Įkraunama...
Įkraunama...

Lakas dekupažo darbams

QUOTE(laizanika @ 2010 12 19, 00:35)
Aciu, kadangi turiu 3 darbus pradetus is karto, tai bandysiu du matiniu, o viena bandomajy blizgiu  ax.gif

Aš kai sendinu dėžutę, tuomet lakuoju matiniu laku, jog būtų tikroviškiau. O kai dekoruoju vaikams, arba nesendinu lakuoju blizgiu.
Atsakyti
QUOTE(Deverax @ 2010 12 19, 12:17)
Aš kai sendinu dėžutę, tuomet lakuoju matiniu laku, jog būtų tikroviškiau. O kai dekoruoju vaikams, arba nesendinu lakuoju blizgiu.

Aha, aisku, tada bandysiu pirmiau matiniuir ziuresiu kas gaunasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Deverax @ 2010 12 19, 12:17)
Aš kai sendinu dėžutę, tuomet lakuoju matiniu laku,

deja - dažnai daroma klaida...

Jau buvo rašyta senose temose, bet pakartosiu ką jau aptarėme keliolika kartų

Darbelis kelis kartus (ar tiek sluoksnių, kiek reikia gražiam vaizdui išgauti) lakuojamas blizgiu laku, ir tik paskutinis ( ar du paskutiniai) sluoksnis lakuojamas matiniu.

Kodėl?

Jei lakuoti kelis kartus matiniu laku - darbelio vaizdą galima beviltiškai sugadinti (na tarsi į arbatą pieno pripylus - ji niekaip nebebus skaidri), ir lakas taip pat - daiktelio dekoras netenka "gilumo".
Jei matinis tik paviršiaus baigiamasis sluoksnis, jis padeda išgauti tarsi piešto, (jei siekiama tokio efekto) piešinuko vaizdą.

Patarimas - pabandykit padekoruoti ant kokios lentelės du kartus tokį pat piešinuką, ir vieną lakuokit kokius 6 - 10 kartų blizgiu, kitą matiniu laku, ir palyginkite rezultatą realiai.
Pabandžiusios "juodraštyje" - nepadarysite klaidos darydamos didesnį darbelį, nes labai aiškiai pamatysit skirtumus.
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2010 12 21, 02:28)

Jau buvo rašyta  senose temose, bet pakartosiu ką jau aptarėme keliolika kartų

Darbelis kelis kartus (ar tiek sluoksnių, kiek reikia gražiam vaizdui išgauti) lakuojamas blizgiu laku, ir tik paskutinis ( ar du paskutiniai) sluoksnis lakuojamas matiniu.

Kodėl?

Jei lakuoti kelis kartus matiniu laku - darbelio vaizdą galima beviltiškai sugadinti (na tarsi į arbatą pieno pripylus - ji niekaip nebebus skaidri), ir lakas taip pat - daiktelio dekoras netenka "gilumo".
Jei matinis tik paviršiaus baigiamasis  sluoksnis, jis padeda išgauti tarsi piešto, (jei siekiama tokio efekto) piešinuko vaizdą.

Patarimas - pabandykit padekoruoti ant kokios lentelės du kartus tokį pat piešinuką, ir  vieną lakuokit kokius 6 - 10 kartų blizgiu, kitą matiniu laku, ir palyginkite rezultatą realiai.
Pabandžiusios "juodraštyje" - nepadarysite klaidos darydamos didesnį darbelį, nes labai aiškiai pamatysit skirtumus.

Kita karta zinosiu, o dabar jau du kartus nulakavau matiniu g.gif Kol kas neatrodo beviltiskai sugadintas. Kaip suprantu reiktu dar kelis kartus lakuoti bet vel lakuoti matiniu jau ir bijau. Ka toliau daryti patartumet?
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2010 12 21, 13:28)
Kita karta zinosiu, o dabar jau du kartus nulakavau matiniu  g.gif  Kol kas neatrodo beviltiskai sugadintas. Kaip suprantu reiktu dar kelis kartus lakuoti bet vel lakuoti matiniu jau ir bijau. Ka toliau daryti patartumet?

Ir vėl priimi asmeniškai sau lotuliukas.gif )))) Oi Laizanika, Laizanika lotuliukas.gif )))

( būk gerutė, nedėk pilnų citatų, jas gi galima ir ištrinti, jei iškart rašai atsakymą. Mus moderatorės jau per ilgą laiką "išsiauklėjo" . ) mirksiukas.gif

Na o dėl lakavimo - patarčiau kelis sluoksnius blizgiu dar palakuoti, ir vėliau pabaigai blizgumą "nugesinti" matiniu lotuliukas.gif .

Viskas, dirbam, merginos, dirbammm... Kalėdos artėja septynmyliais žingsniais drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2010 12 21, 20:40)
Ir vėl priimi asmeniškai sau 

Tai jeigu as klausiau to ir man reikalingas atsakymas, kaip tai gali buti ne asmeniska doh.gif Man reikalinga sita info todel ir klausiu. As nezinau ko moko jus moderatores, sitame skyriuje as 3 dienos ir niekaip neitaikau prie jusu doh.gif As tik klausiu man tik reikia atsakymo, kodle jus kabinejates prie mano noro suzinoti, prie mano postu, gal as nemoku paklausti kaip jus noretumet, klausiu kaip moku, bet kam vietoj atakymo nuolat komentuoti kaip parasiau doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2010 12 21, 01:28)

Nesutinku. Viskas priklauso nuo lako. Ir negalima teigti, kad lakuojant vien matiniu laku, "vaizdą galima beviltiškai sugadinti". Net keista skaityti, tokį kategorišką pasakymą.
Atsakyti
Tiesą sakant ir man dėl matinio lako naujiena...Lakavau labai daug sluoksnių ir nieko, viskas labai gerai.
Nuotaikinga, gal pačios patirtis tik su kažkokiu konkrečiu laku tokia? Ar gal ne visiškai išdžiūvęs lakas, todėl balzganas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 22 gruodžio 2010 - 00:51
QUOTE(bite @ 2010 12 22, 01:50)
Tiesą sakant ir man dėl matinio lako naujiena...Lakavau  labai daug sluoksnių ir nieko, viskas labai gerai.
Nuotaikinga, gal pačios patirtis tik su kažkokiu konkrečiu laku tokia? Ar gal ne visiškai išdžiūvęs lakas, todėl balzganas?

buvo Johnstono matinis.

Geriau jau daug sluoksnių lakuojant visgi apsidrausti ir lakuoti skaidriu, ir pabaigą lakuoti matiniu.

Lakas eksperimentui džiūvo........ kelis mėnesius. Ir neišskaidrėjo, jei matiniame giliai po daug sluoksnių dekoravimas "paskandntas" lotuliukas.gif
Atsakyti
Daugiausiai sluoksnių lakuota (20!) ir buvo Johnston's matinis vaitspiritinis. Labai geras rezultatas. O Taviškis akrilinis ar vaitspiritinis?
Atsakyti
merginos ar galima ant akrilinio lako lakuot nitro laku?ar nieko neatsitiks?
ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2010 12 23, 03:44)
Daugiausiai sluoksnių lakuota (20!) ir buvo Johnston's matinis vaitspiritinis. Labai geras rezultatas. O Taviškis akrilinis ar vaitspiritinis?

akrilinis

Bitute, yra toks dar dalykas - jei matinis lakas neišmaišytas - jis paviršiuje būna blizgus, nes viskas, kas suteikia matiškumo būna "nuskendę" indo dugne.

Jei išmaišyta - tada efektas kitoks... tada jau tikrai matinis efektas gaunasi, tarsi piene paskendę, jei daugiau sluoksnių tepti (o aš išmaišiau... unsure.gif )
Atsakyti