tai druskinės vidaus lakavimas, visai nelogiškas dalykas, gi druska ėdikė-graužikė ilgainiui, bet kokį laką gali išgraužt.  g.gif

na pagalvojus gal čia ir perlenkiau lazdą smile.gif
tai jūs tiesiog gražiai vidų nušlifuojat ir viskas?

o kaip dėl drėgmei ir karščiui atsparaus lako? ar galima tą saunom skirtą laką naudoti daiktams, kurie bus virtuvėje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Midnattssola: 30 rugsėjo 2009 - 09:53
Merginos nudekupazinau taburetke, ir nupurskiau su laku is senuku skirtu automobiliams, bei po to "sugalvojau" dalakuoti su akriliniu ir blyn mano nelaimei, jisai baltais plemais ant virsaus ir liko sad.gif dabar nebezinau ka daryt? nusveist su svitriniu ir lakuot vel su tuom purskiamu automobiliniu ar ka? patarkit, nes paciai patinka piesinukas skilimas, tik va tas lakas baltas akis bado juodai... sad.gif patarkit ka daryt, aciu labai.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(88888888 @ 2009 09 30, 10:33)
I JONSTONES butinai atkreipkit demesi ,nes dezutes visiskai vienodos ,o lakai yra skirtingi ,yra vandens pagrindu ir yra poliuretaninis .(Jei kam reiktu poliuretaninio ,turiu visa pilna ,galiu papilstyti  biggrin.gif ).Ir dar neskubekit jais lakuoti baltu daiktu ,nes jie duoda lengva  geltonuma daugiau patepus .

Johnstones man dave sunku, o ne lengva geltonuma, esu tokia supykus, kad net nenoriu i to lako puse paziuret biggrin.gif
Atsakyti
Kokia puiki temelė, kaip tik vienas klausimas mane kankina. Jau visą savaitę vis žiūrinėju įvairius puslapius, domiuosi dekupažu ir vis mąstau, kokias priemones pirkti. Kadangi esu tik vargšė studenčiukė, taigi sau leisti itin daug negaliu ir tų, skirtų dekupažiniams kol kas pirkti nenoriu (kiek žiūrėjau jos brangesnės). Pasirausiau namie sandėliuke ir radau šį laką. Pasakykit, mielosios, ar jis tinka? 4u.gif
Atsakyti
As toki naudojau kai kuriem daiktams tiko, o kitiems storiau uztepus liko baltas nepavirto skaidriu kaip kad turetu, tad kaip sakant atsargiai wink.gif as tai naudoju pruskiama automobiliu laba is senuku, banke apie 12 lt kainuoja, purskiasi is toliau, kad nesubegtu, labai patogus dalykas biggrin.gif
Atsakyti